Pancéřníček - rozmnožování, odchov
Mám ve dvou společenských nádržích cca 20 pancéřníčků zlatopásých, napadlo mne že bych udělal třetí cca prázdné 50l akvárium, sloupec vody tak 30cm s filtrem a topítkem, třeba jim tam dal i nějakou plovoucí rostlinu, ael dno bych nedával, až by byly parametry správné a akvárium by bylo trochu zajeté, tak bych tam dal pancéřníčky a snažil se je přimět k vytírání.
Je tento nápad správný? má cenu se do toho pouštět?
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak by se mělo správně postupovat při krmení pancéřnůčků od plůdku až po dospělé velikosti. Dočetl jsem se, že pancéčníček skvrnitý se nechá při dobrém krmení vypěstovat za 6 týdnů do velikosti 1,5cm. Já tuto velikost docílil po skoro až půl roce.
Mam ve 200 l akváriu cca 300 pancéřníků, nad nima se střídaji paví očka, mečovky a momentálně i císařky aby nezbylo ve sloupci a po hladině krmení. Rozkrmováno žábronožkou, pak jsem přešel na živé krmení v podobě vší a sem tam dostaly mraženou patentku. Jak přišla zima a ubylo rapidně vší, tak jsem začal krmit jen mraženýma které jsem si přes léto namrazil a nedávno jsem začal krmit 50:50 mražené vši a larvy pakomárů a až po tom pakomárovi mi znatelně začali rost

Nevím co dělám tak špatně že mi rostou tak pomalu, proto budu rád za každou radu. přijde mi že od samého začátku krmím, že maji každý den hezky naducaná bříška, ale prostě nerostou. Teplotu vody držím pouze na 21°C mám studenou místnost a topím ve 4 akvárkách, tak doufám že vrámci úspor by mělo 21°C stačit.
Děkuji za názory

Starší reakce
Viděl jsi tam někdy jikry? Že by se samice zaplnila za týden se mi nezdá...

nikdy jsem otom neslyšel ale je to možné jsou časté případy že se množí každí týden tak ahoj
Starší reakce
Je to normálne ak sa moji pancierničci (megalechis thoracata) už tretí krát po sebe vytreli do toho istého hniezda? Hniezdo samček postavil asi pred 3 týždňami a od tej doby ho stráži. Samička ho vždy po vyliahnutí (?) doplní a samček stráži ďalej. Je to normálne? Ako dlho to asi bude trvať? Nožovec sa iste teší ,ale samička sa mi javí už trochu vysilená z toho naháňania.
Starší reakce
A koľko litrov má to aq so zavojnatkami?
Odchovat je tam kde je máš teď, protože jak jsem pochopil je to v jiné nádrži.
Dobrý den chtěl bych se zeptat z jiker se vylihli panceřníčci ale bojím se je dát z5 do akvaria aby je závojnatky nesežraly nevíte někdo co stím?
Starší reakce

tak nakonec se mi vyklubali jejech kolem 30
Starší reakce
ty vajička muužou plesnivě i kvuli špinave vodě nebo ne
ale abych je ty vajíčka neponičil jak je budu sundavat nejsou křehka
mam plno vajíček od panceřníčku ale vždycky když mi je nakladou tak po par dnech mi začnou plesnivět i když začínají hnědnou co mam dělat je to škoda

Starší reakce
Nevadí,volně být můžou,jen musí být zajištěno dostatečné proudění vody okolo jiker.
Starší reakce
no...nic se nevylíhlo,už jsem je odstranil

mám pancíky skvrnité ateplotu 24 stupňů..snad se povedou znova..
Starší reakce
Tak pokud se vam dodnes jikry nevyklubaly, tak uz se na 99% nevyklubou. Cerviky mensi nez 1mm jsem tedy nikdy nepozoroval, takze vazne nevim o co jde a muze-li to byt jikram nebezpecne. Jake mate panciky a teplotu vody?
řek bych že sou poloviční k těm jikrám..a zdá se mi že se vrtali dovnitř...
Starší reakce
ztmavnuti je v poradku, cervici nevim co je, musis napsat alespon jejich velikost v porovnani s jikrami.
jikry nějak uplně ztmavly a zvenku na ně lezly nějaký takoví červíci,moc se mi to nelíbí...

Jaký mršky, jako nějací živočichové? Nebo se ty jikry začínají barvit do mléčna?
Starší reakce
jojo, pravdu máš. ani ocelový kartáč to nebere

Ne, měl jsem na mysli pouze stránku estetickou, protože ty vajíčka se obvykle dají velmi těžko odstraňovat a spoustě lidí to může vadit.

počkej, jakej bordel... to chceš říct, že můžu mít pak nějak vadnou vodu?...

Podle mě to můžou bejt vajíčka právě tech Neritin, ale můžeš bejt v klidu, nic z toho nebude, na vývoj malejch by bylo třeba slaný vody, takže to jenom nadělá bordel.

