Po noci keď bolo -6°C, šlahún padol a je zaujímavé, že dva listy stále držia. Na tie dva čo zhnedli prskala voda z čerpadla
Skôr som spomínal, rozhodol som sa jeden echinodorus obetovať a tak vyskúšať jeho odolnosť. Fotené včera 24.10 po nočnej teplote 1-3°C
mě Atlansberg pustil šlahoun ,vykvet během pár dní , na stvolu byly tři květy , z posledního vyrostla malá rostlinka, ale dost dlouho trvalo než se dala uškubnout a zasadit ,další rostlina se začala klubat až po měsíci , mezitím třeba takovej Uruguayensis vypustil pět až sedm šlahounů se čtyřmi pěti květy , ještě nestihne ani odkvést a už se dere na světlo další šlahoun
Bambi asi zaslechl, ze je na darovaci listine (cekam jen az ze slahounu ziskam rostlinu, zatim se k tomu nema, jen mi to dabelsky rychle odkvetlo - postupne 4 poupata, ani jsem to nestihla odfotit, rano jeste nic, vecer uz bylo po vsem), tak zcervenal, aby se mi zalibil (nebo vztekem). Z nadrze byly odstraneny pred tydnem tri velke echace, a hned se to projevilo na zbylych ostatnich - ubyla konkurence, a v nadrzi je vic svetla - Medour konecne spachal tu rostlinku na konci slahounu, zintenzivnila se barevnost mramorovani na Red Flame, no a Bambi zcervenal.
Posledni chcipak - na slahounu od Mercedesu. Uz ten samotny slahoun je takovy nekvalitni, stagnujici, zarasilo se to, dlouho to rostlo, dlouho trvalo, nez se z toho neco vyklubalo, a bohuzel jenom jeden kousek (Horemanii za tu dobu vyhodil tri slahouny, a zarostlinkoval je, misty i dvojmo)
Druha serie chcipaku, z leva:
Zrovna ted experimentuju co vsechno echinodoriho se zbrabora.
Oddelila jsem rhizom od Red Flame a Paula Klocknera. Jeden plave na hladine a uz ma rostlinky, druhy to na dne zabalil, shnil Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 42379x