Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2019 20:22 Muž Tony2013 [101] Re: Tomikll
uloz.to/…
v tehle tabulkach si to co je na zde probirano na zminenych strankach muzes spocitat staci zadat hodnoty ktere jsou v cervenem ramecku a tada
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2019 12:20 Muž Tommo [34] Re: ctibum
Asi to tak nějak bude jak píše václav. Já se Maqa ptal, jestli jsou to jeho stránky. Napsal, že ne a má tam prostor pro sebe. Každopádně článek o čipech je napsán dle mého velmi dobře a já si podle něj postavil funkční světlo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2019 21:01 Muž jarda62 [248] Re: Tomikll
Já měl na akváriu 125x55x55, 20ks cree xml t6 čipů, svítil jsem pro náročné rostliny na 75% max, při 1500mA. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2019 20:53 Muž Tommo [34] Re: Tomikll
Já čerpal z tohoto webu:
www.golias.net/…

taky jsem se v tom dost utápěl, tady jsem našel vše potřebné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2019 20:08 Muž Tomikll [0]
Zdravim Vás, Pročetl jsem si toto forum a velmi mě zaujalo. Proto bych potřeboval poradit s realizací mého osvětlení. Velikost 120x50x50cm
Chtěl bych do budoucna pěstovat i kobercovky. Takže první otázka zní kolik čipuXM-L budu potřebovat. Jelikož někdo říká, že stačí 0,15 lm/w což je 4500 lm celkem a zhruba 16 čipů na 700mA.
Určitě bych rád 2 okruhy s teplou a studenou bílou oba regulovatelné plus rovnou noční osvětlení.
Pokud mi někdo dáte konkrétní návrh budu velmi vděčný.
Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2019 17:57 Muž _ucx_ [2] Re: _ucx_
Vlastně mě tak napadá, že ani žádný termostat navíc není nutný. Topení mám zapojené přes STC1000, takže využiji zatím neosazený výstup pro chlazení, akorát tam budu muset dát relé, které obrátí logiku (zhasne namísto zapnutí ventilátorů).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2019 17:14 Muž _ucx_ [2] Re: antiA
Otázku možného přehřátí jsem zatím neřešil. Jednak mám kolem 400 litru vody v akváriu (a ještě bude něco v sumpu), to je, jestli dobře počítám, tepelná kapacita přibližně 0.25 kWh/°C a ten okap má za provozu místy 32 °C, čili něco odvádí ten.
Když se to bude v testovacím provozu přehřívat, tak jednoduše odlepím těch 5 cm šedého polystyrenu na levém boku nebo přidělám ještě jeden termostat na nouzové zhasnutí. Ale neočekávám tenhle problém, místnost je to příjemně chladná i v největších vedrech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2019 16:41 Muž antiA [308] Re: _ucx_
Paráda, na můj budoucí projekt plánuji COB. Jsem rád že je tu nekdo rozjíždí.
Teplo z nich jsem taky zvažoval douokruhově využívat pro případný ohřev akvária. Ale...

Jak budeš řešit když osvětlení přes den vyhreje akvarium na tvou zvolenou hodnotu 30 stupňů. Pak zhasnes? Nebo odstavis okruh a čipy se ti upecou protože přes hliníkový výměník nebude proudit voda. Případně ti tam může i začít vařit. Mas to pak podchcene dalším aktivním chladicem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.03.2019 11:00 Muž _ucx_ [2] COB
Fotka k příspěvku Vzhledem k tomu, že jsem včera dostavěl osvětlovací rampu postavenou na COB, zkusím taky krapet přispět.

Základem bylo 5 kusů 30W chip-on-board panely z Činy, zhruba tyto: www.ebay.co.uk/…
Výhoda: jsou na 220V. Nevýhoda: jsou na 220V. Což bylo nutné při návrhu dále brát v úvahu.

Ty bylo nutné nějak chladit. Protože nerad plýtvám energií a protože moje akvárium je stavěno na provozní teplotu 30 st.C, rozhodl jsem se chladit kapalinou. Nikoli přímo akvarijní, protože eloxu na čínském hliníku moc nevěřím, takže mám ještě extra chladící okruh. V akváriu je nerez spirála a použil jsem tyto chladiče, určené pro chlazení CPU/GPU: Tyto: www.ebay.co.uk/…

Ok, chladič je o 10mm kratší, než panel. To nevadí, panel ho překrývá. Chladiče jsou zapojeny v sérii. Čerpadlo jsem použil toto, ale je poměrně hlučné, takže budu shánět nějaké tišší, výkonově postačuje, možná ho i zpomalím předřazeným rezistorem či diodou: www.ebay.co.uk/…

Čistě pro pořádek: Akvárium mám zateplené (zepředu izolační dvousklo), dlouho jsem řešil, jak zateplit kryt. Nakonec sestává z několika komponent. Vespod, přímo nad vodou, je 5mm plexisklo (dvě desky 100 x 50 cm vedle sebe). Akvárium má příčné i podélné výztuhy, takže leží na nich. Nad tím je vzduchová mezera cca 2 cm a pak deska z 16mm komůrkového polykarbonátu vcelku (při krmení se dá posunout).

