Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jak redukovat přemnožení v akváriu

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Jak redukovat přemnožení v akváriu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Havel-stRe: reaver
Jestli budou skaláry dobře krmené, tak všechno nevychytaj ani ony. Máš tam dostatek rostlin - úkrytů pro ty prcky. Já měl na tohle tetry císařské, ale jak mi nádrž zarostla, tak se taky nechytaj, musím je odlovovat odkalovačkou při výměně vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reaver Re: Roman
parmicku ciernopruhu a parmicku cervenoplutvu uz mam ... na platy bohuzial chut prilis nemaju
po ugrade akvaria asi kupim skalare
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman Re: reaver
Jakékoliv menší druhy teter,prmiček,živorodek,cichlidek,labyrintek.Třeba u mne to má na starosti 1ks parmičky černopruhé(C.siamensis).Sic je na redukci řasy,ale jak potká malé paví očko,ráda ho sežere ;-) Takže tam je jako 2v1 :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matrix069 Re: reaver
Ja mám Skaláre-je to pre nich lahôdka,ale tak ako tu ktosi písal,myslím že hociktorá trošku väčšia rybka si na nich rada pochutná. myslím že aj Mečúne ich preriedia. Mne v spol.akva neprežije ani jedna mrňavá rybka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jammes Re: reaver
Živorodka štikovitá, mladší jedinci ti pávčata vychytají, dospělé už by mohly napadat velký pávčata
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik Re: Vrubouš
Hehehe:-) Ten ti zlikviduje i ty dospělé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva_R Re: reaver
Parmička zlatá palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sprachys Re: reaver
tetra černá, čichavec perleťový, bojovnice pestra a vsim sem si ze i neonky prohanely poter ale nevim s jakym zamerem a uspechem....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VruboušRe: reaver
Vrublobzublci pavi :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik Re: reaver
čichavci, možná bojovnice pestré - to je můj názor
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reaver – ryba vhodna na znizovanie populacnej explozie zivorodiek
mohol by mi niekto poradit rybu vhodnu na znizovanie populacnej explozie zivorodiek , ale nechcem aby bola schopna skonzumovat dospelych jedincov?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - redmausRe: Jura23
Ja je taky neodlovuju potěr přezil v akárku s rybkama.Už je kolem 10 mm velký a ryby ho nenapadají v klidu si s nimi už plave v hejnu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jura23 Re: mucaca
Nejlepší je to nechat na přírodě... Odchov se ti nevyplatí, pokud to neděláš ve velkym... Akorád ti to přidělá práci a starosti... Já jsem to taky dřív odlovoval, ale už na to prdím, protože byl i problém s tim, aby si ty rybky vůbec někdo vzal... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnonymRe: mucaca
ja s pavíma okama problém nemám, většinou je vypouštím do aq a nebo je trochu vykrmím a dám je mladým bettám které je zbožnují ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03Re: mucaca
ano začínam odkupovat všchny možné druhy akváriových ryb práve pripravujem na mojich aqvastránkach cenník vykupovaných rýb ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mucacaRe: miro03
No z Práglu sice nejsem,ale jezdim tam na nákupy...to bys jako odkoupil i takový obyč ryby jako mečovky? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03Re: mucaca
vždy ked to bude odrastené tak to prines ja to odkupim a budeš mat aspon na krmenie pre dalšie len jeden háčik to bude mat tý čo nebudu s Prahy tak sa im to nevyplatí. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mucacaRe: mch.sokolov
Já nemam problém stim ty rybičky odchovat...to ještě zvládnu,ale co s těma odrostlejma už nevim :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov Re: mucaca
pokud jim to tam doneseš a dáš zadarmo,taxi to vezmou,to by musel bejt moc hodnej majitel,aby ti za to něco dal,v akvaristikách taky nemaji misto na to aby tam odchovaly potěry od rybek,takže to tam odnést a at s tim nakrmi aspoň,krutý ale je to tak X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mucaca
