Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rak - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Rak - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2014 05:34 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Guenter Schaffarzik
Ale jak čtu tak chová raka Procambarus fallax( rak mramorový).Jestli máte o tento druh zájem tak napište.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2014 22:55 Guenter Schaffarzik Re: MIKY
Chováte raky pro aquaria ...jaké barvy ...kolik stojí kus ...rád koupím , ale větší ...
Děkuji za brzkou odpověd´ Guenter

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 12:47 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: MIKY
Záleží na tom zda je chcete dál množit nebo ne. Když ne tak bych je nechal společně oni se sami zredukují nebo je použít jako krmivo pro větší ryby.Množit se mohou cca každý 2. měsíc( od vylíhnutí mladých).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 12:17 MIKY – ráčata P.Fallax
Ahoj. Poradí mi někdo? Máme asi 30-50 týden starých raků (většina je samostatná, ale dost se jich ještě vozí pod ocasem mámy). Kdy je mám oddělit z akvárka, zdá se mi, že mámu docela otravují, a co s nima (není zájem)? Nevíte jak často bude mít mladý, s tímhle jsme nepočítali. Je to dárek a zrovna druh Fallax - samooplodňovací :-( Jinak je rak super :) Má svoje akvárko s kmenem, roslinama, filtrem, vzduchováním - radost pohledět. Děkuji za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 21:11 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Máme už v riekách, jazerách koi kapre, americké raky (ktoré sú pôvodcami nákazy), ba je pomerne často vidieť zatúlané korytnačky písmenkové v riekách, či mŕtvých ramenách riek.
Americké veveričky už takmer vyhúbili tie naše pôvodné. V záhradách nám ničí a zahlcuje naše porasty zlatobyľ kanadská. Treba ešte viac? Rak sa ti dostane vonku, zatúla sa .....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 16:50 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: calume
Raci kteří by byli vhodní jsou chráněni, a ostatní vůbec ven nepatří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 16:23 - Re: calume
Uplne nevhodné a nedoporučujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 16:06 calume – poradí někdo?
Zdravím, mám dotaz ohledně chovu raků v zahradním jezírku. Je vhodné chovat raky v jezírku? jsou tam i ryby: Koi kapři a jeseteři. Poradíte který druh raka je vhodný a jestli je to vůbec dobrý nápad?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2014 11:22 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: gill
Teď bych to nedělal ( druhý rak mu může vážně ublížit - může to skončit i smrtí ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 11:14 gill
Díky, snad to dopadne dobře.Snažím se je spářit a zatím nic.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.10.2014 23:18 - Re: gill
Ako napísal užívateľ rak ,sú to žiabre raka mimo pancier.Nepodarený zvlek.Ďalší zvlek to vyrieši,ale v takomto stave sú žiabre nechránené.Môžu ich rakovi ozobávať ryby. Takto sú prístupné i poškodeniu či dákej infekcii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 22:23 gill
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 22:21 gill
Fotka k příspěvku další foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 21:37 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: gill
Pozri mu aj druhé klepeto
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.10.2014 21:32 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: gill
Jedná se o to že rakovy se při svleku zůstaly žábry venku ( mimo krunýř).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 21:21 gill
Fotka k příspěvku další foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 21:19 gill
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám raka červeného samce a samičku.Byl jsem týden na dovolené a když jsem se vrátil měl jeden rak kolem krunýře bílé chmýří (viz foto). Nevím jestli nechytil nějakou nemoc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2014 17:32 - Re: Michael281
Stačí mať krycie sklo v časti kde sú hadičky.Ak nechceš mať mladé stačí si zohnať dve mladé samičky.Kúpou dospelej riskuješ,že už bude napárená.(dokážu si určitú dobu uchovať spermie samca).Skôr by som si asi pre istotu kúpil dvoch samčekov.
