Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krab suchozemský

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránku 8 Žádná další stránka   1  
Krab suchozemský
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2007 04:47 Xoragen
Stránky jsou nasvětě svetklepet.over.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2007 15:14 Xoragen Re: Honza
Krab si dokaže chtit rybku bez problému. Ja sem mel v akvárku společne skrabem 11 rybiček a už jich tam mám jenom 9. Skraceně řečeno když dostane chut na maso a kosti, tak si ulový rybičku. Měl jsem tam i 15 šneků, ale ty se vytratily během 7dnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2007 15:03 Žena Pavoucice.L [0] Re: Honza
Co se tyče topítka ve vodě je duležité. Krab musí mít teplou vodu nejlepe okolo 26 stupnu. A s rybkama se to ma tak že si je chytí až sam dostane chut. Světlo by mělo svítit cely den. A taky nesmíš zapomenout na filtr do vody tan je taky důležity.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2007 12:51 Honza Re: PavouciceL.
Ten krab si dokaze chytit zivou rybku? A jakou teplotu by mela mit voda? Musi tam mit topne telisko? To svetlo mu musi teda svitit cely den?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2007 06:43 Žena Pavoucice.L [0] Re: Honza
Fotka k příspěvku Akvarim bude asi dost velke ale nedoporučuje se kupovat dva krabi. Protože krabi ještě vyrostou a sou opravdu velcí. Pokud se ti povede koupit dva samce mohli by si v dospělosti ubližovat jinak s tou barvou se to ma tak že se postupem času a po svlecích mění krabice tedy samice byvají tmavší .Co se týče zařivky ta být musí, ja osobně mu na noc světlo vypínam aby měl trochu klidu. ;-)
Vím že štěrk je lepší než písek protože se krabi radi přehrabují a stavějí ukryty. Krabi nejsou rybyčky a proto je třeba o ně pečovat pořadně tak to je i s čištěním akvarka hmm
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2007 22:13 Honza
Caute vsicni. Chtel bych si poridit tyto krasne kraby. Akorat bych se chtel zeptat jestli krabum (chtel bych aspon 2) nebude vadit akvarium o velikosti 110 x 50 cm. Jestli na ne nebude moc velke. Musi mit to ultrafialove zareni a jestli se jim musi svitit cely den. Kolika let se tak ti velci fialovi krabi dozivaji?
Nevadi ze na dne budou mit takovy ten akvarijni pisek? Diky za radu ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2007 18:24 Muž j_j [18] Re: Xoragen
Nejspíš má před svlíkánim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2007 18:15 Xoragen
Névím proč ale krab mi nechce treti den vubec jíst. Nemůže mít nějaké období kdy prostě nemá na nic chuť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2007 16:05 Muž j_j [18] Re: rak
To znamená žábrama,které musí být vlhké. ;-) U raků je to tak, že mají žábry u ústního otvoru, ale i okolo nohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2007 14:51 R Muž rak [963] - Raci, krabi, krevetkyRe: PavouciceL.
Stejně jako u ryb.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2007 06:33 Žena Pavoucice.L [0] Re: Xoragen
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku My mame do vody chlor stop na odkalovaní. Ale použili sme to jenom jednou protože ted už vodu nechavame odstat alespon jeden den. A s tím šnekem... aby ti ho nesežral.
Jinak ve vodě mu plavou rybky až bude mít chut, tak si je uloví protože to kraby v přírodě dělají. Je dobra pestra strava, skus mu dat třeba i vařene vajíčko nebo rybí či krabí tyčinka je taky dobra. A dej mutam nějake rostlinky (hlavně ne žive on by je sněd). At si ma kam zalezt ja mam ve vodě i mušle. A k hornbachu. Maj tam pěkny kraby ale sou to chudaci. Namaj si ani na co vylezt musí byt stresovaní protože se ani schovat nemužou. sad

Mám dotaz, jak je to z dychaním pod vodou u raku a u krabu?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2007 05:00 Xoragen Re: j_j
Fotka k příspěvku Dal bych mu tam maximalně 1 šneka. Stím vápníkem by šla možná použit sépiová kost, v tom by měl být taky vapník :-) .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2007 20:27 Muž j_j [18] Re: Xoragen
Tetra Wafer Mix neni špatnej,ale snaž se krabovi podávat co nejpestřejší stravu a občas přihoď nějakou stravu kde bude vápník-třeba syrové rybí maso na kosti atd.-při nedostatku vápníku korýšům odpadávají končetiny,takže je lepší mu občas něco podstrčit a nechávat mu sežrat svlečku ze který taky čerpá živiny.Korýši obecně nejvíce rostou po bílkovinách-mase,patentkách atd.,ale dej pozor aby se nepostřebovaná strava nekazila.

