Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Český cichlid klub

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Český cichlid klub
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.11.2023 21:21 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlama – XVI.Kongres Českého cichlid klubu:
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku
www.faunaportal.cz/…
Přednášející Mag. Dr. Anton Lamboj
biotopeaquariumproject-com.translate.goog/…
prezetoval ichtyologické bádání a poznatky s vtipným nadhledem potlesk .
Velké poděkování nejen jemu,ale i tlumočníkům,organizátorům a všem zúčastněným.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   02.07.2023 08:46 Muž jisyko [48] Re: Tojsouvěci
Fotka k příspěvku Byla to super akce
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   02.07.2023 02:15 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Tojsouvěci
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Aby jsem nezapomněl,Míla si před akcí zlomil ruku,ale slovo dělá chlapa. potlesk A o vo tom to je. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   01.07.2023 23:55 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlama – Prasátko 2023, u Míly Kolaříka:
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Velké poděkování Mílovi a Radkovi,a také všem,kteří se zúčastnili.Počasí nám přálo,Radek u grilu neměl chybu,ořez prasátka vynikající a treska obecná s halibutem restovaná na tálu byli eňo ňuňo.Počet účastníků byl trochu redukován začátkem prázdnin a dovolených,ale smekám před kolegou akvaristou,který po stomatologickém zákroku z předchozího dne (2 zuby -) absolvoval 320 km jízdy, pro chvíli strávenou s přáteli. palec ano
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2023 00:11 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Felix
Obrazně Alexi,fiktivní Hujerovo příbuzenstvo jezdí autobusem,osazenstvo jeden akvarista a zbytek o ničem,ale zatím se s nimi nikdo nesetkal. smich
Příští sobotu se těším na akci ČCK u Míly Kolaříka: Purkyňova 1152, Úvaly 250 82.
Zájemci o vstup do klubu, jsou srdečně zváni. :-)
.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2023 22:24 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: Tojsouvěci
Luďku, zaujali mě ti Hujerovi - To jakože "Hujer, metelescu blescu!" z Marečku, podejte mi pero, nebo se tak nějaká nezvaná rodinka opravdu jmenuje? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.06.2023 22:50 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlama – Prasátko 2023:
Jan Burzanovský rozeslal e-mail, který by mohl zaujmout příznivce akvaristické reality, nejen chovatelů cichlid, cite :
Vážení přátelé.
Rok utekl jako voda a já Vás tímto jménem Míly Kolaříka opět zvu na tradiční pečení „ČCK prasátka“ v Úvalech, u Míly Kolaříka na zahradě (Purkyňova 1152, Úvaly u Prahy). Vše bude probíhat za naprosto stejných podmínek, jako to probíhalo v předešlých úvalských akcích.
Letos se pouze z důvodů Mílova zájezdu do Norska posunuje termín z obvyklé poslední červnové soboty na první sobotu červencovou - tedy na 1.7.2023. Začátek akce je tak jako vloni od 14´00 hodin. Mapy pro ty, kteří ještě na „prase“ do Úval nezavítali jsou v přílohách. Pravidla zůstávají stejná jak je obecným zvykem. Každý sní a vypije co snese a ve finále se cena za zajištění akce pánem domácím vydělí počtem přítomných a tak rozpočítá na každého stejný díl! (zpravidla se to pohybuje mezi 250,- - 300,- Kč) Tato společensko-akvaristická akce je míněna i pro partnery/-ky účastnivších se (s výjimkou členů rodiny Hujerových!).
Cichlidáře prosím pokud možno o „klubový oděv“! Budou-li nějaké dotazy, obraťte se promptně na mne, rád obratem zodpovím. Pokud by někdo bloudil, navedu mobilem - 775 410 586.
Na setkání se těší Honza Burzanovský