Či kúpiš to alebo ono,stále je nebezpečie vzájomného požratia pri zvlekoch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2014 15:55 Muž Michael281 [6] - Tetry – rak mexický
Ahoj, musí mít tento rak zakryté celé akva nebo bude stačit když zakryju jen část kde vyvádím hadičky, aby po nich nevylezl? A mohl bych mít 2 samičky když nechci odchovávat mladé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 22:16 nightelves Re: prasan
mam u ni jeji 4 mlady a ty jsou vedsi nez ona nevim ale moc dekuji za pomoc
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 22:10 - Re: nightelves
Aj ostatné máš rovnako staré? Zrejme to bude len vekom raka,kedy sa už tak často nezvlieka.Kus od kusu je to individuálne.Niektoré raky sú väčší jedáci a rastú rýchlejšie,iné zas skoro o polovicu pomalšie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 19:13 nightelves Re: rak
no je ji asi 11 mesicu velika je tak 7 cm bez klepet a je ve 200 litrovim akvarku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 17:47 - Re: nightelves
Rak ti položil správnu otázku.Nakoľko vek raka nám môže prezradiť či ide o bežné správanie sa staršieho raka,alebo problém mladého.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 15:22 - Re: nightelves
O aký druh raka ide?
A vek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 15:04 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: nightelves
A jak je stará?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 12:45 nightelves
ahoj mam problem uz 6 mesicu se mi neslekla samicka raka Procambarus clarkii red je to divne ostatni se mi slekaji normalne nevite cim to muze byt?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2014 21:34 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Atika
Do tak malého prostoru bych dal spíše krevety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2014 19:46 Žena Atika [134] – Velikost akvárka pro miniráčky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušených jestli je možné mít v miniakvárku 30x20x20(výška) párek ráčků Cambarellus texanus nebo případně 2-3 ks Cambarellus diminutus. Ty by měly být snad velcí jen do 3 cm, což je jen o malinko větší než krevetka, ale skoro nic jsem o nich nenašla. Tak pokud je někdo chová a může se podělit o nějaké informace. případně jestli by mohl být diminutus třeba jen jeden kus spolu s krevetkami aniž by je masakroval (prcky). Jinak se jedná o akvárium Krevetčí, které je momentálně prázdné a rozhoduji se jestli zase nějaké krevetky nebo ráčky. Ale nechci nikoho trápit. Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 19:13 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
Jen jsem chtěl upozornit na to že při dalším svleku to klepeto bude menší než to druhé ( neutržené).Ano časem se to vyrovná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 18:57 - Re: rak
Rak,vlastná skúsenosť.Klepeto dokáže dorásť do pôvodnej veľkosti.No často máva iný tvar od originálu.No a samozrejme to pri dospelom trvá podstatne dlhšie.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 18:55 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Herbi
Ano doroste,ale nebude tak velké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 17:19 Muž Herbi [0]
Tak tomu mýmu volovi se dneska povede svlek a když si táhl krunýřek pod šutry tak si blbec zapříčil klepeto o šutr a urval si ho :-(
Nevíte jestli mu to zcela doroste???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.07.2014 12:08 - Re: sony14
Moja jedna (z tých od teba) už zopár maličkých mala.Potom ako na potvoru zožrala samca po zvleku.Jednu samičku som podaroval známemu a tiež už nosí.Mne ostal len jeden samček tak hádam toho samice nezožerú.Zatiaľ sa držia. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2014 09:49 Muž sony14 [43] - Raci, krabi, krevetkyRe: Designer
V pohode, kľudne sa s tým pohraj :) , ja som žiadne úpravy nerobil ale vidím že je to krajšie po úprave palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.07.2014 09:25 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: sony14
Fotka k příspěvku A kdyz takove fotce jeste dotahnes vyvazeni bile... Snad se nebudes zlobit, ze jsem do ni sahl. Jeste bych ji i zretusoval, ale tolik uz Ti do ni hrabat nebudu ;-) .