Tedy pokud to ty vajíčka Neritin jsou.

jo, dvě

Že Ty máš v akvárku Neritiny?
sorry, ale nevěděl jsem, kam s tímto problémem

Zdravím všechny. Potřebuji poradit,na skalce a kořenech se mi objevuji bílé tečky ( není to plíseň )...myslel jsem, jestli to nejsou nějaké vajíčka, nebo co??nevím

... už jsem jich par setřel žiletkou na skle, ale teď se mi pár objevilo na těchto šutrech...díky za radu

Starší reakce
Jasný, jsou to drobci, ale i tak mi přijde, že váček nemají, nebo jen slabší...zítra tam něco dám, tak snad budou zobat a vydrží. Díky

pokud je poter mensi nez u pand, tak ten vacek nemusis ani videt. Neni to nijak barevne odliseno a muze to byt vicemene bezbarve. Lepsi, nez kdyby vacek mel a zustal mu,jak se to stalo memu prvnimu pandikovi, ktery prezival tydny s velkym vakem a nenaucil se plavat a zemrel. Drzim palce!
Dnes se vylíhl potěr. Právě, koukám na něj a přijde mi, že tam žádný váček nemá..chjo, to je běs... No, uvidím, kdyžtak jim tam zítra něco dám a budu sledovat, jak jim to půjde.
jojo ten gel prodava i Akvarista.cz v malem baleni!!!
Ano, ty zloutkove vaky stravi tak nejak za 2dny. Moje pandy se tedy nektere rodily jiz temer bez vacku, ale obecne ty dva dny funguji, uvidite sam. V jake fazi vlastne ted jste? Uz mate jikry?
neviditelnypes.lidovky.cz/… hen tady. říkám, že netuším, jak to vypadá (jen z obrázku) a to zadušení už nepamatuju kde (možná na německým serveru), ale asi se mi to povedlo

0
[1198] - Labyrintky 28.06.11 16:21 Semtex pokud někoho zajímají nové možnosti krmení ryb a to už od potěru, tak si projděte tyto web sránky:
www.megabolid.cz
pokud jde o krmení potěru, tak mrkněte na tohle:
www.megabolid.cz/…
Osobně mám vyzkoušený produkt Premix 3P - tedy pro odrostlejší potěr.
Jsou chovatelé, myslím velkochovatelé tuzemské, co krmí své svěřence jen těmito produkty.
A pan Novák Vám velice rád poradí co a jak.
Super. Tak já asi teda zkusím ten žloutek a pak najedu na mikry...snad to bude ok. A píšou, že za 2 dny stráví váček...co vy na to, vychází to tak nějak?

Cetl jsem o vyzive panciku kde co, ale o zaduseni a "tuhe pokozce" jsem jeste necetl. Kde jsi to nasla?
Tak mi to nedalo a podle
www.aquaticcommunity.com/…
by se melo zacit s tekutym krmivem, ktere prijimaji lepe a az po ctyrech dnech jsou schopni plne zrat mikry (teda jestli microworms jsou mikry)
Most breeders chose to raise eggs and fry without the parents, either by moving the eggs or by moving the parents. If the water temperature is 25-26 degrees C, the eggs will normally hatch within four days. Corydoras elegans fry will instinctively seek shelter somewhere if when they live in their own aquarium and they can therefore be hard to spot at first. They may for instance be hiding among the gravel. After 48 hours, most of them will have consumed the yolk sac and you can start feeding liquid fry food. Remember, these fry are much smaller than most other Corydoras fry and liquid fry food is therefore better than microworms. When they are four days old they are normally big enough to eat microworms.
dle strýčka gůgla to není vhodné krmit každý den a má to mít tuhou pokožku, takže bych se tomu radši vyhnula právě kvůli možnosti zadušení
obecne jsou pro pancernicky mikry doporucovane, ale jestli je poter elegans tak znatelne mensi a muze mit jine naroky, to opravdu nevim. Kolik mm ten poter meri? Pandy jsou celkove tak 5mm dlouhe po vykuleni. Podle mne mikrami nic nezkazis, ale v zaloze bych byt tebou mel radeji treba ten sera micron nebo liqimin
Jasný no, vyzkoušet můžu, ale kdyby někdo věděl, jestli jo, nebo ne, bylo by to lepčejší

vyzkoušej? hlavně, ať se ti nezadáví
OK, díky. Ale já pořád doufám, že se najde někdo, kdo mi odpoví přímo na to, jestli se dají nakrmit hned mikrama...

To by bylo pro mě totiž nejschůdnější řešení. Žloutek znám, taky jsem to s ním kdysi zkoušel, ale radši bych neriskoval zákal vody...
kluci, děkuji. žloutek moc zkoušet nechci. donedávna jsem to dělala, jak píše semtex (na čemsi v akva), s micronem jsem vcelku spokojená, protogen (mám pocit, že z něj lezou ploštěnky) a teď zkouším kapku liqiminu. zatím to stačilo, sic rostly podle mě dost pomalu. zatím...
trepka by víc odpovídala nárokům a potravním zvyklostem těhle rybiček. stojí to pár korun, trochu práce, proč to nevyzkoušet

Mam zkusenost jen s odchovem c.panda, nicmene si myslim, ze i mensi poter nez pandi by mohl vyrust na totoznem - 2xdenne sera micron nebo stridat s tekutym od JBL(obsahuje artemku) plus doplneni skrabanym mrazenym - patentky a cyklop (seskrabuji nozem ze zmrzle kostky). Chvili jsem krmil i zivou artemkou, ale prisla mi velka pro cerstve nalihly poter pand. Neberte to jako nejaky recept, jen proste zpusob, ktery mi fungoval.
Přidat reakci
1 ...... 34 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 35191x