Přihlásit se RYBICKY.NET »

Odkalování

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Údržba 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Odkalování
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DonJuanKarlos
Že by nějaká zákalová epidemie ??? Já jen že ho mám také (hodně slabý). Zkusím počkat, snad se to spraví. palec Hodně štěstí i ostatním se zbavení se zákalu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamii – Re: Kamii-oprava
*dostat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamii – kal
Taky se potřebuji zeptat mám první akvárko a první rybku bojovnici betu.
Včéra jsem jí dala do nového akvárka, s kamením a s živejma rostlinkama. Bez filtrace a čehokoliv.Krmím opravdu maličko, jen to co zbaští do 5-ti minut. Voda byla odstátá a dnes když je malej v ní(ve vodě je od včerejšího večera), tak je nějaké zakalené . Potřebuji radu zkušených chovatelů. Má už dostata dietku??? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - artognov
Fotka k příspěvku a tady je druhá

Fotka k příspěvku pořídil jsem ještě dvě fotky ale jde to pěkně blbě fotit. Omluvte kvalitu

Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine
Mělo by to zmizet samo, žádnou UV lampu nepotřebuješ. Pokud můžeš tak přidej na filtraci. :-)
Nemá někdo na půjčení UV lampu? okr. Trutnov? Nechce se mě kupovat za 2000nová ale půjčovné rád zaplatím :-O ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - artognov – Re: artognov
apropo nejsou bičíkovci nebezpečný pro ryby? Na těch teda nic nepozoruji :-O
Vyzkoušejte
Fotka k příspěvku Pořídil jsem ještě jednu fotku, je na ni dobře vidět jemný zákal. Myslím, že by to mohli být bičíkovci ale UV lampu nemam a tady nevím o někom kdo by mi ji půjčil :( je nějaké alternativní řešení?

Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik
mnel jsem neco podobneho a po 30hodinach UV 8W to bylo OK
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xxsharkxx – Re: artognov
mohou to být byčíkovci,na to je idealní použít UV lampu,pokud si ji mužeš někde pujčit
Problémy s tímto jemným zákalem stále trvají. Sice se mi kvalita vody zlepšila a tento zákal tam je pořád i po několikátý výměně vody. Ráno se to zdá vždy lepší jak večer. Dno jsem už odkalil a provedl testy - vše vypadá ok a nemůžu najít příčinu. Vážne nikdo nemáte tušení? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Japanelo
Hlavně klídek žádný spěchání, ryby postupně a méně je někdy více. Týdenní výměna vody (1/3 - 1/4) bohatě stačí, hlavně žádné hnojení rostlin. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raťafák
Uff, díky za uklidnění...
Byl jsem dost nesvůj :-(
Nojo, jsem začátečník smich

Jinak kytky rostou jak vzteklý ;-) po 10 dnech, parada :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Japanelo
To je normální až dáš ryby a rostliny začnou růst tak to zmizí. :-)
Doufam, že je to dobře vidět.
Asi panikařím, tak me neukamenujte smich
Fotka k příspěvku jestě jedna...

Fotka k příspěvku Tu jsou fotky...

Dno je 1/3 křemičitý písek frakce 1-3 mm (u kytek)
Zbytek je říční štěrk frakce 3-5 mm

Vše řádně převařeno.

Odpo se pokusim ten bordel nafotit.

Nálevníky jsem tam měl, akva bylo bíle cca 2 dny po založení, pak se vyčistilo.

Tohle se vyskytlo posledních paár dní...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman
U nových nádrží se většinou po založení tvoří nálevníci a někdy dochází až do stavu mléčné vody.což asi není tento případ.pokud se usadil jenom kal podobný třeba blátíčku z jílu či něco podobného, bylo by na místě upřesnit složení dna.může tam být hornina, která se rozpouští a toto tvoří.Jinak šneci nevadí, ti spíše svým oblejzaním ten kal budou z rostlin shazovat.Fotečka by také neuškodila. ;-) potom se dá lépe určit příčina, i když si myslím že půjde o obyčejnou prkotinu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raťafák – Divný kal
Zdravím všechny,
mám cca 9 dní nově založené akva a vytvořil se mi tam takový divný kal..
Je to na listech, korenu atd...dost se to víří.
Jsou to cca 1mm dlouhe a 0,5 mm siroke valecky. Barva je bílo-žlutá.

Nevíte někdo co je to za bordel...?

PS: v akva mam dost kytek, zadne ryby, jen se mi tam objevili šneci, ne moc, ale jsou tam mizerové :-|
Toho bordelu je celkem dost...

