Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Flipper Dennerle - rozpuštěč CO2 do vody

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Flipper Dennerle - rozpuštěč CO2 do vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 14:42 Muž Daviman84 [9] – Mini Flipper vs Nano Flipper
Zdravím akvaristi. Má někdo z vás zkušenosti s Nano Flipprem do 30l akvária? Momentálně v něm používám verzi Mini, která má podstatně delší dráhu k rozpouštění, ale v akváriu je opravdu monstrózní. Co2 rozpouští perfektně, dle barvy dropcheckru.Nyní se mi do rukou dostala verze Nano, která je podstatně menší a proto se vás chci zeptet, jestli dokáže rozpouštět tak aby to na 30l stačilo, dřív než to budu testovat sám :-)
Díky za každý poznatek ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2015 14:06 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Tim
to je u tebe. Ale v každém aq se bakterie množí jinou rychlostí a někomu ten šlem trvá i týden.
Oni když ty bublinky kloužou v dostatečném množství, tak si tu dráhu čistí vlastně samy. Zastaví je až fakt nějakej šnek nebo prorostlá řasa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 12:32 Muž Tim [5] Re: KarlosS
Behem par hodin klouzou zase normalne. Neni to zadna magie. Problem je v tom, ze postranima "skvirkama" se tam dostava vsechno mozne a to pak brani pohybu bublin. Uz mi tam horem vlezla i levatka :-). To je nutne ocistit a dole u vstupu bublin do flipperu se obcas utvori takovej bilej slem. Kdyz to nevezmu savem, je tam do tydne zase. Pri dokonalem vycisteni to vydrzi mnohem dele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 10:33 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Tim
jenže tím savem umeješ i ten sliz, kterej je potřeba k bezproblémovému "klouzání" bublinek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2015 09:25 Muž Tedvidek [5] Re: Tim
Taky si náplň budu vařit sám, díky této možnosti to u mě vyhrálo a taky samozřejmě bezpečnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2015 21:55 Muž Tim [5] Re: Tedvidek
Ono se to pekne zadela, pokud se to jen oplachne, tak se to musi delat co tyden. S tim savem to delam par mesicu, a nemam problem ani s pocatecnim rozbehem. Navic jsem prestal pouzivat origo Dennerle naplne, a varim to sam. Efekt stejny, resp. moje napln vydrzi dyl pri subjektivne stejnym bublani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2015 21:19 Muž Tedvidek [5] Re: Tim
Někde na netu jsem vyčetl, že to je normální, do dvou dnů by vnitřek měly pokrýt nějaké mikroorganismy a potom by to mělo šlapat normálně. No úběhlo pár hodin a jede to jak má, takže mám radost :)
P.S. Vyčetl jsem tam taky, že při čistění se nesmí používat žádné čistíci prostředky, jen opláchnout horkou vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2015 20:04 Muž Tim [5] Re: Tedvidek
Mam 120tku, ale obcas se stane to same. Jednou za cca 14 dnu to namocim na dve hodky do sava a pak vydrhnu kartackem. Bublinky zase bezi normalne. Nebo se tam zanese nejakej bordel a pak chvilku trva, nez to bublinky odtlaci. Je s timhle rozpoustedlem vice prace ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2015 13:13 Muž Tedvidek [5]
Zdravím, "zasekávají" se mi bublinky v Micro-Flipperu. Neví někdo co s tím? Nahromadí se cca 4-5 bublinek do jedné velké a potom stoupají vzhůru. Občas se stane, že takových velkých bublin je tam víc, třeba tři, tudíž se mě to neuvolňuje pozvolna, ale ve velkých dávkách a vůbec se mě nerozpustí ve vodě nýbrž vybublají nad hladinu. Jinak doplním, že mám Dennerle BIO 60 CO2 Set.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 20:29 Muž Dufi [3] – Dennerle flipper versus Sera Reactor 500
Máte někdo zkušenost s uvedeným reaktorem od Sery? Myslíte, že bude rozpouštět CO2 lépe než Flipper? Flipper od Dennerle mám v AQUA 350l a 190l,mám v obou nádržích střední velikost určenou do 300l, někde jsem slyšel názor, že ta Sera bude určitě lepší....ale uvítal bych osobní zkušenost z praxe, předem díky za info :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:39 Muž honzaprouza77 [18] Re: milosak
No, možná jak kdy, tátovi ta bublina šla opravdu velice pomalu, a úplně se rozpustila, myslím, že tato firma by neudělala až tak nefunkční výrobek. Ale hádat se nebudu, řekl jsem své zkušenosti, myslím, že nejlepší stejně bude difůzor, ze skla a patrony(keramické)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:33 Muž milosak [66] - RostlinyRe: honzaprouza77
Ani náhodou, měl jsem ten prostřední v mojí 112 ce.

