Porod živorodek
tieto živorodky rodia dosť veĺké mladé aj 1 cm
Bezpečná velikost je taková, která se dospělým jedincům už nevejde do huby.

Zdravím chtěl bych se zeptat, zda je tato silver molly na fotce těhotná? ... Taky jsem viděl v akvárku jednu nově narozenou živorodku, avšak nevím jaký druh to byl a jelikož nemám ještě v provozu druhé akvárko, nemohl jsem jej odlovit. Tím bych se chtěl zeptat, do jaké velikosti musí dorůst nově narozená živorodka, aby ji ostatní nesežraly? Děkuji
Starší reakce
pořiďte si třeba BETU, ja sní nemám problém a malé požírá

Takže se nepřemnoží(spíše mně nezbyde ani jedna, jde o to jestli mate zarostle aqua, což ja jeste nemam..)

..
Neboj sa, vony budou...
Za chvíľu sa Ti premnožia, to garantujem
Nedaj sa odradiť a počkaj a za chvíľku ich nebudeš mať kam dávať

Diky za reakci
No je to zivorodka duhova..velky brisko uz ma hodne dlouho,.nechapu proc jeste neporodila..nebude to treba teplotou? ted jsem ji dal do jiny nadoby
Trvá několik týdnů než je plůdek dostatečně velký a samička ho porodí. O jekou živorodku se jedná? Nebo sem dej fotku
Ahoj lidi
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevi co s moji zivorodkou je... ona ma uplne nafouknuty brisko, ale v zadní částí nemá tu černou skrvnu. Kdyz se na ni pozorne divam, tak v jeji tele vidim takovy oranzovy kulicky ( myslim ze to budou ty maly) ale fakt nechapu proc je neporodi
Nevíte cim to muze bejt?
Starší reakce
Děkuji

Blahoželám, veľa šťastia

Tak si dneska čistím velké akvárko a juknu vedle do malýho - a ejhle, vidím tam 2 kousky prťavců. Teď už jich tam je o něco víc, až skončí, tak je zkusím spočítat. Akorát jsem jí dneska chtěla vrátit k ostatním, až to tam vyčistím, tak mě předběhla ta mrška jedna. Že si ale dala na čas

Veľmi pekné video

, tlieskam autorovi a hlavne gupkám
supr...ja to vydel na vlasní oči
3
[389] - Rostliny 26.03.12 17:25 Drahoš . Super video

Nojo, to je vlastně fakt

, pravdu díš/díte. Ani mi nedošlo, že ta moje reakce na Nasreddina byla otázkou, protože mě nakrknul (nejsem malý dítě, aby se na mne dělalo tytyty, navíc kvůli banalitě). Tak hezký zbytek večera!
Já jsem na tvůj dotaz ohledně použití synonym odpověděl.

O graviditě je psáno i zde na těchto stránkách v atlasu, neměla jsem důvod pokládat tento výraz za nesprávný (gravidita = těhotenství). Ale hlavně, je to jen slovo. Slovo, kterým nikoho neurážím, nikomu neubližuju, ani nic podobného. V mém předvčerejším dotazu šlo především o stav mé ryby, na což mi ze tří lidí odpověděl jeden. Jinak samozřejmě připomínku Vás obou beru na vědomí, o tom žádná.
Ne, správný výraz pro tento stav u zvířat obecně je březí.
Těhotenství i graviditu (pro starší ročníky i samodruhost) ponechme lidem. Při veškeré náklonnosti ke zvířatům jim, podle mě,některé lidské výrazy nepřísluší.
takže zeptám-li se, zda je gravidní, tak to bude OK

?
Mračím se vždy, když čtu o "těhotenství" ryb (a nejen ryb).
Pardon, mračit se na mne ale nemusíte. Jen se slušně ptám, nic víc.
ivaha napsala: - je těhotná, ne?
Ne, není a nikdy těhotná nebude

prosím to je plata
a je tlustá

taky nevím kdy by mohla rodit tato mola,foto je trošku mázlé

No jo, ale proč teda vypadá jak koule? Nemocná mi nepřipadá, opravdu pozoruju, že tloustne a tloustne čím dál víc. Nepřekrmuju jí, dávám jí fakt maličko žrádla, navíc jí to tam zdatně užírá ten jeden prcek, co je tam s ní. Mmch toho malého můžu dát do velkého akvárka kdy? Narodil se 20.2. a už je pěknej.
ivaha napsala: Zdravím, minul tejden a kousek a ta rybka pořád nic. Jen je pořád tlustší a tlustší. Mám ji v jiném akvárku už od cca 13.2. a stále nerodí. Přidávám teď dnešní fotku - je těhotná, ne? Já už jsem z toho blázen
13.2.??? To je chybička alebo je tam naozaj tak dlho??? Ak je tam od 13.2. vráť ju z elementky späť do veľkého akva, nič z toho nebude.
Tehotná asi je, ale pri Mollách je tá doba pôrodu ťažko odhadnuteľná. Ja som ju 2-krát prespal a s poteru nezostalo nič

ještě jedna fotka

Zdravím, minul tejden a kousek a ta rybka pořád nic. Jen je pořád tlustší a tlustší. Mám ji v jiném akvárku už od cca 13.2. a stále nerodí. Přidávám teď dnešní fotku - je těhotná, ne? Já už jsem z toho blázen