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.10.2022 14:57 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlama – XV. ČCK kongres - 2022
Fotka k příspěvku Dopolední program je určen nejen pro členy klubu,ale i pro případné zájemce o členství ;-) .
Na odpoledních přednáškách,tombole,večerním rautu s posezením mezi přáteli,jsou vítáni všichni příznivci akvaristiky.
www.hotelhajcman.cz
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 18   03.12.2021 00:18 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlama – YouTube kanál ČCK:
Zdravíme Vás vážení přátelé a kolegové,
pro snazší orientaci v YouTube kanálu ČCK přikládáme malý manuálek.
Když to nezkusíš,tak to nezjistíš:
CZECH CICHLID CLUB - ČESKÝ CICHLID KLUB : www.youtube.com/…
V záhlaví (baner,úvodní foto) jsou vpravo dole vloženy ikonky,které vás po prokliknutí navedou na další odkazy,které souvisí s portálem klubu.
Kanál je v prvopočátku výstavby, Videa, Playlisty,Kanály a Informace stačí k zobrazení obsahu prokliknout,případně uvítáme připomínky s nápady,kde něco přidat,nebo co opustit.
Pokud někdo z vás, má vlastní zajímavá videa související s chovem cichlid a akvaristickou tématikou,včetně činnosti klubu,a je ochoten je věnovat na kanál klubu,může je zaslat na e-mail montermonty@volny.cz , mob:604 891 396 Lukáš Motyčka - montermonty,nebo na ludek.zichacek@seznam.cz, mob: 606 902 181 Luděk Zicháček - Tojsouvěci. prostřednictvím služby: www.uschovna.cz/… ,krátké snímky lze odeslat přes WhatsAp, Messenger,atd.
Po schválení bude snímek doplněn základním popiskem (uvádějte latinské názvy ryb), datem natočení, jménem autora,a automatickým vložením loga cihlid klubu,v pravé spodní části videa,po nahrání bude video veřejné,pro všechny návštěvníky kanálu. Vaše videa se zobrazí na domovské stránce a ve videích.
Ti kteří z vás budou mít zájem a přihlásí k odběru kanálu, budou mít svůj vlastní přiřazen do odběru kanálů a případně i do Playlistu.Obsah videí nebudeme upravovat,tak zvažte i zvuk na pozadí,aby jsme se nemuseli zabývat porušováním autorských práv a nevhodným zvukovým doprovodem.
Kanál na YouTube musí mít jmenovitě svého majitele,tak je zatím přihlášen na jméno
Luděk Zicháček. Správcem účtu Českého cichlid klubu je Lukáš Motyčka.Vlastnictví a správce,lze kdykoliv převést na kohokoliv,koho touto funkcí klub pověří.
Těšíme se na každé zaslané video,veškeré nápady,připomínky a rady,jak na to.

