Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jak redukovat přemnožení v akváriu

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Jak redukovat přemnožení v akváriu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerezaRe: Flash
:-D To víš že jo, já s pytlíkem ryb pojedu k vám někam pod les. A taky jim tam budu jezdit tu vodu přisolovat a krmit, ne? smich Vypouštět ryby do přírody odmítám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FlashRe: Tereza
Vypustiť na slobodu. U nás pod lesom je chovná stanica, kôli ktorej navŕtali 60°C prameň, a potôčik s teplou vodou tečúci popri ceste je plný rôznych rýb, ktoré sa tam dostali pri vypúšťaní vody. Sú tam aj 10 cm kusy, takže v tej teplej vode určite prežívajú aj zimu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerezaRe: Jammes
Já se taky snažím udat black molly a nikdo je nechce (Most) sad Už se tam chudinky mačkaj, ale zabíjet zdravé ryby rozhodně nebudu. Tak kdybyste měl někdo zájem, můžu zdarma dovézt i do Prahy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jammes Re: milan
zkus zverák nebo inzerci, zadarmo je udáš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milan – Kam sněma.
Může mně někdo poradit kdo bere přemnožené rybky/Black Molly,Mečovky/.Když jsem je sháněl já tak zadarmo nebyl ani kus.Splachovat je do záchodu se mi nechce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - marszRe: Číslo1
Rájoveci nebo jiné mlsné rybky by snad měly udělat přítrž tomu přemnožení. Na samečcích gupky je asi nejlepší, jak se předvádí před samičkama. To by byla asi škoda se o to připravit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Číslo1 Re: marsz
Díky, a co ještě myslíte a tím chovem jenom samečků pavích oček?
Když seženeš pár, tak stejně asi uvidíš vždycky jen jednoho z nich :-) . Sameček samičku rychle zažene někam do úkrytu a společně jsou asi jen při tření hádám. Aspoň v mém sranda akváriu to tak funguje. coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Číslo1 Re: ufinka
Amůžu mít v akvárku jenom jednoho samce nebo samičku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ufinka Re: marsz
rajovec je fajn,,,
Vyzkoušejte
úspěšně sem právě zkrmil plůdek gupek pomocí rájovce, ty dospělé sou mu ukradené :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Číslo1 – Likvidátor potěru.
Máme akvárko 98l, v něm 8 razborek klínoskvrných, 3 black molly a teď už 18 pavích očkek. Pavích ok bude jen 10 a přibude jeden ancistrus. Poraďte, prosím, jakou koupit rybku, aby likvidovala potěr a snesla se s ostatníma rybičkama. Paví očka se nám líbí, nechceme se jich zbavit, co by se stalo, kdybysme měli jen samečky? Obtěžovali by jiné rybky nebo by třeba časem uhynuli- bez sexu :-) ? Nezkusili jste to někdo? Díky za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinkaRe: mucaca
vylovit, dát(prodat) do zverimexu či někomu darovat (klidně i jako potravu pro nějaké dravce) a je po starostech
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mucaca
myslíte, že problém s potěrem živorodek(u mě konkrétně mečovky) vyřeší bojovnice?celkem uvažuju jakou rybu dát k mečovkám aby regulovala jejich stavy...akvárko už začíná bejt celkem přerybněný tak už to potřebuju něják řešit :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinkaRe: Norton
tetra citronová?? smich mě v akvárku neustále rodí p.oka a platy,a potšr dycky nějakej přežije smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bulmasRe: Dinamit
moje zkušenost je taková: záleží také na tom, jak je nádrž zarostlá. Nám spolehlivě pomohl až rájovec dlouhoploutvý, ale je to totálka, už ani jedno mimino nepřežije týden :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton Re: Dinamit
Mám vypozorováno, že v přítomnosti teter citronových nepřežije žádný potěr. Jsou to věčně hladové "malé piraně". :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik Re: Dinamit
bojovnice nebo čichavci populační explozi pavích ok řeší spolehlivě :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: Onďa
jj, je to takovej rybí plevel. Sama teď přemýšlím, zda je nevyměnit za nějaké jiné nenáročné rybky nebo nepořídit rybku, co si je dá k obědu všechny :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa Re: Rybář
