Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tloušťka skla akvária

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 16 Přejít na další stránku   1  
Tloušťka skla akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2008 17:50 R Muž Silent [5949]
Při těchto rozměrech a tloušťce skla jsou výztuhy zbytečné. Pokud na nich trváš tak se dělají ze stejné síly jako nádrže. Příčná výztuha je tady už naprosto zbytečná. Jinak nakreslené jsou tak jak se mají dávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2008 17:44 JeeL
Fotka k příspěvku Vopred sa ospravedlnujem za mozno blbu otazku. Potreboval by som vediet, ze z akeho hrubeho skla sa robia tie vyztuhy? Snad by mohlo stacit aj z hrubky 8 mm? Tie pozdlzne vyztuhy by som dal urobit siroke 4 cm, co sa vsak tyka dlzky, tak mozu byt pozdlzne vyztuhy kratsie z kazdej strany 5 cm, alebo musia byt dlhe od kraja po kraj bocnej steny? Rad by som mal medzeru medzi bocnou stenou a aspon zadnou vyztuhou a to koli tomu, ze by sa tam lepsie viedli hadice z filtra a pripadne nejake dalsie kable. A posledna otazka, ako daleko od vrchu sa zvyknu lepit tie vyztuhy?
Priblizne som si to aj nacrtol, tak by ma zaujimal nazor niekoho kto ma s tym skusenosti, ci by to tak mohlo byt a aby som to mohol pomaly odniest dat vyrobit. Diky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 20:56 Nobody – Re: JeeL
Když je to do bytu,tak určitě 12mm sklo,ale možná by stačila jen ta příčná výstuha.
Já mám nádrže 400l,jsou z 10mm a jen dno má 12mm,bez výstuh.Zatím žádná nepovolila. ;-)
Nemám koho vytopit(škoda by byla,a velká,jen rybek),musel bych naběhnout s hadrem. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 20:29 JeeL – Re: Yirka
Dakujem za info, asi teda uprednostnim 12 mm sklo a pouzijem vami uvadzane vyztuhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 16:54 Muž Yirka [9118] – Re: JeeL
Měl jsem příležitost tvůj rozměr AQ konzultovat se známým sklenářem, který lepí AQ a ten vzhledem k výšce doporučuje 12mm, výztuhy podél obou delších stran 4cm a uprostřed spojit příčníkem 8cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 15:22 Muž filipsi [1295] – Re: Nobody
Bohuzel, asi mas se soudy malou zkusenost. COI sice staci na potrestani hrisnika pokutou, ale napravu nezajisti, na to nema zadne pravomoci. Pokud uplatnujes na nekom skodu za nekvalitni prasklou nadrz, pripadne pouze reklamaci teto, a firma to odmita uznat, nezbyva ti nic jineho nez obcanskopravni spor, aby ses sveho prava domohl. Zadny jiny urad nepomuze. A jak jsem psal, kde nic neni ..... Pokud firma zanikla, zkrachovala, atd, je sance domoci se svych penez minimalni, sice padne rozsudek pro tebe priznivy (to tezke neni), ale zaplatis soudni poplatek, pripadne pravnika, a to se jeste prida k te castce, co nebude nakonec mozne vydolovat.
I pokud existuje firma dale, clovek musi zvazit financne nevycislitelne (neuznatelne) naklady co ho to bude stat. COI je jen takova drobna pomsta, aby se clovek citil lepe, a aby pripadne pomohl dalsim aby se neocitli v jeho situaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 14:24 JeeL – Re: miro03
Ako tak sledujem, tak mate skusenosti s lepenim nadrzi. Mozem sa teda opytat, ze aku hrubku skla by ste mi odporucil a kde vsade by ste dal vystuhy do nadrze s rozmermi DxHxV = 130x50x60 = 390 litrov ? Dakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:50 Nobody – Re: miro03
To je jasné. :-)
" akvárium praskne,preto ked niekto chce 1000 litrovu nádrž z 10mm skla namiesto s 12mm tak mu to síce spravím ale jedine ako známemu".
Bez dokladu?Jen aby to ten"známý"nepráskl na FÚ. :)
Pokud to tak chce,je záruka zbytečná.Riziko bere na sebe kupující.Raději si to nechat dát písemně,pokud se nejedná o velmi dobrého známého. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:36 BigOHenry
Ja sem si te kupoval akvarko 100x40x40 z 8mm skla a stalo 1440,- i s vystuhami a krycimi skly...
