Přerybnění
To možná jo, ale stejně ty počty už jsou dost velký.
Myslím že s množením gupek si osádka poradí

To by mohlo být fajn, ještě místo toho ancíka, kdybys sehnal krunýřovce jednopruhé (nejlíp aspoň 3, i jsou menší). Nežerou vůbec kytky, narozdíl od ancistruse, jen řasy(to bys tam ani nemusel dávat tu neritinu). Ale jestli na něm trváš tak si ho tam klidně dej.
Těch ryb tam bude tak akorát, možná bych tam ani nedávala ty gupky, nebo jen nějakého samečka aby se nemnožili. Jen bych re rozhodla buď pro čichavce nebo ramky. Oboje bych nedávala.
Znovu děkuji za odpovědi a chci se zeptat co vy teda na tohle:
6x Pancéřníček (max.2cm)
1x Ancistrus
8x Neonka
4x Paví očko
2x Čichavec medový
2x Cichlidka Ramirezova
+ 1x Neritina (zebra?)
Na řasy si místo ní pořiď řasožravého plže - Neritinu, Clithona, Pagodulu - nehrozí u nich přemnožení a je na ně také pěkný pohled.

To, je sice pravda, ale patří do dvojnásobnýho objemu než máš Ty, tak proto jsi na ni neustále upozorňován, jako nevhodnou do akva Tvojí velikosti.

Přísavka Thajská je ve žluté formě nádherná ryba a navíc je to výborný požírač řas...
a proč tam chceš pořád tu přísavku? třeba cichlidka ramirezova nebo apistogramma, mají plno barevných variet
Mrkni se na Čichavce zakrslý, nebo Medový a to bych viděl jako stop stav.

Spíš bych ubral tu přísavku.
Dobře děkuji zatím všem za odpovědi.Teď bych to viděl takhle:
4xPancéřníček (max.2cm)
1xPřísavka thajská
8xNeonka
4xPaví očko
+Poradil by někdo nějakou(nějaké)rybky které se chovají v páru?(Např nějaký čichavec nebo Cichlida...)
Ty velikosti akvária jsou minimální, tudíž jsou tak na hraně, u většiny druhů to je třeba jen pro pár nebo hejno a neberou se v úvahu další ryby. Věř že by byly rády za větší akvárko a do této litráže se dají sehnat mnohem vhodnější druhy. Navíc, ty píšeš, že máš 54 l. Ale to je hrubý objem. Odečti sklo, dno, filtr, dekorace a jsi na 40 l.
Nevím co tím myslíš...Jenom u Čichavce je napsáno min.60l takže 54 by mu nemělo podle mě dělat potíže...
Na ty parmičky a přísavku to bude malé až vyrostou a na neonky je to tak na hraně, moc extra si tam nezaplavou.
Tady půjde v první řadě o to, že některé ryby nejsou vhodné do tak malého akvárka.
Zkus si je nejdřív najít ve zdejším atlase a podívat se na minimální nároky

Dobrý den, chci se zeptat jestli mám přerybněno pokud bych měl v 54 litrovém akva tyto ryby:
4xPancéřníček (max.2cm)
2xParmička siamská
1xPřísavka thajská
8xNeonka
4xDánio pruhované
4xPaví očko
2xČichavec Zakrslý
Předem děkuji za každou odpověď...
Starší reakce
S Kančíky mám podobnou zkušenost. Jinak Perlovka zlikviduje Paví očka spolehlivě, ale Ancíky nechá na pokoji, alespoň ty s velikostí nad 4 cm. Perlovka párkrát naznačí úmysl si na Ancíkovi smlsnout, Ancík se naježí a Perlovka od útoku upustí. Po čase si přestane Ancíků všímat úplně (nepovažuje je za kořist). Osobně odzkoušeno.
Pujč si od někoho dva kančíky příčnopruhé a druhej den ti budou v akva plavat jen ocásky, možná ani ty ne

