Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Polystyrenové pozadí

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Polystyrenové pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 19:46 Žena Raviolka [2209] ... ještě toxicita
Ještě k té toxicitě dodám zajímavost:
Před časem jsem pátrala, proč nový balakryl už nemá atest pro styk s potravinami (má ale stále atest pro styk s pitnou vodou). Na to je potřeba, aby nátěr vyhověl při několika zkouškách - styk s kyselinou, zásadou, alkoholem, vodou... přesně si to nepamatuji. Balakryl nevyhověl, protože v některých těch zkouškách došlo k povrchovému poškození. Když to přeženu, položili na něj kyselou okurku :-P a na tom místě se začal loupat. Nemá to vůbec nic společného s toxicitou, je zdravotně nezávadný a to i pro vodní organismy.

Když už daný výrobek nemá atest pro styk s pitnou vodou, tak má přinejmenším někde v bezpečnostním listě uvedená rizika a toxicitu. A to bych považovala za směrodatné. V neposlední řadě je možné se zeptat výrobce/dovozce, třeba budou schopní informace upřesnit. Zkoušet to na rybách je zbytečnost, mírně řečeno.

Ale mám dojem, že jsme se už dost odklonili od tématu, nátěry se asi řeší jinde stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.04.2013 19:32 Žena Raviolka [2209] Re: jung
Já vám samozřejmě nechci kazit radost, to by mě nijak netěšilo. Ale citace, kterou jsem uvedla níže (je přímo z bezpečnostního listu), zní: Není vhodný... na aplikacE pod vodou - nikoli na aplikacI. Tzn. já to chápu tak, že není vhodný pro využití pod vodou, o nanášení tam není řeč. (Aplikace ve smyslu nanášení je zmíněná jinde a samozřejmě se nemá provádět pod vodou, ani ve vlhku, a před vlhkem má být ceresit chráněný minimálně 48 hodin.) Mi z toho vychází, že to pravděpodobně dlouho nevydrží, ale na to by ostatně bylo nejlepší zeptat se přímo výrobce ;-)

K té toxicitě - srovnejte bezpečnostní listy akvarijního silikonu a aquablocku. Ta látka, co je v akvarijním silikonu (také ceresit), má toxicitu pro ryby uvedenou v koncetraci těsně nad 250 mg/l, obsah je < 2 %. Pokud budeme uvažovat obsah obou látek stejný, pořád je tu toxicita 25x vyšší - v tom horším případě 250x. U něčeho, co se pod vodu ani nedoporučuje... já bych si to prostě nelajsla.

Abych vysvětlila, proč se do debaty zapojuju - otestovat škodlivost na jedné rybce mi příde žalostně málo (nehledě na to, že jak už tu zaznělo, je to zcestné a je opravdu lepší si přečíst dokumentaci). Představte si, že máte takové pozadí už rok, všechno ok. A pak vám začnou umírat ryby, třeba jedna za 14 dní, nic dramatického - ale štve vás to a nemůžete zaboha přijít na příčinu. A bude ve vás hlodat červíček, jestli přece jen to pozadí...

