Přihlásit se RYBICKY.NET »

Přerybnění

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Přerybnění
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: dimmur
Když třeba ty ancáky někomu daruješ a místo nich pořídíš partu otíků, tak to bude super akvo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: dimmur
Z mého pohledu jich mohlo být trochu méně (neonek 20), ale jediné prasátka jsou ancistrusi, takže snad to nebude moc velký problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur – snad toho neni prilis
Ahoj, tak jsem poridil:
30 ks Neonka červená
6 ks Pancéřníček skvrnitý
2 ks Parmička černopruhá
2 ks Ancistrus spec obycejny /ty mi zustali z puvodni osadky/

je to tak akorat? Neni prerybneno? Akva je to co mam v prezentaci.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Oskarka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku akvárko 200litrů a v něm mám 8 kolumbijských teter už velkých,5 ještě malých, 9 teter průsvitných
V podstatě máš v akváriu 22kusů ryb, které průměrně dorůstají 5-6cm. Nic dalšího o tvém akváriu nevíme, takže těžko radit.
S ohledem na naturel těchto teter, bych byl opatrný s přidáváním dalších ryb. Zejména kolumbijky jsou rychlí plavci. Pozoroval jsem je v jezírku ve Fata Morgáně, viz foto a rozhodně se neztratily.
Pro představu prosperovaly v přítomnosti skalár, arowany, menších druhů cichlid a neznamím dárcem vpuštěných kančíků citrónových(při focení již vzrostlých).

Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Oskarka
No ono obecně je nejlepší mít jen jedno hejno. Do 200l určitě. V nějakém tisíci litrů by mohli být dvě nebo tři aby se vzájemně netříštili.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Oskarka
Prosím o radu,pořídila jsem si akvárko 200litrů a v něm mám 8 kolumbijských teter už velkých,5 ještě malých, 9 teter průsvitných. CHci přidat párek nebo dva páry skalár amazonských.Nevím jestli posílit hejna stávajících teter a nebo přidat třeba neonky.Nebudou 3 hejna už moc?Nechci to mít přeplácaný,ale zase ty neonky by to oživily? Nebo někdo píše i tetry červenohlavé? Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Jupí
...mě se hrozně líbí pancéřníčci malí....ale nevím jestli by to šlo
Takových šesti kousků bych se nebál. V akva nemáš žádné "čuníky". Různé poměry typu 1cm ryby/ 1litr vody jsou pomůckou, akvarista by měl vidět, jak se rybkám daří. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jupí Re: romant
No mě se hrozně líbí pancéřníčci malí :) Ale nevím jestli by to šlo . A hlavně ty asi v mém okolí určitě neseženu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Jupí
Snad nějaký pancéřníčky na dno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jupí
Ahoj :) Mám dotaz : Mám v 112l akva ryb : 3 betty (2x1) , 13 dánií pruhovaných , 20 razborek skvrnocasých + cherryny a 4neritiny . Je to moc ? Akva je podle mého názoru celkem zarostlé a myslím si že se tam rybkám žije dobře . Nemyslíte že už je akva teď přerybněný ? Ráda bych totiž přidala ještě nějakou "tečku". Nějakýho šnečka , nebo rybičku(ty už radši ne) nějaký to stvoření , který by bylo možný ještě přidat :-D Už jsem se asi ptala , ale ráda bych spíš nějaké konkrétnější názory. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 8  - Bob66 Re: dimmur
Neboj se toho, 30ks neonek znečistí vodu daleko méně než třeba deset pavích oček :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: Bob66
dobre tak jich dam celkem 30 ks, vic zatim ne, kdyztak neni problem dokoupit ano
mel jsem trochu strach o kvalitu vody, ale kdyz pisete, ze to nejsou bordelari, tak ja na vas dam....snad nebudu litovat
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Bob66 Re: dimmur
Klidně bych tam dal těch neonek 40ks, jak píše NIKO. Tetrovité ryby znečišťují vodu minimálně, takže toho počtu není třeba se bát a čím víc, tím lepší podívaná a i ryby se budou cítit lépe X-) Ty neonky bych rozhodně dal do zaběhnutého akva najednou, určitě ne postupně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: romant
dobre dam na vase rady a pujdu cestou jednoho velkeho hejna + panciky na dno
Snesou se, bude to rozstřel, jak jsem ti psal už u těch razbor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: NIKO
ted me napadlo, co kdybych dal 15 ks klasika a 15 ks cernych? Snesou se v pohode nebo nebudou kamaradit? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - NIKO Re: vondr001
Proč sem pleteš neustále 40 neonek!!!Přečti si napřed vše. Akvárko je rok funkční, tak jaký problém? Takové rady (jestli to budou bakterie stíhat),jen blbnou někomu hlavu. ano
A i u nězaloženého akva je nesmyl přidávat ryby po pár kouskách. :-O Tím nežíkám, že je špatně rozdělit to třeba na půlku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: vondr001
Akva je zabehle vice jak rok, nikdy sem nemel problem s N-latkama.....
Nyni jsou v akva nejake ryby, ale ty pujdou pryc /mam uz zajemce/ a zustanou tu jen dva krunyrovci obycejni a neznamy pocet krevetek.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - R romant Re: vondr001
Lucko, u tazatele to stíhat budou(ty bakterie), toho bych se fakt nebál. ;-) V čerstvě založeným akváriu je to něco jinýho, tam se teprve tím přidáním producentů odpadu nitrifikace definitivně ustavuje a tzv. si sedá. :-) Navíc neonky nejsou žádná velká zátěž.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: NIKO
Už jsem to tu psala... přidáním 40 ryb najednou může dojít ke skokovému nárustu N látek. Nitrifikační bakterie to nemusí stíhat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: vondr001
Ryby přidávej postupně (týdně pár kousků) Co je to za blbost? ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: romant
No 40 ryb je záhul i pro zaběhnutý filtr. Já bych to teda neriskovala. :-)
Jinak s karanténou (dle vlastní zkušenosti) plně souhlasím. ;-)
To dimmur: Ryby přidávej postupně (týdně pár kousků)
 Reagovat na tento příspěvek 7  - R romant Re: dimmur
Akvárium je již zaběhnutý, takže ten problém se skokovým zvýšením N látek by nastat neměl, ale nikdy neříkej nikdy. :) Jinak daleko cílenější připomínka by byla použít karanténu, což bych u toho většího množství neonek považoval za velmi dobrou prevenci. ;-)
Edit: Jak vidím, tazatel je již poučeným akvaristou. palec
 Reagovat na tento příspěvek 3  - NIKO Re: ivaha
Krása spočívá v "pěkném" hejnu a pěkně osázeném akváru.Nebylo by asi moc pěkné,mít tam dva druhy a dvě hejna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: NIKO
30-tihlavý hejno neonek bude OK, měla jsem jich taky právě tolik úplně ze začátku ve 112-ti litrech a byla to moc pěkná podívaná. Neonky jsou čistotný, nic moc nenadělají, takže v tom problém nebude, když by jich bylo tolik, i když se to zdá na první pohled dost.
Ok, poridim jich zatim 15 ks, bude celkem 20 ks a na dno nejaky panciky /trebas pandy - 6 ks bude stacit?/ a pak uvidime.