Pouštěl jsem jednu bublinku za 4 - 5 sekund a stejně se plnila horní
nádržka, ze které vylítla každou hodinu velká bublina nerozpuštěného CO2

Podle mě je to špatný výrobek. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 16:33 Muž honzaprouza77 [18]
no, tento difůzor mám táta, a řekl bych že je dobrý, záleží na jak velké akvárko, tak 1bulbina/sec, nebo 2/sec by to zvládlo rozpustit 100% si myslím, bublinka jde žebříčkem nahoru a většinou se úplně rozpustí, pokud ne,, tak se zachytí do vaničky, ale většinou se rozpustí, než dojede nahoru.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2011 16:38 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: vlasolis
Ke flipru je podrobný návod, jak se rozebírá. Alespoň my ho tam dáváme.
Obě strany se proti sobě posunou a rozcvakne se to.
Jinak doporučuji dokoupit reakční gel od Dennerle, s tím to funguje perfektně, nebo jak říkáte, lahev. Netvoří se žádný sliz ani nečistoty. www.akvaristik.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2011 00:35 Muž vlasolis [2] – co2 flipper a kvasnice
Nevím jestli to tu někdo už napsal ale flipper s kvasnicema nefunguje.Utváří se cyklicky čím dál větší a rychlejší bubliny které strhávájí bublinky před nimy.Pokud byste někdo měl nějaký návod jak vyřešit tento problém napište mi prosím.Koupil jsem si to ve víře že to bude s kvasnicema fungovat ale účinnost je nejspíš minimální.Navíc mám problém se slepou hladinou a se slizem co se ve fliperu tvoří.Četl jsem o čistící petce která odslizí ten plyn.Zítra vyzkouším.Možná bude mít vliv změna tlaku při použití dvou láhví na rovnoměrnější bublinkování flipperu.A když to nebude fungovat,nechám si ho až si koupím láhev.Taky bych se chtěl zeptat jak se flipper otevírá kvůli čištění.Prodavač mi to ukazoval ale bylo to tak rychle že jsem to nepobral a teď jsem se po půl hodině rozdělávaní vzdal a vyčistil ho z venku v Jarové vodě.Takovejch peněz to stálo a na nic.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 18:04 Muž hf [54] Re: JuraS
Fotka k příspěvku Tak asi takhle.: :)

Funkce je předpokládám zřejmá?

P.S. Zjistil jsem, že mi paintbalová flaška lehce uchází, přesně 3 bublinky za minutu! ano
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 10:09 JuraS Re:
a zase si rejpnu..hledáte v tom všichni nějakou moc velkou vědu...mám skleněný difuzer boya c-170 "posazený" na dně poslední komory vnějšího filtru. Nad jím mám asi tak 10 cm umístěnou čerpací hlavu atman 200..bublinky stoupají vzhůru a jsou nasávány čerpadlem a tlačeny cca metrem "krkové" hadice z toho nejlacinějšího odkalovače do horizontálně umístěné trubky (z toho odkalovače) kterou jsem na konci zacpal kusem houby na mytí a do které jsem vyvrtal díry..jestli se rozpouští 100% nebo třeba jen 10% je mi šumák..ten pakatel co stálo naplnění bomby mě nezabije, co uteče mimo akvárko se líbí bytovým kytkám (krásně se zelenají) a výslednou hodnotu pH mis stejně (až se mi vrátí z reklamace) bude hlídat pH controller...počítání bublinek nechám na mašině..