www.volny.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:34 miro03 – Re: Nobody
Záruka je samozrejmostou len som povedal že odmietam dat záruku alebo aj robit zákazku na akvárium kde je vetšie riziko že to akvárium praskne,preto ked niekto chce 1000 litrovu nádrž z 10mm skla namiesto s 12mm tak mu to síce spravím ale jedine ako známemu bez dokladu a záruky.Skuste si napustit do akvária 800 až 1000 litrov vody a mat ho s 10mm hrubého skla?Potom si pozrite čo robí tlak zo sklom? ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:27 miro03 – Re: Nobody
Nobody presne tak ako Ti to vysvetlili za mna som to myslel.Totižto ten klient je dokonca sudny exekutor no tahat sa s tou firmou sa mu nechcelo dost má toho v práci,chcel to mat hotové tak opravu zaúplatil a čas na zhánanie informácií po nete na to nemá čas.Kedže to bola dost velká firma tak im zveril zakázku.No a dopadlo to tak ako dopadlo?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:19 Nobody – Re: Snofrev
U veškerého spotřebního zboží např.: i u bot.
Ale které vydrží tak dlouho? :) Samozřejmě se bere v úvahu běžné opotřebení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:16 Nobody – Re: filipsi
Za slovo chytat nebudu. :)
Není potřeba žádný soud.Opravdu stačí ČOI!
Dokáže uložit pěknou pokutu a to i opakovaně,za stejný prohřešek a pokud se opakuje,může také nařídit správní řízení.Tam jsou pokuty mnohem vyšší.
Pak vyjde té firmě levněji nové akva pro zákazníka,než placení pokut a bedlivé oko úřadu. smich
Nemyslím,že u občanskoprávního sporu,se platí záloha.V tomto případě se nejedná o náhradu škody,ale o naplnění zákona o záruční době,která je přesně daná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:07 Muž Snofrev [54]
a dvouletá záruka na všechno kromě potravin si myslím také není až tak pravda
já myslím, že tohle platí jen u elektroniky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:05 Muž Snofrev [54] – Re: filipsi
navíc aby se tím soud jenom začal zabývat, tak je nutné složit poplatek ve výši (myslím 20%) požadované náhrady
pokud soud vyhraje, tak peníze dostane zpět, pokud ne, tak bohužel a další prašulky pryč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 21:56 Muž filipsi [1295] – Re: Nobody
Reci prava ano, ale jiste uz se kazdy setkal s pripady, ze soudni reseni je nesmyslne, neb kde nic neni ..... Pripadne si spocita, ze naklady na soud, ktere nedostane zaplacene (cas, nervy, atd) jsou tak vysoke, ze to nema cenu. (a prosim nechytat za slovo, ze strana co prohrala hradi naklady, usly zisk .... kdo nekdy zazil, vi, ze to nikdy neni ve vysi co to cloveka opravdu stalo).
Tak to miro, podle toho jak to po nem ctu, myslel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 21:48 Nobody – Re: miro03
To jste poněkud vedle. :-)

"Mal som klienta ktorému nemenovaná firma lepila 600litrovu nádrž so zárukov-do mesiaca praskla výstuha a takto sa opakovalo 3krát behom pol roka no dalšie dva razi už musel klient za opravu platit na vlastného vrecka lebo keby sa aj s tou firmov chcel sudit tak to nemá význam."

Pokud se jednalo o zákazníka(spotřebitele),tak 2 roky záruky musí dát všichni podle zákona,a to na všechny výrobky,kromě potravin s omezenou dobou záruky.Pokud se závada opakuje,tak zákazník může požadovat nový výrobek-zdarma!
A řešení je velmi jednoduché. :) Při příští reklamaci si sebou vzít pracovníka(lépe pracovnici) ČOI. ;-)
A proč pracovnici?Protože si dotyčná firma může myslet,že se jedná pouze o manželku! :)
Ale jen do okamžiku,kdy jim předloží průkaz. smich A pak vypukne pěkná mela. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 18:33 miro03
