Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2012 18:28 Muž fido16 [631] Re: romant
jj tak jsem to pochopil. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2012 18:26 R Muž romant [28001] Re: fido16
Drž se toho co se uvádí v návodu a to je u exitu 1. den 20 kapek, u 2000 1.den 25 kapek, takhle dávkuješ polovic.
Edit: To kapání je na 100 litrů, takže přepočet je možný a třeba jsi to tak i učinil, což nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2012 18:12 Muž fido16 [631] Re: romant
Ok a nevadí že jsem tam dal stejné dávkování to jest od každého 12 kapek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2012 18:09 R Muž romant [28001] Re: fido16
Naopak, je to velmi dobrá kombinace. Exit je ten likvidátor a 2000, to je podpora. Dodrž doporučený dávkování dle návodu. Doba kdy zmizí je různá, ale obvykle 2-3 dny je možné pozorovat zlepšení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2012 18:03 Muž fido16 [631]
čauky dneska jsem spozoroval že mám v 63l akva krupici tak jsem aplikoval esha exit+ esha 2000 za jak dlouho obvykle krupice zmizí? A ještě mě zajímá zda nevadí kombinace těchto dvou léčiv najednou? Díky za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 15:19 Muž larix [1420]
Teda okrem toho, že podľa mňa Protazol nie je malachitová zeleň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 14:30 xx Re: larix
"neviem, ako sa dá predísť krupičke, keď si kúpiš nakazené ryby bez viditeľných príznakov ochorenia (s tými krevetkami to je samozrejme iné, slovo karanténa som už niekde počul)"

Ano karanténa. U nově přinesených běžných ryb 3 týdny, u odchytů klidně 2-3 měsíce, když si člověk není jistý, že jsou v pořádku. Když se krupička nebo něco <b>výrazně horšího</b> objeví, pak teprve léčba nebo utracení ryb v případě nevyléčitelných nemocí. Je jednoduší léčit nové ryby samostatně v karanténě než např. přijít o chovné páry v zaběhlém akváriu, jen proto že nové přírůstky strčím rovnou do akvária.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 14:08 Muž larix [1420] Re: xx
xx napsal: Nemám důvod něco takového dělat. :-)

Myslím že lépe a levněji vyjde nemocem typu krupička předejít, než řešit jak se jí zbavit, natož pak v akváriu s krevetami.

Ospravedlňujem sa, tento príspevok som nezaregistroval. Pri editácii sa inak snažím, aby v ňom nezmizli informácie, dôležité vzhľadom na reakcie. Moja chyba.
Inak s týmto súhlasím ale neviem, ako sa dá predísť krupičke, keď si kúpiš nakazené ryby bez viditeľných príznakov ochorenia (s tými krevetkami to je samozrejme iné, slovo karanténa som už niekde počul).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.01.2012 13:48 xx Re: larix
Ale no tak, proč ta editace vlastních příspěvků.
Pak ta diskuse přestane na sebe navazovat. Já jako anonym po sobě nic nemažu ani nedituju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 13:40 Muž larix [1420] Re: xx
S tým súhlasím.
Aj vodík je základ vody.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 13:38 xx Re: larix
Nemám důvod něco takového dělat. :-)

Myslím že lépe a levněji vyjde nemocem typu krupička předejít, než řešit jak se jí zbavit, natož pak v akváriu s krevetami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 13:15 xx Re: larix
přesněji je to základ malachitové zeleně