Přípravky do vody žádný nedávej je to podfuk -voda by měla být nejméně den odstátá,aby z ní stihl vyprchat chlór.
Vodní šneci můžou sloužit jako potrava pro kraba, a mohou žrát zbytky nespotřebované krabí stravy,ale nedával bych tam ampulárie a rychle se množící šneky-piskořky by tam možná nevadily,ale neručim zato :-)

PS: Pavoucice je dívka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2007 18:31 Xoragen Re: PavouciceL.
Fotka k příspěvku Kraba krmim granulema Tetra Wafer Mix (doporučili mě to v Honbachu). Skoušel jsem mu dát jablíčko který mu moc chutná.

Ten květináč je vyvařený ve vodě, kvůli bacilům. Ale samozřejmě se po kokosovém ořechu podívám. Dík že si mě upozorníl na množství stravi. Z redukuju to jenom na noc.

Akorát nevím jestli se na vodu použivají nějaký přípravky, kvůli kvalitě vody. Dokonce sem i slyšel že stačí tam dát vodní šneky. Pry pomáhají čistit vodu a zároveň můžou působit jako potrava pro kraba.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2007 15:08 Žena Pavoucice.L [0] Re: Xoragen
Filtr si muj Lumpy taky oblíbil. Jinak s tím krmením opatrně protože i krab muže byt tlusty (aspon sem to četla). no Takže ja ho krmím jednou denně a to hlavně večer než jdeme spat. On si pak v klidu baští. Jinak k tomu květinači nevym. Ale možna by byl vhodnější kokosovy ořech protože kraby radí vše ojídají tak aby neměl pozděj nějake problemy. Nám totiž začal okusovat i umělé rastlinky ve vodě.

A čím ho krmíš? Ten naš ma nejraděj jablka a krabí tyčinky .Jo a pak ti doporučuju se mrknout na stranky pod jmenem krab web nebo Klepetkův web sou bezva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2007 21:00 Xoragen
Fotka k příspěvku Už je to 4 dny co mám kraba a jsem plně spokojen. Plavou mu tam dvě rybičky. Krmim ho dvakrát deně ráno než jdu do práce a večír. Sidlí v akvárku o velikosti 80x35x45. Ukryt jsem mu udělal z rozpůleného květínače. Jinak krab si udělal ukrid vedle fitru pod vodou kde se cití bezpečně.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2007 15:20 Pavoucice.L Re: rak
Fotka k příspěvku Nakonec sme pořídily jednoho ,protože vyrostou opravdu hodně a pak by se tam dva mačkaly akvaterarium ma rozměry 60x40x35 ale možna by neškodilo větší ale už se stalo a krab je zatím malinky takže by to mělo stačit a pak se uvidí hmm Zařivku mame a myslím si zatím že mu nic nechybí:-)Dokonce sme mu koupily rybku ,ale te si zatím nevšíma nejraděj ma jablko a něco zeleneho .Je celkem plachy ,ale neutočny až se otrka tak se uvidí.Zatím se snaží schovat aby měl klid.A co se týče schovavaní v tom je mistr. Nejpracovitější je v noci když ma zhasnoto to potom poslouchame jak to tam rachotí oři jeho architektonickych pracích.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2007 12:38 R Muž rak [963] - Raci, krabi, krevetkyRe: PavouciceL.
S těmi klepety to je tak, že to větší slouží jako zdraň a zároveň jako dorozumívací zařízení ( v době námluv i jako lákadlo pro samice).Když o něj příjde,
tak se mu začne zvětšovat to nenší a zároveň dorůstá, ale nikdy už nedorostou té velikosti jako původní.Zářivka by měla mít celé spektrum ( UV A a UV B),jestli máte možnost slunění na přírodním slunci, tak tím jen krabovi prospějete( taková nádrž má být z plexiskla a jednu stěnu ze síťoviny ( nejlépe kovová, aby jí nemohl prostříhat),zároveň se nesmí zapomenout na vodu ),kraby se sluní jen ráno a na večer když, není ještě takové horko ( mohlo by se stát, že se krab přehřeje a uhyne( voda by měla mít nižší teplotu, aby se mohl ochlazovat ), samořejmostí je dostatečné množství úkrytů z ruzných materialů, tak aby si mohl vybrat( každý material jinak absorbuje teplo). Jediným rodem krabů, které se u nás nechají namnožit, je Potamon,ostatní k rozmnožení potřebují slanou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2007 22:26 Pavoucice.L
Fotka k příspěvku Co by mělo mít všechno akvaterarium pro kraba a jakou zařivku?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2007 18:56 Muž j_j [18] Re:
rybicky.net/nadrz.php… sesarma mederinádrž cca 40 litrů (cena cca 35,-)
rybicky.net/nadrz.php… cardisoma armatum od plochy dna 70X40cm (cena cca 135,-)