taky ten problém teď řeším....mam kolem 25 mladejch měčovek.Teď to ještě vyřeším tím že jich 10 dam kamarádovi,a zbytek se mi ještě někam vejde...pár jich dam do velkýho,pak mam dom ještě 20l nádržku,tam jich taky pár necham,ale co je horší....oboum samicím rostou břicha a tohle je snůžka jen od jedný :-( co já s tim budu dělat pak?pochybuju že by měli v akvaristice zájem o mečoky :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - redmausRe: Voloďka
Krmit s mimi se mi moc nechce, to je škoda. Zkusím je darovat do akvaristiky za krmení. Doufám, že budou mít zájem. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AmorFati Re: redmaus
Nechávám to na přírodě :-) I neonky s nimi dokáží pěkně zacvičit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Voloďka Re: redmaus
KOupit si další akva, vychovat je a prodat pak do obchodu. Nebo darovat známým a nebo si pořídit větší ryby a ty žerou tyhle malinký jako potravu. A nebo si je nech...časem nějaké umřou. Tak jich nebudeš mít tolik... Uvidíš no hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - redmaus – co s rybičkami
Co děláte s přemnoženými rybkami. Teď se mi vykulilo asi 50 Moll. Dekuji :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva_R Re: arcus
Mám v akvárku teplotu 24 stupňů a živorodky se množí, a jak....... :-( Tudy cesta nevede.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arcus Re: lukyn
To snizeni teploty zpusobí co? ze mlady neprezijou nebo ze se ryby nevytrou?? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukynRe: arcus
Sniž teplotu vody a vše bude v pořádku, taky se mi to povedlo na 23-25stupnů. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AmorFati
Zní to možná cynicky, ale kdo nemá desítky mladých Živorodek, nechápe. Proměnit je na živé krmení (resp. neodlovovat je a nechat jejich vývoji přirozený proces) není úplně od věci. Ze zkušenosti mi vždycky nějaká zbyde, takže pokračování rodu je zajištěno. Navíc se dá předpokládat, že se takto vyčlení nejsilnější jedinec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arcus Re: JirkaJirka
Jasne ale jako krmeni pro raka bych je daval nerad..:-D)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaJirka Re: arcus
treba si nejek rybicky vezmu ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hilsner urquellRe: arcus
No chca nechca budeš muset ten potěr oddělit :) Zkusil bych je nabídnout třeba tady v inzerci nebo někde na burze. Jinak 20 rybek na 60l je hodně, ideální by bylo tak deset, maximálně dvanáct, takže bych se asi pokusil udat i některý z těch starších...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arcus – Jak redukovat přemnožení v Aqua
Zdar mám dotázek... Jakým způsobem redukujete přemnožení ryb v akva. Dam priklad mam v akva 8 neonek 3x platy cerveny, zivorodka pavy oko 3x, vysavac 2x a pancernicka 2x. Zhruba asi 20 rybek coz je na 60l akva asi akorad. No jo jenze pavych ocek je 5 navíc a narozene platy preckali v aqua ctyri. Rekl jsem si ze potěr nebudu oddělovat aby došlo alespoň k nějaké regulaci, ale cejtím že dřív nebo pozdějc tam nebude místo. Jak to řešíte???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MacGyver99 Re: Onďa
No já už je mám starší než pět dní a zatím se starají. Sanžím se krmit i rodiče, aby neměli hlad ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa to MacGyver99
Ja jsem taky měl mladý ramirézky, když sem ještě neměl v 30l akva odchovnu. Poprvé se pár vytřel a sežral jim to ancitrus. Po týdnu se vytřeli znovu, vzorně se o mladé starali, ale až se mladé rozplavali, tak je asi sežrali, nebo co. rozzureny Za 5 dní tam nebylo ani jedno mládě. sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MacGyver99 Re: Onďa
No zatím mi to vše přežívá. Já vím, že budou nějaké ztráty a podle toho co se dochová se pak rozhodnu jestli má smysl jezdit na burzu a nebo těch pár kouksů rozdat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa Re: MacGGyver99
