Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nafouklé břicho

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Nafouklé břicho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2015 20:22 R Muž romant [27987] Re: Ameise
Při takto nízkém Ph je to velmi nestabilní prostředí, tedy ve vztahu k nitrifikaci, která se v tomto prostředí jen těžko prosazuje, tedy rozhodně ne v takové míře, jak by bylo třeba pro udržení zdravýho prostředí pro živočichy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2015 20:18 Ameise Re: romant
Ahoj. Díky za rady. Zkusím s tím něco udělat. Je mi divné, že to napadlo jen tentio jeden druh. Ostatní rybky jsou v pohodě. Faktem je, že mám potíže držet Ph na optimální urovni. Většinou se držím na 6,0 a méně. Měním cca 20 l vody týdně, při extrému přidávám jedlou sodu. Filtr mám vnitřní molitanový,ale pro větší akvárka. Rostlinky docela bohaté, zarostlé tak 60%, ale jen jeden druh. Ostatní mi ancistruss bezpečně zlikvidoval. Asi měsíc přidávám do vody denně 1 ml tekutého uhlíku pro potlačení štětinkové řasy, ale v prodejně mě ujistili, že při tomto dávkování je to pro akvárko bezpečné. V kavárku mám dvě Parmuičky nádherné, ancistruse, 6 neonek červených, 6 beonek obecných, 3 Molly. Palty už nemám žádné, dnes jsem vyndal i tu poslední :-(. Normálně se mi dařil odchov jak Molly tak i Plata.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.06.2015 16:25 R Muž romant [27987] Re: Ameise
Kvalita prostředí, tedy voda, jmenovitě vyšší obsah dusíkatých látek, to bych si na první dobrou tipnul. Není k dispozici prezenatace, takže nevíme o akváriu nic.
Edit: Prezentace archivovaná k dispozici je a to co jsem odhadoval se tímto potvrzuje. Nedostatečný filtr, tedy malý objem filtračního materiálu, rostliny by to chtělo i nějaký rychlejirostoucí, klidně plovoučky, to jsou dobří spotřebitelé dusíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2015 10:27 Ameise – Plata skvrnitá.
Dobrý den. Chovám krom jiných ryb i Plata skvrnitá. Chov i odkoch se mi docela dařil, ale najednou začali rybky (pouze tento druh) malátnout, zvětšili se jim břicha, přímo nafouklé a do 24 hod uhynuly. Ovšem ne najednou, jako epidemie, ale postupně, takže z chovu 2 samců a 6ti samic mi zbyla jen jedna samice. Ta se drží u hladiny, převážně u filtru, ale normálně žere, vykazuje běžnou pohybovou aktivitu. Je to potomek těch uhynulých. Může mi někdo poradit, kde může být chyba. Ostatní rybky jsou v pohodě.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2015 20:54 R Muž romant [27987] Re: 21evynka
Podmínky, to je to oč tu běží, to že se domnívám, že jde o namnožený bakterie neznamená že mám stopro pravdu, ordinuj tu vodoléčbu a za dva, tři dny se bude vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2015 20:51 21evynka Re: romant
A mohu see zeptat, zda-li by nesli nejak ty bakterie odstranit? Nechci, aby se nakazili ostatni rybicky :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2015 17:21 R Muž romant [27987] Re: 21evynka
To bude podmínkama v nádrži, vysoký hodnoty N látek a bakterie už se množí. Prezentaci, co nejvíce údajů a měnit vodu, klidně denně 1/3 objemu akvária, těm dvěma už pomoci nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2015 16:52 21evynka – Nafouklé bříško
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, potřebuji pomoct! Nevim co s tutim sameckem zivorodky duhove je. Ma nejak podivne nafoukle brisko, nevite cim to bude?? Uz to pozoruji i na druhem sameckovi :-( sad
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2014 20:32 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Ešte by som podotkol, že pri zmene osádky netreba dávať nové rybky hneď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 21:36 Oliv Re: Koště
vsechny kytky, co jsme kdy meli, znicila zde diskutovana zavojnatka, proto jiz kytky nemame
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 21:30 Koště Re: Oliv
No, když to takhle napíšeš, tak si myslím, že za těch spoustu let už jste si mohli všimnout že do akvária patří kytky.