rybicky.net/nadrz.php… Tohle je pěkný akvárium pro chov kraba-tady by ses mohl inspirovat a další dotazy směrovat na masquese-(já chovám jen raky a v krabech se vyznám jen průměrně)jinak seš z Prahy? kraby mají v Hornbachu na Černém mostě-vím že spoosta lidí na Hornbach nadává,ale korýše mají jen v málo akvaristikách.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2007 18:32 Muž [] – Náklady na pořízení kraba a vybavení
Chtel bych si pořídit kraba suchozemského. Potřeboval bych se Vás zeptat. Co všechno budu potřebovat. A kolik mě to bude přiližně stát.

Zatim tápu nad vélikosti akvarka.

předem děkuji za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 17:22 flekoun Re: PavouciceL.
Pozoruju že můj Karel si tím malým podává potravu a velkým se ohání při bránění. Občas to samozřejmě střídá ale takhle to dělá nejčastěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 14:22 Muž j_j [18] Re: PavouciceL.
U raků je to tak, že když přijde o klepeto,tak mu doroste po 3-4 svlékáních, Ale to nové klepeto zůstane už navždy o něco menší než to druhé-původní. Nevím jak je tomu u krabů. Škoda, že se do diskuze občas nezapojí někdo z chovatelů krabů tady na netu... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2007 21:07 Pavoucice.L
Mam otazku proč mají krabi někdy pravé klepeto větší a někdy to leve?Je to snad tím že by to bylo jako u lidí rozděleno na pravaky a levaky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 11:11 Muž j_j [18] Re: flekoun
Oni se krabi lekavě chovají i volně v přírodě na útesu,je to jejich přirozené chování-nikdy se mi kraba totiž v Chorvatsku nepodařilo chytit do siťky. S tou UV nevím-nemám s tím zkušenosti,chovám raky, kteří se od krabů liší pouze tím,že nepotřebují přístup na souš a v několika dalších málo odlišnostech. S tou UV-lampou to nebude tak akutní jako třeba u chameleonů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 10:51 flekoun Re: j_j
j_j má správné připomínky. Ale musím se přiznat že tohle sem nikdy neřešila. Starám se jenom aby mi nezmrzl hmm UV žárovku taky mám ale nepřipadá mi že by na krab nějak extrémně reagoval.
Dobrý úkryt je z kokosového ořechu, mám ho a krab jej hojně využívá. Je lekavý, vždycky se jenom zapráší když se prudce přiblížím. Jo a až se svlékne, tak krunýř nebrat ale nechat ho aby ho snědl. Až co nesní tak vyndat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 10:43 Muž j_j [18] Re: PavouciceL.
Jestliže krab bude mít svůj úkryt, kde se bude moci schovat, tak by ho kočka stresovat neměla. Když už sem píšu tak přidám ještě pár rad z knihy M. Kociána "Sladkovodní krabi a raci". C. armatumteplota 25-30 *C ve dne 22-24 *C v noci, pH vody 6,5-8 a může být mírně slaná. Dále se zde píše něco o potřebě UV lampy a přísunu vápníku a vitamínů v potravě kraba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 10:36 Pavoucice.L Re: flekoun
Děkuju za rady nad zlato. ahoj
Jak kraby reagují třeba na kočky nebo psy? Protože budem mít akvaterarium umístěné v ložnici. Občas tam nějaka kočka vběhne hlavně za učelem spaní v posteli. Aby to toho kraba nějak nestesovalo. Kočky jsou zvědavé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2007 09:46 flekoun Re: PavouciceL.
Krab ale opravdu je popelnice ;-) Krabí tyčinku sem mu dávala o víkendu a pochutnal si(samozřejmě ne celou ale jen kousek).Krmit je možno čímkoli:sušené krmení pro ryby, sušené či živé rybky,ovoce,zelenina(dobrá je mrkev pro zabarvení),dá si i tu šunku nebo tvrdý sýr,vařený brambor či cokoliv jiného(špagety),mražené krevetky,filé,jakékoli maso a pokud mu tam dáte nejedovatou kytky taky ji asi zdlábne.A pozor, veškeré mu podávané jídlo musí být nesolené a nekořeněné!!!Čistit vodu pokud je tam filtr, no skoro jako akvárko takže pokud to jde tak jednou týdně asi půlku odkalit a dolít novou vodou(dobrá je odstátá ale snaší i čerstvou vodovodní).Pokud nejde odkalit tak jenom vyměnit půlku vody.Hlavně nenechávat jeho potravu ve vodě, okamžitě se zkazí a smrdí.Je dobré krmit večer a ráno nesnězené vytáhnout.Krmit dle potřeby, 2 nebo 3 týdně ale pokud budete mít jedlíka tak i častěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 21:05 Pavoucice.L Re: flekoun