a rozpouštění plynů...ze školy jsem už dávno pryč ale když si jen napíšu chemickou reakci tak vidím, že spojením jednoho s druhým nevnikne prvek který v předchozí směsi nebyl...ale možná existuje výrobek za xxx kč prodávaný v tamtom obchodě a tak honem všichni zmatení ..vánoce se blíží...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 08:22 Muž filipsi [1295] Re: rjulius
Ja do ext. filtru aplikuji a spokojenost. Poustim to tam T-ckem hned za ohybem vstupu pres hranu nadrze.
Dokazu si ale predstavit, ze se filtr "zacoockovavat" muze, zvlast pri vetsim bublani.
Muj se s tim vyporadava statecne, je to eheim 2076 a ma nejakou aut. proceduru na odvzdusneni.
Uz jsem se nad tim dost napremyslel, z ceho tyhle problemy muzou vznikat. Zatim mam teorii, ze je to tlaky a ruznou rozpustnosti co2 za ruzneho tlaku (a prilisnym bublanim). Ze se voda ve filtru "presyti" co2, a nasledne tlakove razy cerpadla opet donuti cast co2 utvorit mikrobublinky (podobny jev, co muze za kavitaci turbin). Tlak ve filtru je uz slusny, je treba 1.5m pod hladinou ... No ja vim, krkolomne, ma nekdo lepsi napad?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 07:56 Muž rjulius [17] Re: akvaristik
akvaristik napsal: Jisté je, že jsem zjistil, že se filtr zanáší, pokud přes něj pustím CO2.
Já bych to tedy neformuloval jako "zanáší". Já jsem udělal zkušenost, že se filtr "zavzdušňuje", tedy lépe řečeno "zacéočkovává" samozřejmě :-)
Prostě CO2 se v něm nestačí rozpouštět tak rychle a dělá to tam pěkný "brajgl".

Proto bych tedy aplikaci do externího filtru také rozhodně nedoporučoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 00:49 Muž hf [54] Re: akvaristik
Ověření je přece triviální záležitost na 10minut. Vezměte si skleničku, naplňte ji vodou, postavte ji dnem vzhůru do akvárka a nabublejte do ní CO2, občas ji nadzvedněte a protřepejte. Za pár desítek minut všechen co2 ze skleničky zmizí a Vy získáte Váš kouzelný plyn...

Čistě teoreticky, pokud by tam náhodou žádný plyn nebyl tak máte někde chybu. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 00:45 Muž hf [54] Re: Horác
On to asi popletl. Podle mě myslí tu část plynu, která není CO2. Resp. jak to říct, technické CO2 je čisté dostatečně (někde sem viděl 99%?) ale přeci jen v něm může být část jiných plynů, které se ve vodě rozpustit nemusí, proto má ten flipper odvětrání a proto má ostatně i můj hrncový reaktor nahoře ventilek.

Nicméně CO2 které mám já (údajně čerpáno z nějakého dolu v Maďarsku či co (linde)), je čistý natolik, že mi v mém externím reaktoru nezůstává pod víkem ani bublinka (jen voda). Takže buď jde o plyny, které jsou stejně jako CO2 ve vodě rozpustné (a rozpustí se i v tom flipperu) nebo je moje CO2 čistší než norma a je natolik čisté, že žádné ostatní plyny neobsahuje. A opět ve flipperu by se choval stejně. Takže pokud z flipperu neodchází tím odvětráním i část CO2 (což si myslím že odchází pokud je ho tam foukáno tolik že se nestíhá rozpouštět) tak má flipper menší účinnost než foukání co2 do filtrace. Pokud se ve flipperu v té sběrné nádržce žádná bublina nedělá, tak se rozpouští všechno dodávané co2 (stejně jako při bublání do filtrace) a pak je účinnost logicky identická.