Pokial chcete mat na duši pokoj tak určite je lepšie lepit akvárium zo silnejšieho skla poslednu zákazku som robil 1000litrov no zákazník chcel akvárium s 10mm skla preto lebo nákup skla 12mm je drahší už o30až40percent.Suhlasil som len jedine čo som nechel dat záruku takže si treba dávat pozor aj pri objednávke na to či Vám firma dá zaruku.Mal som klienta ktorému nemenovaná firma lepila 600litrovu nádrž so zárukov-do mesiaca praskla výstuha a takto sa opakovalo 3krát behom pol roka no dalšie dva razi už musel klient za opravu platit na vlastného vrecka lebo keby sa aj s tou firmov chcel sudit tak to nemá význam.Teraz ideme tomuto spomínanému klientovi lepit akvárium o objeme 2500litrov a jeho slová boli nezáleží ani tak na cenne ale na funkčnosti a spokojenosti.Týmto chcem pre tých čo bi si myleli že si tu robím reklamu,povedat to že to tak neni ale len to že niekedy je lepšie si priplatit a mat doma to čo chcete.Ja hovorievam človek nie je tak bohatý aby si mohol kupovat lacné veci ktoré nič nevydržia alebo len krátku dobu.Hodne uspechov pri realizácii nádrže. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 20:29 JeeL – Re: BikerJames
Tak uz som to teraz pochopil, tymi pozdlznymi vyztuhami si mal na mysli tie co su v hornej casti nadrze a nie tie co som ja myslel (tie nalepene na dne skla). Ja som si myslel, ze tie horne sluzia hlavne na polozenie krycieho skla a ono to ma vlastne asi sluzit hlavne ako vyztuha - no som to ja ale puk hmm
Takze tie spodne vyztuhy nalepene na dne nadrze su asi zbytocnost, co? Inac hrubku skla mi vyratal chlapik podla nejakych tabuliek, tak hadam by to mohlo byt v pohode. Keby som mal na vysku len 50 cm miesto 60 (cize 130x50x50 = 325 litrov), tak pri tomto objeme mi vyratal ze by stacila hrubka skla 8 mm. Takze myslim ze 10 mm sklo pre 390 litrov by hadam mohlo byt aj trosku predimenzovane a nie len tak tak. Kazdopadne je mi jasne, ze cim hrubsie, tym stabilnejsie a clovek moze v noci aj lepsie spavat, ale zalezi tiez na tom, ze ci by to potom nebolo len "vyhadzovanie penazi" pre tuto litraz, kedze ako spominas, tak mas 450 l nadrz tiez s 10 mm hrubkou. Inac firma co mi to bude robit sa zaobera len lepenim nadrzi, takze predpokladam ze ich praca je kvalitna. Chlapik ma tiez ubezpecoval, ze lepia aj ovela vecsie - napr. 1500 litrove nadrze a dosial nemali ziadne problemy, takze ta moja skromna 390-litrovka bude pre nich asi len take pluvatko :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 17:45 R Muž Silent [5949]
Běžná akvária se dělají ze skla Float. A z toho to udělá i solidní sklenářství. Pouze nádrže zhotovené z ohýbaných skel většina sklenářství těžko udělá, protože skla jsou kalená.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 17:31 erdo
Taky bych radši volil silnějsí sklo,než 10mm.Ale není sklo,jako sklo.Akvaristické firmy většinou používají skla vyšší kvality.Není to to samé,co v "obyčejném" sklenářství.Na tak velkém akváriu bych rozhodně nešetřil. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 10:14 jirkaa – Re: BikerJames
mám 450 litrů z 12 mm skla(farao je dřív dělaly pak přešly taky na 10mm),dnes už se šetří kde se dá tak se dává 10mm.stačí ale osobně mám raději předimenzované.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 10:10 Muž BikerJames [19] - Cichlidy – Re: JeeL
jak to vydíš na tom obrázku pozadí je tam jakoby zaseknuté aby nemělo snahu se odlepit vyplavat.Polistiren má ve vodě dost velký vztlak.Ty spodní výstuhy se mi zdají zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 10:06 Muž BikerJames [19] - Cichlidy – Re: Yirka
Já mám 450L vyrobeno z 10mm skla a je to v pohodě,samozdřejmě s výstuhama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 09:35 R Muž Silent [5949] – Re: Yirka
Tak to je problém. Na trhu jsou skla o standartní síle 10,12,15mm. Mezirozměry se těžko seženou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2008 08:31 Muž Yirka [9118] – Re: JeeL
Ještě bych se vrátil k té tloušťce skla: přece jen se mi zdá 10mm málo. Doporučoval bych 11mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 22:20 JeeL – Re: BikerJames
Diky. Este mam otazku. Celkom dobre som nepochopil, ako si myslel to, ze "za tu zadní se ti dobře zachytí to pozadí". Prijde mi to tak, ako keby ta zadna pozdlzna vyztuha mala byt prilepena na kant (nejakych X cm pred zadnou stenou) a potom to pozadie za to zasuniem a bude drzat mezdi tou vyztuhou a zadnym sklom. Nemal som dosial ziadne skusenosti s vystuhami vecsich nadrzi, ale videl som ich na nejakych fotkach a tie pozdlzne vyztuhy boli nalepene nalezato pozdlz prednej aj zadnej steny (vid foto: rybicky.net/fotogalerie.php…) - cize pri takychto vyztuhach si neviem predstavit ako by sa mi mohlo prichytit to pozadie...