Díky
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Medra
díky za reakce, toš krunýřovce mám 2, tak třeba je to otázka než vyrostou, o těch parmičkách jsem četl že jsou dobré na řasy atd. asi je pořídím, ale už mám docela hodně rybek, a taky mě včera napadlo že je docela sobecké nechat rybyčky hladovět naukor čistoty skla, přece jen mám akva k vůli rybam a ne sklu ,-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - artognov – Re: Medra
bohužel máš to malinko jiný, to co áš ty jsem měl taky ale zmizelo to potom co jsem si pořídil krunýřovce a parmičky černopruhé ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko – Re: Medra
V přírodě je to normální, já nekrmil 14 dnů, byly pohublý, ale naprosto to přežily i mladý paví očka. V dobře zavedeném akvariu to není problém ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Medra
ja to mam asi taky, teda jestli to sou takove chloupecky na skle, objevilo se mi to tam v pulce minuleho tydne, v sobotu jsem to posetiral ze skla a v nedeli poprve vycistil akva, no a dnes uz je to tam zase, 5 dnu nekrmit, kdyt ja kdyz nekrmim den tak nevi chudnky co by sezraly smich
ještě mě napadlo co takhle nítěnky jak si tak uvědomuji tak to začalo když jsem je začal (mražené) podávat? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko – Re: artognov
Klidně to zkus, nic tím nezkazíš :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - artognov – Re: chicko
ještě jsem se dočetl na fóru něco o filtru, že záleží jak nastaven průtok mam Fluval 305 a nastaven na malinko větší průtok mam to snížit? hmm
hm, tak to nevím, ale obecně u většiny yákalů je první pomoc nekrmit a ono se to většinou "sano" spraví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - artognov – Re: chicko
Díky za radu, krmit nebudu ale nálevníci to asi nebudou ty jsem měl a poznám je tohle je malinko jiný jakoby hrubší... :-O
moc krmíš asi to budou nálevníci, nekrm tak 5 dnů a ono to sami zmizí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - artognov – jemný zákal
Fotka k příspěvku Čus all,
mam problém asi před dvouma dny ze mě v akva objevil jemný zákal. Zkusil jsem vyměnit vodu a nic. Tak jsem se rozhodl poprosit o pomoc neví někdo o co jde? Zkusil jsem udělat foto ale je z mobilu tak omluvte kvalitu dík za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip – Re: hanz
Uvažoval jsem tedy že to předělám a udělám dno z hrubšího štěrku a jen černé. To bílé hodím do pryč, resp. u přítelkyně bychom doma chtěli udělat 150L Malawi tak ho použiji tam. Je to dobrá volba? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
Rebb jsou i mensi, mam doma ;-)

(např: www.akvarista.cz/… )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie – Re: Mrakoplash
NO jo, jenže to je na dýlku vyšší než mý akvo :-D na tý fotce to sice nevypadá ale nevim kolik to má v průměru ;-)
Piskořky to chce, to jo palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - endus – Re: Rebbie
Dno mi kypří piskořky :-).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
www.horacovoakvarium.cz/…

tohle sice nabere pisek ale ne az do kyble

(jinak se to tu uz probiralo tak staci hledat)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie
To teda ale nekypříte dno, že? To neva? Nedělá se vám tam sinice nebo tak něco? Taky mam problém s odkalováním že mi to bere písek :( ale mam tam směs jemnýho i hrubšího...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - endus – Re: Filip
Přesně jak píše hans, taky tak "odkaluju", nebo spíš sbírám nečistoty z písku, výhoda je v tom, že do jemného písku nečistoty nepropadnou. Vodu chytám do kýble a písek, který případně odsaju vracím do akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hanz
Mam v akváriu jemný písek a odkaluji tak, že používám zahradní hadici, kterou nedávám až ke dnu (cca 3cm a dolní spád mam asi o metr níže...
Černý písek určitě pořiď, ryby se v něm budou cítit lépe a jak říkáš vše i vynikne...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip – Odkalení dna z jemného písku...
Hezký den. Jakým způsobem odkalovat dno z velmi jedmného písku? Vždy při odkalování se odsávám i písek. Dále se chci zeptat, jsem v tom úplným nováčkem. Mám AQUA 200L a chci v něm chovat hlavně ryby Tetrovité. Bílý písek jsem si pořídil, protože se mi líbíl. Nebylo by ovšem lepší pořízení třeba černého štěrku? Viděl jsem to v obchodě v ukázkovém akva a neonky tam svítily o 200% líp než na mém bílém podkladě? Díky za info ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Anonym – re: Anonym
Muzes nam prozradit proc do mesic zalozeneho akva davas CO2? hmm
Co je na tom divnýho? Když člověk ví co dělá může dávat CO2 hned od založení akvária. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepas
anonym a co seš zač,nějak se k tobě nemužu dostat.
a proč ne má to celkem solidně osázené a nemuže to ničemu vadit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anonym
Ládíček napsal: ..před 9 dny jsem měnil vodu v akva kvůli kvasnicím.Dostaly se mi do akva....
Muzes nam prozradit proc do mesic zalozeneho akva davas CO2? hmm
na kamenech nezáleží je to jen o rozběhu akva a nic víc,je to normální jev.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Osel
Pitrenka napsal: Kdy si tam dával kameny? Vyvařil si je před tím, než si je dal do akva? NO kameny sem před tím pořádně vyvařil
jsou to zákaly nových nádrží,neměn vodu jemná filtrace,možná zastínění a ta nádrž si to musí přetrpět pak bude pokoj,hlavně neměn vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik
já mám okurkožrouty-salát nic, rajče skoro nic a papriky si ani nevšilmi-skusím to maso, jednou mě chcípnul šneček-panečku ti ho hoblovali
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr_Janousek – Re: bucliik
Malým by to nemělo vadit! Hoď jim tam kostku o velikosti 1x1x1 cm, to by mělo stačit. Já jich mám kolem 30 a házím jim tam asi 5 kostek. Jinak jim můžeš dát i list salátu, papriku nebo rajče. Rajče jim hodně chutná, protože je šťavnaté. Zkoušel jsem i plátek bramboru a zůstala jen slupka smich

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 62 63

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 46080x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4345-odkalovani?od=2337