Starší reakce
Měním cca 2-3 litry, nechávám ji odstát u radiátoru, aby nebyla studená. Růžkatec jsem měla, ale sežraly ho a v akvaristice teď kytky moc neměli, že je neobjednávali kvůli mrazům. Budu se tam muset dojít podívat, jestli už tam něco budou mít.
Tak holt počkám ještě pár dní, než zase začnu znova plašit, že ještě nerodí
Děkuju a hezký den!
Voda se musí měnit opatrně. Častěji ano, ale po malých dávkách a s teplotou při tom nehýbat.
Já je nechávám v akváriu s ostatními rybami, samice mají možnost se schovat do plovoucího růžkatce a tam v klidu porodit.
Já si právě myslím, že tamta je porodila asi brzo. No a nebo těch 9 uhynulo až po porodu než jsem je ráno našla. Nechci tuhle nechávat porodit ve velkém akváriu, mám o ní strach. Samičky už máme jen tyto 2, zbytek jsou kluci (manžel jich přinesl domů 10, ale ty rybky byly tehdy ještě hodně mladé, protože kluci se z většiny z nich ukázali až po čase). Mám totiž obavy, že té první, která porodila ve velkém akva, ostatní ryby ublížily, nerada bych přišla i o tu. A v tom malém vodu přece musím měnit častějš, ne?
Výměna vody za čerstvou a pohyb teploty směrem nahoru vyvolá porod. Pokud neměla ryba mláďata dost vyvinutá tak to vyvolalo potrat. S vodou a teplotou by se u samic živorodek před porodem nemělo hýbat.
Měním jim v tom malém část vody přibližně po třech dnech. Teplota tam bude určitě jiná, ve velkém je 25°C, ale v tom malém nemám topení, tak jsem nad to postavila lampičku - při svícení tam bude trošku tepleji, ale na noc samozřejmě zhasínám, tak se to ochladí. Jinak tam je dostatek rostlin (egeria najas - i jako plovoucí, mechová koule a nějaká travička), malý molitanový filtr napojený na motůrek od vzduchování (původně z velkého akvárka).
jj, mám ji v tom malém akvárku. Ona ta, která porodila první, byla dost malá, o hodně menší než tato, tak myslím, že je asi nedonosila a že se živé narodily jen ty tři (z nichž už je na světě jen jedno).
Neměnila jsi těsně před "porodem" vodu v akváriu nebo porodničce za novou? Neměla vyšší teplotu než původní voda?
Každou chvíli to může přijít. Máš ji taky v té porodničce? Nějaké procento úmrtnosti je vždycky, proto se jich taky rodí tolik, ale že by přežilo jenom jedno... Asi špatná voda.
Měla jsem 3 samičky black molly a cca před 6 týdny jsem našla ve velkém akváriu 1 mrtvou a plavat jedno miminko (které teda posléze někdo z osazenstva sežral). Zdály se mi ty 2 zbylé tlusté, tak jsem jim koupila malé 12l akvárko jako porodnici. Ta menší porodila 20.2. - to ráno jsem našla 9 mrtvých malých a 3 živé, z těch přežilo jedno a má se k světu. Ta velká je už teď jak koule a pořád nic, zdá se mi to už dlouho, je už skoro 5 týdnů v izolaci

Takhle tlustá snad nemůže být jen vyžraná, u prdky má bílej puntík (to ta druhá měla taky a po porodu jí zmizel), tak si říkám, kdy to asi konečně může přijít?
me se rodí každy tyden

No vidiš, šikula. Tak si tento stav zapamatuj pro příště

Hned jak dorodí, tak mamču zase odlov zpět
Pánové nebudete tomu věřit, ale akorát mi začala rodit. Pro jistotu sem ji odchytl a ona hned začala

Chtělo by to fotku, podle toho, že napíšeš, že je nafouklá se to nedá poznat.

Od sexuálního aktu bych je čekal tak kolem 4 týdnů, ale jestli se k sobě neměli a ještě se jeden o druhého nijak neucházely, tak není důvod čekat. Tato doba se odvíjí od oplození, ne od koupení.
Stendli, dej fotku.
Ahoj, koupila jsem si paví očka 3 samičky a 1 samečka, ale už je mám 4-5 týdnů a pořád nemají žádné mladé ať se koukám jak se koukám.Je to normální?Myslela jsem, že mají mláďata nejpozději do 3 týdnů.Děkuji za všechny odpovědi

.
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, za jak dlouho můžu čekat malé od GOLD Molly, když už je hodně nafouklá několik dní. Jestli už ji mám odlovit do oddělené nádrže nebo ještě chvilku počkat. Děkuji

Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 29309x