Předřadníky
EP raději osram, je mnohem lepší a za tu cenu je to strašně levné
je to 2x14 až 2x35, ale podle mě na nádrž 150 cm málo světla
proč tak slabé osvětlení? V tédle délce se dělají trubice až 80W. Co jsem koukal na ceny tak nějaké předřadníky jsou levnější na http://www.sylvania-pro.cz/pro-zarivky/elektronicky-predradnik-pro-zarivky-t5
trubice 32W HE

ne
trubuce 49W mají 1440mm, a pro ně je i předřadník QTP5 1*49W i 2*49W
0 31.03.2013 17:48 Kuba do svého akva bych si chtěl udělat osvětlení. Vnitřní délka krytu je 156 cm a z tohoto důvodu jsem si vybral trubici T5 o délce 145 cm, typ HE 32 W/840 ES popřípadně 865. Odkaz je
www.osram.cz/…. Bude pro ně vhodný tento předřadník?
www.osram-shop.cz/…. Jestli máte někdo lepší řešení, za každé budu rád. Děkuji.
1. sundej ten obal drátku a potáhni to pájkou (cín)
2. dva vodiče spoj a nadstav kouskem drátku který zase potáhneš pájkou

Zdravím, dokážete mi poradit jak dostanu dva vodiče do jedné díry na předřadníku Osram? Prostě to tam za boha nemohu dostat. A i ty ostatní vodiče tam moc nedrží. Díky moc.
Starší reakce
a co mu tak napsat protiargumenty - pro jiný výkon a hlavně T8 jsou jiné zápalné a provozní proudy i napětí
nějakej důvod proč cpát EP určený pro 54W T5 zářivku na T8 58W? Zvláště pokud na tom samém eshopu je EP přímo na vybranou zářivku:
www.bbelektro.cz/… tereticky by měl, ale prakticky na to není konstruovaný, proč nevolíš raději běžnější 54W?
No pokud se pokazí, tak to může být důvod k zamítnutí reklamace.
0 11.03.2013 21:09 karfik Starší reakce
No pokud nemáš nic zatím koupeno tak bych ti doporučil dívat se na techniku s T5 zářivkou. Je to modernější lepší varianta.
0 13.02.2013 21:41 toms Dobrý den chtěl bych se zeptat na osvětlení malého akvária.Chtěl jsem do akvaria umístit zářivku T8 37cm a 14W ale nemohu na internetu nikde najít předřadník se stejnou watáží jako je zářivka proto se chci zeptat jak se taková zářivka zapojuje popřípadě je li možné napojit na předřadník třeba 1x18W zářivku s 14Waty. Předem děkuji za odpovědi.
výborná volba, zapojení je jednoduché a předřadník velmi kvalitní (za běhu měří trubice, odpojí je v případě poruchy....)
možná, ale není na to určený, tutíž v případě poruchy padá záruka
trubice jsou zapojeny kombinovaně + je tam čip, který si hlídá a měří trubice, takže dle mě se nerozsvítí
ale tyhle osramy jsou nejlepší za tu cenu
Jeste me napadlo qtp 24-39w pro dve trubice... Funguje i s jednou?
Starší reakce
To vykládejte vy mně

. Nechte těch silnejch řečí a šup sem s reálným produktem "HE cca130lm/W"

Mam takovej problém scháním co nejmenší předřadník pro T8 18W 60cm. (optimalne 8x4x3cm)
zatím jsem našel jediného kandidáta
OSRAM QT-ECO 1X18-24/220-240S EAN:4050300638560
je to správná volba?
nyni tam byl jakysi cinsky, ktery se "vyblikal"
Ono je něco jiného,si přečist jeden katalog a něco jiného elektroniku jako obor vystudovat.Informacemi z jednoho katalogu si v téhle debatě asi navystačíte

U "HE ES" jsem se v katalogu nedostal přes 115-116l/W, ledaže by vývoj kráčel mílovými kroky

