Ryby mi ožírají rostliny
z mojej malej skusenosti by som usudil ze je to skorej zalezitost druhu, nespoliehal by som sa na to, ze ak vymenis samca, bude to lepsie.
A jak že je ta nádrž velká?
Samý "dobrý" zprávy koukám. Přitom eliotky jsou krásný ryby, ale ničit mi krásný kytky ze pr...e, to mě ten zmetek samec pěkně nas..l. Teď je v internaci v malym akvárku. Závisí to ničení na druhu nebo na jedincích?
je to strateny boj, mne to robia napriklad akary ako sucast "dvorenia", zo zaciatku rastliny vyhravali a stihali rast, cim vacsie su ryby, tym sa situacia prevazuje na stranu ryb a rastlinky zacinaju prehravat. A to mam anubiasy. Dake Egerie boli na kasu za par tyzdnov.
Díky moc. Já mám ale dojem, že to není kvůli nedostatku rostlinné složky. Smyslem je jen to zničit, protože olámaný zbytky jsou všude po akvárku.
Čichavci mi to nikdy nedělali, takže nejspíše ti to dělají kančíci. Zkus je pozorovat. Měl jsem jen jiné druhy kančíků a ti ničili rostliny jen v okolí třecího místa.
Asi je to neodnaučíš, ale můžeš zkusit více krmit krmivem s rostlinnou složkou - třeba Hikari excel.
0 05.05.2016 18:46 PVC Ryby jsou mrchy. Ty moje určitě. Jemnilistý kytky mi likviduje buď kančí eliotův jen tak z pr...e nebo čichavci zlatí a perleťoví. Kdo z nich a co s tím? Dá se to nějak zabavit a uklidnit?
Starší reakce
Ani jedna, třeba je přímo nežere, ale bude je lámat, jak na ně nasedne a má snahu je čistit, časem je umoří.
To je škoda, myslíte že rohatec jemnolistý, který jí je trochu podobný by mohl vydržet?
Ještě se mi líbily:
mokřanka vzpřímená
douška hustolistá
bahnatka bezstopečná
zákruticha šroubovitá?
V atlase jsem se o jejich křehkosti nedočetl.
Snažím se najít rosliny, které mám v okolí k sehnání a líbí se mi, ale když najdu nejakou, která není náročná, tak to dost často nejde s ancíkem
PS:řídím se heslem radši se zeptat a dát někomu palec, než koupit a dát prachy akvaristice

Starší reakce
Farmy napsal: Je křehká? Nebo ji sežere?
Obojí.

Mlaďoši ještě jakž takž, ale čím je straší, tím více rostlinu likviduje, že jí láme a ani nepohrdne.

Je křehká? Nebo ji sežere?

Těžko

Ještě se mi líbí Mokřanka trojkvětá - měla by u ancíka šanci na přežití? Díky

Starší reakce
Mokřanka mnohosemenná/trojkvětá/žebrovaná/siamensis - Mokřanky mají po Echinodorech nejradši, ale nezkoušel jsem druhy s drobnými listy
zakucelka plazivá - bez problémů
bakopa drobnolistá - bez problémů
šípatka širokolistá - měl jsem šípatka šídlatá, ale tato bude asi taky OK
Vydržela by i některá z těchto rostlin?
Mokřanka mnohosemenná/trojkvětá/žebrovaná/siamensis
zakucelka plazivá
bakopa drobnolistá
šípatka širokolistá
Cuketa, zlutej meloun, s tim mam taky dobry zkusenosti. Idealne je kupovat organicky, ale to taky vzdy nejde ....

OK, salát ze zahrádky vyzkouším v létě. Zatím jsem zkoušel okurek a rajče a šlo jim to

Radši jim dávej salát, ale jen ze zahrady. U koupeného hrozí otrava. List je nutné nějak přichytit, používal jsem k tomu magnetickou stěrku na skla.
Ti moji dva už mají kolem 12cm, a když samec vyžene samici tak lítá i kamení, ne jen rostlinky
Tu hygrophylu taky zvažuju.

Co se týká těch průsvitných listů, tak to už jsem asi doma, když jsem si kdysi přinesl z rybníka rostlinku s velkými listy (název neznám) a ona jí ta "akvárková" voda nějak nesvědčila. Měl jsem zato že to spáchali šneci. Aspoň mě ta týdenní večeře pro ancíky nic nestála.

Kdyz ma dobry listy a nejsou to zadni macci, ti krunyri, tak je nepolamou, jen ti ty listy upravi, budou prusvitny jak sit na komary.
PS: Pokud mas velky akvarko a bavi te strihat, tak muzes poridit Hygrophylu polyspermu, nenarocna a rychlerostouci, ovsem rada stini vsemu dole, jak se rozroste ... tu taky nechaj na pokoji.

Tak to asi toho PODAVAČE v akvaristice probodnu pohledem

, protože jsem se ho na echinodory ptal, jestli to nepolámou apod. a prý že je to odolná rostlinka.

Ještě že jsem to nekoupil a radši tady pohledal info

Si měl málo výkonné krunýřovce. Pořiď si modré fantomy (L128) a nezbyte ti z něj ani lísteček.

Echinodory byvaji castym tercem krunyru, nicmene nektere dokazou nahrazovat listy tak rychle, ze ani krunyri je nestaci zlikvidovat. Ja mam takovou zkusenost s E. amazonicus.

Musi se ovsem stacit uchytit a zacit rust, coz v pripade echinodoru nekdy trva.

