Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr do mini akvária (do 20 l)

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Filtr do mini akvária (do 20 l)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka Re: Adéla
Tvé požadavky jsou mimo realitu. Zcela bezhlučný chod akvária s technikou nelze zaručit.
Takže buďto akvárium zcela bez techniky (cvičené ucho zachytí i sepnutí topítka) anebo s plastovými rybičkami.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adéla – filtr do 20 l akvaria
Dobrý den,
prosím, poraďte se o zkušenosti, jaký máte filtr a vzduchování v 20 l akvariu. Akvarium je v ložnici, tedy potřebuji, aby vše bylo bezhlučné - tj. motorek, ani voda vytékající z filtru, vzduch, bublinky, nasávání vzduchu, vše bez hluku.
Jakým způsobem máte zajištěno vzduchování?
Výstup z filtru máte u dna, nebo u hladiny - hladina se čeří?
Jak často filtr čistíte - za jak dlouho je zanesený tak, že se jeho funkčnost snižuje?
Děkuji Adéla
PS: větší akvarium nemám kam dát.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99 Re: fido16
Tenhle filtr mám ve 12l a dnes bych šel asi do silnějšího..
I když jsem ho teda docela napěchoval filtračníma náplněma.
Jinak tichost, funkčnost, čistění apod. na jedničku. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: romant
Ty si mě zas trošku rozhodil tou větou: To je ale nápad. Jinak ty filtry co k tomu byli jsou fakt mizerný a když už mi zbylo trochu toho eheim substrátu říkal jsem si proč ho tam nenarvát. Takže jdu do toho :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: fido16
Tak teď jsi mě trošku rozladil. To že jsem povahy veselejší, neznamená, že si z Tebe na toto téma budu tropit šoufky. ;-) Je to myšleno zcela vážně, neprovozuji sice tento pidi filtřík, ale v jednom dohledovým akváriu má dotyčný ten Blau větší a je vysypanej právě substrátem pro a funguje to jak má, takže za mě, šel bych do toho, osidlovací plocha těchto modernějších substrátů je opravdu vynikající a několik šutříků velmi zdatně nahradí ty molitánky. ano
Doufám jen že to není ironie? :-)
Zajímá mne zda to někdo takhle má a zda to funguje :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: fido16
No, to je ale dobrej nápad. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16
Čau pánové obracím se na vás s prosbou o radu. Koupil jsem přítelkyni set od blau 10L a je k němu závěsný filtr
www.akva-tera.cz/…
A mě zajímá zda jej má někdo naplňen eheim substratém, trocha mi tu leží a připadá mi to lepší než ty 2 ubohé molitánky co jsou k filtru

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Dana
Eheim aquacompact.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GPRe: Dana
Hadam siporax nebo jine sklo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robo Re: lhajek
Dík za radu tohle vyzkouším, ale jen nevím stou sinicí jestli to opravdu je ona, protože to má takovou jakoby reflexní zelenou. nejdřív jsem to odsál a týden byl klid a zase se to začíná objevovat ne te Riccii nikde jinde
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DanaRe: Jiri_99
čo za filtračné kamienky tosú?? od akej firmy??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: Robo
Jednak sinice nemá s největší pravděpodobností nic společného s prouděním vody a pak podle mě u tohoto filtru je nejlepší mít hladinu tak, aby se dotýkala spodní hrany části filtru po které stéká voda zpět do akva a čím výš hladina je tím více je proud směrován po hladině a u protější stěny akva pak jde dolů a dá se tak vytvořit v akva i klasická cirkulace jak ji známe třeba od rozstřikovací rampy .... Aspoň já to takhle kdysi s tímto filtrem měl .... Tím že proud jde po hladině a ne dolů, tak se nemůže stát že ti rozvíří dno.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Jiri_99 Re: Robo
Fotka k příspěvku Já má sice Blau, ale je to prakticky to stejné. Přidal jsem náplně všude kam šlo, včetně "komůrky" kde je motorek.. Funguje to v poho. Za poslední cca čtyři měsíce jsem ho čistil jen jednou..

Edit: Hladinu vody mám tak, že vyústění fitru je cca 1 cm pod hladinou. Je to takhle naprosto tiché. Hladina se velmi jemně vlní. Akorát jakoby pod filtrem u dna se to taktéž lehce vlní.