Paví očka se rozmnožují každému a klidně i v misce s vodou. ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rybář – Paví očka
Tak se mi narodilo už asi 50 pavích oček, jsou v akva s ostatníma rybama a daří se jim dobře. A pak že jsou ryby u mně chudinky. Mám 3 velký samice a jsou teď nějak pořád těhotný.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: všichni
Tak jsem nakonec donesla Cichlidku vysokoploutvou a Cladophora aegagropila. Přiznávám, neřídila jsem se moc vašema radama. Tahle rybka žere hlavně živou potravu, takže když nedostanou ráno nažrat, tak si najdou malé gupky. Takže taky palec .
Doufám, že se jim bude u mě dařit ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bulmasRe: Mrakoplash
Pomoooc! Měl jsi pravdu. Je to hrozný mazec. Z naší nádherné samičky betty zbývá jen okousaný chudáček. Už zařizujeme nové aq a budou bydlet odděleně!!! Nikdy nechovejte dohromady rájovce dlohoploutveho a bojovnici pestrou! Mimina živorodek radši odneste do akvaristiky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov Re: Zikyc
jj pro někoho ne,ale jde o potěr jen:-D X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zikyc Re: mch.sokolov
to snad neni takovej problém smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - All001Re: mch.sokolov
ale jen když jsou hladoví jinak dají přednost potěru nebo i patentkám X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov Re: All001
u štikovců je problém,že dokážou spolknout dospělou gupku:) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: ufinka
A nějaký menší druh rájovce? třeba ostroocasý. Nevíte někdo, jestli by snesl 50 litrů a zajistil, aby se paví očka příliš nemnožila?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ufinka Re: Dinamit
rajovec jeden samec na akva, treba i se samici, ale jak budou mit mlade, tak se muze stat, ze v obrane ti pozerou ryby v tak malem akva, se stikovci nemam zkusenost
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: ufinka
OK. Takže buď jednu nebo druhou. Kolik by teda mohlo přijít rájovců do 50ti litrů, aby mohli být spolu s pavíma očkama a zároveň jich nebylo mnoho? A kolik jich je ideální počet do hejna? A když bych si pořídila štikovce, tak kolik? Můžou to být 2 samci, nebo radši páreček? A jště jeden dotaz, kolik bych měla mít pavích oček, aby to nebylo přerybněný? myslim paví očka versus štikovci nebo rájovci.
to ufinka: radši bych měla svůj vlastní biosystém, kde se počet mláďat třídí podobně jako v přírodě. Když přežije jedna nebo dvě malé gupky za půl roku, tak je to akorát...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov Re: Dinamit
tak na potěr mám dva druhy rybek:-) rybicky.net/atlasryb/tetra_cisarska a rybicky.net/atlasryb/stikovec_paskovany_gold a věřte že ani džungle nepomůže!!!:-DX-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ufinka Re: Dinamit
proste si najdi ve meste nekoho, kdo ma velke ryby, nez by sis je porizovala sama...dotycny to treba zkrmi, no co - podivejte se poradne do prirody, tam furt nekdo nekoho pojida..uz to tak je..
Dotycny si k tobe bude treba pravidelne chodit a mas po starostech.
POkud je vsak misto a chut na dalsi rybu, tak zrava je vetsina parmicek a napr. zmineny rajovec. Ale 50l mi pro tyto ryby neprijde moc...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - freemanRe: Onďa
ja mam male hejno zlatych parm,icek a iopravdu se mi drave nezdaji, mam tak rybky z dlouhymy ploutvemy a nic jim nedelaji a poter mi taky nechali an pokoji ;-) ale to sou my skusenosti
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tue
Kdyby jste se chtel nekdo zbavi gupek, ozvete se a nejak se domluvime, Pokud mozno z Brna
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa Re: Eva_R
Parmičky zlaté jsou opravdu dravci. ;-) (taky je mám) :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - All001Re: Dinamit
Fotka k příspěvku dospělé štikovce většinou nekoupíš prodejní velikost je kolem 4 cm a taková Lineatka stačí pouze na potěr jinak si dej pozor na počet ryb v akva všechny druhy parem jsou hejnové jinak se moc dobře necítí 2 parmy je málo =

