Čerpadlo Atman
Mám tam živorodky a ty ji zněčišťují fest a jak mám udělat rampu?Právě se mi zdá že ten atman to snad nemůže přefiltrovat ?
Záleží na tobě jaký tam máš ryby jak moc to znečišťujou. Jak moc velkej proud potřebujou jak velký akvarium máš. jaký tam máš kytky. popřípadě tam můžeš mít i rampu nějakou. Nastavení nejde jen tak určit ale řiká se že filtrace by měla protočit vodu do hodiny 5-10x.
Díky a jak vélky průtok by měl být?
Na výstup z té čerpací hlavy nasadíš z toho příslušenství,co je s tím čerpadlem dodáváno,ten kus s tím otočným "ventilem",nebo jak to nazvat a otáčením měníš průtok.(nastavíš si co ti vyhovuje). Čerpací hlava má být zcela pod vodou.Jestli 1cm nebo 2 či 3,je na tobě. Vše je nakresleno v příbalovém letáku,který je součásti balení.
A jestě bych se chtěl zeptat jakej prutok máte nastavenej a kolik centimetrů máte čerpadlo pod vodou?Jak to mám správně nastavit?
Na AT-201 jsem nasazoval nahřátou trubku na košíček. Ale byla to největší kostka biomolitanu.
Ten košíček dej pryč a nasaď čerpadlo na tu trubku. Já mám sice at200 ale jede úplně v poho.
Ano, ta trubka tam má být, ten koš co tam je sundej a tu trubku nasaď přímo na to čerpadlo
Zdravím mám takový problém že se mi zdá že filtr nenasává nečistoty plavou kolem něj a nic má někdo nějakou radu?V biololitanu je plastová trubka s dírkama má tam být nebo ne?Ta trubka má stejný průměr jak ten koš na tom čerpadle tak to v sobě vůbec nedrží:(
Starší reakce
ano, hlava Atman by měla být ideálně cca. 10 cm pod vodou, ale měl jsem ji také asi tak 3cm pod a vše šlape. Každopádně musí být ponořená. Zkuste ji povytáhnout z vody, začne chrčet a přestane nabírat vodu.
Edit: nakřivo může také být.
Zkus si tady v tomto odkazu o umístění filtru něco pročíst a kdyby tam nebylo co hledáš,ptej se už v tomto vlákně
rybicky.net/forum/8273 no ale cerpaci hlavu bych mel mit asi v rohu ne?A vyvod z cerpaci hlavy asi nejakej ten kus pod hladinou ne?V navodu filtru psaly cca 8 cm..Pena ma byt taky nejakej ten kousek ode dna a nebo muze lezet primo na dne?
dik za info.
Klidně ho dej vodorovně.Na funkci to nemá vliv.
A mel bych ho dat penou smerem doprostoru a nebo spis ke stene kde mam ted filtr?A pod jakym uhlem?Nebo to je jedno?Muze to byt i vodorovne?Nebude to vadit cerpaci hlave ve funkci?
Dik za info
může být

Ahoj
Mam filtr Atman At 200 s pu penou 10x10x16. Jelikoz mam akva vysoke 30 cm a penu sem nechtel zkracovat tak sem se kdesi docetl ze cast te peny muze byt ve dne.nejakou dobu uz to tak mam ale nejak se me to nepozdava a tak me napadlo jestli by mohl byt filtr v akva nakrivo tak,abych nemusel mit cast peny ve dne.Co si o tom myslite?
Dekuji za odpoved
PS: Info o nadrzi na mem profilu
Starší reakce
Ano vhodné to je, ba dokonce výborné řešení filtrace. ze začátku přiškrtit a jak se bude špinit přidávat na výkonu.

ahoj...chtel bych se zeptat,je vhodne atman 200 a biomolitan do 60tky akva?jak mam byt priskrcenej nebo na plno?dekuju...
Starší reakce
Taky mám Atmanna 200. Když byl s přísavkama přilepenej k akva- rezonovalo celý. Nechal jsem ho nasazenej na přísavkách, akorát jsem je nepřimáčkl (neuchytil) na sklo. Sedí mi na biokvacitu a je to v pohodě. Přísavky fungujou jako vyvážení a zátěž aby se molitan nehejbal. Vypadá to jako by byli přilepený a biokvacit je pěkně v rohu a nehejbe se...
Také jsem kdysi uvěřil, že je zcela tichý a bohužel ten můj hodně vibruje a když je přichycený na stěnu akvária, tak je i hodně hlučný. Je to Čína, tak si říkám, že to může být kus od kusu zcela jiné.
Nicméně jsem to vyřešil tak, že je čerpadlo položené na molitanu, nijak se nedotýká akvária a tím se nepřenáší žádné vibrace. Bohužel, to asi nebude proveditelné v každé nádrži, já mám na molitan komoru ve které drží a tak na něj můžu čerpadlo položit.
Já jsem tento problém s hlučností řešil zrovna včera.
Sundal jsem ho z přísavek a volně položil na dno. Myslím tím na spodek bioakvacitu. Výrazně se tak snížila hlučnost, protože se již nedotýká skla a nerezonuje.
Starší reakce
Vzhledem k tomu, že jsem chtěla biomolitan a čerpadlo, tak to moc neovlivnim. Akvárko je malé, musím to mít přiškrcené. No, zatím jsem tam dala filtr od Elite.
AT-202 tam má seřízlý plastový díl i teď.
Spíš nežli jíný filtr, hledej jiný způsob přisávání.První atmany měly přisávaní,že se hadička strčila do otvoru .Pro lepší přisávání se seřízla k jedné straně.Nebezpečí bylo když se dala seřízlím k vrtulce to pak stříkala voda hadičkou.Takto to měl má resun a maxi jet
To se ale nepočítá, ty tam máš vzduchovací motorek