Ale teď vážně...jak jsem začínal s akvaristikou, tak jsem choval kančíky a říkal jsem si naivně, že bych k nim mohl přidat nějaké ryby, které mi doplní posádku většího akva. Tak jsem si 10 pavích oček samců a samic přelovil z menšího akva...druhej den jsem z 10 pavích oček nenašel ani jednu, kančíci je zlikvidovali přes noc

Perlovka červená nebo rudá, stačí 1 ks, lepší je ale pár.
Mám v akva páreček mečovek a pavích oček. Koupil jsem si k nim 10 teter krvavých a 4 tetry čené a můžu tě ujistit, že prácu odvedli 100%. Z pavích oček něco zůstalo ( cca 3-4 ), ale to je normální, zkrátka byli chytré a schované a vylezli až vtedy, až je už nikdo sežrat nemohl

... takže tetry taky doporučuji, a hlavně jak píšou tady, nejsou čuňata, voda je furt pěkná , ať se daří

Ne nebudou. Ty budou do tý doby než by je mohlo něco takhle slupnout, pěkně schovaný a ukáží se až budou mít nesežratelnou velikost. Toho se bát nemusíš.

Teď mě napadlo, jestli ty tetry, případně jiné rybky nebudou baštit taky malé ancíky?
Dokonce si dovolim rict, ze je vice druhu ryb, ktere narozena Pavi oka sezerou, nez tech, ktere jim neublizi

. Tedy vyber je slusny.
On takovej páreček čichavců zakrslých, nebo medových taky udělá kus práce.

Jen u tech Teter pozor na to, ze jde o hejnove ryby, takze pocet umerne tomu... Nastesti Tetry nejsou cunatka, takze ani mensi hejnicko neceho rozumneho akvarko prilis nezaneradi.
Jo na tetry jsem ani nevzpomněl, mě teda napadlo pořídit do akva beťáka, že ten by se malé asi taky postaral... Jinak dík za tip

Taky bych se přiklonila k nějaké tetričce a úklid prcků bude určitě zajištěn.
Záleží jaká se ti líbí, mladé paví očka žere většina akvarijních ryb, na ryby žeroucí dospělá očka máš malé akvárium. Vzhledem k tomu že máš ryby z jižní Ameriky, tak bych ti doporučil nějakou tetru, žravá je docela Tetra černá.
Nějaké očko ale přežije vždy. Výhodou je, že očka žijí jenom něco málo přes rok, takže pokud nebude moc malých přežívat, za rok jich tam tolik mít nebudeš.
Chtěl bych se zeptat jakou rybu by jste mi doporucili na snížení počtu malých pavích oček? Protože ve 115l akva mám cca. 25 dospělých + x počet malých pávčat,dále ještě 5 dospělých ancitrusů + 20 mladých a 2 pancéřníčky skvrnité.Teda nejradši bych zase něcoto podaroval ale ani ze známých už to skoro nikdo nechce ani zadarmo ...

Starší reakce
Dobre tak ja jich jeste 20ks dokoupim

to jich bude 35 ... A zkusime apistogrammy a uvidime co to udela, jsou relativne male, tak snad mi nebudou nicit neonky

Určitě to musí vypadat dobře, ale fakt větší hejno od jednoho druhu

Já bych to osobně taky nechal třeba jen neonkové

Ale na srovnání s obchodem nebo odchovnou by do placu nedával. To jsou naprosto specifické podmínky a údržba. S běžným hobby akvárkem se to srovnávat nedá.
Dneska jsem navštívil Sklorex a řeknu vám, že akva s velkým hejnem neonek (tedy pouze s neonkami a třeba ancistrusy) by nemuselo vypadat nejhůř. Měli plnou prodejní nádrž a i když v ní byli skoro jak sardinky tak jako hejno by to vypadalo moc krásně (třeba 40ks)
Ty dvě hejna budou vypadat divně, to bych nedělal. Vždyť když si projdeš všechny ty cichlidky, tak jich tam je tolik nádherných, nebo malé akarky - akara zlatá, thayerova, curviceps, anomala...fakt je výběr velký.
Tak tahle Tvoje myšlenka zní velmi rozumně.

Zřejmě se Ti některá z těch cichlidek zalíbila.