Prostě někomu se skleněná příšera s jezdícími bublinkami líbí a někdo má v akva hlavně rybičky a kytičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 00:39 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Horác
V odpovědi Sidovi jsem se opravil, že ne vznikají, ale vnikají do bublinky. Nejsem chemik. Vycházím z informací, které dostávám ze zdrojů, kterým věřím. Pokusím se je ověřit. Netvrdím však, že CO2 ovlivňuje obsah dusíku ve vodě. Už vůbec netvrdím, že ho aplikováním CO2 vytěsním.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.11.2009 00:17 Muž Horác [3942] Re: akvaristik
akvaristik napsal: Ne, tyto plyny vznikají při rozpouštění CO2 ve vodě.
Při rozpouštění CO2 ve vodě vzniká kyselina uhličitá. Extrémně nestálá (někde jsem viděl i označení hypotetická) adiční sloučenina oxidu uhličitého a vody. Žádné plyny. Takže z chemického hlediska nesmysl.
Množství dusíku ve vodě je dáno parciálním tlakem dusíku nad vodou (Henryho zákon). Nikoliv množstvím jiného plynu (např. CO2) ve vodě. Jinými slovy, aplikováním CO2 do vody nemůžete vytěsnit dusík. Takže i z fyzikálního hlediska ... nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 23:26 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Sid
Když se rozpouští CO2 ve vodě, vnikají do bublinky jiné, tzv, falešné plyny. Ty potom "ucpávají" flipper a zabraňují rozpuštění CO2 ve vodě. Jedná se např. o dusík. Ve flipperu s odvzdušněním se oddělí lehčí plyny od těžších a dovolí rozpustit CO2 úplně. Podle mojí teorie se něco podobného děje při průchodu CO2 filtrem. Ověřeno to ale nemám. Proto by mě zajímala koncentrace CO2 při použití obou metod. Až se to bude hodit, vyzkouším to v některé ze svých nádrží. Jisté je, že jsem zjistil, že se filtr zanáší, pokud přes něj pustím CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 19:37 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: akvaristik
Ne, tyto plyny vznikají při rozpouštění CO2 ve vodě.
Jaké plyny, prosím, vznikají při rozpouštění CO2 ve vodě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 11:59 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: JuraS
Co se týče profisad, každý má mít to, co chce. Pokud se nechci o akva starat, chci věc, co funguje. Většinou existuje více řešení. My nabízíme ta, která umíme zaručit. A servisovat. Pokud Vy dáte někomu radu a ono to nefunguje, nic se neděje. Pokud se to stane profesionálnímu prodejci, přichází o jméno. Nejsme ale Ti, co prodávají komukoli cokoli. Ve spoustě případů lidem rozmluvíme drahou investici levnějším řešením. Spokojený zákazník totiž peníze utratí za něco jiného, a třeba ve stejném obchodě, to je lepší filozofie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 10:47 JuraS Re: akvaristik
Do 30 lt nano kostky má cenu uvažovat zda vůbec co2 a ne nabízet profi sadu..ale joooo..když na to má i atomovou elektrárnu mu k tomu prodáme..., že....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 10:13 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: JuraS
Se sodovkou do nanoakvária bytostně nesouhlasím. A nejlevnější řešení není vždy to nejlepší. Taky se může pěkně prodražit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 08:48 Muž filipsi [1295] Re: JuraS
To ne, to by bylo asi to nejhorsi, pokud clovek nechce byt otrokem akva, a pravidelne napr. dvakrat denne prilevat tu "trosku"

