Tetry - rozmnožování, odchov
A jak se pozná? Mám to brát tak, že vodovodu jsou schopny zvládnout i v takhle útlém věku?
Spíš by to mohl být dravý nálevník, který je zmařil.
Ahoj, měl bych takovou otázku pro někoho, kdo má zkušenosti s odchovem teter. V padesáti litrech mám potěr tetry červené, je jim zhruba týden, zatím fungují docela v pořádku. Voda je převážně dešťová, RO nemám. V jakém věku jsou tyto ryby schopné postupně si zvykat na tvrdší vodu?
Minulá várka vydržela asi tři týdny. Nevím ale, jestli to bylo kvůli špatné čistotě vody, nebo kvůli tomu, že jsem jim vodu měnil za vodovodní (dlouho nepršelo). Díky!
Starší reakce
Obecná neonka není přeci až tak náročná na odchov.Nebo ano?
Vybral si si na zaciatok jednu z najnarocnejsich rybiek na odchov. Mne sa to podarilo po 1 roku, chce to trpezlivost a hlavne vela citania. Zakladom je aj voda z RO, cize velmi mekka voda. Vela zdaru.
Starší reakce
Jméno autora je dobrou zárukou toho, že informace tam sdělený jsou od člověka praktika s letitými zkušenostmi.

dakujem za odkaz vyzera to byt zaujimave a detailne opisane ... a na tej stranke som bol ale akurat tou som len tak preletel ... som si nevsimol ze dole ta stranka pokracuje na dalsie 3 strany ...

Tak zkus danio pruhované a až to zvládneš,budeš zase o trošku blíž

Jinak to že si zrovna vzpomeneš,že budeš třít,vezmeš samečka,ráno k němu dáš samičku...tak takhle to nefunguje...Chce to pár let sedět u akva a koukat,jak se ryby chovaj a jednou na to přijdeš

zdravim vie mi niekto poradit trosku detailnejsie s odchovom - mnozenim tetry neonovej ? cital som vela clankou ... ked som spravne porozumel tak odchov by mal prebiehat nasledovne.
cez den do maleho akvarka odchytime samceka do vody najviac 24°C, mala by tam byt filtracia, a mierne zatienene akvarium... vecer sa prida do akvarka samicka. A do dna alebo dvoch by mala naklast ikry, potom ihned sa odlovia neonky spat do spolocenskeho akva...
Na dne akvarka by mala byt nejaka sietka.. ?
voda v odchovnom akva ma byt od 6,3 do 6,5 ph ... moze to byt voda polovica zo spolocenskeho a polovica z vodovodu ? alebo len z vodovodu ? pripadne zmiesat s destilovanou kvoli zmekceniu vody .... ?
zatial nemam ziadne skusenosti s mnozenim ale chcem sa naucit aj to ...

zatial sa mi podarilo namnozit len ancistrusi a mecune ...
Starší reakce
S ohledem na náš věk, který je téměř shodný, si dovolím velmi nesouhlasit. Když jsme s akvaristikou začínali, tak samozřejmě motorové filtry již dávno byly.
Toho důkazem je je datum, které uvádí jedna z dodnes úspěšných firem...
1963 Výroba první série akvarijních sacích filtrů.
Máš pravdu.

Ta imitace přírody o kterou se v těch našich skleněnejch věcech snažíme je prostě nevyzpytatelná.

Pravda. Tak budu doufat.

neboj,třeba z dalšího tření přibyde další.když se to podařilo jednou,proč ne dále?
Aha, tak to pak jo. Díky za info.

ostatní rybky jikry požerou.Ty které spadnou více do jáváku,mají šanci se vykulit a i potom se musí mít na pozoru před ostatními

Díky.

Jen škoda, že bude jedináček.

Přeju hodně úspěchu v odchovu.

Tak tedy jo, no. Mě jen zarazilo, že je za prvé jen jedna a za druhé, že jsem si nevšimla nikde žádnýc jiker (teda, pokud jsem je nezaměnila s těmaod šneků).

Už jsem začínala spekulovat, s čím jsem si to zase dotáhla. Ale neměla jsem s čím.

. Jinak díky za reakci.
jojo,příroda je nevyzpytatelná

u mě se taky vytírají tetry diamantové do jávskýho mechu a asi 4 rybky se odchovaly.Taky nemám měkkou a kyselou vodu,ale zdá se,že jim to je jedno.A ti prcci si v akvu vždycky něco najdou k snědku.Přeju, ať se podaří tetřičku odchovat

A proč by to nebylo možný, když mají v tom akvárku vhodný podmínky pro rozmnožování, tak se i začátečníkovi, který to moc neřeší může zadařit.

Nedělat nic je někdy ten nejlepší přístup.