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.07.2014 08:46 Muž sony14 [43] - Raci, krabi, krevetky – Pracambarus alleni Female
Fotka k příspěvku "Slečna" mi pekne zapózovala :-) (fotené s Galaxy S2 :-D )

Dlho sa zašívala (vajíčka) ,nakoniec ich zhodila (škoda no)ale je ešte mladá, neskúsená (vek: 6 mesiacov) a počítam že o chvíľu sa bude zvliekať, pretože už opäť žerie ako divá palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 12:05 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
Nebo mu nevyhovuje teplota.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 12:00 - Re: Jencek27
Raky lezú z vody bežne,je potreba mať krycie sklá.Moc časté lozenie z vody môže signalizovať zhoršenú kvalitu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 10:03 Jencek27 – utěky
Zdravím, mám raka červeného a posledních 10 dní mi neustále zdrhá z aquaria. V noci se vyšplhá po filtru a ráno ho najdu vždy v koupelně pod umyvadlem kde už radši nechávám nacákanou vodu aby neuschnul. Neví někdo z jakého důvodu to neustále dělá?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2014 11:34 - Re: sony14
Ďakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2014 10:05 Muž sony14 [43] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
nádhera potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 13:16 blacknwhite24 Re: Danielkosta
Ahoj, musím se připojit k rakovi a prasanovi, toho raka rozhodně do jezírka nedávej. Jak už bylo zmíněno přenáší račí mor a velmi lehko se může přenést na velkou vzdálenost. Tady se nejedná o zbytečnou buzeraci z naší strany, ale mohl bys způsobit ekologickou katastrofu. Račí mor patří mezi top 100 nejinfekčnějších patogenů a naši původní raci jsou k němu velmi náchylní a už tak jsou vytlačováni populacemi amerických raků v naší přírodě, které tam někdo zavlekl, tak prosím nebuď tím, kdo bude nešetrný k našim popoulacím původních raků, kterých už tak je v dnešní době v naší přírodě jen zlomek, než tomu bývalo třeba ve středověku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.06.2014 22:08 - Re: Danielkosta
Okrem iného račí mor sa dokáže rozširovať nie len po prúde ale i proti toku.Spóry aktívne plávajú.O tom,že tvoj rak má račí mor ani nemusíš vedieť.Obzvlášť americké druhy, tieto spóry dokážu v sebe zapúzdriť a bez akej koľvek ujmy ďalej fungovať.Ako píše kolega,môžu sa preniesť i vtáctvom.Naozaj by som raka do jazierka v žiadnom prípade nedával.Je to pre naše pôvodné druhy až priveľké riziko.Raz sme tu takúto pohromu mali a takmer sme o naše pôvodné raky prišli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.06.2014 18:53 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Danielkosta
Tady je to nebezpečí že to mohou i přenést např. vodní ptáci na peří.Když do rybníka teče potok tak také musí z něj voda někam téci ( další rybník ,další potok , řeka ).
Zkrátka tento rak patří pouze do nádrží a ne do rybníka.
Jestli to nechceš pochopit tak se radši vzdej chovu raka a nech si jen ryby .
Jsem tu dva co ti již na tvůj dotaz odpověděli stejně ( a oba víme co píšeme protože se raky zabýváme velice dlouho a máme něco načteného).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 17:48 Danielkosta Re: prasan (rak do jezírka )
Jedná se o raka červeného ,tedy není náš původnía je to přenašeč račího moru ,ale cca 4km od nás není žádná řeka ,potok nic max rybník od kterého sice vede potůček ,ale končí dá se říct v humus,jen pole podle mě se nemůže stát ,že by se zavlekl tak daleko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 17:34 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
ty z toho tu děláš vědecký popis z ukázkami. potlesk potlesk
doufám že to bereš jen v dobrém od kolegy rakaře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.06.2014 17:13 -
Fotka k příspěvku Chvostová časť.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.06.2014 17:13 -
Fotka k příspěvku Klepeto.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.06.2014 17:12 -
Fotka k příspěvku Ústne ústrojenstvo.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 17:12 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
krása

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 27 28

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29990x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/243-rak-chov?od=219