Mimochodem, bylo by vhodné dbát na zvýšenou údržbu, když těm pancíkům je od závojnatek doslova sr*no na hlavy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 21:17 JoKa Re: Oliv
Nebo by bylo vhodne dat ji jinam do akva ? pripadne, jak velke je vhodne pro 1 zavojnatku ?
Cituji místní atlas: Vzhledem ke značné produkci odpadních látek platí, že čím větší nádrž, tím lépe. Jeden dospělý jedinec by neměl být chován v méně než 100 litrech vody (vhodnější je chovat tyto ryby v nádržích nad 200 litrů, jelikož chovat jen jeden kus není ideální). Často prodávané nádržky ve tvaru koulí jsou zcela nevhodné.

rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 20:49 Oliv Re: Koště
ty 3 cudly jsou 2x pancéřníček skvrnitý albín a 1 kropenáč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 20:33 Koště Re: Oliv
Ono nepočítat ty 3 ,,čudly" na dně, pokud jsou to Kropenáči, je docela chyba :)

Pokud trváš na závojnatce, nech ji tam samotnou, dodej kytky a mohlo by to být fajn :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 20:20 Oliv Re: Urtman
to co vidis, je koren a je tam v akva jeste kamen...bohuzel, pokryt rasou, jiz jsem to resila, pry je to spatnym osvetlenim. Rasa nejde dolu ani po vydrbani rejzakem a spareni varici vodou. Je nesmrtelna asi.
Zkousela jsem pouzit na omezeni Alga control, ale je to stejne. Kdyz tato nemocna rybka bude pryc, bude v akva jen 1 zavojnatka (nepocitam ty 3 cudly na dne), chtela jsem ji nechat dozit. Nebo by bylo vhodne dat ji jinam do akva ? pripadne, jak velke je vhodne pro 1 zavojnatku ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 20:04 JoKa Re: Oliv
diky za uprimnou slusnou odpoved
Tu si dostala už před šesti týdny... Má reakce byla jen díky tomu, jak si s tou naložila... To je celé...
Je mi jasné, že to neuvidím, protože ti to tvá evidentní hrdost nedovolí, ale normálně by si za měsíc psala, proč se mi nafoukla další ryba? Proč mi chcípla ta a ta... Takových už tady bylo, bohužel... tone
Je mi líto tvých ryb... nejsem jako vy (zde) rybkomil a neni to muj konicek Tak se jich zbav, lépe pro ty ryby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 20:04 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Oliv
Naozaj dobrá rada, daj tie rybky preč a začni odznova. Nemusíš hneď akvárium vypúšťať. Treba ho len doplniť dostatočným množstvom rastlín a znovu zabehnúť. Na začiatok rýchlo rastúce rastliny a rovnako hladinové, či plávajúce rastlinky.
To, čo si mala doteraz je obyčajné týranie sad
Ja mám tieto rybky v jazierku, u nás je už v noci -4 až -6 a ráno ich ešte krmím a sú v pohodičke. V teplej vo vnútri im to tam všetko kvasí. Neber to v zlom, snažím sa naozaj poradiť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 19:05 JoKa Re: Oliv
Tak předně nemluvím o barvě vody (i když ta také není valná, ať má odstín jaký chce, pod různými úhly, rozhodně není čistá), mluvím o bordelu v akva a ten už na foťák nehodíš. Konkrétně, na tvé první fotce vidím jakýsi kořen (pokud je to jenom kámen, tím hůř) a ten kořen je pokrytý vrstvou hnoje, detritu, který se nerozkládá už delší dobu, není tam dva dny. To je pro mě signál, že v tvém akva nefunguje nitrifikace. Tím neříkáš, že odkalením kořene, nebo jeho vyčištěním problém vyřešíš, to vůbec... Máš na moc malém prostoru příliš mnoho ryb "bordelářského typu" a nitrifikace, je-li nějaká, to absolutně nestíhá zpracovat... A nějakou zázračnou vodičkou to rozhodně nezachráníš...