Existují mraky materiálů a nevěřím, že se nenajde takový, s kterým by se dobře pracovalo, byl netoxický, něco i vydržel... a třeba měl i ten "gumový vzhled" nebo splňoval jiné individuální požadavky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 17:09 Muž jung [24] Re: Raviolka
Jsem rad, ze se tady rozvinula mala debata kolem tohoto pripravku. Je v navodu napsano: ...nepouzivat na aplikaCE pod vodou. Vzhledem, ze pripravek je vodou reditelny usuzuji, ze je tim mineno nenatirat, ani jinak aplikovat POD vodou. Po dukladnem zaschnuti, oplachnuti se tedy (snad) jedna o jakykoliv silikon, ktery je staly pod vodou. Navic, kdyz natru pozadi akva silikonem, take se nejedna o zanedbatelne mnozstvi tox. latek ve styku s vodou. No..., popremyslim. Rozhodne nenecham zivocichy trapit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 15:29 hr :-))) Re: Josef Vávra
Josefe, tvoje pozadí jsou velmi zdařilá a jsi po dlouhé době člověk, který má výtvarné cítění.
Moje reakce na obrábění polostyrenu pájkou je pouze proto, že jak jsem napsal, tak to smrdí a je to velice škodlivé lidskému organismu.
A také proto, že většina pozadí takto vypájených, co jsem zde a jinde viděl, tak to byly jakési hrbaté fujtajbly, které s podobou nějaké horniny nebo vbůbec tvarů skalních útesů nebo kamenů a podobně neměli lautr nic společného.
No ale tak by asi dopadli, v rukou těchto mistru patlalů, pozadí spracovaná jakoukoliv technikou.
Tak teď je na řadě Raviolka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 14:07 Muž sasula [274] Re: Raviolka
V pohode, necetl jsem informace o slozeni, ale pokud najde tekutou hydroizolaci ktera nebude vadit, tak v tom nevidim problem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 11:27 Žena Raviolka [2209] Re: sasula
sasula napsal: Jelikož jsem viděl na této bázi(tekutá guma) akvárko z dřevotřísky, potřené tímto sajrajtem, tak nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. www.youtube.com/…Já ten důvod vidím přímo v tom videu, pokud jde o "tekutou gumu". Viz na několika místech opakované varování, že "liquid rubber" Aquaguard se používat nemá. S několika vykřičníky. To, že autor videa použil něco jiného, a zatím mu to funguje... stačí? Já se raději také dívám do dokumentace.

Ale k tomu Ceresitu:
Není vhodný pro použití na polyetylén a na aplikace pod vodou. Neaplikujte na povrchy v přímém kontaktu s potravinami.
...
Alfa-tridecyl-omega-hydroxy-poly(oxy-1, 2-ethandiyl) 24938-91-8
Obsah 1-3 %
Toxicita pro ryby: LC50 1-10 mg/l