MNo tak kdyby mohlo byt rekneme 30 neonek, tak to je jako 15 razborek a 15 neonek ne?

ja sem v tomhle strasne tvrda palice, ale pokud by to makalo, bylo by to super

ty cihclidky nevim nevim, neco by se mi asi libilo, ale to uz by se mi vic libili ty 2 hejnicka, ale zase co je bude drzet pohromade... sakra to je DILEMA

tak 20 by neměl být problém. Zamyslela bych se jště nad těmi cichlidkami, v tak dlouhé nádrži by mohlo být i více párů. kazdý samec by měl svoje teritorium a měly by se docela fajn. Takhle se můžeš rozloučit s tím že neonky budou tvořit ucelené hejno. I třeba pancéřníčci by aspoň mohli žrát zbytky ze dna.
Když se rozhodneš jen pro ty neonky tak by jich mohlo být i víc
Tak mi reknete kolik neonek tam muzu dat

Nekombinoval bych dvě malý hejna. Jsem pro jedno velký, to bude vypadat daleko lépe.

Ty mi ale prijdou taky moc velke a abych rekl pravdu, moc se mi nelibi :( nemuze tam tedy byt hejnicko razborek (8-10) a neonky v tom samem mnozstvi? Jinak projedu co jeste bych tam mohl z te nabidky wladyse dat

to by byla krasa nad temi rostlinami, ono to osazeni je ted uplne jine, hodne kytek jsem dokoupil

Tak ty si psal, že bys chtěl dominantnější ryby (teda předpokládám větší). Ještě je varianta Akary hnědé...to jsou klidné, mírné, až trochu bojácné ryby a velké jsou dost

Ale razbora klinoskvrnná je zase hejnová ryba, a dvě hejna bych už tam nedávala. Párek dominantnějších rybek udělá svoje, aspoň ty neonky budou více v hejnu. (ale zas to nemůžou být ryby co je budou ohrožovat)
Já bych byla pro cichlidky, akarky, nebo čichavce
To bych radsi misto toho dal razborky klinoskvrnity, ty se mi libi vic nez takove cichlidy

Souhlasím se stistkem ohledně těch malých cichlid. Tím bys mohl mít v nádrži jak ty neonky,tak rostliny,tak i nějakou tu cichlidu. Já bych místo kančíků zvolil Nannacary. Choval jsem Nannacara anomala v zarostlé nádrži s polu s hejnem teter žhavých a vše fungovalo krásně.
Já měl tu nádrž trochu větší,takže jsem tam k nim měl ještě A. maroni.Ty bys ovšem mohl zvolit jen jeden druh.
Ok, tak ja je dam pryc ... kdyz me by se k tomu libila nejaka dominantnejsi ryba ... na cichlidy se asi vykaslu a necham tam mensi rybky ... ty aspon svym plavanim delaji radost

Pořád řešíš kančíky

- jak jsem ti psal k nádrži, dal bych je pryč a pokud tam chceš pořád nějaké cichlidy, tak bych šel do těch malých cichlid - apistogrammy, mikrogeophagové atp.

Nebude to divné. Bude to jednodruhový akvárko, zarostlý rostlinama. Neonky jsou plavci a myslým si, že jim to bude vyhovovat, ale to je jen můj názor, rozhodnutí je na Tobě.

Mno nekdo v te prezentaci radil, ze by tam jeste takove ryby dal ... tak pokud teda muzu ohledne tohodle komunikovat s tebou, tak budu rad, kdyz mi dovolis napsat ti sem tam vzkaz a pomuzes mi to akva vyladit aby to bylo rpo ryby maximalne prijemne ... protoze jak sam vidis, kazdy je schopen poradit ti neco jineho ... a to me mrzi
Hmm kdyz on kazdej rika neco jineho ... to je prave ten problem, nekdo rekne ze je to ok, tak si parecek necham, pak tady posloucham kritiku ... to je parada

tak mam dat i ten parecek pryc a misto toho zvetsit hejno? vsak to bude takove divne jen s temi neonkami ...
Přidat reakci
1 ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15805x