. U Atmana funguje vzduchování jako u fixírky a hadička je ve vzduchu.
Nicméně kahue nic nebrání vzduchování připojit

.
Funguje a když ho vypnu tak valí jen bubliny
No, mě to nepiš, já vím že to funguje, ale prý při sníženým výkonu hlavy ne, což já neposoudím, neb jedu vždy na plnej céres.
Já mám přes hlavu připojený vduchování a je to nekutečný čeření
Budeš tedy asi muset pořídit bublifuk.
Njn a ja jsem v háji,protoze budu muset dát jiný filtr a ten budu muset koupit.A to jsem chtěla ušetřit

Njn problém je v tom, že já mám toho proudu vody v akváriích spíš pořád málo, než abych ho musel škrtit, tak to prostě nevím, nejsem vševědoucí, díky za rozšíření obzorů.

To sice ano, ale pokud k němu ještě přidáš regulátor proudu, tak ten filtr ten vzduch nemůže nasát skrz snížený tok proudu.

To tam dám a stejně nic a naplno to dát vzhledem k velikosti akva, nemůžu.
Tak jestli máš na mysli třeba AT, tak je tam takovej mezikus s vyvedenou hadičkou na přisávání vzduchu.
Si mě moc nepotěšil, teď budu muset tomu mýmu doma přiznat, že měl pravdu

Ale děkuji

Nijak

Buď ti pojede plným výkonem a se vzduchem nebo se regulátorem proudu, ale bez vzduchu, protože ten malej proud ho nedokáže natáhnout..

Je to škoda no..
Starší reakce
Vyřešeno : Kostka zůstane jak je, zkrátili jsme trubku uvnitř, aby čerpadlo víc zapadlo a tím pádem se to vejde

Souhlas, že je lepší zahrabání, ale tazatelka už i s tím počítá a potom to přiříznutí je možný(nutný) a to právě tak jak píšeš, řezat ten vršek.

Řezal bych nahoře spolu s trubkou, aby se dole trubka neobnažila či tam nezůstala moc tenká vrstva molitanu.
Já bych tedy neřezal vůbec a filtr klidně lehce zahrabal

.
Takže když mám kostku 10x10x16, tak z ní můžu udělat 10x10x12?

No snad to na to malé akvárko nebude mít moc velký proud, to stáhnu na minimum.
Můžeš, nebo jí klidně lehce dole seřízneš, aby to pasovalo.

ja tam mam kostku 30x15x10cm. proc myslis, ze je lepsi mit vetsi kostku a malej prutok? to trosku nedava smysl ne? kdyz mi pres kostku protece 3xtolik vody co tobe a jednou14 dni ji properu, myslim ze to udela vetsi sluzbu.
neni to oredimenzovany. nemam to na plno a pridavam vykon jak se filtr zanasi. naopak myslim, ze 1x zahodinu prefiltrovat akvarium je malo. to je tak na pavi ocka, ne na cichlidy

nadelaji docela bordel a zaroven tu hlavu vyuzivam i k okyslicovani vody. kdyz kupuji filtr musi mi akva protahnout alespon 3x za hodinu. 500l/h mam v praci koupeny v setu se 120l akvariem.
Chlapi kdy jte kdo byl naposledy u nějakýho profesionálního akvaristy?Filtrace u akvaristů spočívá v obrovkém filtru používají se komory s hoobou 50x40x10 a zní vede bublifuk s průtokem tak opravdu max objem za hodinu + přídavný vzduchování.Fido,že máš zbytečně silný filtr tvoje věc je to zbytečný žrout energie.Mnohem účinější jsou dva filtry s polovičním průtokem to poznáš až Ti vypnou elektriku a filtr nenaskočí.Jak tě poslouchám tak to nečistíš to budeš mít za chvíli pěkně zašlemovanou vrtulku.U tebe to škodu nenadělá ty tam ryby skoro nemáš?

Kostku mám 10x14x30. Takže to si myslím že je v pohodě
Ono je taky docela důležitý mít k patřičně silný hlavě patřičně velkou kostku.

Ano s tím propráním je to jak píšeš když se to udělá ve správný okamžik je to dobré ale přece nebudu prát kostku každý měsíc když to prakticky není potřeba. Tady jde spíš o princip toho že když si dám do akva silnější čerpadlo nebudu muset hlavu čistit tak často a bude mi stačit průtok akorátz povolit jenže když budu mít 201čku budu ji muset čistit častěji protože průtok už nebude takový jaký bych chtěl. A pokud mám akva hodně zarybněno tak bych to musel čistit i s kostkou častěji. Jinak jsem v příspěvku napsal špatnou hlavu mám 202. Omlouvám se za mystifikaci
Přidat reakci
1 ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 35592x