Tolik na vysvětlení, proč jsem si mohl dovolit použít zvolené řešení a proč to nepředstavuje bezpečnostní riziko. Tělo rampy tvoří okapový žlab: www.hornbach.cz/… a k tomu samozřejmě koncové krytky. Je samozřejmě napojen na PE vodič a v rozvaděči pro aq. je separátní proudový chránič (mám ještě TN-C rozvod a předělávat ho nebudui). Celé to doplňuje 5 m přilepené LED pásky s možností ovládání barev dálkovým ovladačem. Žlab je zevnitř i zvenku hodně lesklý a celé to vypadá, až na to napojení hadic, designově docela zajímavě.

Panely jsou zapojeny tak, že lze separátně ovládat 1.+3.+5. a 2.+4., obojí jak vypínačem, tak programovatelným časovým spínačem. Druhý časový spínač bude separátně ovládat LED pásku. Celkové náklady byly do 4000 Kč vč. časového spínače, jističe a chrániče, dost stála kvalitní 6/12 mm opletená hadice (6 metrů po 50 Kč), hadicové spony (celkem 14 ks). Takže i takhle se na to dá jít... :-) A teď už tam konečně můžu dát rostliny.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2019 11:35 Muž Libcin [23] Re: Libcin
Nakonec to byl studený spoj na čipu (pro ty, kteří by řešili podobný problém)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2019 19:11 Muž Libcin [23] – Čipy
Teď jsem si všiml, že jedna větev s cree čipy svítí méně. Nedávno jsem vyměňoval pár čipů za teplejší barvu a nevím, jestli jsem nevytvořil pájením nějaký přechodový odpor. Nebo že by zlobil proudový zdroj?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2019 14:02 Muž Tommo [34] Re: Tony2013
Určitě jich dám 14, těch 15 je už hraniční.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2019 11:39 Muž Tony2013 [101] Re: Tommo
Fotka k příspěvku dej jich max 14. Jinak se ti bude prehrivat docela dost to ldd
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 20:36 Muž jarda62 [248] Re: Tommo
Tak pak není co řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 20:31 Muž Tommo [34] Re: jarda62
Vím, že je to tip ťop, ještě to promyslím, ale čipy měřením při 1000mA braly 2,9V
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 20:28 Muž jarda62 [248] Re: Tommo
Jj tohle je funkční řešení. Možná bych dal o čip méně, xml tuším berou až 3.6V, jde o to že LDD nemusí pustit tolik V na výstupu. Snad se ještě někdo ozve, já nemám zkušenosti s tímhle napěťovým zdrojem, používám obyč čínské a pohoda.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 20:01 Muž Tommo [34]
Ahoj,

chtěl bych si postavit osvětlení z led čipů a jen se chci ujistit, jestli jdu správnou cestou:
Led čipy CREE XML pojedou na 1000mA (max 3000mA), 2,9V, 3W 15 Ks
síťový zdroj: www.gme.cz/…

převodník: www.tme.eu/…

vše řízeno: www.aquario.cz/…

Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2019 11:16 Muž PanTrs [0] Re: PanTrs
jen chci informovat ostatní lidi, že schéma je chybné. Takto zapojené to nefunguje. Jak píše tony výše, musí to mít společnou nulu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 01:56 Muž Kamilstrom [530] - Rostliny – CREE XM-L2 U2
Zdravím všechny, bude někdo vědět jestli mi uchladí CREE XM-L2 U2 tenhle pasivní heatsink rover.ebay.com/… na driveru MEAN WELL LDD-1500H ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2018 12:53 Muž Tony2013 [101] Re: PanTrs
Ja to davam bud na toto www.lhotsky-elektro.cz/… a nebo teplovodiva pasta nala kapicka doprostred cipu a dvema sroubky. Ale jelikoz treba nekdy osazuji az 40ks cipu a to je 80 zavitu tak to radri prilepim. Jinak montazni otvory na 20mm hvezdici jsou 19.4mm je pocitano u s www.tme.eu/…
www.tme.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2018 11:33 Muž Jarry [731] Re: PanTrs
www.ebay.com/… - dám malinko na čip, po přiložení k chladiči s ním ještě trochu zakroužím, aby se pasta dostala na celou plochu a je to. Šroubky mi přijdou zbytečné, sundat takto přilepený čip dá celkem dost práce - ještě se mi nestalo, že by někdy nějaký odpadnul.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2018 10:35 Muž kiflik [15] Re: PanTrs
Tenká vrstva termo-pasty a pak šroubky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2018 10:31 Muž kiflik [15] Re: Tony2013
Díky za info, nemyslel (ale dal sem asi chybně odkaz) pěstební na zeleninu či trávu.

