Doplnil bych hladinu vody až na černé plasty. Pokud to nečemu nevadí. Ta rozstřikovací rampa může být i pod vodou.
6W světlo ..těžko říct jaké tam jsou ledky. Ale podle mě asi svítíš příliš dlouho.
Kupříkladu mám 22W na 137L a svítí to až moc. Lepší je svítit delší dobu menší intenzitou. Ale co už. My si zregulujeme jen dobu svitu.
Hnojení. Moc bych tomu přípravdu nevěřil. Je někde přesné složení? A kolik toho dávkuješ?
Máš prakticky velice málo rostlinek. Doplnil bych. Přestal bych asi hnojit.
Rostliny. Přikoupil bych rychle rostoucí. Nebo si sežeň darované. Jsou tu lidi, co dávají pravidelně zdarma. Třeba budeš mít štěstí na někeho poblíž.
Chemie. Přestal bych používat ty přípravky, co jsi koupil. Pokud by nenastal kalamitní stav. To Aqua Pure bys už neměl potřebovat. To druhé teoreticky taky, ale asi to ničemu nevadí.
S pískem neporadím. Jsou to nějaké porézní jílové kuličky. Nemám s tím zkušenosti.
Voda. 1x týdně aplikuješ chemii. To asi znamená, že měníš 1x týdně vodu. Prosím taky doplnit do prezentace.
PS: Jinak díky. Díky Tobě jsem tu na serveru našel seznamy chemických přípravků s recenzemi!
Edit: Tu vodu tam máte nějak rozdělenou dle čehosi. Nevím nerozumím tomu.
Ale obecně mi to přijde, že máš dusičnanů 18-40mg/l.
vápniku asi 50mg/l
PH asi 7,5-8
tvrdost nevím..
Řekl bych, že máš vodu v cajku. Pokud měníš vodu, nemusíš dodávat dusičnany. Tvá voda je na ně bohatá. (má taky)
A to světlo?
Nepřekrmuješ? Zdá se mi to nad kamínky u předního skla, že tam raší moc řasy nebo to plesnivý?
Jinak shrnutí je takové, že Ti poradím, seč můžu.
A to abys přestal hnojit a používat jinou chemii. A sehnal další rostlinky. Čím víc jich bude, tím je větší šance, že to dopadne zdárně.
A vodu měň 1/3.
Jediné hnojivo, co stojí za úvahu zatím asi, je draslík a fosfor. Ovšem musíš si vyplnit ty druhy rostlinek. A v Tvém případě se nedá řídit návodem výrobce. Máš fakt málo rostlinek.
Uvidíš, co případně poradí jiní.