, ale je tam popsaný zajímavý rozdíl mezi předřadníky, "o 10 % nižší příkon zářivky s proudově řízeným předřadníkem NEBO až o 10 % vyšší světelný tok s výkonově řízeným předřadníkem"
0 07.02.2013 13:11 jamajcan Přeřadník,na který se ptal seeter,je primárně určený pro zářivkové trubice HE a to,kvůli svému výkonovému rozsahu.Jestli k němu požiju zářivku HO 24W,nic se tím nezkazí.Rozdíl mezi HO a HE není v jejich konstrukci,ale v poměru výkon/W/a světelného toku/Lm.HE cca130lm/W,HO cca.70lm/W.Otázka zněla,jestli se dají použít trubice 24W T5 HO.Znovu odpovídám,dají.
Jinak k mým oblíbeným pro délku trubic 60/90cm patří QTi 1x14/24/21/39.
Který podporuje jak HO tak HE trubice.
Podle katalogu OSRAMu ne. Pro trubice HO 24W by jsi měl dle katalogu zvolit QTP5 1x24-39.
www.osram.cz/…
Ten predradnik je urceny pre HE trubice v danom rozsahu.To znamena konkreetne 14w, 21w, 28w, 35w.
24W je HO trubica a na tie sa pouziva napr. QTP5 24-39W.
Ano.Jde použít pro zářivku T5 v rozmezí 14až35W.
Mám podobný od Osramu a funguje to. Jelikož má takový široký rozsah tak budou zářivky asi víc trpět, ale pořád lepší než tlumivka-startér.
Starší reakce
0 27.01.2013 20:12 JackDaniel 96cm a trubice mám 90cm
A akvarko je ake dlhe? -teda rozmer akva?
0 27.01.2013 18:14 JackDaniel Do teď mám T8 2x 30W/77 Fluora a 30W/965 biolux.seženou se takové trubice i v T5?Nebo mi někdo doporučí jiné?
Hlavny rozdiel je priemere trubice.
T5 ma 16mm
T8 ma 26mm
Na nove osvetlenie je lepsie pouzit T5.
0 27.01.2013 11:59 JackDaniel Ahoj.chci se zeptat jakej je rozdíl mezi T5 a T8.Budu dělat novej kryt a tudíž i nové osvětlení.do teď jsem měl tlumivky,ale už půjdu do předřadníků.
Starší reakce
v tom případě dokonce levnější bude OSRAM + patice případně u nás nebo to aquario.pl, dokonce nějaké ty patice mam doma, kamarád je nechal i s EP 1*80 a 2*49W T5, jestli to neudám
ano pochopil som, akurát že sa snažím nájsť niečo dobré za dobrú cenu, nemám financie na neviem aké vymoženosti.
o glomat má prasácké střeva, , já doporučuju většinou OSRAM EP + patice aqurio.pl, ale najdeš to vše v tom fóru, nehodlám to do nekonečna opakovat
tak, je lepšie kúpiť klasický predradník a pospájať si ho ? všetko sám ? ale moja hlavná otázka je či to bude fungovať ak nezafixujem do rámu ?
fuj, jeden z nejhorších, obhlédni téma glomat controler
Zdravím, chcem sa opýtať takú sprostú otázku ale keď si kúpim predradník, trubice ... tak to môžem nainštalovať len tak na voľno ? trubice s paticami položiť rovno na kryt bez uchytenia ? mám totižto sklenený kryt a nechcem robiť nejaké nadstavny aby som tam vkladal neonky.
Starší reakce
Tak nám po nějaké bouřce, nebo navlhnutím odešly dva elektronické předřadníky, které jsem prezentoval níže(BL-218H-EVG).Dívám se do jednoho, a je tam vadná pojistka a odpojené nožky jednoho tranzistoru od tišťáku, u druhého je pojistka v pořádku, ale také nejede.(vydržely 3 roky)
Starší reakce
Mockrát díky, už to svítí!
WARENKOREN: Taky díky.

mrkni na my akva jsou tam nejaky fotky treba ti to pomuze
0 19.08.2012 18:24 czepa – Zkusenost s predradnikem

Zdravím, nemáte prosím někdo zkušenost jak prakticky zapojit trubice na předřadník na obrázku? Jedná se o OSRAM 3x18W (4x18W). Chci zapojit 4 trubice, ale to schéma mi není moc jasné. Hlavně ty dráty "ve vzduchu" a propojení trubic mezi sebou. Nedokážu si to prakticky představit a nechci dělat pokus-omyl, abych si předřadník nějak neodpálil. Díky!

Starší reakce
Myslím,že člověk od "fochu" co to prodává,a že BB elektro nejsou žádní outsideři,ví co lze a co nelze.....například větší rozdíl ve wattáži jako zapojit na ten předřadník T8 58W zářivku T5 24W mě rozhodně nedoporučoval,že to ani nenastartuje.

I starší typy dieslových motorů jedou bez problémů místo na naftu na běžný řepkový olej z Kauflandu. Jak dlouho? To ještě nikdo neví. Stejně jako T5 na T8.
Přidat reakci
1 ...... 23 24
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16132x