Pokud jsou k dispozici finance a lahev co2, je to super, pokud ne, "kvasnice" jsou na par tydnu take bez prace.
Flippery atp bych neresil, u jednoho mensiho mam co2 kvasnicove do peny ve filtru, u velkeho do privodu externiho filtru z lahve. Spokojenost. Myslim, ze i kaminek by pro male stacil. Pripadna trochu mensi ucinnost pri rozpousteni je uplne jedno, pri cene co2 by navratnost flipperu atp byla mnoho (desitky) let.
Plyny vznikajici rozpoustenim si predstavit nedokazu. Co si ale predstavit dokazu, je to, ze co2 neni cisty, obsahuje urcite procento plynu, co se rozpousti spatne. Dalsi vec, co si predstavit dokazu, napr. u hrncoveho filtru metr pod akva, je vyssi tlak v nem, v nem bude vyssi podil rozpusteneho co2, a na vystupu uvidime bublinky, vznikle snizenim tlaku (jako u otevrene sodovky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 07:55 JuraS Re: hf
30 ti litrech bude stačit občas deci sodovky do akva než vymýšlet nadupaný systém navíc s nějakým extra fliperem...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 23:29 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: hf
Spíš to vidím tak, že ve filtru se nemůže těžší CO2 oddělit od "falešných" plynů. A proč se filtr zanáší více, je pravděpodobně z důvodu nějaké reakce bakterií na zvýšenou koncentraci CO2 ve filtru. Ale není to "vědecká práce", jen zkušenosti z praxe, kterou zatím mám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 23:26 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Sid
Ne, tyto plyny vznikají při rozpouštění CO2 ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 22:52 Muž hf [54] Re: akvaristik
Jako pokud se Vám jak píšete ve velkém flipperu CO2 plně rozpustí (nahoru bublinka nedojde), proč by tomu mělo být ve filtru jinak? Jde o ten samý plyn, tu samou vodu navíc výrazně silněji proudící. Takže logicky 1=1 a koncentrace musí být stejná. Nicméně pokud Vám do vršku flipperu docházejí bublinky a tvoří se tam bublina, tak o část CO2 pravděpodobně přicházíte a tudíž efektivita rozpouštění CO2 bude ve Vašem případě nižší a pro dosažení stejné koncentrace ve vodě budete potřebovat silněji bublat (což efektivitu ještě dále sníží...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 22:45 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: akvaristik
Už stihl zareagovat HF, přesto se ještě zeptám:
Předpokládá se, že zásobník CO2 od Dennerleho obsahuje i jiné plyny, než CO2? Nebo k nějakému smíchání CO2 s jinými plyny (dusík) dochází ve vodě, proto jsou všechny difuzory Dennerle vyvinuty tak, aby oddělily těžší CO2 od ostatních plynů a tím zabránily jejich "ucpání"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 22:43 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: hf
Tvrdí se, že reaktory s odvětráním umějí rozdělit co2 od ostatních plynů, které vznikají při rozpouštění a rozpuštění by bránily. Já mám zkušenost s přílišným zanášením filtru, kam je aplikováno co2, nedostal jsem se ale k porovnání koncentrace při bublání do filtru a mimo filtr. Pravda je, že ve flipperu se co2 viditelně rozpustí, tedy alespoň v těch velkých to lze dobře sledovat. Proto by mě zajímaly výsledky koncentrace. Osobně jsem od této metody opustil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 22:37 Muž hf [54] Re: akvaristik
Jako bublám CO2 asi měsíc do externího reaktoru. A pod víkem reaktoru je.... voda.

Takže buď moje CO2 obsahuje skutečně jen CO2 nebo se i ty ostatní plyny rozpouštějí. A je jedno jestli je rozpustím uvnitř čerpadla nebo kdekoliv jinde v akvárku. A jestli se rozpouštějí, tak se rozpustí i v jakémkoliv reaktoru s "odvětráním"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 22:17 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Sid
"Možné chyby jsou předem řešeny. Například oddělování CO2 od ostatních plynů (dusík ...) které zabraňují smíchání CO2 a vody. Všechny difuzory Dennerle jsou vyvinuty tak, aby oddělily těžší CO2 od ostatních plynů a tím zabránily jejich "ucpání".
Citace ze stránky akvaristik.cz/…
Nemám to ze své hlavy samozřejmě. Ale zabývám se s tím opravdu velmi dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 21:56 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: akvaristik
...Při rozpouštění CO2 ve vodě vznikají i jiné plyny, které se při pozvolném rozpouštění oddělují...
Mohl byste být konkrétnější?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 18:31 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: hf
To asi ne, ale jako že nezůstane ve vodě. Při rozpouštění CO2 ve vodě vznikají i jiné plyny, které se při pozvolném rozpouštění oddělují. Ve filtru se tak nestane, taky se tam mísí trochu vzduch a navíc mám zkušenost, že se při aplikaci CO2 do filtru filtr nadměrně zanáší. Teď mluvím jen ze zkušenosti. Myslím si, že to osazenstvu ve filtru nesvědčí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 16:41 Muž hf [54] Re: akvaristik
Jak účinnost klesá? Jako že se CO2 někam vypařuje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 15:49 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: hf
Ta pidivěc není tak drahá, existuje buď Nanoflipper, nebo Nanodifuzér. Já osobně si myslím, že účinnost s tím, jak se to protahuje filtrem klesá, ale nemám to ověřené. U sebe v nanakvárku to mám přes flipper. Pokud to takto uděláte, zajímalo by mě, jestli to taky funguje (chce to měřit obsah CO2 v závislosti na počtu bublinek)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 15:23 Muž hf [54]
Přemýšlel jsem jak na CO2 do mojí nové Dennerle Nano 30l (rybicky.net/nadrze/8088). Ten rohový pidifiltřík má sice sání zepředu ale pak má ještě přisávání zespodu. Takže když posadím bublinku (bavíme se o 2 bublinách za minutu...) zespodu na filtr, tak ona se tam chvilku chvěje a postupně zmizí jak ji omývá voda kterou filtr nasává... :P Hadička jde protáhnout rohem přímo ZA filtrem a vyvést přímo pod ním, takže není vidět nikde vůbec nic!