Děkujeme za Váš čas,ať nám to plave a jsme zdraví.
Lukáš Motyčka a Luděk Zicháček.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   18.11.2021 19:21 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Tojsouvěci
V kostce:
Velmi příjemné setkání v dnešní chaotické době, poděkování patří všem,kteří se zúčastnili.
Smutné je,že Covid si vybral oběť z řad členů klubu,podlehl mu Vláďa Protiva.Po dlouhodobých potížích se srdíčkem ,skonal i František Bláha.
Čest jejich památce,vzpomínáme.
Proběhly volby nového prezidenta ČCK,jednohlasně byl zvolen ing.Oldřich Zelený.
Křest knihy ing.Karla Krčka - druhý díl Historie akvaristiky v Československu, autora je mi upřímně moc líto,nedopatřením si způsobil úraz těsně před prezentací své pětileté usilovné práce.V zastoupení se křtu knihy ujal RNDr. Roman Slaboch,který dílo po celou dobu vzniku auditoval,takže nás fundovaně seznámil o úsilí Karla Krčka a problémech,které s tím byly spojené.
Přednáška Ing.Martina Dvořáka & Ledňáčka (kurátor tropických rostlin-Fata Morgana Praha),foto-video-projekce z vlastního pracovního pobytu biologa v rezervacích peruánské džungle.Tvrdá realita v poutavém vyprávění,doplněna osobitým humorem neměla chybu.
Přednáška ing.Marcela Mlčocha z Žďáru nad Sázavou (pravděpodobně jeden s nejúspěšnějších chovatelů ryb Pterophyllum altum v počtu odchovaných generací jedné linie),o rybách rodu Symphysodon (terčovec).Těším se,že snad někdy příště budou v pořadí Alty.
Jan Burzanovský vydal novou knihu Homo ichtyologus I a Magazín Českého cichlid klubu 2021,na kongresu měl v nabídce
k zakoupení i předchozí výtisky Dobrodružství s amazonskými anděly a Magazín Českého cichlid klubu 2020 .Po přednáškách byla tradiční tombola. V mezičase před večerním rautem, jsem využil možnost návštěvy v odchovně Zdeňka Dočekala ve Vojnově Městci.Večírek byl ukončen o půl třetí ráno. Radostná zpráva je,že se někteří neregistrovaní návštěvníci přednášek přihlásili do členství klubu ,tak ať je nás příští rok stále víc.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.10.2021 18:56 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: Tojsouvěci
Info o akci:

Podmínky pro vstup na XIV. kongres ČCK v sobotu dne 13.11. 2021

Při příchodu musí všichni návštěvníci prokázat splnění jedné z následujících podmínek vstupu:

- doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní,
- doložit negativní POC antigenní test starý nejvýše 72 hodin,
- doložit prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,
- aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.

Navíc všichni přítomní musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95).

PS: Podmínky se v případě nového prohlášení MZ ČR mohou i změnit!

Další informace zde:
ceskycichlidklub.eu/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.06.2021 19:50 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlama – XIV. ČCK kongres - sobota 13. listopadu 2021
Fotka k příspěvku
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 16   04.06.2020 21:42 Muž mlynář [473] - Cichlidy – fóra ČCK & skalárfórum
Portál Českého cichlid klubu

Vážení přátelé akvaristé. teď se mi ozval zrovínka kamarád RAP, že si mu postěžoval někdo z vás, kdo čeká už drahnout dobu na registraci na fóru ČCK. Situace je naprosto prozaická. Vzhledem k tomu, že obě internetové akvizice ČCK, tedy i skalárfórum, jsou poměrně často navštěvovanými stránkami (platí to ale i pro portál AKVA-CZ) a existují již nějaký ten rok. Jsem jediným správcem všech tří výše uvedených záležitostí a tak trochu i jejich původním strůjcem. Jen nerad zde zabírám tento prostor a doufám, že tento příspěvek není příliš mimo mísu (pokud ano, omlouvám se všem adminům). Info od RAPa není jediné svého druhu a proto mi prosím dovolte, abych zde uvedl vše na pravou míru.

Kdysi, cca před patnácti lety jsem byl moderátorem jednoho holandského labyrintkářského PHP BB2 fóra . Portál měl klasické zabezpečení, jaká jsou u všech PHP BB komunikačních platforem, odpovídající nejmodernějším trendům. s ostatními blázny do labyrintek z celého světa jsem si tam tehdy docela příjemně vegetil a pokecával. Pak najednou, někdy okolo roku 2006 přišla pohroma v podobě falešných registrací a spamů. Najednou se tam začaly objevovat nové nicky, které do jednotlivých témat začaly infiltrovat pornografii a další podobné atributy. Zpočátku se náš asi desetičlenný tým snažil to potlačovat, jak to jen šlo, ale když člověk vymazal jeden dva příspěvky, rázem se objevily znovu a rovnou v deseti, dvaceti, nebo i více tématech. Vydrželi jsme to asi tři týdny, pak přes maily zamáčkli slzu v oku a celý portál totálně zavšivený skončil. Mnoho z diskutujících se pak přelilo do také dnes již neexistujícího portálu PETFRD.