...a to je LC50, já bych tuhle alfa-omegu nechtěla v akváriu ani v naprosto mizivém množství. Jiné sajrajty jsou i v silikonu na akvária, ale tam jde o řádově jinou toxicitu a xxx-násobně menší množství silikonu, které je ve styku s vodou.
A i kdyby po vytvrzení byl Ceresit Aquablock naprosto nezávadný - není vhodný pro kontakt s potravinami, není vhodný pod vodu. Pokud to není z důvodů toxicity, tak bude v takových podmínkách nestálý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 08:25 Muž sasula [274] Re: jung
Jelikož jsem viděl na této bázi(tekutá guma) akvárko z dřevotřísky, potřené tímto sajrajtem, tak nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.04.2013 23:54 JosefVavra Re: jung
nejjednoduší pokus jaký se dá v takovém případě je přečíst si složení než obětovat nněco živého :-) netrap zvířátka nebo se ti to vrátí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 23:08 Muž jung [24] – Pozadi a silikon.
Vazeni, celou dobu jsem patral po necem, s cim neni komplikovana prace, co jde rozetrit stetcem, valeckem, nepachne, je cerne, ma gumovy charakter, jde na to nasypat cokoliv a drzi to, nemusi se to pretirat pryskyrici a hlavne to muze byt v mokru.
CERESIT AQUA BLACK. Hmota na bazi silikonu, reditelna vodou. Po zaschnuti vytvari gumovy potah. Pred zaschnutim na ni prilne cokoliv a ona take jde pouzit na sklo apod. Prave vyrabim paludarko a pouzivam ji na pozadi. Co se tyce prace = supeeer. Drzi na ni hruby sterk. Co se tyce bezpecnosti pro ryby, nevyzkouseno, ale obetuji jedno mlade gupky. Az bude hotove a odzkousene, pridam foto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 21:07 Squit Re: hr:-)))
taky používám metodu pájky na řezání, horkovzušné pistole na upravení hran a pak lepidlo na dlaždičky. Barvy s atestem na dětské hračky a výsledek je http://rybicky.net/nadrze/15643#a_na_fotky je tam i video, pozadí má 150x55cm. Podle mě nejlepší metoda na výrobu a to už jsem jich pár zkusil, ale každý si musí najít takovou která mu vyhovuje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 19:02 JosefVavra Re: hr :-)))
podívej se na www.teraria.net a vše je tvořené moji metodou , myslím že každý má svoji metodu a jinou představu :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 17:53 Žena Raviolka [2209] Re: hr :-)))
Pozadí pěkná, ale po jejich shlédnutí nechápu o nic více tvé hodnocení cizích výtvorů např. v sousedním vlákně.
Kdybys takhle věcně formuloval svůj původní příspěvek, tak bych neměla potřebu vůbec reagovat. K tomuto nemám co dodat, tak se loučím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.04.2013 15:11 hr :-)))
Ano, na výrobu jednoho pozadí jsem pájku použil a už nikdy více.
Je to smrad, že by jeden pad.
akva-pozadi-3d.webnode.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 10:39 Žena Raviolka [2209] Re: hr :-)))
Až bude vhodná doba, dám ti sem odkaz na celou galerii. Omlouvám se, ale hned to nebude.
Protože uznávám, že tvůj požadavek je oprávněný. Ale ty sem nejdříve můžeš dát ty "krásné tvary", ať také víme, o čem je řeč ;-). Protože já aspoň nikoho hanlivě neoznačila a věřím, že můj názor má stejnou váhu jako ten tvůj. I když zatím nevíme, jestli jsi pájkou už nějaké pozadí vytvořil.
Nic ve zlém, osobně také mnohem raději polystyren řežu. Ale na některé "výjevy" nebo jak to nazvat jsem zvolila pájku a nelituju. Z 12 pozadí jsou pájkou komplet dělaná 4 + jedno částečně - a o víkendu budu zase pájet :-). Považuju se za soudnou a nedělala bych to, kdyby to měla být patlanina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 09:53 hr :-))) Re: Josef Vávra, Raviolka
Josefe a Raviolko, tak sem vložte nějakou fotku pozadí, kterou jste vytvořily pájkou rád se podívám.
Ať tu můžem konkrétně vidět o čem je tu řeč.
Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:25 JosefVavra Re: hr :-)))
Já jsem tedy vlastně taky čuně:-), 90% 3D pozadí je u nás děláno řezačkou na polystyren + nožem a že by to bylo jako od 6 roků děcka by jsem neřekl
spíš bude záležet jakou má kdo představu a jak ji dovede realizovat
dle mého názoru je polystyren bezvadný material jak pro modeláře tak i pro velké designerské firmy
pokud se zvládá technika a člověk už ví co a jak tak ručně dovedu udělat skálu nebo zvětralí pískovec k nerozeznání
ale jádro je vždy polystyren
akorád u polyurethanu lijeme realná 3D pozadí což je ale zase velice nákladné :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 11:31 Žena Raviolka [2209] Re: hr :-)))
Fajn, nazval jsi mě čunětem a trdlem smich
Tak jako názor z druhé strany - i pájkou jde udělat moc pěkné pozadí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 11:13 hr :-))) Re: vladivoj
Jenom čuně řeže polistyrén pájkou a ještě tyto jedovaté výpary dýchá a taktéž to pozadí musí potom vypadat jako by ho tvořilo šestileté děcko.
Krásné tvary lze vyřezat pilovými plátky, nožem a vybrousit smirkem, a ne to patlat pájkou jako trdlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 10:10 vladivoj
Roztavil jsem při výrobě pozadí taky dvě pájky. chce to používat obě a dát jim odpočinout.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.03.2013 22:10 Josef Vávra Re: janina
klasický bílí polystyren je nezávadný
a používá se i pro nápoje a pd. ( kelímek na kávu, tácky na maso )
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 22:03 Muž Grizzly [57] - AfrikaRe: janina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 19:06 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: janina
poliesteren??

Myslíš polystyren?? Pokud ano, tak ten je ve vodě nerozpustný, sám o sobě nemá jak škodit..