www.vivarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 13:06 Muž larix [1420] Re: xx
Malachitová zeleň je:
[4-[alfa-[4-(dimetylamino)fenyl]benzyliden]cyklohexa-2,5-dien-1-yliden]dimetylamonium-chlorid
a s Protazolom nemá nič spoločné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.01.2012 12:59 xx Re: larix
neboli malachitová zeleň ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 12:59 R Muž romant [28001] Re: larix
Super, díky za info, ten návod jsem si taky dohledal, ale není nad praktickou zkušenost. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 12:56 Muž larix [1420] Re: romant
Nepozoroval som žiadny negatívny vplyv na rovnováhu v akva. Ale po liečbe som preventívne použil Nitrivec a cca 2 týždne som vodu menil každé 2-3 dni.
Inak v návode sa píše:
"Biologické filtre je možné nechať zapojené, pričom je však dôležité pred začatím liečby odtrániť silné usadeniny nečistôt."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 12:45 R Muž romant [28001] Re: larix
Máš otestovaný jak toto léčivo snášejí nitrifikační bakterie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 12:41 Muž larix [1420] Re: Cosmogagy
Spoľahlivo zaberá aj Sera med Professional Protazol -
- Bis(4-dimetylaminofenyl)fenylmetyliumhydroxid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 12:32 Muž spajk17 [19] - Raci, krabi, krevetky
ja tayk použivam eSHa EXIT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 12:18 Muž Cosmogagy [592] - Amerika
možné to je že se za 2 dny na nich projevila. Mně se na Tetrách žhavých objevila krupička asi 3-4 dny po nákupu. Musely si to přinést s sebou z akvaristiky, protože v akva před nimi nic nežilo.
Ze 12 kusů jich mělo krupičku 9. Zjistil jsem to na druhý svátek vánoční a tak provedl aspoň opatření bez léčiv - sůl, zvýšení teploty, výměna části vody. Na druhý den (27. prosice) už byly obchody otevřené tak jsem se vydal pro eSHa EXIT a dávkoval jej podle návodu. Perfektně to zabralo, do tří dnů byly rybky bez bílých teček a kvůli krupičce neuhynula ani jedna jediná rybka palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 10:37 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jaroslav Pitra
jestli akvárko nebylo dopředu dostatečně zaběhlý, tak je špatné parametry vody mohly dorazit, to mohlo způsobit takové ztráty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 10:30 R Muž romant [28001] Re: Jaroslav Pitra
Pokud ty rybky již nákazu s sebou nesli a akvárium nebylo dostatečně zaběhnutý, tak to jistě možný je. Podle toho doporučení v akvaristice bych si tipnul na nově založený akvárium a brzy dodaný rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2012 10:23 Jaroslav Pitra – Krupička a Neonka Obecná
Dobrý den.
Potřeboval bych radu.
Je možné že již dva dny po nákupu nových rybyček se u nich projevila krupička???
Začal jsem ji neprodleně léčit Costapurem.
Pčesto mi do 2 dnů z 15ti rybek zůstali jen tři. sad
Domnívám se že byli nakaženy již z prodejny.
Dá se nějak toto reklamovat.
No te´d už asi ne protože jsem mrtvé rybky poslal expresem rovnou do kanalizace.
Nevím co jsem udělal zle.
Podle dodavatele vody z kohoutku máme měkou vodu.
Na úpravu Ph jsem v akvaristice dostal Akvaregulátor na úpravu vody.