Bezva. Jak je to s krmením? Kolik mu dat a čeho? Nekde jsem četla, že krmí kraba třeba i šunkou nebo krabímy tičinkami. Já nevím co si myslet krab je přece zvíře a ne popelnice aby konzumoval všechno co koho napadne ne A jak často čistit vodu? V akva mám filtr. Předem děkuju
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 20:19 flekoun Re: Anonym
Pro jednoho Cardisoma armatum se doporučuje akvaterárium o velikosti min. 100*40*40.Stáří se snad ani určit nedá, nebo aspoň nevím.Ale v obchodech bývají k dostání mladé a malé kousky, tedy co já vím. Jinak přeju hodně štěstí, taky mám jednoho už přes rok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 19:34 Anonym Re: flekoun
Díky. Jsem moc rada, že sem se aspon něco noveho dozveděla.
Akvarium bude velike a proto ty kraby chceme dva. Jeden by se v akvariu ztratil. :-( Jinak se jedna o kraba Cardisoma armatum.
Jo a ještě dotaz, jak se da určit nejpřesněj staří? Pokud to tedy vůbec jde. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 15:21 flekoun Re: PavouciceL.
Suchozemský krab je velmi široký pojem. Nejčastěji se prodává Cardisoma armatum či Sesarma mederi a ani jednoho se co já vím nepodařilo rozmnožit v zajetí. Prochází několika vývojovými stádii a podmínky pro správný růst kraba se v akváriu nedají dost dobře vytvořit. Samotnému krabovi smutno nebude, bude to spíš leší, aspoň bude mít klid. Cardisoma armatum se dožívá až 7 let, Sesarma mederi u mě žil let 5.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 09:29 Muž Hugo [8] - CichlidyRe: PavouciceL.
Ahoj, k rozmnozeni potrebuji slanou vodu. Ale i kdyby si mel v akva slanou tak si myslim ze se ti nerozmnozi. Dozivaji se zruba 2 let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 09:21 Pavoucice.L – krab suchozemský
Chci si popřídit kraba a krabici (samici) suchozemskeho. To aby mu samotnemu nebylo smutno
Ale mam otazku ohledně toho, jak je to s množením v zajetí a taky by mě zajímalo kolika let se vlastně může takovehle zvířatko dožít. Prosím kdo má zkušenosti at poradí. Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2007 18:20 zoo Re: soda
Jsem taky mela kraba. Peknej, docela dravej a ten prvni mi utek po trubicich od filtru, i kdyz bylo akva docela zakryty.... Jsem ho nemohla najit a pak jsem ho nasla v kuchyni asi po dvou dnech jako susenku. sad

No, ale jinak pekny zviratko. Podle briska poznas samicku nebo samecka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2007 17:49 Soda Re: anonym
Já měl kraba hárlekýna a totálně převoral celý akva (i kameny 3 větší než on šly z cesty). Pak ho přiskříp jeden větší kámen a umřel. Tak že když už tak to v akva nanranžuj nějak aby si neublížil. Jinak voda mu stačí od 20°C a vejš. Potřebuje docela silnou filtraci. (je to docela čuně). Na dně musí mít dostatečnou vrstvu brobného štěrku. A hlavní věc, potřebuje přístup na souš, takže nějaký velký kámen nad hladinu. Má se chovat sám, aby se mezi sebou nervali. Zatím čus.
Edit: Koukni se na: www.esumo.net/…. Je tam i web kamera nasměrovaná na akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2007 13:48 Nerodia Re: anonym
Tak si kupte knížku Sladkovodní kraby a raci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2007 13:36 Muž [] – Krab
Ahoj,chci si poridit kraba,ale moc o nich nevim,byl bych rad kdyby ste neco napsali nebo jestli znate nejakou stranku o krabech

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [8]

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 23446x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2525-krab-suchozemsky?od=351