 Reagovat na tento příspěvek 11  - NIKO Re: dimmur
Koupil bych 30 a viděl bych,jestli hejno ještě doplnit.U rasbor je problém při větší výměně vody.Pořídil bych si jen jedno hejno a doplnil třeba pancéřničkama na "úklid" dna.
Vyzkoušejte
Opravdu si myslite, ze do cca 100 l muzu dat 40 neonek? Jak bych mohl jit do max poctu, kdybych chtel kombinovat neonky a rasbory klinoskvrne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: jane91
Psal jsem 30-40ks.Délka 80cm je solidní a to hejno bude hodně pěkné.I když neonky nejsou až tak hejnové(černé ano). ano Navíc jsou to čistotné ryby, žádná přehnaná zátěž pro akva.
 Reagovat na tento příspěvek 7  - NIKO Re: vondr001
No,ale u hejna neonek je to trošku jiné ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vondr001 Re: NIKO
Co se týká počtu ryb, tady bych řekla že platí známé "méně znamená více" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jane91 Re: NIKO
Ja osobne by som do 100l nedávala 40 neoniek :-)
 Reagovat na tento příspěvek 8  - NIKO Re: dimmur
Neonek klidně 30-40 kusů,bude to nádhera. ano
dobre popremyslim o tom, chtel jsem teda oboji, mam neonek pouze 5 ks a ostatni ryby jsem ted daroval a pristi vikend se chystam zajet pro doplneni a rasborky klinoskvrne se mi moc libi...
15-20 kousků.
v tom pripade bych doplnil neonky, na kolik ks muzu jit max?
Osobně bych měl ve 100 litrech jenom jedno hejno, ale pořádný. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur – nebude to uz moc?
Chtel bych se optat. Chci doplnit stav neonek na 10 ks. A k tomu bych chtel jeste rasbory klinoskvrne, kolik bych jich mohl do 100 l max dat? Mam v nem jeste par krevetek a 2 krunyrovce.. Diky za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Bartolomiu
Jako mínus, už teď tam máš samý bordeláře, nedělal bych to. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bartolomiu – ancíky jo nebo ne
Čaute, co myslíte můžu do svého aqa ještě pořídit párek Ancistrus sp. gold long fin? Budou tam spíš jako + nebo - ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kač Re: romant
Míň jak 150 snad ne, ono akva samo o sobě má 220l. Ale máš pravdu, že ideální by asi bylo mít prostě jen jeden druh čichavců. Nj, to je tak, když jsem zbožňovala perleťáky a najednou mi učarovali zakrsláci. Děkuji za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kač
Ne, já to myslím buď jedny nebo druhý a uváděl jsem to i jako možnou variantu s těma většíma perleťákama. To akvo je spíš jenom na ty zakrsláky, přecijenom je to míň jak 150 litrů vody a to je hrana.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kač Re: romant
Toho se právě bojím. Zakrsláci(1+2) s perleťákama(1+2) byli v pohodě, dokud jsem nezůstala delší dobu ve škole, a kytky nevyrosly tak, že se tam ryby nemohly skoro ani hnout. Teď jsou samci docela okousaní. Ale rostlinky jsem prostříhala a doufám, že vše bude zase v pořádku jako předtím. Ještě počkám a budu to pozorovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kač
Stran té agresivity čichavců. Když tam budeš mít jednoho samce a dvě samice a akvo bude slušně zarostlý rostlinama aby byla možnost schovávaček, tak by to s těma prleťákama mohlo fungovat, ale jak tam budeš mít dva samce, tak to bude časem větší mazec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kač Re: Zoidik
No však právě hlavně kvůli té agresivitě jsem se chtěla poradit. Nemám s nimi ve větších počtech zkušenosti. Kdybych měla větší akva, bylo by vše v pohodě. Ale mě se i tohle zdá strašně málo smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Kač
Však i u čichavců se uvádí, že můžou být v hejnu a v době tření jsou agresivnější. Deníček jsem nečetl, to máš pravdu, nějak se mi dnes už toho moc číst nechce. No, tak jestli se jich zbavíš, tak možná i nějaké další klidně pořiď. Prostoru máš stejně docela dost :-)
Hh, kdyby sis přečetl deníček, zjistil bys, že zrovna dnes jsem 6 parmiček darovala :) Měla jsem 2 páry a nějak moc se začaly množit. Ty, co jsou v akva, jsou prcci 0,5-1 cm. Jen co povyrostou, půjdou také (z toho důvodu jsem je v prvním příspěvku ani nejmenovala). S tím, cos psal o dominantách, zcela souhlasím. Ale učarovali mi čichavci zakrslí, a kdybych teď zařizovala akva znovu, pořídila bych 2 nebo 3 samce (a odpovídající počet samic) právě zakrsláků a k nim nějaké malinké hejnové ryby, asi minirazborky, nebo třeba ostnáče červené. Ale mám co mám, těch ryb se nechci zbytečně zbavovat jen z mého rozmaru, když jsou zdravé a nedělají neplechu. Počty razbor zatím nebudu navyšovat, i když máš pravdu, že místo by na ně asi ještě bylo. Děkuji za rady :)
Tak ti by taky nebyli ke škodě, ale hlavně jsem myslel na parmičku duhovou, pokud se ji tedy nechceš zbavit a razbory by se taky ještě vešly nějaké. Osobně mam raději v akvárku méně druhů, ale více kusů. Čichavci jsou pěkní, ale u nich spíše zastávám názor že mít jeden nebo dva páry jako dominantu a doplnit je hejnovkama, ale je to jenom můj názor.
Máš namysli ty sekavce? ráda bych ještě dva kousky dokoupila, ale nemohu je nikde sehnat. Takže spíš čekám, jestli na ně někde narazím. Míchat je s příčnopásými se mi nechce...
Místo by bylo, ale raději bych osobně posilnil hejnové ryby.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 10

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15805x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4991-prerybneni?od=232