Reagovat na tento příspěvek 3  - snehulda007 Re: Robo
To aktivní uhlí stejně funguje jen chvíli a má význam je v určitých případech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robo Re: snehulda007
Tak jsem taky vytáhnul to aktivní uhlí a hle průtok filtru je najednou podstatně vyšší. Doplnil jsem to bioakvacitem. Teď když to dám na plno tak mi to rozvířilo komplet dno a už to nepřetéka kolem te trubky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: Robo
S timhle fitrem asi moc parády s proudem nenaděláš.Zvetši mu průtok a pak dosáhneš pohybu i u dna, ale co se týká směru proudění to asi moc neovlivníš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robo Re: snehulda007
Hladina se mi taky jemně vlní, ale já myslel víření vody v přední části AQ u dna. Mám tam Ricci na kameni a včera jsem si všiml že je na ni takový světle zelený sliz nebo co to bylo. Pak jsem našel, že to je asi sinice. Tak jsem ji vycucnul. Tak nevím jestli se tam nemá voda aspoň trošku vířit v te přední části
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: Robo
Fotka k příspěvku Já ho vykuchal úplně včetně té mřížky s aktivním uhlím a přidal jsem tam pásek hrubýho molitanu. Protýká to jak má i při nejvyšším výkonu.. Vyústění mám asi 1,5 - 2 cm nad hladinou a ta se jemně vlní.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Robo
Fotka k příspěvku Mám Atmana HF-100 upravený podle zdejších a zajímala by mě jak vysoko by měla být hladina vody od vytoku filtru. Teď mám hladinu tak 1 cm od výtoku. Filtr zaškrcený, protože když ho pustím více tak mi to teče jinudy než má, ale zdá se mi, že v přední části se voda vůbec nehýbe. Je to na škodu?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99 Re: Squirrel
Fotka k příspěvku Já to vyřešil takhle viz foto.. Sice vzhledově nic moc, ale když to schováš..

Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Squirrel
No ono i tak si část těch bakterií vypláchneš do vody, ale v zásadě to problém není. Možná pokud to jde, tak ty intervaly prodluž na více týdnů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Grizzly Re: Squirrel
Tak všichni musíme propírat filtr. hmotu... Ničemu to nevadí, když to propíráš ve vodě z akva (já si vždy při výměně vody properu v kýblu s odsátou vodou...) Nesmí se ve vodovodní protože by chlor zabil všechny nitr. bakterie...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Squirrel
Máme ve dvacítce filtr Atman AT-F 300, s regulovatelným výkonem, výkon mám stažený na minimum aby neměly rybky divokou vodu, vyústění nad hladinu aby bylo čeření, ale vždy asi po týdnu se proud vytékající vody snižuje a pak už sotva teče a nečeří hladinu, takže filtr vytáhnu, ve vodě vybrané z akva (při čištění - 1x týdně) properu "hubku" = bio filtr (kostka je malá tak 2x2x4 cm), vyperu z toho dost svinčíku, strčím zpátky a zas to crčí týden. Neškodí to každotýdenní propírání kvalitě vody?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: janv
...klídek - já se nehádám - máš ho jak koukám asi týden - mě to jede od vánoc. Dej vědět za pár měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janv Re: kmasita
Fotka k příspěvku no cerny roh je pryc.. a sklo drzi na filtru ..v pravo je ted asi 2cm dira ale me to nevadi pridam ti fotku

Reagovat na tento příspěvek 0  - kmasita Re: janv
Ahoj jak se Ti podařilo ten filtr zavesit v kombinaci s tím původním černým rohem co drží to krycí sklo? Vychází to nebo jsi musel bastlit? Díky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janv Re: muťa
1.bod slepa hladina- u puvodniho aquaelu jsme ji mel porad. ihned po vymene za eheim do 1hod zmizela a zatim se mi nevraci takze nevim kde je u tebe problem? :-( 2.zakaly zatim nemam nemas to od nejakeho korenu nebo ze stareho dna?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: janv
...no - koukni na mou prezentaci rybicky.net/nadrze/16634 a myslím, že zase tak dobrý není (používám - zatím - origoš náplň). Mám dojem že je hodně malá filtrační plocha. Se zákaly bojuju od vánoc a slepá hladina se tvoří - ne že ne. Tichý je. Mám z něj rozhodně smíšené pocity.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janv – EHEIM aquaCorner 60 pro nano akvaria
Fotka k příspěvku Tak jsem to nevydržel a na doporučeni tady na foru jsem dokoupil eheim aquacorner60 v novém hornbachu ve vitkovich. za 520kč. což je levněji než na internetu . taky musim hornbach pochválit (vitkovice) za super vyběr ryb a vsěchny akvaria čisté a zdravé SUPER vyběr.+prijemny zkušeny prodavač .

FILTR je absolutne tichy (na to ze voda vyteka nad hladinou, takže nehrozi slepa hladina) hlavne je super že zabírá malo mista a ma nadobu na dalsi filtracni hmoty (v baleni je substrat pro) ;-)

PS. v mojem připadě byl vyměněn za auael ze setu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Treeman Re: Cosmogagy
No já používám ve své 9-ce filtr DENNERLE Nano Clean 5925 výkon max 150 l/hod s regulací 0-150 a součástí je rostřiková rampa s čistícím trnem a filtr má směšnou spotřebu: 2 W to je 87kč ročně při ceněně 5kč za kWh.