Dost mne to mrzí že pošli tak rychle.:-O

Předem děkuji za odpověď

mailto:pitra.jaroslav@seznam.cz

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 12:53 Muž kortezhugo [983] Re: jendaskapuci
to je 9 litrov -nie 90 :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2012 12:46 R Muž romant [28001] Re: jendaskapuci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 12:46 Muž j0hny [86]
Dneska tu kazdeho bavi zakladat duplicitne prispevky a neni schopny 10 minut pockat na odpoved.
rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   12.01.2012 12:44 jendaskapuci
zdravím máme 90 litrové akvárko a máme v něm krupičku na pavích očkách,zemřeoli nám už neonky a teďka i antistrus prosím o radu kolik té soli nebo nějakého jiného léčiva a jakou teplotu ? máme dát rybky do karantény nebo je nechat všechny když většina nakažených je paví očka a to je většina ryb v akvárku pak tam máme ještě platy ty jsou nakažený taky...a jediný čichavec modrý tak nějak ještě je v pohodě.. prosím o rad co nejrychlejší... :) :-( :-( :-( :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 17:27 Kamča13
Dobře zítra hned půjdu koupit, děkuji moc za vaše reakce :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 17:25 Muž leontin [46] - CichlidyRe: Kamča13
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 17:24 R Muž Silent [5949] Re: Kamča13
Na krupičku je třeba použít eSHa Exit. Přípravek eSHa 2000 je při krupičce pouze podpůrný lék proti možným druhotným infekcím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.01.2012 17:24 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Kamča13
esha 2000 je doprovodne lecivo k exitu k zabraneni druhotnych infekci po lecbe krupicky. Je treba mit esha exit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 17:18 Kamča13
Já jsem z toho byla tak vyděšená, že jsem se nechtěla pročítat 40 stránkami a co nejrychleji se zeptat... Ale děkuji moc ;) A jestli, že mám doma již kapičky eSHa 2000 můžu je použít k léčení, když zmiňujete zrovna tuto značku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 17:12 R Muž Silent [5949] Re: Kamča13
Za použití léků eSHa zůstává teplota na běžné úrovni. A ano tato nemoc může být pro ryby smrtelná zejména při silném napadení. Stačí pročíst toto vlákno. Je tu všechno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 17:09 Kamča13
Chtěla bych se zeptat je možno léčit krupičku za normálních teplot nebo je pro zbavení se nemoci nutno zvýšit teplotu a např. přidat sůl... A taky následuje otázka je-li tato nemoc pro rybičky smrtelná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 16:59 jana Re: j0hny
Už jsem několik vláken našla a také další zajímavé články o bettách - je to nádherná a zajímavá ryba. (NB. Moje malá betta má teď 2l a za pár dní půjde do většího.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.01.2012 13:19 Muž j0hny [86]
Skoda.
OT: To 3L akvarko je tak maximalne na 2hodinove vystavy ryb. Nedal by som tam ani sneka, mozno levatku ktora ma 1cm a nejaku rastlinku. Pripadne vsecko plastove.
Taketo pokusy su pre niektore deti (resp. rodicov ktory nechaju pokus na dietati) ktore sa na to po mesiaci vykaslu, ryba chcipne a prakticka plastova krabicka skonci "tatovy" v garazi ako stylova krabica na spojovaci material.
Bohuzial to ide na dracku, neznaly rodic sa drzi rady ala zlata rybka v 3L guli, 2 zlate rybky do 5L a 3 zavojnatky do 15L.
O chove bety je tu NIEKOLKO VLAKIEN, clanok k tomu netreba. Zakladne pravidla su rovnake jak pre 10, tak pre 1000 litrove akvarko.
Drzim palce. Dufam ze ta mala beta neni v 3decovom pohari.
Edit: ja by som skor odporucil nejaku 200-300 stranovu knizku o akvaristike a nespoliehat sa na ludi co predavaju rybky v kelimkoch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   01.01.2012 12:45 jana Re: j0hny