Co je poliesteren netuším, to jsem nikdy neslyšel.. a pokud jsi myslela polyester.. tak z toho jsem pozadí nikdy neviděl :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 16:03 janina – kameny a dekorace
ahoj poradí mi někdo viděla jsem v akvariu pozadí z poliesterenu prilepený a potřený lepidlem na sklo posypaný pískem bylo to pěkné ale nevěřim že poliesteren neškodí rybám má někdo zkušenosti :-) děkuji komu koli za odpověd

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.12.2011 12:26 R Muž Silent [5949] Re: honzaprouza77
Dá, jen ho nesmíš namočit :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 12:24 Muž honzaprouza77 [18] Re: deCORF.OBRAEN
aha:) a to se dá dělat akvapozadí z dřevovláknite desky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 12:21 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: honzaprouza77
ja som mal na mysli dosky z MDF a podobne materialy..nie akva pozadia..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 11:45 Muž honzaprouza77 [18] Re: deCORF.OBRAEN
ok dík to je super, protože tátu vyšlo pozadí do 500l akva na 3k, tolik stálo to akvárko, to mi přijde dost blbí :/
tak mě napadá, jestli jsme si dobře rozuměli, že myslím desky akvapozadí a né obyčejný polystyren. Myslíš akvapozdí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 11:41 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: honzaprouza77
doska o rozmere 30 x 30 cm stojí pár korún..dokonca v tých predajniach majú také kúsky na predaj ako zbytky z odpadu..a dokonca za cenu cca 10 korun.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 11:34 Muž honzaprouza77 [18] Re: deCORF.OBRAEN
dík za tipy, nevíte kolik by stáli 2x deska o 30x30 cm? j se zapoměl v hornbachu kouknout, a to je jediný obchod, kde jsem to viděl.
Jo a jinak, jaký rotliny mají rádi proud? mě už dvě rortliny vždy v malim proudu začali chřadnout a opadávali jim listy, protože se ohejbali a lámali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 21:46 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: Filip980
filter zakryje rastlinami a má to vyriešené ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 21:44 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: deCORF.OBRAEN
Tak to je pěkně vyřešeno, to bych možná zkusil já. Ale honza psal, že by chtěl zakrýt filtr a tímhle ho teda nezakryje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 21:38 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: honzaprouza77
skor by som skúsil v takom akvarku rybicky.net/clanky/304-extralevne-a-efektni-pseudo-3d-pozadi-za-akvarium-za-30-minut-a-60kc-ano
ušetríš litre a vyzerá to fajnovo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 20:55 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: honzaprouza77
Tak to už bych asi pořídil to deskové pozadí, ušetříš pár litrů v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 15:59 Muž honzaprouza77 [18] Re: Filip980
je, ale to pozadí by mělo být podovné jako to deskové pozadí, nanejvíš 2-3cm tlusté, jen u toho krytu filtru by to bylo plastické. Mělo to být jako placatá skála jen malé prohlubně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 15:49 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: honzaprouza77
Není to škoda ztratit litry v takový nádrži?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 15:42 Muž honzaprouza77 [18]
chtěl bych si byrobit z polystirenu pozadí o 60x30 cm, ale chtěl bych mít nalevo z předního pohledu na akva mít schovanej filtr v "kořeni" Jak udělat, aby tam dobře proudila voda? A jak se to má do akva umístit? stačí vypustit a odhrnout štěrk? nalepit zaschnout a napustit? neb musí jít i celé dno pryč? Protože na dně mám dost drahý substrát od JBL a nechci to míchat se štěrkem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 18:31 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: ampik
Silikon se neředí, já to většinou patlám prsty v gumových rukavicích - trošku pakárna,ale asi nejlepší způsob. Následně na to nasypu jemný písek, antuku, kokosovou drť (dle libosti) zatlačím a hotovo.Ať se daří. dan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 16:58 Muž ampik [2] - Rostliny
hele cim se da ten silikon zredit? vzdyd je hustej, tak ho nejspis po tom pozadi nerozetru nebo snad jo? a čím? stetcem?