Když jsem se rozhodl v roce 2008 po dohodě v presídiu Českého cichlid klubu otevřít na platformě PHP BB3 portál klubu, moc dobře jsem věděl, co by mohlo nastat v případě tom, že by se ochrana portálu ponechala na systému základní platformy. Nechal jsem si tedy schválně všechny karty v rukou a od první chvíle každičkou registraci prověřuji a archivuji osobně manuálně (automatické registrace jsou zakázány). O nějakou dobu později jsem ke svému správcování připojil ještě portál AKVA CZ. První roky byl vcelku klid. Jak se ale vše začalo rozjíždět a všechna tři fóra různou měru ožívat, začaly i zde postupně a pomalu pokusy o nabourání. Už tehdy jsem si říkal, jak dobře jsem udělal, že jsem to nikdy nepustil z rukou. Pokusy o takovou registraci začaly někdy okolo roku 2011 nabývat na intenzitě. Každá žádost o registraci jde přes můj vlastní mail. Od toho roku se intenzita falešných registrací pohybuje v různých hodnotách. Je to denně ale v řádu desítek. Jsou měsíce, kdy je to třeba jen dvacet, třicet registrací denně, jsou ale období, že to stoupne třeba až na stopadesát kousků za den.
Kliknu-li se do své mailové schránky, tak se mi tam každou hodinu objevuje cca pět až deset nových registrací. Neležím na internetu od rána do večera a tak, když se k tomu dostanu třeba jednou za den večer, jsou toho i dvě stránky v nových mailech (na stránku mám sto mailů). Nezbývá mi než nic z toho neotevírat, a od shora dolů projíždět jaký nick pod kteru registrací na mne kouká. Když mezi tím zahlédnu něco „známého“ jako třeba „Pepíček“ nebo „Kostelec“ apod. je mi jasné, že jde o našince a pak tuto registraci otevřu a potvrdím. Pokud má někdo mail na gmail, apod. - prostě to není centrum, seznam, volný, apod. ještě prověřuji IP, odkud to k nám jde. Je to třeba, neboť nekalí živlové mají velice bohatou fantasii. Prostě všechno, co nevypadá česky nebo slovensky bez milosti končí v koši.

No, každá hůl má dva konce jak se říká. Stává se tedy, pokud má někdo byť zajímavý a originální, než cizokrajně znějící nick, že jej přejdu s desítkami ostatních a dám registraci vymazat. Mám ve svém životě i jinou činnost a nezbývá, než se orientovat tak, jak jsem posal výše. Pak se snadno stane, že leckdy někdo z našich u mého „pruningu“ je v zárodku vymazán a ze svého pohledu marně čeká na registraci a povolení v přístupu. Těm, kterým se toto stalo se hluboce omlouvám, ale situace je prostě taková. Ti, kteří tak dopadli ale mají v případě skutečného zájmu možnost druhou (já osobně jsem se stejným způsobem kdysi musel registrovat např. na německém portálu segelflosser.de, kde také admini používají manuální ověřování a registraci) - ozvat se přímo na mail ČCK, který je uveden na hlavičce portálu Pak není při osobní komunikaci žádný problém dotyčného ihned v registraci potvrdit. A také to za ta léta někteří udělali. Stačí se prostě jen ozvat a vše se dá hned v pohodě vyřešit. Tolik na vysvětlenou.

Díky za porozumění - Honza Burzanovský - „mlynář“ :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.02.2020 15:50 brabecfrant Re: mlynář
Pro všechny, kteří uvažují o účasti, jen připomínám, kongres ČCK se koná již zítra, v hotelu Hajčman, ve Žďáru nad Sázavou.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.01.2020 12:17 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: mlynář
Více o Magazínu ČCK 2020:
ceskycichlidklub.eu/… ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   10.01.2020 10:37 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: mlynář
Fotka k příspěvku Zde je titul tématu "Český cichlid klub - kongres Úvaly". Nechtěl jsem otevírat zbrusu nové téma a avizo dal do tohoto tématu.
XIII. ČCK kongres se bude konat samozřejmě ve Žďáru nad Sázavou.