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: All001
Tak jsem si něco málo přečetla o štikovci i o parmičce. Vypadá to, že bych mohla chovat oba druhy... Nevíte jak by se snesly? Byl by tam 1 pár od akždého druhu... Nesežere štikovec i tu parmičku?
kup si gold formu Lineatky ta má pouze 10cm a 2 ryby se ti tam vejdou hlavně potřebujou plovoucí rostliny a zakrytý akva jsou to velice dobří skokani
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva_R Re: Dinamit
Fotka k příspěvku Taky jsem to nedávno řešila, tady mi poradili parmičku zlatou, je to krásná a mírná rybka a potěr fakt mizí palec
rybicky.net/atlasryb/parmicka_zlata

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: vojtak
A když bych dala do 50ti litrů dvě ryby o velikosti cca 12 cm, nebude jim to vadit? Těch pavích oček je tam teď cca 8 dospělých a xxx mladých (1 měsíc - 1 den). Kytky se kdyžtak daj přidat, to už je to nejmenší...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash Re: bulmas, All001
a co potom budete delat s rajovcem ? a co se štiovcem?
je otazkou casu kdy se jí rajovec pusti do betty to pak bude mazec hmm
je otazkou casu kdy jí štikovec vyzobe paví oka a co potom?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vojtak Re: bulmas
souhlasim s rajovcem dlouhoploutvym.
Vyzkoušejte
Nejlepší druh je Aplocheilus Lineatus ;-) koukni ke mě ale pozor sežere i dospělou samici gupky pokuď je hladovej
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bulmasRe: Dinamit
stále jsme řešili ten samý problém, a nakonec ho za nás řeší párek rájovců dlouhoploutvých a to velmi úspěšně, od minulého týdne, co jsme je donesli, už se neobjevují nové přírůstky hop hop a to jsme předtím museli odlovit průměrně týden co týden tak 50 malých pavích oček, bojovnice pestrá, která u nás taky bydlí je nechávala napokoji, toť moje zkušenosti
jen si nejsem jistá jak jestli je to dobrá rada pro tvoje akvárium, jukni ještě do atlasu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: Onďa
Teď jsem se koukala do atlasu na toho štikovce. Ten by mohl přijít do mé nádrže. Píše se tam, že přijímá i živou potravu. Ovšem nějaké ty menší druhy by si těžko pochutnali na malinkatých gupkách. Poradíte mi pls, jaký druh by byl nejlepší do mých podmínek? (tvrdší voda, 25 °C, samá paví očka, středně zarostlá nádrž) dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa Re: Dinamit
Štikovec :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit Re: athaya
Já teď třeba řeším stejný problém. Částečně se mi to povedl vyřešit tím, že jsem přes kamarádku dala ty rybky do zverimexu zadarmo. Ale další už asi odmítnou. Přemýšlím nad nějakou dravou rybou, co by mi ten počet regulovala. Nevíte náhodou někdo o nějaké takové vhodné rybě? Musí snýst teplotu 25 °C a trošku tvrdší vodu. Moje akvárium má 50 litrů. dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinkaRe: Chmila
Chmila:toto téma je staré skoro rok, tak si myslím že za tu dobu něco vymyslel!! Navíc krájet? To snad polkne celé...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - athaya
tak ja mam ten isty problem, dala som inzeraty ale zatiel sa ozvalo pa ludi a stale mam este 10 plat a okolo 12 gupiek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chmila
Jestli mas nejakyho vetsiho dravce tak je nekrajej a jinak kdyz koupis bojovnici tak ta je taky vymlati

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 8

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6287x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2984?od=263