Děkuji za reakci! Bohužel osypaný beťák skonal. Ale je tu další problém. Obě zdravé samice se po aklimatizaci samozřejmě do sebe pustili - ta větší se začala chovat dominantně vůči té menší a začala jí oškubávat ploutve. Menší samici jsem tedy vyndala a během příštího týdne jednu ze samic daruji. Zbyde nám tedy 10l akva s jednou bettou. Koupím jí plovoucí rostlinku a šneka (i když mám obavy, že se pomnoží a vznikne šnečí invaze - tak to ještě zvládnu). Ad.naše akvárium - ano dračí design je atraktivní, ale věřím, že zkušenému akvaristovi z takového akva vlasy vstávají hrůzou na hlavě - bohužel (bohudík?) takováhle malá dětská akvária jsou na trhu a ti, kteří si je pořídí (a já stále věřím, že v něm lze rybku chovat) by měli dodržet několik základních pravidel a pak to může fungovat. Hlavně skutečně pořídit jen jednu rybu. Udržet svoje těšení se na uzdě a neposlouchat rady pochybných prodavaček (na mě slečna vydělala +80 Kč za 2 ryby, kt.jsem nechtěla koupit - ale chyba je na mojí straně, neměla jsem se dát přesvědčit). Jinak můžete se podívat na nabídku fy Hagen, př zde.http://www.mall.cz/listy/produkty-znacky-hagen?gclid=CN3DwLrdrq0CFVFI3godhGQ1mA. Všimněte si např. produktu: Hagen Marina Betta Kit Zen 3 l (POZN. Nevím, co je zenového na 1 chuděře bettě ve 3l). PS: Doporučené články jsem pročetla a myslím, že jsou velmi užitečné. Napadlo mě sepsat něco pro lidi, jako jsem já - tj. článek "Dětská akvária (sety)- fungovat to může, ale..." ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 23:43 Muž j0hny [86] Re: jana
Doprajte prosim vas tomu betakovy väcsiu flasku (aspon litrovku, najlepsie 3-5L uhorkovu) ta trojdecovka od horcice je strasne malo, sotva na kratkodoby transport. Zaujimave akvarko, urcite si zalozte prezentaciu aj tu, ostatni uzivatelia vam do toho budu "pozitivne" kecat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 23:35 - Re: jana
Japan styling. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 23:24 jana – Děkuji
Děkuji všem, kdo jste se snažili vyčerpávajícím způsobem zodpovědět můj dotaz! Myslím, že jsem se na začátek skutečně dopustila hlavně 2 závažných chyb (nepočítaje ty další:(): 1. Nezjistila jsem si dostatek informací (surfovala jsem, ale ne dost) a držela jsem hlavně návodu zakoupeného akvarijního setu a hotové akvárium tudíž nechala jen 4 dny stát, což bylo málo; 2. Můj původní plán byl zakoupit jednoho Betta samce, ale nechala jsem se prodavačkou přesvědčit k zakoupení ryb tří. Pokud jde o hygienické podmínky - jsem schopná je zajistit. Na akvárium jsem se těšila víc než můj syn:). Osypaný samec - podle dnešního prodavače se osypal ze stresu z přepravy(+ změna teploty) a z nového akvária. Navrhl léčit Anti Ichtinem (samce nechat zatím mimo akva) a denní výměnu 1/3vody po dobu týdne. Po první dávce desinfekce se samec do večera viditelně zlepšil (neleží na dně - normální držení těla). Tak uvidíme. Až budou ryby komplet přeléčené, zvážím redukci jejich počtu. Ještě jednou děkuji, ráda se budu na tyto stránky vracet! (P.S.: Zde naše akvaristické začátky: plus.google.com/… ) Přeji mnoho (nejen akvaristického) štěstí do nového roku!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 17:48 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: romant
Souhlas s Romant, že s jedním "beťákem" to může fungovat, ale bude zapotřebí dodržet základní hygienická pravidla.... Jen bych ještě dodal, že nechcete-li tuto rybku trápit, neměla by být teplota vody dlouhodobě nižší, než nějakých 24°C. (Ideálně je dobré držet teplotu někde mezi 26°C a 30°C.)
Není pěkný pohled na "utahané" bety, strádající podchlazením...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   30.12.2011 09:23 R Muž romant [28001] Re: jana
Takže abychom to nějak smysluplně uzavřeli. Trocha akvaristické osvěty nikdy neuškodí. V těchto odkazech je možné se dočíst, jak správně postupovat při zakládání a následným provozování akvária, což se jistě může hodit.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
Ve skratce to znamená, když akvárium založíme, tak minimálně 3 týdny do akvária nedáváme ryby(pouze třeba nějakýho menšího šneka), normálně vše funguje(světlo, filtrace), ale zatím bez ryb a za tuto dobu se v akváriu vytvoří tzv. bilogická rovnováha a nitrifikační(pozitivní) bakterie začnou zpracovávat škodliviny a měnit je na v konečném výsledku na nejméně škodlivé dusičnany, který posléze spotřebovávají rostliny ke svýmu růstu, takže živý kytky rozhodně ano, zvláště pak plovoucí, to mají bety velmi rádi.
Vzhledem k velikosti akvária bych posléze do této nádržky dal pouze toho jednoho Beťáka(akvárium pořízeno asi kvůli synkovi a rybičkám), jinak ta verze kterou doporučil Yirka je vhodnější a osobně bych realizoval ty krevetky. Myslím si, že i s tím jedním Beťákem to může fungovat, ale bude zapotřebí(píše se v odakzech) dodržet základní hygienický pravidla v podobě pravidelný týdenní výměny vody v množství 30% a taktéž nezanedbat péči o dno, občasným odkalením.