Chci se zeptat, jestli je možné, že se mi v akváriu (Splněný sen) vytřely tetry královské? Přijde mi to docela divné a nejde mi to do hlavy. Dnes jsem v jávském mechu objevila cca 2cm rybku, která se vzhledem ke stavbě těla podobá právě této tetře. Je ještě nevybarvená, není pochyb o tom, že je to mládě. Celé je to ještě prapodivnější tím, že jsem začátečník a absolutně neměřím a ani se nějak extra nesnažím dodržovat parametry vody. A zase je jedna samička zaplněná jikrami. Jen je mi záhadou, kam ty jikry kladou, nic jsem nezpozorovala.

bohužel

člověk se učí celý život

hmmm

,,když jsem začínal tak žádný motorový filtr nebyl a sklo bylo v rámu,,asi se budu muset začít znovu učit

To jsou ty generační rozdíly

ano jako bublifuk jsem myslela molitanový filtr se vzduchovacím motorkem
Já jsem to myslel taky tak, bublifuk byl pro mě kamínek a filtr jakékoliv čerpadlo, no hlavně že už teď víme

,tak se omlouvám za dezinformaci...u mě je bublifuk klasický kamínek a filtr je klasický molitan.Motorový filtr mě fakt nenapadl,protože je nepoužívám,kaji se a odcházím klečet do kouta

viz - katterinecka - Rostliny – Re: Gladilaf
a v mnohých případech je i bublifuk lepší z pohledu filtrace (záleží jaký máš v plánu)
Mladí akvarističtí slovotvůrci takto povětšinou označují molitanový filtr poháněný vzduchovacím motorkem. Pokud bylo myšleno jinak, je to omyl tazatele.
předpokládám,že pod pojmem bublifuk,je myšleno vzduchování,měl jsem na mysli klasickej molitanovej filtr,nemám motorové filtry,,to bych musel mít elektrárnu
a v mnohých případech je i bublifuk lepší z pohledu filtrace (záleží jaký máš v plánu)
Motorový filtr? Nevím jaký je "klasický filtr" proti bublifuku, ale pro malé rozplavávající potěry je molitanový filtr, tedy bublifuk mnohem výhodnější, než motorový. Nenasaje je, což motorový v nějakém množství udělá zcela jistě...
klidně ho tam dej,ale jasně,že ne naplno

já dávám filtr,tedy spíš je přelévám dohromady do větší nádrže(víc výtěrů najednou)hned po rozplavání,...
Tak mé malé tetry červené mají za sebou první týden, nějaké ztráty byly, ale jde to... Máte zkušenost s tím, kdy nahradit bublifuk klasickým malým filtrem? Dneska jsem empiricky usoudil, že pro týdenní tetry to ještě nebude ono, ale filtrace by už byla třeba :(
Starší reakce
Ahoj jake parametry má mit voda pro Tetru Krvavou dík za rady.
Nádhera. Se máš, že tak pěkně rozmnožuješ rybky - mě už nejdou pomalu rozmnožit ani black molly

...
Tak už pomalu dotravují žloutkový váček, myslíte že budou přijímat od začátku artemie? Ještě mám nějakou mikru od Sery a teoreticky můžu zpracovat žloutek z vajíčka...
Už jsou pryč, to jsem zapomněl dodat

Odlovit rodiče, pokud tak již nebylo učiněno.
Hurá!
Konečně jsem měl čas a trpělivost a tetry se vytřely v 6l nádrži. Teplota 24°C, pH kolem 6, celková tvrdost cca 4°dGH (většina vody je dešťová), jávský mech, rošt a pár kytek navíc. Jiker je alespoň několik desítek, možná přes stovku.
Kápnu tam pár kapek Acriflavinu proti plísni.
Né že bych si stokrát nepřečet články i tohle vlákno, ale pokud víte o častých chybách, sem s nimi, rád bych, aby z toho bylo aspoň něco

Starší reakce
To Ph by chtělo postupně snížit na hodnoty někde kolem 6,5 , třeba rašelinou, nebo nějakým komerčním přípravkem na bázi rašeliny, prodávají se různý rašelinový výluhy a trošku jim zahejbat s teplotou. Prostě z vyšší na nižší a spátky v průběhu dvou dní, aby se jim více simulovaly přírodní podmínky.
EDIT: Ta celková trvdost je taky dost vysoká, chtělo by to použít měkčí vodu 3-5Gh.
Zdravím, moje samička tetry krvavé v sobě už víc jak dva týdny nosí jikry. Bohužel spolu se samcem jsou poslední dva z celého hejna co mi zbyli. Proto bych se chtěl zeptat jestli je možné že jí to trvá tak dlouho. V akva je riccia, loděnka a pořát nic. Poradí někdo ? pH okolo 7 tvrdost tak 12°dGH.
Starší reakce
Pokud Ti budou brát ty dafnie, cyklop, tak bych tu artemii už považoval za zbytečnost, ale přilepšit jim můžeš.

Jo, o tom že se perlinka používá vím, akorát se mi dostalo do ruky tohle, tak to zkusím a uvidíme

když to nepůjde, tak nějakou vyhandluju.
Jinak zatím jsem začal rybky krmit dafnií, cyclopem a při nejbližší příležitosti jim koupím artemii

No a perlinka je samozdřejmě taky dobrá.
Super, není nad vizuální prezentaci.

Z toho je jasný co jsem myslel a beze slov.

Přidat reakci
1 ...... 9
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10341x