Echinodory má nejradši! Rostliny s malými listy by měl nechat na pokoji. Taky ty s hodně tuhými listy Anubis, Microsorium, ...
Jako krmení jsou vynikající.

Echinodory asi nejsou zrovna ideální, co jsem se tak díval, že?
Anubiasy, hnědovky.
Edit: I některý kryptokoryny, třeba kalatkolistou.
Zdravím, jaké rostliny pořídit, které ancistrus nepoláme a nebude ožírat? Díky.
Starší reakce
Tak určitě, trošku záměrně to hrotím.

Musíš zkoušet.

aha

tak to je blbe

ja nemam sanci nachytat a Koblasa ted do Plzne nejede...takze se mohu asi s rostlinou rozloucit...snad jim bude stacit mrazene...
Příjdeš o kosokvět, tedy pokud nezačneš krmit živým, ale to už se opakuju.

Argumenty, že se bojíš toho či onoho mě nepiš.

tak to delaji skalary...potvory ted jsem dve nachytal...takze jake rady?nebudu davat pryc skalary,ani nechci prijit o kosokvet...

takze? krmeni jim davam granulovane jbl nebo tetra discus,nebo tetra rubin,sera granulky a dale pak mrazene....
prave jim rozmrza artemka...zive nemam,nemam sanci jej nachytat a mam i strach abych si z rbnika neco nezavlekl...tak radeji mrazene patentk,koretry,artemky,atd
Chce to živou, budeš mít po starostech, kloním se k názoru, že to jsou ty skaláry, mám s nima v tomto ohledu velmi bohaté zkušenosti.

taky si prave rikam..uz jsem mel nekolik teter a nic a skalary mam v akva dohromady tak 3 roky a nikdy rostliny nezraly...tak nevim ze by mely hlad? jsou furt hladovy...snazil jsem se fotit ale vsechny ryby prijedou k fotaku a cumi,kosokvet je v zadni casti akva
Nešla by přidat fotka okousaného listu? Tetry okusují maximálně mladé výhonky a zrovna ty druhy co jsi přidal neokusují prakticky vůbec. Ani o Skalárech nevím, že by žrali kvítka (oni mají radši neonky

). Pancéřníčci zase kvítka maximálně vyhrabou, ale jenom ti velcí.
Pokud můžeš, aktualizuj tu prezentaci.
Tipuju skaláry

. U mě tedy kosokvět tolik nelikvidují, ale mokřanku a hvězdoš spásají zdatně. Mokřanku jsem musel vyhodit, protože šly hlavně po mladých lístcích. Chce to přikrmovat zeleným - kopřiva, špenát, hluchavka.
Ahoj lidicky,tak snad jsem ve spravnem vlaknu abych se dozvedel co se deje v akva

krasne mi rost kosokvet,krasne do vysky hezke listy,listy ma hodne jemne.Do akvaria jsem dal nove obyvatele nez je zde v prezentaci,jeste jsem nebyl schopnej upravit.Plave zde 25 teter vlaknoploutvych,20 neonek,14 cca 5 cm skalar manacapuru,pancernicci...dnes pri odkalovani jsem zjitil ze je jakoby okousany,nekde az ke stonku,nekde spisky listku...je mozne ze by tyto rybky zraly rostlinky????
Starší reakce
Dat rostlinu a Ancistruse od sebe, jinak to nepujde. Zachutnalo tak basti, tezko mu to vysvetlis

. Pravoverny rostlinar tuhle rybu v akvarku casto nemiva.
Ja vzal ten jemnejsi. No a kolik litru, to si prece spocitas. Ja mam dno 10dm x 4dm, takze je to 40dm2, tedy potrebuju 40l Terramolu na 10cm vrstvu. Tak moc nechci, vzal jsem 30l a mozna ani nepouziju vsechen, rad bych pod nej jeste nejaky vyzivny substrat, ale o tom jeste uvazuju...
A kolik toho objednat na 112l akva ?
Doporučuješ spíš Terramol 50K, frakce 3 - 6 mm a nebo 30K, frakce 1 - 3 mm.
Amatértom napsal: a ten terramol je bílý ? nerozčiluje to rybičky ? mně přijde tmavé dno lepší
Ne, je do cervena, trosku takova barva antuky.
www.bonequip.cz/… Děkuji jsem od Litomyšle, takže Svitavy znám spíše okrajově nicméně tenhle obchůdek vypadá moc pěkně. Jinak Šumperk mám 85km od domova, to se mi spíše vyplatí ty kytky objednat přes net

a ten terramol je bílý ? nerozčiluje to rybičky ? mně přijde tmavé dno lepší
Jestli uz budes menit dno, zkus se zamyslet i nad nejakym palenym jilem. Mel jsem necele dva roky ve 200l akvariu slusny pisek, ale ted tam prijde Terramol, protoze kazdy chce casem neco vic, a proc mit pro rostliny cokoli horsiho, nez si mohu dovolit. Terramol neni az tak drahy (Liapor je jeste levnejsi, ale resit jednorazove cenu slusneho obeda u akvaria mi smysl nedava, barva Terramolu mi nevadi, a konzistence mi dokonce prijde prirodnejsi).
Co se rybiček týče, je ve Svitavách i lepší obchod než SuperZOO.
rybicky.net/obchody/470
A pokud máš možnost, je nejlepší do Šumperka pro rostliny zajet osobně. Není to tak daleko a osobní výběr i kontakt je k nezaplacení.
Přidat reakci
1 ...... 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 10516x