Tady je zajímavé srovnání CXB3590 x CXM-32 www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2018 09:31 Muž PanTrs [0] – připevnění čipů
Jak nejlépe připevnit čipy k hliníkovému chladiči? Nějaké lepidlo nebo šroubky? Zde z fotek je vidět, že se lepí, ale obyč pastou na procesory to asi nebude. Jaké lepidlo používáte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2018 05:45 Muž Tony2013 [101] Re: kiflik
Fotka k příspěvku Osobni zkusenost nemam ale pokud se nepletu tak se ptate na ty pestebni. Svetlo z toho je dost neprijemne co jsem cetl nazory majitelu tak nebyly ani spokojeni s rustem rostlin a akvarim pod tim nevypada hezky ( neprirozene). Pokud budete chtit mam doma podobne (cina) a muzu ho zapnout a dat na akva ( Malawi) a nebo treba najdu fotku nad akva kde jsem pestoval rasu pro tlamky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2018 21:55 Muž kiflik [15]
Připojím se, nemá někdo zkušenost s CXB3590, CXM-32 or Citizen 1212 nad AQ?

www.aliexpress.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2018 20:07 Muž antiA [308] – vysokovykonne
ma nekdo osobni zkusenost s CXB3590 nebo CXM-32. Nemyslim pouziti nad grow ale nad akvariem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 17:45 Muž Tony2013 [101] Re: Tony2013
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku A jeste jedna dulezita vec je priprava. Bez dostacne pripravy to kolikrat konci jak ted u me. Nemam velice dulezity dil a to je zdroj. Nejak jsem pri stavbach trech ramp zaraz na jeden zapomel. Takze investice v podobe postovneho navic se taky prodrazi. Vetsinu dilu objednavam v TME
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 13:00 Muž Tony2013 [101] Re: slavko
Musim se priznat ze toto jsem nemeril. Ale dnes to schvalne zmerim at vime co rika praxe od vypoctu. Ale dava smysl presne co rikas. Pri psani odpovedi jsem si tohle neuvedomil. Ja vetsinou odpovidam za chuze jelikoz jsem v praci a mezi ruznejma poruchama jeste odpovidam sem a na FB.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 12:53 R Muž slavko [1544] - RostlinyRe: Tony2013
Ak som to správne pochopil, tak tých 12 V bude napájať len TC420, čiže prúd rádovo jednotky až pár desiatok mA, a to chladiť nebude treba. To nie je lineárny zdroj, kde sa celý zvyšok napätia musí vyžiariť v teple, to je spínané čudo...