chci udelat starou metodu, vzal se 15cm polystyren, trafackou opracoval a natrel lepidlem. to se zasypalo sterkem, ale nesmelo to do akva. tak mi bylo receno ze misto lepisla silikon...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 23:28 Muž HWS [1] Re: Kuca
jj. - holt si počkám, až to pěkně zaroste...snad hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 23:19 Muž Kuca [43] - CichlidyRe: katterinecka
Aha,tak to jsem nečetl.
V tomto případě je pozadí zbytečný žrout drahocenného místa X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 22:33 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Kuca
ono se dá říct že jakékoli pozadí je zbytečné (zvlášť když se tu mluvilo o rostlinkách)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 22:31 Muž Kuca [43] - CichlidyRe: katterinecka
X-) Kupované pozadí je naprostá zbytečnost.
Když je akvarista trochu zručný,tak si vyrobí krásné pozadí za zlomek ceny.
Co se týče instalace nádrže,tak vypuštění bude nezbytné.
Chce to vypustit,vypláchnou,odmastit stěny na kterých bude pozadí přilepené,vysušit a až potom se může pozadí nalepit.Rozhodně bych silikonem nešetřil.Před zaschnutím silikonu se zasypou okraje pozadí pískem,aby se zakyls silikon a po zaschnutí se přetřou Balakrylem uni mat ve stejném odstínu jako je pozadí.Pak už stačí počkat cca 48h a může se začít se znovuzaložením nádrže.
HWS:To budeš mít do té 450ky??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 22:23 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: HWS
achjo, když to napustíš tak na něj bude zase působit velká síla a když ho dostatečně něpřipevníš, tak se může stát to co psal pavelbartek.
Tak máš několik možností
a)zmenšit objemovou hmotnost pozadí (jiný materiál)
b)zvýšit únosnost spojů (které nemusí bý dostatečné právě proto že není akvárko celé vypuštěné a nejde tudíš pořádně přilepit)
c)zvýšit hmotnost (zatížení kameny, přidělání kamenů do pozadí...)
d)zmenším objem pozadí (tenčí)
e)nalít do akvárka něco lehčího než polystyren ale to asi neklapne
...
Co takhle kupovaná pozadí? vyrábí se mnohdy z plastu a ten tolik neplave, očistíš místo na trochu silikonu napustíš zbytek vody druhej den a máš klid, jestli opravdu musíš mít pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 22:05 Muž HWS [1] Re: katterinecka
A to zas jako proč ? ne ...sem z tebe celej ...co jsem zas napsal nesrozumitelné? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 22:01 Muž HWS [1] Re: katterinecka
Jj. rostlinky ano potlesk snasd se jim bude u mne dařit a pak skovaj i tu tapetu smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 22:01 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: HWS
to bys to ale nemohl nikdy napustit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 21:58 Muž HWS [1] Re: katterinecka
Sem si to po sobě přečet ještě jednou a ...mělo to bejt...bez "úpného" vypouštění "A bez všeho, co už v akva je".To by s tím starej Archim už problém mít neměl :-) hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 21:58 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: HWS
co tak černou tapetu? Živý kytky jsou nejlepším pozadím a dokážou schovat i veškerou techniku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 21:54 Muž HWS [1] Re: pavelbartek
Tý jo coze
Tak to si teda asi nechám zatím zajít chuť.Akva mám tejden napuštěný a osázený a teď to dávat zase pryč. tak to ne. Dal jsem tam tapetu, která vypadala velice dobře, ale bohužel, nějak začíná měnit barvy :-O , tak jsem začal uvažovat...že jako v klídku něco vyrobím a pak to dam šupnu. Třeba za měsíc, za dva.... ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 21:21 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: HWS
Nedávno v jedné diskusi psal jeden kolega jak mu jedna polovina (1metr na 50cm,šíře asi 5cm)vloženého polystyrénu(dělal dvoumetrové ze dvou dílů) vyklouzla a přerazila vzpěry(sklo 1cm!),div mu to zuby nevyrazilo :-D Vyděl bych to jako velmi rizikovou hovadinu.Už tak pokud instaluji takové pozadí tak dbám aby bylo dokonale oblepeno aby se za něj nedostala voda a to v napuštěné nádrži není možné

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 4681x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14377-polystyrenove-pozadi?od=27