Přihlásit se RYBICKY.NET »

Zasílání a přeprava ryb

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Zasílání a přeprava ryb
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mitch55 – Důchodcovský termobox
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ruksak, krabice, bublinky - dovnitř pytlík z rybami obalený novinami. 23.1. jsem v JN "netušil", že se pod sněhem mohou také vyskytovat dlažební kostky... válel jsem se tam jako kdybych vyhrál 1. ve Sportce! Odbahnil sebe, mopeda a jel. Guppky? V naprosté pohodě, ale rodí z té aviatiky nadměrně dodnes. Ancíky jsem ze sáčku nemohl dostat, jak se přicucli. smich

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Pepan
Ja si posledne slepil izolepou z odrezku polystyrenu krabicku, mrzlo a jel jsem MHD pres celou Prahu. Naprosto v pohode. Krabicka des a hruza, jak byla tou izolepou postahovana a jak jsem tam ryby jeste zalepil vickem z dalsiho kousku, at je to cele bez skvir, ale ucel sveti prostredky :-) . Akorat mi museli pylik nafouknout uz uvnitr te parady, pac to nebylo az tak velke, tak at se to vejde.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Koště
To s tím sáčkem pod bundu potvrzuji. Má to další výhody :) Jednou jsem jel pro ryby bez auta, byl mráz, dal jsem je pod bundu, držel je rukou uvnitř a v MHD mě ještě lidi pouštěli sednout, že přece s rukou v sádře nebudu stát :) Můj útrpný výraz to ještě doplňoval, jak mě braly křeče do prstů po půl hodině pevného držení sáčku :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: Pepan
Když to na burzách vidím, jak lidi ryby nosí ven, tak mi někdy rostou facky na rukou... Je pod nulou a oni si to štrádujou s pytlíkem v ruce, ještě s tím za chůze pěkně houpají, to je na ránu. A pak se diví.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: romant
To jo, někdy se ale nevejdou. Ale pořád je i jiná varianta - zabalit sáček s rybami do několika vrstev papíru. Ten slouží jako tepelný izolant. Sice taky nevzhledné, ale funkční.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Pepan
Stará dobrá rada, pod bundu se sáčkem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: LiborSprysl
Můj kamarád má malou prodejnu a tohle řeší každou zimu.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Pepan Re: Marcel
Naučte se přepravovat ryby v termoboxu. Sám chodím třeba na burzu s archaickou přenosnou polystyrénovou ledničkou. Sice už není příliš vzhledná, ale přepravoval jsem i dost choulostivé ryby a ten převoz zvládly bez problémů. Nedojde tam k podchlazení, přehřátí a šokům z opakované změny intenzity světla.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: Marcel
Pokud jste ty červené nesl pod vlivem slunečního záření bez dostatečného obalu, pak je možné že skáply, zatímco obecné to vydržely... Vyprávěl mi kolega o reklamaci takových neonek v jistém nákupním centru ... "No teď jsem je tu koupil a koukejte za dvacet minut jsou všechny neonky v pánu." ... A pak z něj vylezlo, že těch dvacet minut tlachal s někým na parkovišti před obchodem a neonky měl pořád v ruce. Tenkrát bylo docela hluboko pod nulou.... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: Marcel
No,nějkou rybu jsem už přepravil,ale nikdy mě žádná neumřela jen po převozu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasV Re: Marcel
Myslím, že něco bylo špatně..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcel – Úhyn neonek
Dobrý den, mám dotaz. Je možné, aby mi uhynulo všech deset neonek červených po dvacetiminutové cestě? Na dotaz v obchodě mi odpověděli, že se to u neonek stává. Ostatní rybičky byly v pořádku. Měl jsem ještě neonky obecné z jiné prodejny a ty vše zvládly. Děkuji za objasnění.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: volhpe1
volhpe1 napsal: Jak který druh klidně i 2 - 3 dny, pokud je kvalitní obal a dobře zabezpečený proti protržení a vypuštění vzduchové kapsy. Přepravují se tak i po celé Evropě X-)