Mám v něm zaměněno filtrační médium z původní filtrační vata vložky na košíček který je dokoupitelný k tomuto modelu a naplněný Eheimem SubstratPro a před ním zachycovací zónu s jemné vatové filtrační vložky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy Re: fido16
Já třeba 15L nádržku filtruju závěsňákem od AquaNovy s papírovým průtokem 300L/h. Je fakt že jsem vyndal tu originální "nenáplň" a vysypal ho Eheimem SubstratPro (a kouskem akvacitu aby kuličky substratuPro nelítaly do vrtulky) takže se tím ten průtok asi malinko zpomalil. Ale regulovat se to nedá, jede to naplno, a řekl bych že je to tak akorát :-)

(momentálně na hladině plave nějaká pistie, kořen je ovázaný kvantem Riccie, a je tam Cryptocoryne Lucens. Co se rybiček týká, je tam jeden beťák a vyloženě vypadá že si chrochtá blahem :-) )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiri_99 Re: lhajek
Musel jsem se zasmát. Já mám ve 12l blau fm60 tuším je to označení, s průtokem 60l/h.
Krapet rozdíl oproti 200l/h. :-D :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: fido16
Mám založeno krátce mini 12L s noname upraveným honičem vody 200L/h podle papírů. Je teď stažen na minimum, ale počítám že až se filtr zajede tak ho pustím naplno. Jak se to bude vyvíjet můžeš sledovat v mé prezentaci toho akva. Ale nemyslím si že to bude časem přehnaný proud.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - R romant Re: fido16
Mě se to zdá moc ale nemám zkušeonisti s rostlinými akvárii takže dám na názor zkušenějších :-). Ale mě to přijde strašně moc kdyby to otočil 5x tak to ještě jde ale 10x?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: fido16
Vždyť to akvo po zaběhnutí filtru otočí cca 10x a to bych u rostlinnýho miníčka kam je řádně svíceno a je dopováno slušnou porcí živin, považoval za nutnost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Toník
220L/h celkem fičák do miníčka co má 9L, to děláš sekanou? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: muťa
Velmi snadno poznáte nádržku "naaražovanou" za účelem reklamního natáčení. Těch druhých, "trvalek", nebude taky málo.
K filtraci 6 l a 10 l nádržek používám vnitřní filtry Emperor Mini od AquaZonicu, "papírový" průtok 220 l/hod.
 Reagovat na tento příspěvek 10  - muťa Re: meleri
...no a taky je to o reklamě. Po natáčení a nafocení se nádrž zruší - bavíme-li se o nádržích na netu apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: meleri
..., tak například níže jmenovaný dennerle nano eckfilter se dá regulovat skoro do nulového průtoku.
Ale jsou machři, co dokáží i v proudu pěstovat jen pomalu rostoucí trávníček při světle 1W/l a maj to bez jediný řasy. Jak to dokáží bez rychlerostoucích kytek nechápu.
Je to o vyváženosti živin, co2 a světla. Takže měřit a doplňovat:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - meleri
ahoj,

pro radost se casto divam na videa tech krasnych modernich miniakvarii co jsou na ruznych soutezich. Je to fakt nadhera. Jednu vec ale nechapu. V tech malych akvarkach se to viri jak ve virivce a presto zadna rasa, sinice nic !
Jak to muze fungovat? Ja kdybych si to takhle zapla ve svem akvariu tak tam mam do tri dnu ruduchu, a jiste i jine druhy ras.
Nekde jsem cetla, ze je treba silneho proudeni na rozvadeni co dve. jak to ze tam ale neni ta rasa?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Miso Re: KarlosS
ja som ho nedoporucoval priamo LadyBeetle, ale srandu by som si nerobil
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamircek Re: KarlosS
já mám ze studny. ale stejně dám na tebe. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: jamircek
i studenou čerstvou (chlorovanou) zabiješ nitrifikační bakterie ve filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamircek Re: KarlosS
jak sem říkal ješte sem nečistil. ale až budu tak dám na tebe a ve vodě z akvarka palec ahoj ( lepší studená voda než ho v horké pořádně vyždímat tone )
 Reagovat na tento příspěvek 3  - KarlosS Re: LadyBeetle
Jak říkám, jen propláchnu v odpuštěné vodě z akvárka (ne ve studený, jak chybně píše jamircek). Já ten dennerle nazval eckfilter a jamircek nano clean, ale je to ten samej. Moje kamarádka ho má taky a nikdy taky nekupovala náhradní patronu.
To už je na tobě jestli chceš "obohatit" filtr biomolitanem, podle mne zvýšit objem filtračního materiálu je vždy ku prospěchu.
A miso si asi z tebe dělá srandu, když ti doporučuje ten eheim.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jiri_99 Re: jamircek
Jak to tady pročítám, osobně se mi zdá nejlepší řešení dennerle, jak píše jamircek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamircek Re: LadyBeetle
nekupuju nic ano ješte sem ani filtr nečistil ano a až na to dojde tak ho jen protřepu ve studené vodě a hotovo palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LadyBeetleRe: jamircek
A vy všichni, kteří máte tenhle filtr: Dennerle Nano Clean Eckfilter, kupujete ty nové filtrační vložky? Dyť to musí lézt strašně do peněz, ne?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 8

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11939x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12781-filtr-do-miniakvaria?od=162