Chceš-li radu, mohu jen zopakovat kolegy z předpůldruhého měsíce a říct: vylepši podmínky v akva. Jinak: nemůžeš chovat, v tak malém akvišku závojnatky a už vůbec ne s jinýma rybama. Jinými slovy: zbav se závojnatek... Jednodušší už být neumím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 18:43 Oliv Re: Lucnilama
tobě to přijde jako přeplněné akva ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 18:40 Oliv Re: romant
doporučuješ při výměně vody použít nějaké kapky na úpravu vody nebo tak něco ?každý se o akva stará jinak a jiné věci doporučuje použít.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 18:35 Oliv Re: Urtman
to máš pravdu, již jsem tu rybku řešila, ale jak reagovat na odpověď typu, když je v pohodě tak to neřeš a další odpověď byla na změnu-zlepšení prostředí. To je pro mě jako naprostého ryboamatéra fakt nedostačující. Nevím co jak zlepšit, vyměnila se voda, daly nějaké kapky. Fotky jsou zkreslené a barvy nejsou moc reálné, v jednu chvíli dle světla můžeš udělat fotku zelenou, žlutou či bílou, jak to zrovna foťák chytí, když cvakneš co potřebuješ. Jinak lepší něž nějakou rýpavou odpověď, bys mohl příště přidat nějakou konkrétní radu či zkušenost, zda jsi se s tímto již setkal a jak jsi přesně postupoval. Myslím, že odborná rada zkušeného člověka je mnohem užitečnější a možná zachrání i nějakou tu rybičku ! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 18:26 Žena Lucnilama [18] Re: Oliv
No jasně, dokud se ryby můžou při plavání i otočit, tak přerybněno rozhodně není...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 18:23 R Muž romant [27987] Re: Oliv
Když už nic, tak měnit pravidelně týdně 1/3 objemu vody v akváriu je považováno za velmi doboru prevenci pro všechny a proti všemu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 18:08 Oliv Re: romant
díky za radu a za odborný názor. Akva dle mě přeplněné není, má cca 100 litrů má 2 filtry a jsou tam 3 menší rybky u dna a 2 závojnatky (počítám i tu nemocnou). Nejsem žádný znalec, spíš neznalec, ale vodu mají rybky čistou, co se týká údžby, asi se dá lecos vylepšit, ale jak píšu, moc tomu nerozumím. Rybky jsme dostali již před lety. Dohromady spolu fungují bez problémů.Takovou nafouklou rybu jsme neměli nikdy žádnou, proto jsem se obrátila sem, na odborníky. Ještě jednou děkuji za tip na fóru, co se týká utracení. Nechci rybku nadále trápit, když jí už není pomoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 13:53 JoKa Re: Oliv
Hmmm, ona ta voda na první fotce vůbec nevypadá pĕknĕ! Na druhé fotce pro zmĕnu thoracat rozhodnĕ nevypadá ve formĕ!! Je to mĕsíc a půl, co si tady řešila nafouklé břicho a bylo ti odpovĕzeno a i rady a doporučení padli... A co si si z toho vzala? Odpovím si sám, nic! Ale vůbec nic!!
Můžeš si za to úplnĕ sama... K dokonalosti už chybí se do té nádrže ...............
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 13:34 R Muž romant [27987] Re: Oliv
Podle mě buď lepší var. a tou by mohl bejt plynovej měchýř a nebo horší a tím by mohla bejt vodnatelnost a to je napováženou a ohrožení ostatních zde reálně hrozí. Tipuju přerybněný akvo s nedostatečnou údržbou. Způsobů jak rybu utratit je několik, třeba silně perlivá vody, přerušení míchy apod.
Edit: rybicky.net/forum/15576
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 13:31 Oliv Re: romant
Fotka k příspěvku co je to za nemoc ? může to ohrozit ostatní spoluryby v akvarku ? jak se utrácí ryba ?