A také z Asie, Afriky a Ameriky...nevím moc-li z Austrálie... :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volhpe1 Re: jamajcan
Jak který druh klidně i 2 - 3 dny, pokud je kvalitní obal a dobře zabezpečený proti protržení a vypuštění vzduchové kapsy. Přepravují se tak i po celé Evropě X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jamajcanRe: patamatix
To se ptáš nějakého automatu?Nebo otázka měla znít: Dobrý den,může mi někdo poradit,jak dlouho vydrží ryby v pytlíku,napuštěného kyslíkem?Předem děkuji za odpovědi. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix
Jak dlouho vydrzi ryby v pytliku s kyslikem,bez nejakych nasledku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 6  - patamatix
Pro mě by byl už zážitek se do Švédska dostat :). Ryby bych koupil doma :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: RadekH1
Určite áno
www.koblasa.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekH1
Jen takovy dotaz. Neprodavaj se nahodou nejaky kyslikovy tablety?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcan
V jižních zemích,jako je Švádsko,je určitě tepleji :) pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Designer
Bych ty letní teploty při pohledu z okna bral dost s rezervou... :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: LiborSprysl
Kyslik ma oproti vzduchu jedinou vyhodu, ze ho staci mnohem mene, coz je sice v profi praxi dost dulezita vec, ale pro nekoho, kdo si muze dovolit dat do kufru poradne velkou krabici s poradnym sackem kvuli par cudlam, pripadne ho cestou jeste vyvetrat (a to jeste pri letnich teplotach), vec celkem nepodstatna ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Designer
Designer napsal: Pokud se chce do sacku vzduch, sacek se nicim nafukovat nemusi, staci kdyz je dost dlouhy a sikovne se uzavre i se vzduchem ;-) . Nakonec takhle nosim rostliny, sacky jsou baculate i bez nafukovani, ovsem v tomhle pripade funguji proti pomackani rostlin, jak je pak nahazu do igelitky :) .
Ten dotaz je docela dost velká taškařice...souhlasím spíš s tím, že pořídit je tu, je menší problém, než je vézt "zadara" ze Švédska...
Zabalíš-li sumce a neonky do jednoho pytlíku tvým způsobem...tak chci vidět, co za bláto dovezeš ze Švédska... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: rriki
Pokud se chce do sacku vzduch, sacek se nicim nafukovat nemusi, staci kdyz je dost dlouhy a sikovne se uzavre i se vzduchem ;-) . Nakonec takhle nosim rostliny, sacky jsou baculate i bez nafukovani, ovsem v tomhle pripade funguji proti pomackani rostlin, jak je pak nahazu do igelitky :) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niky Re: lapi
je mi jasne, ze je koupim i u nas.Odvezla bych si je zadara ;-) Jeste uvidim, diky za reakce :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lapi
ty to rybky koupíš i u nás, a nemusíš stresovat smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: niky
nezapomeň na nějakou polystyrenovou krabici, ať jim nekolísá teplota :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: niky
Otíky si kup u nás ,cena o proti Švédsku bude zlomková a modrý neonky se taky dají sehnat,ale 10 ryb dej do dvou sáčků a přežijí to i bez kyslíku, nenafukovat ústy,ale přes motůrek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niky Re: rriki
nevim jiste jestli bude kyslik k dispozici :( Co kdyby se jim menila cast vody pravidelne za cerstvou, rekneme, mirne odstatou??S temito rybkami opravdu zkusenost nemam, kdyby to byly bojovnice nebylo by co resit stydim
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: niky
Jenom bych kolegu doplnil, že vhodný je ty ryby přepravovat několik dní nekrmený.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rriki Re: niky
