Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kam se posunout v akvaristice

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Kam se posunout v akvaristice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 21:43 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: PentueR
A to až rozluštíme, jak mezi sebou kytky komunikují - to bude teprve prča! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 21:02 Muž PentueR [256] Re: Sid
Já to vím ;) Kytiny jsou často zajímavější než rybí svět. Snažím se stát malým Mičurinem i když prozatím v dost malém objemu. Teď třeba pozoruju budoucí květ anubiasu. A vsadím se, že zatímco tady to píšu, určitě se pohnul. Pohnul se, já to vím...! A teď zase... Radši končím a jdu čumět ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 20:29 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: PentueR
Fotka k příspěvku I na kytkách je co pozorovat. :) Není např. tohle zajímavé? :-D
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 20:19 Muž PentueR [256] Re: Johan
johan napsal: Já pozoruju kytky růst a jsem spokojenej :-D .
To může po 18-ti a více hodinách nepřetržitého zírání začít nudit ;) A to nesmíš celou dobu mrkat, jinak propásneš jak povyrostl anubias :-D
Jako odreagování navrhuju zeleninový závod. K přednímu sklu zasadit v rozestupech stejně dlouhé odnože různých stonkovek, rozsvítit a zmáčknout stopky - která bude rychleji u hladiny? Napínák až do konce, adrenalin zaručen. Po skončení závodu aplikujeme kapky na zánět spojivek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 20:06 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Petr
Já pozoruju kytky růst a jsem spokojenej :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.12.2008 20:03 švíco Re: Petr
Já jsem to vyřešil tak, že chovám naprosto vtipnou rybku (čtverzubec zelený) a musím se jí hodně starat o kvalitu vody...ale co je hlavní, koukat na něj bych vydržel několik hodin v kuse. Nejvíc mě baví vzájemná spolupráce při likvidaci vhozeného okružáka. On ho vysaje kam až to jde...já ten zbytek vylovím, odlomím kus skořápky a on už celej nedočkavej čeká až ho tam zase hodím ;-) Pěkně ho zaměří pohyblivýma očima, chvíli hypnotizuje a pak bleskurychle vysaje z ulity... No chtěl jsem říct, že by mě nebavaly tuctový rybky co má doma každej druhej franta... mám rád inteligentního, vtipně vypadajícího tetraodonka X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 15:55 Petr Re: Horác
Horác napsal: Pokud Ti nestačí ke štěstí, že máš doma bezproblémové, fungující akvárium
Rád tvořím ... baví mne to vymýšlet a "ladit". No a na fungujícím zajetém akva toho moc ke tvoření není. Hezké na koukání, to ano. To mne také baví. Ale pokud bych při tom mohl dělat více, bylo by to prima. A tak přemýšlím o biotopu jihovýchodní Asie. Na rybičky moc nejsem (to bych udělal nějakou Afriku), ale mám rád hodně zarostlá akva s několika málo rybičkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 15:53 apinek Re: Petr
Heh, taky mě to před 2 tejdnama přestalo bavit. Měl jsem krásně fungující akvo, krásný kytky. Ale kytky rostli,já to stříhal. Furt do kola to bylo.koupil jsem si větší akvo, udělal biotop ameriku a jsem šťastnej. :) Doporučuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 15:31 Muž Horác [3942] Re: Petr
Pokud Ti nestačí ke štěstí, že máš doma bezproblémové, fungující akvárium (což například mě osobně vždy naprosto dokonale fascinuje), tak to asi není ten pravý koníček pro Tebe ... Když Tě to nudí, když Ti to nesedí, tak si prostě najdi něco jiného. P.S. Nemyslím to nijak zle - prostě - každej jsme jinej ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 15:01 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: princPrinceseen
Pri zalozeni noveho AQ sa mu nemusi vytvorit takto dokonala rovnovaha.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:59 Muž matrix069 [79] Re: Petr
Ja byť tebou, kúpim ešte jedno nejaké akvárko. Nemusí byť veľké. A skusil nejaký úplné iný štýl akvária. Iny biotop, druhy rýb, proste úlne iné.... Ja som to tak urobil so 112 L akvárkom (poredtým rastlinným), teraz skúšam štýl iwagumi-i keď neúspešne, ale aspoň sa zabavím (až až). :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:51 multi Re: Petr
Mohl by ses pokusit nějake rybky rozmnožit.
PS: To, ze s tim mas malo starosti je vyhoda, muzes se hodne kochat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:25 Muž PrincPrincessen [19] - CichlidyRe: Petr
Myslím že by ti hodně prospělo koupě nového většího akva bo vše jednou začne nudit, jak změníš akva nebo zkusíš nějakej biotop tak máš hned o zábavu postaráno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:12 Petr Re: lili111
Jednoho tmavě modrého samce betty, tři samičky (každá jiná barva), tři pancéřníčky a občas zahlédnu i dva otocinklusy. Jo a krevetky. Ty slouží jako záložní potrava pro betty. Funguje to dost dobře. Velké nechají na pokoji, malé odloví. Sem tam nějaká přežije, takže pořád jsou tam nějaké vidět. Zbytek ryb jsem dal pryč, přišlo mi to přerybněné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:08 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: Petr
Ak sa dari rastlinkam, tak snimi by som nic nerobil. Ani by som sa v tom moc nevrtal, aby sa nepokazila. Ako pises vyborna rovnovaha. Ja by som radcej presiel na te vzacne druhy ryb. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:07 lili111 Re: Petr
Petře, kolik těch rybiček máš? V tom akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:00 Petr – Co dál?
Ahojky, možná úplně hloupý dotaz, takže by mne zajímaly spíše názory a zkušenosti.

Před rokem jsem založil akva, asi 125 litrů. Větší zatím mít nemohu. Během pár měsíců se akva stabilizovalo a dnes mám samostatně fungující akvárko bez jakýchkoliv problémů. Žádná řasa se tam nedělá, i přední sklo čistím tak jednou za tři týdny, vodu měním jednou za měsíc či dva, kytky krásně rostou, radost mám zejména ze skvěle prosperující Rotally Wallichii, která je ode dna řasou nedotčena a má překrásné červené zbarvení. Dno neodkaluji neb ho nevidím. Prakticky celé je zarostlé Pogostemonem a dalšími rostlinami. Ale to je jedno. Rybičky v poho, i se to tam nějak množí. Ale proč sem píši - veškerá má "akvaristika" se stala dost monotónní. Ráno naleju hnojivo a zapnu CO2 a večer ho vypnu. Jednou za čas občas ustřihnu nějakou kytku, co se dostala až na hladinu a teď stíní. To je vše. Jo a večer dám trošičku žrádla, ale ani to není nezbytné. No a to mne tak trochu nebaví. Na druhou stranu nevím, co dál. Jak dál akva rozvíjet? Přejít na nějaké speciální rybky? Udělat nějaký konkrétní biotop? Co dělají s akva dlouholetí akvaristé?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 928x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9127-co-dal-s-akvariem-vyvoj-akvaristiky