p.s. na obrázku ryba ve stádiu před otáčením se břichem vzhůru
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 13:14 R Muž romant [27987] Re: Oliv
Co nejdříve šetrně utratit, tím jí pomůžeš nejvíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 13:11 Oliv – nafouké břicho
Fotka k příspěvku Mám problém s rybkou, má extrémně nafouklé bříško, vypadá, jako by měla bouchnout. Již týden se plácá po akvárku břichem vzhůru, vždy se někam nasouká, třeba pod filtr či za kameny a jak není moc pohyblivá, tak jí to akorát odře břicho do krve. Má snahu i vyplavat na hladinu, ale vždy se jí břicho přetočí vzhůru a stáhne jí to dolů.Chtěla bych jí nějak pomoci, rybka se snaží žít, ale nevím, zda je to možné. Prosím o radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2014 05:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: barra
Nejlépe odčervit ;-), ono se to v trusu může začít projevovat později ... tu litráž teda nezkoumám, ale bude to nejspíš souviset...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2014 22:46 Žena Turbínka [2558] Re: barra
Tak trochu se bojím zeptat v jakém objemu žijí hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2014 22:43 barra Re: LiborSprysl
Jenze kdyby mel parazity, tak se to bude projevovat i ve vykalech, nebo se pletu?a ty vypadaji normalne.. A mam s nim i pancernicky a 2 razborky a ty jsou taky v pohode.. a v případě, ze by to byly paraziti, co s tim?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2014 16:58 Muž LiborSprysl [9015] Re: barra
Když není vypasený, tak bude začervený...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2014 08:21 barra
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2014 08:19 barra
Fotka k příspěvku Hezky den preji..mam problem a nevim si rady..muj trnovec vypada jak pred prasknutim..brisko ma nejak nafoukle od doby, co ho mam, cca pul roku..ale ted uz je to fakt moc..chut k jidlu ma velikou, ale nemyslim si, ze by byl vypaseny, ikdyz by to byla ta nejlepsi varianta..prikladam fotku a snad poradite, oc jde..dekuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2014 21:35 R Muž Silent [5949] Re: JOnas
Tak v tomhle stavu bych jí utrpení ukrátil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2014 21:35 R Muž romant [27987] Re: JOnas
Poslat na druhej břeh, třeba silně perlivou vodou. Tyto stavy jsou nevratný, zřejmě bakteriema prožranej plynovej měchýř.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2014 21:33 JOnas
ahoj moje skalara ma nafoukle bricho je stale na hladine a lezi na boku nevim co sni prosim poradte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2014 09:06 R Muž romant [27987] Re: iveta
Správně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2014 09:04 iveta Re: MichoCZ
Ja mám len vnútorný filter.Budem teda meniť vodu každý deň?aspoñ pol nádrže.Správne?ja som sa totiž ešte s týmto nestretla.Ďakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 22:20 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: iveta
Romanova úvaha je velice správná. Dokonce při tak častém čištění filtru tam může kromě dusičnanů být i dusitany.

Já mám 20l externí filtr skoro rok a ještě jsem ho nečistil ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:59 R Muž romant [27987] Re: iveta
Může to značit právě ty vyšší dusíky, ale taky to může bejt normální, jako u lidí, každej jsme trochu jinej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:57 iveta Re: romant
OK.Ďakujem.tak vyskúšam.a kŕmiť minimàlne.A náhodou,tá červená pusa,neviete čo môže značiť?Ďakujem velmi pekne :-)Len dúfam,že neumre.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:48 ivetaMyslela som tak,že 3 deň,niekefy piaty deň... Re: FrantisekH
Myslela som tak,že na tretí deň,piaty,nie každý deň,to nie.niekedy nečistím aj týždeň,dva.ako kedy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:44 R Muž romant [27987] Re: iveta
Po nakouknutí opětovně do tohoto vlákna radím tu vodu měnit několik dní po sobě denně a skoro nekrmit a čištění filtru, pokud je to možný a funguje, činit ne dříve než po měsíci. Ten problém zdá s je v údržbě akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:34 iveta Re: MichoCZ
Joj.Akva mám len 80 l.na väčšie nemám miesto.aj keď rozmýšlam :-) a filter penový.taký normál,primeraný akvarku.čistím ho každý 3-4-5 deň.ale len prepláchnem vo vode a hotovo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:18 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: iveta
S tím čistěním filtru opratrně. Jen tak lehce, žádné důkladné čištění a už vůbec ne moc často. Nevím jaký máš filtr, ale klidně není problém velký filtr nečistit půl roku nebo dýl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:12 iveta Re: romant
Ďakujem.Tak ráno vymením.Teplotu mám 25 st.približne.Ďakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:06 R Muž romant [27987] Re: iveta
Zítra bych vyměnil znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2014 21:04 iveta Re: romant
Už som písala,asi sa neodoslalo.Vodu som menila,pol nadrže,filter tiež čistím.Ostatné rybky sú v poriadku,tak ja neviem.A tá papulka,prečo je taká červená?Asi neviete však?V akva mám iba živé rastlinky,pár gubiek,neonky a prísavníci-3 dospelí a 3 mladé cca majú 3-4 centi.Ďakujem.a čítam,hladám už pár dní.našla som doma aj staré akvaristické knihy,tak ich pozriem.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 9

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16658x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1160-nafoukle-bricho?od=134