Ale i keby to bol lineárny zdroj, tak pri 50 mA to bude (48 - 12) x 0.05 = 1,8 W, a pretože je to spínaný zdroj, bude celkový stratový výkon ešte nižší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 12:02 Muž Tony2013 [101] – Chlazeni
Jeste nezapomenout na dobry chladic. Ja osobne se teplotu snazim udrzet vzdy pod 50°. Takze dobre pocitat pokud nechceme aktivni chlazeni ( vetrak) . bud dostatecne velka plocha hliniku a nebo dostatecne zebrovani aby na uzsich chladicich. Cim nizsi teplota chladice tim vetsi zivotnost led. A pri lepeni cipu dbat na to aby jsne lepidla daly dostatek ale ne zas moc staci mala kapka a dostatecnym pritlacenim vytlacit prebytecne lepidlo ( pastu pokud led sroubujeme). Cim je vrstva mensi tim nam lip doseda plocha chladice led ( nejcasteji ta hvezda primo pod cipem) k nasemu chladici.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 11:54 Muž Tony2013 [101] Re: slavko
Jasne. To je presne to co pouzivam ja akorat 36-3V . Na ebay se jich da koupit 10ks za 120kc. Na ten z ali pri 50V bych uz ale dal mensi chladic. Bude to uz dost topit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 11:10 R Muž slavko [1544] - RostlinyRe: Tony2013
Napr. také niečo www.aliexpress.com/… píšu vstup do 56 V, výstup 3 - 35 V
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 10:42 Muž Tony2013 [101] Re: Jarry
LDD rada H je do 56v a rada L je to 36V takze v pohode.A stim menicem zalezi jaky pouzije. Zalezi na vstupu na kolik je dimenzovany
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 08:42 Muž Jarry [731] Re: Tony2013
Počkej 48V je na LDD-H v pořádku, nebo ne? Mám to tak u světel:-) DC-DC měnič na 12V může napojit i na ten 48V, mám to také tak, byl asi za 120Kč...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.12.2018 08:19 Muž Tony2013 [101] Re: PanTrs
Ty uz to mas vse nakoupene? Pokud ne tak zmen zdroj jen na 36V a k timu muzes za 80kc koupit stepdown menic nastavovaci k tc. To tvoje zapojeni ma tu chybu ze nema spolecnou nulu. To se nebude libit tem ldd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 07:46 Muž PanTrs [0] Re: Tony2013
Fotka k příspěvku Zdroj Meanwell 150W 48V
5ks CREE XT-E 5W Royal blue
10KS CREE XM-L 10W Cool White
1ks LDDH 1500 mA
1ks LDDH 1000 mA
TC420
AL rampa
kondenzator 470uF 100V
+
Další zdroj 12V 12W 1A pro napajení jenom TC420