No jo, ale nepočítej s tím, že ti všechny mladý přežijou. ;-) Některý můžou umřít, jiný sežere hladový rodič. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MacGyver99 MISSsugarCOMA
No budu řešit podobný problém. Pokouším se teď o odchov cichlidek a zatím to vypadá dobře. Až budou v prodejní velikosti tak obejdu akvaristiky v Brně a poptám se. Pak je ještě burza v Olomouci... tak uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MISSsugarCOMA
predavat mozes mlade aj na roznych burzach, cez net alebo proste darovat ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - SidoniusRe: Anonym
Tak to zkusím ještě jednou - co byste řekla na samce bety?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi Re: Anonym
Co pořídit si větší akvárko je asi blbost co? Ale mnohé by to řešilo, já mám čichavce a ty mi mladé od black moll likvidují s přesností a dokonalostí pro ně přirozenou. Pokud bys měla větší akva hejno teter , nebo ty zmíněné čichavce by nebyl problém pořídit. Na tvém místě jsem byla měla jsem 40 litrové , teď mám 480 l. Živorodky samice a samci v malém akváriu je vždy problém. Jedině oddělit pohlaví, nebo někoho sehnat kdo by bral potěr, třeba na krmení. No a nebo větší akva. A hlavně nepřekrmovat! Dej rybám občas na 2 - 3 dny hladovku a uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: Wampi
DObře, to, že se tam musí nějak vtěsnat jsem napsala špatně. Pokud dorostou ty mláďata mečovek, tak se tam budou rybky těsnat bohužel už doopravdy.. Samce nemám komu dát a jiné řešení než tetry jsem zatím nenašla a nikdo nic rozumnějšího neporadil. Neříkám, že je jdu hned zítra koupit, řešit by se to mělo ale co nejdřív, než se mečovky zase rozmnoží. Nahoď jinou radu. Co bys dělal ty na mém místě? Třeba mi tvá odpověď pomůže v rozhodování.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi Re: Anonym
musí se tam nějak vtěsnat,.... musí? TETRY by si měla mít v hejnu aspoň 7 kusů, tvoje řešení mi přijde vážně ubohý. Hlavně teda pro ty ryby . Proč jednoduše někomu samce třeba nedáš? :-|
Tohle je jen vyrážení klínu klínem a jen maskování původního problému. Ryby se nepřemnožují samy od sebe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jammes Re: yama
Nemusíš se toho řešení obávat, pokud sa samice přemění na samce tak je stejně neplodná ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: Norton
musí se tam nějak vtěsnat, pokud nekoupim ty tetetry, budou se mě tam množit mečovky, což by bylo horší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton Re: Anonym
Bohužel, tetry jsou hejnové rybky. Podle toho kolik místa tam ještě máš... Já mám tři (i to je sice málo, ale přece jenom...) tetry citronové a to jsou fakt rychlé a žravé rybky! Přitom nesjou nějak extra velké.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: fazola
tak to jsem zase já. Díky za rady a odpovědi. Asi si pořídím nějakou tu rybičku, aby mě ty malý spapkala. Skalárka se mi tam nevejde, to už by čouhala ven, tak asi nějakou tetetetru, jak jste mi napsali. Stačí koupit jednu?? Doufám, že to není hejnový.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT Re: matlala
no to je docela zajimave - proc se teda vlastne transformuje?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: yama
ale samice co se pretranformuje v mládí (předpokládejme že měla mladé) je neplodná, tvrz. netvoří se jí spermije protože se jí nepřetvoří pohlavní orgány(to sem vyčet z edné knihy od plačka)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - yama Re: Jammes
Obavam se, ze tvoje reseni by resenim nebylo, protoze samice se rady "premorfuji" na samce jen aby mohli delat deti;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fazolaRe: Anonym
Zkusil bych třeba tetru růžovou, ozdobnou (mám ozdobné) a skaláry než se rozmyslí, tak tetra přiletí a potěr je v žaludku :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 8

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6287x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2984?od=313