Dennerle za neuvěritelnou skleněnou pidihrůzu do akva chce alespoň 600, ne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 10:17 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: matrix069
...že by to byla nějaká extra sláva....
Souhlasím, že difuzor s keramickou patronou není žádný zázrak, ale jako alternativa se dá použít. Tu informaci jsem připojil proto, že běžně se podobná zařízení prodávají za "několik stokorun", ale existují i zdroje, kde jsou k mání za oněch 149,- Kč. :-)
Osobně považuji za nejlepší způsob aplikace CO2 zavedení hadičky do sání vnějšího filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 09:13 Jooky Re: matrix69
... s tou CO2 netreba preháňať.. bo ak sa pozabudneš,PH bude extrémne nízke,,..a.t.d...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 08:47 Muž pakozdy [17] Re: Laduschka
vela ludi si tu pochvaluje cigaretovy filter miesto kamienka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 08:43 Muž matrix069 [79] Re: Sid
Difuzor z Youtube(za149,-)sice vypadá esteticky,ale rozpustnost Co2(přestup do vody)je prý v něm jen o málo lepší jako u vzduch.kamínku,nebo lip.dřívka. Co2 se v podstate tříští až na samém konci přes nejakou keramiku(nebo nověji nejaký karbonový materiál).Takže v podstate tutéž funkci dělá i vzduch.kamínek,s tím rozdílem,že materiály použitý v origoš difuzorech tříští Co2 narozdíl od kamínku na minaturní bublinky(lepší přestup do vody). Ale že by to byla nějaká extra sláva....je to jen jedna z možností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2008 18:43 Žena Laduschka [120] Re: Diego
pokud vím, tak jako rozpouštěč bublinek se doporučuje taky "minišpalíček" z lipovýho dřeva, páč má dobrý póry. V současný době, kdy stromy ležej snad všude, si myslím, že by neměl být problém takový kousek dřeva někde zadarmo udloubnout. Jen já vím o třech spadlých lipách v okolí. Jinak já osobně používám difuzér od Dennerleho s možností počítání bublinek, prochází to přes keramiku a spokojenost nejvyšší X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2008 18:34 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: samot10
Difuzor z tohoto odkazu ( www.youtube.com/… ) se dá koupit za 149,- Kč. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2008 18:06 Muž ghostik [81] Re: samot10
Tak to neni ono. Toto je defakto kaminek s pocitadlem bublinek. Misto kaminku je keramicka vlozka a ve spirale jde bublinka ktera je uzavrena a do vody se rospousti az kdyz projde jako mnoho malich bublinek porcelanem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2008 17:18 samot10 Re: plesnivec
takto nejak by to asi malo fungovat www.youtube.com/… palec

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 5864x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8230-flipper-dennerle--rozpustac-co2-do-vody