Přihlásit se RYBICKY.NET »

Porod živorodek

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Porod živorodek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JagerMaisterRe: r0b1nh0
tieto živorodky rodia dosť veĺké mladé aj 1 cm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: r0b1nh0
Bezpečná velikost je taková, která se dospělým jedincům už nevejde do huby. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - r0b1nh0 – Silver molly
Fotka k příspěvku Zdravím chtěl bych se zeptat, zda je tato silver molly na fotce těhotná? ... Taky jsem viděl v akvárku jednu nově narozenou živorodku, avšak nevím jaký druh to byl a jelikož nemám ještě v provozu druhé akvárko, nemohl jsem jej odlovit. Tím bych se chtěl zeptat, do jaké velikosti musí dorůst nově narozená živorodka, aby ji ostatní nesežraly? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - romanekp – ničení mladých
pořiďte si třeba BETU, ja sní nemám problém a malé požírá ;-) Takže se nepřemnoží(spíše mně nezbyde ani jedna, jde o to jestli mate zarostle aqua, což ja jeste nemam..) :-D :-( ..
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ad@m Re: Arron
Neboj sa, vony budou... :-D
Za chvíľu sa Ti premnožia, to garantujem ano
Nedaj sa odradiť a počkaj a za chvíľku ich nebudeš mať kam dávať :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Miras
lidi lidi, čtěte a zas znova čtěte. Vím tohle vlákno je dlouhosáhlé, ale už tu taktéž bylo, že je to těmi zbytečnými dotazy. Přečíst si něco o nárocích, požadavcích... vysněné ryby, pak vytvořit nádrž, a dál a dál studovat...

Edit: čas ještě má, do jaké nádoby?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ArronRe: snehulda007
Fotka k příspěvku Diky za reakci
No je to zivorodka duhova..velky brisko uz ma hodne dlouho,.nechapu proc jeste neporodila..nebude to treba teplotou? ted jsem ji dal do jiny nadoby

Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: Arron
Trvá několik týdnů než je plůdek dostatečně velký a samička ho porodí. O jekou živorodku se jedná? Nebo sem dej fotku
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Arron – Živorodka
Ahoj lidi
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevi co s moji zivorodkou je... ona ma uplne nafouknuty brisko, ale v zadní částí nemá tu černou skrvnu. Kdyz se na ni pozorne divam, tak v jeji tele vidim takovy oranzovy kulicky ( myslim ze to budou ty maly) ale fakt nechapu proc je neporodi
Nevíte cim to muze bejt?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: Sera
Děkuji :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ad@m Re: ivaha
Blahoželám, veľa šťastia X-)
Tak si dneska čistím velké akvárko a juknu vedle do malýho - a ejhle, vidím tam 2 kousky prťavců. Teď už jich tam je o něco víc, až skončí, tak je zkusím spočítat. Akorát jsem jí dneska chtěla vrátit k ostatním, až to tam vyčistím, tak mě předběhla ta mrška jedna. Že si ale dala na čas :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ad@m Re: drahoš
potlesk
Veľmi pekné video ano , tlieskam autorovi a hlavne gupkám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: drahoš
supr...ja to vydel na vlasní oči
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Drahoš .
www.youtube.com/… ................porod gupky přímém přenosu coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: drahoš
Super video potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Drahoš .
na to se podívejte to stojí za to porod gupky v přímémhttp://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=XqCzCRCMgyw přenosu
 Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: Yirka
Nojo, to je vlastně fakt ano , pravdu díš/díte. Ani mi nedošlo, že ta moje reakce na Nasreddina byla otázkou, protože mě nakrknul (nejsem malý dítě, aby se na mne dělalo tytyty, navíc kvůli banalitě). Tak hezký zbytek večera!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: ivaha
Já jsem na tvůj dotaz ohledně použití synonym odpověděl. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: Yirka
O graviditě je psáno i zde na těchto stránkách v atlasu, neměla jsem důvod pokládat tento výraz za nesprávný (gravidita = těhotenství). Ale hlavně, je to jen slovo. Slovo, kterým nikoho neurážím, nikomu neubližuju, ani nic podobného. V mém předvčerejším dotazu šlo především o stav mé ryby, na což mi ze tří lidí odpověděl jeden. Jinak samozřejmě připomínku Vás obou beru na vědomí, o tom žádná.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - Yirka Re: ivaha
Ne, správný výraz pro tento stav u zvířat obecně je březí.
Těhotenství i graviditu (pro starší ročníky i samodruhost) ponechme lidem. Při veškeré náklonnosti ke zvířatům jim, podle mě,některé lidské výrazy nepřísluší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: NASREDDIN
takže zeptám-li se, zda je gravidní, tak to bude OK ;-) ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: ivaha
Mračím se vždy, když čtu o "těhotenství" ryb (a nejen ryb).

Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: NASREDDIN
Pardon, mračit se na mne ale nemusíte. Jen se slušně ptám, nic víc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN
ivaha napsala: - je těhotná, ne?
Ne, není a nikdy těhotná nebude no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skorpy001 – a plata
Fotka k příspěvku prosím to je plata
a je tlustá

Reagovat na tento příspěvek 3  - skorpy001 – moje mola
Fotka k příspěvku taky nevím kdy by mohla rodit tato mola,foto je trošku mázlé :-O

No jo, ale proč teda vypadá jak koule? Nemocná mi nepřipadá, opravdu pozoruju, že tloustne a tloustne čím dál víc. Nepřekrmuju jí, dávám jí fakt maličko žrádla, navíc jí to tam zdatně užírá ten jeden prcek, co je tam s ní. Mmch toho malého můžu dát do velkého akvárka kdy? Narodil se 20.2. a už je pěknej.
ivaha napsala: Zdravím, minul tejden a kousek a ta rybka pořád nic. Jen je pořád tlustší a tlustší. Mám ji v jiném akvárku už od cca 13.2. a stále nerodí. Přidávám teď dnešní fotku - je těhotná, ne? Já už jsem z toho blázen :-O 13.2.??? To je chybička alebo je tam naozaj tak dlho??? Ak je tam od 13.2. vráť ju z elementky späť do veľkého akva, nič z toho nebude.
Tehotná asi je, ale pri Mollách je tá doba pôrodu ťažko odhadnuteľná. Ja som ju 2-krát prespal a s poteru nezostalo nič :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: ivaha
Fotka k příspěvku ještě jedna fotka

Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: ivaha
Fotka k příspěvku Zdravím, minul tejden a kousek a ta rybka pořád nic. Jen je pořád tlustší a tlustší. Mám ji v jiném akvárku už od cca 13.2. a stále nerodí. Přidávám teď dnešní fotku - je těhotná, ne? Já už jsem z toho blázen :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: xx
Měním cca 2-3 litry, nechávám ji odstát u radiátoru, aby nebyla studená. Růžkatec jsem měla, ale sežraly ho a v akvaristice teď kytky moc neměli, že je neobjednávali kvůli mrazům. Budu se tam muset dojít podívat, jestli už tam něco budou mít.
Tak holt počkám ještě pár dní, než zase začnu znova plašit, že ještě nerodí :-)
Děkuju a hezký den!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xxRe: ivaha
Voda se musí měnit opatrně. Častěji ano, ale po malých dávkách a s teplotou při tom nehýbat.