Proč????Jak jinak by naši importéři fungovali.Dva sáčky ,ryby pod kyslík a hurá do ČR. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niky – prevoz neonek
zdravim, mam moznost si dovest neonky modre cca 10ks a 5 ks otiku. Bohuzel cesta je cca 16hodin (Svedsko - CR). Osobne se priklanim k nazoru ze cestu nezvladnou . Nejake zkusenosti???? Omluvte prosim nepritomnost hacku a carek, klavesnice je nema :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Heimdall
Jeníku je vidět, že už mne znáš dost dobře... ;-)
Martine z Prahy na Moravu za tři hodiny, to možná vlakem, pokud zrovna nespadne most, nebo nevykolejí... Myslím, že moc často nepřekonáváte 300 km autem, protože vaše domněnka, že je to cesta na tři hodiny, ta je při současné dopravní situaci u nás víc než absurdní!!! no
 Reagovat na tento příspěvek 4  - MARTIN HORÁK Re: Heimdall
Ano, formulace nebyla úplně správná, to přiznávám. Příště budu vysvětlovat tak, aby to nebylo matoucí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - R Silent Re: MartinHorák
Já si myslím, že Libora nastartovala špatná formulace tvé odpovědi. Začal jsi totiž slovy "Ryby se normálně přepravují na velké vzdálenosti a trvá to i několik dní." a hned jsi pokračoval tím co má udělat ne přepravu ryb která bude trvat jen několik málo hodin. Pro amatéra a nebo člověka který ryby nikdy neposílal je to matoucí a z té odpovědi si vyvodí že i když pošle ryby třeba na druhý konec Evropy stačí přilít vodu z akvárka, dát ryby, v lepším případě pytlík pusou dofouknout a zagumičkovat. Chybělo tam vysvětlení. Tímto nechci dělat Liborovi advokáta a třeba to myslel jinak :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MARTIN HORÁK Re: LiborSprysl
Ale já nepsal, že ryby se na velké vzdálenosti přepravují tím, že se nalijí i s vodou z akvárka a jen tak hodí do pytlíku, nevím proč tak negativní reakce tone
Jen jsem chtěl dotyčné dát najevo, že se toho nemusí bát. A další postup jsem jí napsal a ten je správný. Ano, mohl jsem ještě připsat, že ancistruse dát zvlášt, to ano. Ale ona dáma necestuje na druhý konce světa, ale z Prahy na Moravu. To jsou 3 hodiny cesty autem, ne 5, ne 10. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - LiborSprysl Re: MartinHorák
MartinHorák napsal: Ryby se normálně přepravují na velké vzdálenosti a trvá to i několik dní. Vezmi sáček na přepravu ryb (případně jiný pevný igelitový sáček), dej tam 1/3 vody (té z akvárka), pak rybu a zagumičkuj (vzduch tam nechej!!) Pokud se někam stěhuješ, tak v tom novém místě již musíš mít založené nové akva se zaběhlou filtrací atd.
To se sice stěhují na velké vzdálenosti a trvá to i několik dní, ale ryby jsou na cestu "připravené" a pod kyslíkem...
Nestěhují se s vodou z akvárka, kde žily, protože by v pytlíku začaly chorobné procesy velmi rychle, ale ve vodě čisté, dobře provzdušněné, tu a tam dokonce upravené patřičnou chemií...
No a nakonec, protože ne každý je schopen dát ryby pod kyslík, existují i "kyslíkové tablety", které jsou velmi vhodné pro pomoc rybám. 300 km, to je cca 5 hodin na přepravu, když se nic nevyštění, takže bych byl v těch radách docela opatrný!!! no
Pro pět rybiček ta cesta v patřičně velkém pytlíku asi problém nebude, ale kdyby vaše moudra četl jiný stěhující se, tak by mohl docela splakat nad výdělkem! Přičemž ještě jeden dodatek - ancistrus by měl cestovat odděleně od ostatních ryb, aby ty se neodřely.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - MARTIN HORÁK Re: Kaileen
Ryby se normálně přepravují na velké vzdálenosti a trvá to i několik dní. Vezmi sáček na přepravu ryb (případně jiný pevný igelitový sáček), dej tam 1/3 vody (té z akvárka), pak rybu a zagumičkuj (vzduch tam nechej!!) Pokud se někam stěhuješ, tak v tom novém místě již musíš mít založené nové akva se zaběhlou filtrací atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaileen – Snad mi někdo odpoví na přepravu rybek
Dobrý den,

chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s přepravou rybek na vzdálenost asi 300 km (z Prahy na Moravu). Mám v akvárku 2 ancitruse, sumečka a 2 tetry. Dohromady pět rybiček, protože zbytek mi umřel nevím na co, ostatní jsou po výměně vody a vyvaření veškerého vybavení akvária v pohodě už skoro měsíc.

Řeším momentálně možnost, že bych rybičky přepravila do místa původního bydliště, ale samozřejmě jim nechci ublížit ani je nijak zbytečně stresovat. Zatím cestu nechystám, úpiue tuto možnost zvažuji. Přesto se chci zeptat, zda je varianta, jak rybám neublížit a dostat je tak daleko bez újmy. Auto mám k dispozici, ovšem nevím, zda je to nejlepší varianta.

Děkuji za případné odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko Re: prasan
Vo Vrbove už nemali. Sumce boli minulý rok, synovec sa nevedel vynačudovať, aké majú fúzy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: slavko
Kapor ak má vlhko tak je to neuveriteľné,ale vydrží i niekoľko hodinovú prepravu.Slavko oskúšaj menšieho sumca,lahôdka takmer bez kostí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko Re: savan
savan napsal: Pstruh je velmi háklivý na transport bez vody,kapor bez vody vydrží neuveritelne dlho...
Dík, to som potreboval vedieť. Len radšej použijem(e) vedrá dva ;-) Nezvykol som doteraz kupovať iné ako kapre, pstruhy sa ku mne dostali leda tak vypitvané :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - savan Re: slavko
Nabudúce to skúste v tom istom vedre,ale tentokrát už z vodou ;-) A nezaškodilo by to vedro prekryť nejakou handrou aby nevyskočili.Pstruh je velmi háklivý na transport bez vody,kapor bez vody vydrží neuveritelne dlho,stačí mu mokrá handra alebo noviny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: slavko
No to bude v tom,že si niesol kapra a nie pstruhy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko – Vianočná preprava
Pichnen to tu.

Žena bola kúpiť ryby pri rybníku. Kúpila zopár pstruhov, priviezla ich vo vedre, bez vody. Cestu prežil len jeden (cca 10 min) a ani ten nie na dlho, a tak chcem poprosiť o radu: ako ich nabudúce previezť, aby prežili? Keď som nosieval kapra v rukách (taške), tak mi to z mesta isto trvalo dlhšie a vždy potom robil deckám radosť vo vani - je to predsa len iná veľkosť ako moje guramy... ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: threat
Ono teda dost záleží na trati a "přestupech"... smich ...ani výhřevné sáčky nejsou jistotou, v případě tak velké doby a například při současných -4 stupních, které jsou u nás. Bedna dvě hodiny na peróně chladne docela rychle...S ohledem na to, že se ryby přepravovat nesmí, bych i tyto aspekty zapracoval do přepravního plánu.... ano ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - threatRe: rriki
Děkuji,chtěl jsem tenhle dotaz napsat do "chovu terčovců"-jelikož jsem chtěl odpověď od někoho jako jsi Ty-zkušeného,bál jsem se,že se sem nikdo z chovatelů terčovců nepodívá.Myslím,že když dotyčný má i ty výhřevné sáčky,tak bude vědět co dělá.Díky moc...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: threat
Hlavně ,aby dotyčný měl s posíláním vlakem zkušenost.Ryby to vydrží bezproblému.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - threat – Kurýr ČD-terčovci
Chtěl bych si nechat zaslat terčovce kurýrem ČD z druhého konce republiky,ale vlak jede 23 hodin,byl by v tom problém?Jak dlouho vydrží terčovci v sáčku pod kyslíkem?Budou v boxe s přidanýma výhřevnýma sáčkama.Baleni po jednom.Nemá se zasíláním na takovou dobu žádné zkušenosti,raději si vždy zajedu,ale tohle je trochu dál:-).Vím že když se přivážejí importy,tak to taky nějakou dobu trvá,ale netuším,jestli v tom nemají nějaký "fígl"-něco na uklidnění apod.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 7  - LiborSprysl Re: Tomiino
Tomiino napsal: Ahoj lidicky,chtel bych se zeptat na malou drobnost jak dlouho vydrzi ryby tercovci a skalary prevoz v zakyslik.pytliku a v termoboxu??

Nenakrmené a vysrané ryby i více než dva dny... ;-) ...pokud je pytlík úměrně rybám velký...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12381x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4618?od=215