Premiéru na tomto kongresu bude mít tištěná ročenka klubu!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.01.2020 09:44 Muž mlynář [473] - Cichlidy
Fotka k příspěvku
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2019 14:51 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: MonterMonty
Veřejně to vyvěšené není nikde, krom toho, co dal ven Vlastík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 21:54 RAP Re: MonterMonty
Pro jistotu to mám stažené v noťasu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 21:51 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: RAP
Tak to aspoň tady přitlučte hřebíkama ,ať to zas někde neztratíš - na skalárforu jsem to nikde neviděl - no možná spíš nehledal smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   04.03.2019 21:31 RAP Re: mlynář
Tak už to sem dávám. ;-)
rybicky.net/soubory/232.pdf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 21:30 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: DavFM
Už jsem mu to poslal. Ono to je v uschovna.cz jen asi 14 dní. Pak to zmizí. Mailem to nejde. Má to přes padesát mega.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 20:31 RAP Re: DavFM
Já to měl uložený v pdf na svém profilu(samozřejmě po domluvě s Honzou), ale povedlo se mi to smazat. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 20:15 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: RAP
No asi fakt napiš Honzovi, já to taky nemůžu najít. tone
No a on to Honza neposílal mejlem, ale jenom dal odkaz na uložiště, ale tam už to není. Takže to ani v mejlech nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 16:40 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: RAP
Hmmm. Určitě mu napiš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 12:24 RAP Re: DavFM
Tak ho, prosím sem dej. Budu muset napsat mlynářovi, jestli by mi ho znovu neposlal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2019 08:52 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: RAP
Kdybys to náhodou nenašel, tak já to mám určitě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2019 06:14 RAP Re: Tojsouvěci
Ajaj, já omylem vymazal soubor z profilu. Podívám se, jestli ho mám uložený jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2019 20:47 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: RAP
Vlastíku,někde se stala chyba,odkaz nefunguje ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2018 20:17 RAP
Pokud by někoho zajímala historie ČCK rybicky.net/soubory/231.pdf
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2016 14:00 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: mlynář
Fotka k příspěvku
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2014 15:50 Muž mlynář [473] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Nechtěl jsem tu vytvářet zbytečně další téma, tak omluvte tu šestku v nadpisu - je z loňska. Letos jde samozřejmě již o VII. ČCK kongres ! Díky za pochopení.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2013 18:35 Muž mlynář [473] - Cichlidy – VII. ČCK kongres
Fotka k příspěvku
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2011 13:46 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: mlynář
Zde je aktuální reportáž z akce:
ceskycichlidklub.eu/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 10:43 Muž mlynář [473] - Cichlidy – IV. ČCK kongres v Úvalech
Fotka k příspěvku V sobotu 7.5.2011 bude probíhat v prostorách kulturního sálu Domu s pečovatelskou službou - DPS IV. kongres Českého cichlid klubu. Srdečně zveme všechny zájemce o vrubozubcovité na přednáškové odpoledne (viz: plakátek)a ty, kteří by měli zájem o členství v našem kubu i na dopolední cichlidářský sněm. Vstup na přednáškové odpoledne je zdarma! :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 17:31 Muž mlynář [473] - Cichlidy – Český cichlid klub
Fotka k příspěvku V sobotu 7. května pořádá ČCK svůj IV. ČCK kongres. Letos stejně jako vloni v DPS v Úvalech u Prahy. Přednáškové odpoledne je volně přístupné pro veřejnost. ;-)
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 1485x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/18775-cesky-cichlid-klub-kongres-uvaly