Já je nechávám v akváriu s ostatními rybami, samice mají možnost se schovat do plovoucího růžkatce a tam v klidu porodit.
Já si právě myslím, že tamta je porodila asi brzo. No a nebo těch 9 uhynulo až po porodu než jsem je ráno našla. Nechci tuhle nechávat porodit ve velkém akváriu, mám o ní strach. Samičky už máme jen tyto 2, zbytek jsou kluci (manžel jich přinesl domů 10, ale ty rybky byly tehdy ještě hodně mladé, protože kluci se z většiny z nich ukázali až po čase). Mám totiž obavy, že té první, která porodila ve velkém akva, ostatní ryby ublížily, nerada bych přišla i o tu. A v tom malém vodu přece musím měnit častějš, ne?
Vyzkoušejte
Výměna vody za čerstvou a pohyb teploty směrem nahoru vyvolá porod. Pokud neměla ryba mláďata dost vyvinutá tak to vyvolalo potrat. S vodou a teplotou by se u samic živorodek před porodem nemělo hýbat.
Měním jim v tom malém část vody přibližně po třech dnech. Teplota tam bude určitě jiná, ve velkém je 25°C, ale v tom malém nemám topení, tak jsem nad to postavila lampičku - při svícení tam bude trošku tepleji, ale na noc samozřejmě zhasínám, tak se to ochladí. Jinak tam je dostatek rostlin (egeria najas - i jako plovoucí, mechová koule a nějaká travička), malý molitanový filtr napojený na motůrek od vzduchování (původně z velkého akvárka).
 Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha Re: Zoidik
jj, mám ji v tom malém akvárku. Ona ta, která porodila první, byla dost malá, o hodně menší než tato, tak myslím, že je asi nedonosila a že se živé narodily jen ty tři (z nichž už je na světě jen jedno).
Neměnila jsi těsně před "porodem" vodu v akváriu nebo porodničce za novou? Neměla vyšší teplotu než původní voda?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Zoidik Re: ivaha
Každou chvíli to může přijít. Máš ji taky v té porodničce? Nějaké procento úmrtnosti je vždycky, proto se jich taky rodí tolik, ale že by přežilo jenom jedno... Asi špatná voda.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - ivaha – black molly
Měla jsem 3 samičky black molly a cca před 6 týdny jsem našla ve velkém akváriu 1 mrtvou a plavat jedno miminko (které teda posléze někdo z osazenstva sežral). Zdály se mi ty 2 zbylé tlusté, tak jsem jim koupila malé 12l akvárko jako porodnici. Ta menší porodila 20.2. - to ráno jsem našla 9 mrtvých malých a 3 živé, z těch přežilo jedno a má se k světu. Ta velká je už teď jak koule a pořád nic, zdá se mi to už dlouho, je už skoro 5 týdnů v izolaci :-( Takhle tlustá snad nemůže být jen vyžraná, u prdky má bílej puntík (to ta druhá měla taky a po porodu jí zmizel), tak si říkám, kdy to asi konečně může přijít?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: Stendli
me se rodí každy tyden :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Stendli
No vidiš, šikula. Tak si tento stav zapamatuj pro příště :-) Hned jak dorodí, tak mamču zase odlov zpět
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Stendli – Gold Molly
Pánové nebudete tomu věřit, ale akorát mi začala rodit. Pro jistotu sem ji odchytl a ona hned začala :-D
Pracuji na fotce....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: Stendli
Chtělo by to fotku, podle toho, že napíšeš, že je nafouklá se to nedá poznat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Afim
Od sexuálního aktu bych je čekal tak kolem 4 týdnů, ale jestli se k sobě neměli a ještě se jeden o druhého nijak neucházely, tak není důvod čekat. Tato doba se odvíjí od oplození, ne od koupení.

Stendli, dej fotku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Afim
Ahoj, koupila jsem si paví očka 3 samičky a 1 samečka, ale už je mám 4-5 týdnů a pořád nemají žádné mladé ať se koukám jak se koukám.Je to normální?Myslela jsem, že mají mláďata nejpozději do 3 týdnů.Děkuji za všechny odpovědi :-) .
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, za jak dlouho můžu čekat malé od GOLD Molly, když už je hodně nafouklá několik dní. Jestli už ji mám odlovit do oddělené nádrže nebo ještě chvilku počkat. Děkuji :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17
ja bab jen black molly

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 17 18

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 29309x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9178?od=379