Dalej som tiez videl, ze sa davaju aj priecne vyztuhy do stredu na dno nadrze (napr. foto: www.akvastranky.unas.cz/…). Chcem sa opytat, je nejaka vyhoda ked su priecne listy na spodku oproti tym pozdlznym, alebo je to v podstate jedno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 21:56 Muž BikerJames [19] - Cichlidy – Re: JeeL
Dal bych tam podélné,na přední a zadní stranu AQ jak to bývá standartně,za tu zadní se ti dobře zachytí to pozadí a 1x příčnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 21:51 JeeL
Diky za odpoved. Je potrebne (alebo vhodne) pridat tam pre istotu aj nejake dalsie vyztuhy? Ak ano, tak kde vsade by mali byt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 21:38 Muž BikerJames [19] - Cichlidy – Re: JeeL
Určitě tam dej výstuhu,já měl AQ bez výstuhy 90x60x40 a prohnuté bylo asi 4 mm.Výstuhu nalep až po vlepení pozadí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 21:35 Muž Jammes [72] - Afrika
Výztuhy do akvárka určitě, ta příčná jde vlepit až po vsazení pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 21:28 JeeL – nadrz 130x50x60
Mam otazku. Chcel by som si dat zlepit nadrz s rozmermi DxHxV = 130x50x60 - spolu 390 litrov. Hrubka skla bude 10 mm. Je potrebne na tuto nadrz davat robit dovnutra aj nejake vyztuhy (priecne alebo pozdlzne) koli lepsej pevnosti skiel po napusteni? Ide mi hlavne o to, ze sa mi velmi nepaci ta priecna vyztuha v hornej casti nadrzi v strede a tiez to bude prekazat pri vkladani 3D pozadia. Ak by vsak mala mat ta vyztuha vyznamnu ulohu z hladiska stability, tak by som ju tam radsej chel mat...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 15:38 vašek
a to už by mělo vydržet ne? hop hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 13:03 vašek – Re: filipsi
lol! :) :-D :-D sem se spletl 0.5cm!! hop hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 12:21 Muž filipsi [1295] – Re: vašek
0.5mm to asi nevydrzi, to bych se napustit bal ;-) To si nech na kryci sklicka do mikroskopu. 5mm ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 10:50 vašek – Re: Oldos68
jj mělo by to vydržet aspoň doufam! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 10:30 Oldos68 – Re: vašek
podle mě by ta tlouštka skla měla být 5-6 mm na 70l akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 10:28 Žena darley [12]
Ja mám nádrž o objeme 160 l a sklo má 6 mm. No a zatiaľ je to v pohode. A veľké 260 l akva má hrúbku skla 8 mm a takisto je to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 10:22 vašek – Tloušťka skla
dobry den koupil jsemsi nadrž o objemu 70 litru! a tloušťka skla je 0.5mm je to dost?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 14:05 artognov
já mam AQ 95cm*45cm*60cm z 8mm ale s výztuhami, ty drží dobře tlak vody který je u dna největší a je to v poho ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 13:44 Muž isamik [180] – Re: Dandule
Osobne to akvarium mam z 10mm a asi vedi proc to tak delaji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 13:35 Štěpán
Dandule napsal: Tak to necham na těch 8mm..snad to bude stačit..Popřípadě budou mít sousedi smůlu pokud neumí plavat :-D
Super rozhodnutí... hmm Doufám, že jsi pojištěná na odpovědnost za škodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 13:32 Štěpán
kastanek napsala: ...ale je mozne, ze ty vetsi akva delaj z tvrzeneho skla??? Pri tukani na sklo, ma i jiny zvuk nez ty mensi akva...
Ne. Tlusté sklo bude mít jiné vlastní vibrace než slabé, větší sklo bude mít také jiné než menší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 13:31 Dandule – dobrá :-)
Tak to necham na těch 8mm..snad to bude stačit..Popřípadě budou mít sousedi smůlu pokud neumí plavat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 13:08 kastanek
Ja u sveho akva podle tabulek mela mit tlousku skla 1 cm, jenze to tak neni, jsem se nejdriv bala, ale je mozne, ze ty vetsi akva delaj z tvrzeneho skla??? Pri tukani na sklo, ma i jiny zvuk nez ty mensi akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 10:54 rolandmynar
Myslím, že 1cm je až nad hlavu. Já mám 264l z 8mm skla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 10:49 Štěpán
Normální 10 mm by snad mohlo stačit, ne? Tohle akvárïum se někdy dělá i z 8 mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2008 10:42 Dandule – Re: chicko
No o cenu ani tak nejde..Ale pokud za to nebudu muset dát majlant,budu ráda :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2008 11:28 Muž chicko [124] – Re: Dandule
radši silnější než slabší a ušetřit, jestli ti jde o cenu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2008 09:48 Dandule – želvárium
Ahoj,jaká tloušt'ka skla by byla vhodná na akva cca 120x50x50 (d.š.v.)??Jelikož to bude pro želvu,tak voda bude asi tak do půlky akva,takže plné nebude...tak nevím jak silné sklo zvolit.Musím brát teda taky v úvahu občasný tlučení krunýřem do stěn akva a rozhrabování větších kamínků.. hmm

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [16] ...... 19

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 25679x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3552-tloustka-skla-akvaria?od=751