Tak snad je to srozumitelný, přeji hodně zdaru s akvaristikou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 09:00 R Muž Silent [5949] Re: romant
Díky za doplnění. To, že se jedná o úplně novou nezajetou nádrž jsem přehlédl. Mea culpa stydim .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.12.2011 08:59 Muž Yirka [9260]
Tak, tak, oba jste to vystihli naprosto přesně. Paní Janě a jejímu synkovi bych doporučil místo bet do těch 10 litrů raději krevetky či hejnko nějakých mikrorybek. Přinese jim to daleko větší potěšení, protože mohou bez velké námahy dlouhodobě prosperovat. Ty bety tam budou stále problematické.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   30.12.2011 08:55 R Muž romant [28001] Re: Haimdol
Honzo, naprostej souhlas s doporučeným postupem, ale jak to čtu, tak to je klasickej syndrom novýho akvária a bude důležitý, aby se přesně diagnostikovala ona choroba, Podle popisu(i když má ryba tečky), to vypadá, že toho Beťáka hlavně likvidují nadlimitní N látky. Já bych nejdříve naordinoval intenzivní vodoléčbu a do budoucna tam nenechal 3 ryby, protože přecijenom je to 10 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.12.2011 08:45 R Muž Silent [5949] Re: jana
Určitě bych přeléčil a čím dřív tím líp. Netřeba panikařit. Ty hrůzostrašně vypadající opakující se infekce nejsou zas až tak časté a to, že na krupičku vymře většina populace v nádrži je v naprosté většině případů vinou chovatele. Začal buď pozdě s léčbou, nebo nevhodnými léky, případně špatnou kombinací léků. Pořiďte si eSHa Exit ten v naprosté většině případů zabírá a je poměrně dobře snášený všemi druhy ryb a lze ho zkombinovat s eSHa 2000 který podpoří účinek prvně zmiňovaného léku a působí proti možným druhotným infekcím. V naprosté většině případů se při troše chovatelovi pozornosti krupička po vyléčení už neobjeví. Já jsem ve svých nádržích léčil krupičku naposledy před asi šesti lety a to jen proto, že jsem nedodržel karanténu nových ryb. Takže čistě moje chyba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 02:12 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: jana
Predelat asi neni treba,ale prelecit budete muset kdyz jak se tak divam "10 litru" to vyjde skoro na stejno!Jak je tam jednou krupicka tak se musi hold lecit,bohuzel!!! :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 01:15 jana – evidentně taky krupička
Zdravím! - Čtu si vaši diskusi a vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě! Právě jsem synkovi komplet zařídila nové akva(10l - Marina, set pro děti s filtrací, k tomu světýlko). A dnes ráno jsme s velkou slávou koupili rybičky (Betty) a pustili do něj. Paní nám poradila samce a dvě samice - samice obě v perfektní formě, ale samec polehává po dně, vyplave, klesá, nebo se hladině převaluje lehce na bok. Je krásně červený a má takový pěkný malý tečičky - takže houby tečičky, ale krupička! Hned jsem ho po přečtení Vaší diskuze vyndala zpět do kelímku - v novém akva pobýval 13hod., ale vložila jsem ho do něj i s vodou z jeho kelímku. (Ráno ho vezu zpátky do Zverimexu a budu reklamovat.) Prosím poraďte - myslíte, že musím celé akva zase předělat? Ráda bych znala Váš názor, ať ho můžu srovnat s tím, co mi zítra napovídají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.12.2011 22:33 R Muž Silent [5949] Re: Nobody
Bohužel nová léčiva musí být agresivnější, protože krupička je čím dál tím odolnější. Navíc čím více dovozů tím více kmenů krupičky které se navíc dokáží zkřížit s tou "naší" a tím se vytváří stále odolnější paraziti. Ona ta potvora se dokáže množit jak pohlavně tak nepohlavně. A tam je zakopaný pes s těmi odolnými cystami které vznikají při pohlavním množení a dokážou v akváriích vydržet po měsíce a způsobovat opakované nákazy. Pak pomůže opravdu jen předělání nádrže, nebo vámi zmiňované ponechání nádrže bez ryb alespoň půl roku. Takže souhlas s vaším příspěvkem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.12.2011 22:03 Nobody Re: Haimdol
Vcelku souhlasím. Ale - nová léčiva jsou v podstatě stále více agresivní vůči rybám a snižují("bourají") jejich přirozenou imunitu.
Pokud se krupička stále objevuje - cysty přežijí i měsíce např.ve dně akva(ani zmražení je nezabije).
Možnost je předělat celé akva-založit znovu.
Jiná možnost je - nechat akvárium bez ryb(několi měsíců nebo i déle).Parazit nenajde hostitele a vymře.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223-krupicka?od=2318