Step down pro 48V na 24V je drahá záležitost, takže pokud by to šlo vyřešit zdrojem za 50kč bylo by to super :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.12.2018 07:34 Muž Tony2013 [101] Re: PanTrs
Popis me vse co mas natipovano na stavbu treba spolu najdem jine reseni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 06:50 Muž Tony2013 [101] Re: PanTrs
Nebude levnejsi varianta step down menic? Stoji cca 50-100kc. Jinak dalo by se to pouzit ale je jedna podminka a tu jsem zapomel zminit zdroj ldd a tc420 musi mit spolecnou nulu. Jinak LDD nebude fungovat spravne.Osobne bych pouzil stepdown menic. O zdroj min o kabel do zasuvky min
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 06:30 Muž PanTrs [0] Re: Tony2013
právě sestavují svoji první rampu s čipy a jaksi mi nedošlo, že zdroj který jsem objednal je 48V. Mohu to provozovat tak, že 48V zdroj bude napájet čipy a pak další 12V TC420?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 19:08 Muž Tony2013 [101] Re: Tony2013
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tim se zase dostavame ke kontroleru je jich spousta ruznych ja pouzivam jeden z nejlevnejsich a to je tc420/421. Mnozi z vas aby mohly ovladat LDD a potazmo vykonove cipy voli upravu kontroleru. Z vlastni zkusenosti muzu rict ze tato uprava je sice jednoducha a levna a spociva vytazenim ovladacich dratku z mosfetu uvnitr TC420/421. Ale ma to trosku hacek pri nakupu v CR pri cene 1000kc je docela blbe hned po koupi prijit o zaruku ne tak rozdelanim ale pajenim dovnitr konroleru. Druha vec je ze jsem toto praktikoval taky a z 5ti kanalu me odesly dva mosfety ( oprava je sice jednoducha jen se ten mosfet vymeni) ale je to piplacka a kdo nema patricne vybaveni tak to proste neda. Rikal jsem si ze to je asi nahoda protoze na forech mimo CR jsem se docetl jen o jedinem pripadu. Tak jsem upravil i druhy kontroler podle navodu na vsech 5 kanalu a zase skoro stejny pripad po urcite dobe pouzivani dva kanaly odesly. No uz me nebavilo toto stale resit tak jsem pozadal kamose zbehleho v elektronice jestli by me nenavrhl jednoduchy prevodnik na signal z TC420/421 pro LDD. Pote jsem schema odzkousel a po mesici pouzivani jsem nechal vyrobit desku ktera se jen pripoji k tc 420/421 ( schema podle ktreho se jednoduchy prevodnik da vyrobit na foto). Ja to v prvi verzi pripojuji bud pod sroubky primo na tc420/421 a nebo davam do krabicky spolecne s LDD a step down menicem abynebylo spousty rurnych dratu pod akva. FOTO rekne vic. Pokud treba pouzijeme zdroj max 24V a nebo dostatecne silny menic ktery utahne i led pasky da se pod sroubky k desce pripojit jeste klidne led pasek . A na jeden vystup z desky je overeno ze 5 LDD utahne bez problemu. Takze se vlastne da ovladat klidne i 25 LDD. Vic uz bych radsi nedaval a myslim ze ani nikdy nebude potreba.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 18:17 Muž Tony2013 [101] Re: Tony2013
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Cipy se zapoji do serie. Na foto je schema zapojeni kdyz mame zdroj 36V . Schema je delane narychlo ale muzu pokud bude zajem ho namalovat lip i s obrazky a popisky. Vlastni zapojeni je uz vlastne to nejednodussi na celem tom kole vyberu veci a tipovani velikosti chladicu navrhu rozvrzeni led cipu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.12.2018 17:47 Muž Tony2013 [101] Re: Tony2013
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pak tu je jeste otazka bezpecnosti. Do svetel jde sice bezpecne napeti ale do zdroje pripojujeme 230V. Pokud tedy neni zdroj nekde v zastavbe kde hrozi dotyk (mokra ruka neco hleda ve skrince kde je i zdroj) tak je dobre zive casti zdroje zakryt krytkou. Nektere zdroje maji kryt uz v zakladu ale spousty ne a tady pouzivam 3d tisk krytu bud kdyz se neda stahnout tak si ho vymodeluju a vytisknu a nebo se spousty veci da najit zde www.thingiverse.com/… na obrazku jeden ze stahnutych krytu. Pak mame treba TC420 a to ma nevzhledne pripojeni pomoci sroubku a svorek na to uz taky neko vymodeloval kryt a musim rict ze se povedl www.thingiverse.com/…
Hodne lidi ma tc420/421 namontovano na viditelnem miste tak prikladam foto z realu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 14:21 Muž Tony2013 [101] Re: Tony2013
Neprosetl jsem cel forum ale nikde jsem nenarazil na reseni teploty u LDD. Mam zmereno ze LDD 1500h pri plnem zatizeni se hreje pri pokojove teplote az ke 40° a v zastavbe jsem nameril i 55° a v kombinaci se zastavenym zdrojem v krabici se teplota v uzavrenem prostoru vysplhala na 80° . Takze bylo nutne udelat vetraci mrizku ( vse se davalo do krabice kvuli piskani zdroje) . Pri realizaci 300W led rampy byl pouzit i odvetraci vetrak podle teploty uvnitr krabice (snizene otacky aby nebyl moc hlucny). Samotne LDD tedy jako takove neni potreba nijak zvlast chladit ale je dobre k nemu pustit trochu cerstveho vzduchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 14:11 Muž Tony2013 [101] Re: antiA
Tak video ti posilat nemusim. Presne tohle jsem mel vytvirene taky. Ale jak uz jsem psal akvarium je spis vyrez z urciteho mista a tam te prechod neni tak markantni. Takze jsem od tohoto zapojeni ustoupil. Pokud by jsi mel zajem tak to muzeme probrat bud v sz nebo v jinem tema ( mam v hlave uz i castecnou realizaci ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 13:59 Muž antiA [308] Re: Tony2013
Mám napodobeni denního svetla. 6 nezavislych okruhu, s regulací 256kroku a 12 možných časových nastavení pro každý kanal. na 3metrovem akvariu simuluji přechod slunce na obleze. Jde mi jakoby pozvolné světlo z pravé strany akvária na levou stranu. Zvažoval jsem jít ještě do extrému a to formou natáčení chipu.

Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 13:16 Muž Tony2013 [101] Re: antiA
Takova uprav by sla take udelat a nebranim se se ji ale uz by byla nekolikanasobne drazsi. Takove ficury se daji najit youtube. Ale cena by bylo opravdu nekde jinde. Muzu jestli budes chtit ti poslat video meho akvaria kde simuluji prechod slunce pres cely den. V kombinaci led reflektoru led pasku a led cipu vse rizene jen tc420.To by jsi me ale musel naprat tak kolem 17H .No ale to uz s tema krokacama je do jine sekce nez do led cipu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 13:12 Muž Tony2013 [101] Re: PanTrs
V soupisu dilu je snizujici menic napeti takze z 36V ho stazim na 12V
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 13:09 Muž PanTrs [0] Re: Jarry
Ještě jedna otázka... TC420 má na input 12-24V ale zdroj je 48V. Nebude to dělat neplechu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2018 12:49 Muž antiA [308] Re: Tony2013
Myslel jsem spíše menitelny úhel. Ráno svtit z levá do práva a k večeru z práva do leva takový automat.
Když je to napevno neprosvitis určitá místa. Zvlášť když se do toho vloží úhel lomu světla vzduch-voda.
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 158

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 251593x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/4030-led-osvetleni-do-akvaria