Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Atlas, akvarijní ryby (Wally Kahl, Burkard Kahl, Dieter Vogt)

 

NápovědaFórum » Literatura » Knihy 

Atlas, akvarijní ryby (Wally Kahl, Burkard Kahl, Dieter Vogt)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.10.2008 10:04 Muž Roman [100] - CichlidyRe: metal
Tak já osobně beru tištěné informace za více bernou minci než kdejaké bláboly na netu.A to z jasného důvodu.většina renomovaných autorů má více či méně informace vědeckého rázu, což bude v chovu směrodatnější pro např. importované ryby z odchytu.na netu jako je tato stránka jsou informace spíše na úrovni domácího kutilství.A akvaristé co tomu opravdu rozumí a jsou zde přihlášeni bych spočítal na prstech ruky.ti ostatní jsou více či méně zdfatní kutilové, mezi něž se sám počítám.Co se týče velokostí ryb udávaných v tomto atlase, tak sám jsem tam taky našel spoustu nestrovnalostí,ale to bych spíše dal za vinu nepozornému zkontrolování dat před samotným tiskem knihy.
A ještě k těm terčům, těch 22*C bych osobně viděl jen jako přechodnou teplotu v období deštů na daném přírodním nalezišti a to jen u ryb, které v dané oblasti žijí.Po deštích kdy voda prudce klesá dochází k jejímu standartnímu oteplení a u terčů bych to tipnul mezi 25-32*C.Z toho vyplyne, že autoři spíše brali v potaz teplotu vody v přírodě v konkrétní dobu.A jak Romy napsal, je to vesměs o selským rozumu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 23:14 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: metal
Pokud bys chtěl opravdu dobré knihy,nejlepší jsou monografie,u terčů jsou od Bernda Degena,Heiko Blehera,nebo sehnat DiskusJahrbuch,tam se opravdu dozvíš to,co potřebuješ,a je to pravda.Několik knih,různých atlasů mám také,ale je to vše dost povrchní.Nakonec jsem je přestal kupovat a akvaristická bible je Akvaristika od Stanislava Franka.Spousta věcí je už samozřejmě překonaných,ale stále je v češtině nejlepší.
A opravdu,ani v jedné knize jsem nenarazil na teplotu 22°C.Pokud přes 90% knih uvádí teplotu,dejme tomu 26-30°C,pak jedna jediná 22°C.A dále máš hromadu webů,informace lidí,kteří se terčovci zabývají...,jakou informaci si vybereš?
Nejlepší bude,když si srovnáš parametry z několika knih a mnoha webů.Namátkou:
www.discus.cz/…
www.hustinx-discus.com
www.discus-live.de
www.jitls.com/…
en.wikipedia.org/…
www.fishbase.org/…
www.fishbase.org/…
www.aqua-fish.net/…
www.fishprofiles.com/…
To by stačilo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 22:31 Muž metal [96] - CichlidyRe: Romy
nemyslel som konkretne teras len tercovce ale vseobecne o tej knihe v globale vsetky druhy ryb .a islo o to ze ci sa da tejto knihe verit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 22:27 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: metal
Hele,pokud nevěříš,zkus si napsat na Akvárko.cz,Aquapage.cz,nebo Akvaristu.cz,nebo si projeď zahraniční weby s touto tematikou.A pokud máš vlastní hlavu,tak se neptej,dej si terčovce do 22°C,ale pak nehoň rady,že máš nemocné ryby.Proč má mít terčovec vyšší teplotu jsem už vysvětlil,jediný ty a pan Nepřihlášený,nebo Vědátor tvrdíte opak.Akvaristikou se zabývám už 20 let,a terčovci 7,tak asi celou dobu žiju v mýlce. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 22:18 Muž metal [96] - CichlidyRe: Romy
takze to vizera ze najpravdivejsie rady o chove ryb su na tomto nete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 22:07 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: metal
Já myslel,že jsi to minule dočetl.Je rozdíl mezi kolísáním teploty vody v přírodě,a akvarijním optimem.Je to první kniha,která píše takto nízké teploty,alespoň o jiné nevím.Co se týče velikosti ryb,záleží,zda je brána velikost v přírodě,kde je většinou větší,nebo v zajetí,kde většina ryb nedosahuje své maximální velikosti.Ono také,různé atlasy mají různou kvalitu a vypvídající hodnotu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 21:31 blanaf Re: metal
Tu někdo byl na policajtech za článek? coze
Je pravda,že jsou velké rozdíly i na netě,nejen net s knihou. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 21:22 Muž metal [96] - Cichlidy – atlas akvarijny ryby.wally kahl,burkard kahl,dieter vogt
Prestudoval niekto tento atlas? Preco su tam take velke rozdiely v porovnani s rybami na rybicky net? Napriklad mrenka nadherna 30 cm. Na nete 18 cm. Tercovci teplota vody tercovec pravy 22-27.c Ostatne druhy24-28 na nete 28-30.c l. Ako atlas je super ale co sa tyka chovu ryb velke rozdiely s nasim netom.
Edit: Dufem ze neskoncime stymto clankom na policii ako naposledy.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Literatura • Zobrazeno 1595x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8441-atlas-akvarijny-ryby-wally-kahl-burkard-kahl-dieter-vogt-