Akvarijní kryty
radek1 napsal: Nějak se nám tu mícha víc témat dohromady.Původní diskuze byla o chování jednoho e-shopu.
pravda končím - stejně jsem to již situoval do tématu ZÁŘIVKY

... no, sice nevím co má společného malawi se zářivkami ?, ale jen jsem psal že mne pod 840 rostla řasa, nevím jestli by mne ta řasa přestala růst kdyby jsem tam měl místo malawi živorodky, ameriku, asii nebo terčovce!.
o rybách nikdo nemluvil ne

no jestli to mínil tak že se nedaří ani řasám a ani rybám ......

, jeho názor mu brát nebudu.
No, Sid tím asi mínil, že pod tvou speciálkou se nedaří ani řasám

? ... ted jsem to nepochopil

... tak to je pádnej argument ....
o to by se dalo uvažovat

))
no já mám všude obyč. zářivky a jsem spokojenej

, jo a za ušetřené peníze si dojdu na pivko

--- no není levný jako levný. Ovšem pravdou zůstává že jsem sice člověk spořiví, ale né vše vyhedávám co nejlevnější, například na dětech nešetřím - autosedačka - cca 9 000Kč - jedná se o budoucnost mých potomků, auto - nemám rád malé auta, vím že jsou praktické do města ale vzhledem k tomu že najezdím cca 40 - 50 tkm ročně a vidím jaké hova*a jezdí po silnicích, tak bych pod nižší střední třídu nešel - zase se mne jedná o bezpečnost mne a mých blízkých. A to se týká i aqua - chtěl jsem si ho udělat co nejlevněji, ale na druhou stranu jsem např. koupil dražší techniku - např. vzduchování - jednalo se mne o tichost atd. ....

.... jo abych to uvedl na pravou míru, nejsem odborník jak v akvaristice tak na zářivky (osvětlení), takže nemohu posoudit zdali jsou spec. aqua zářivky jen reklamním trikem bez jakéhokoli účinku na spektrum světla, a slouží pouze k vymámení peněz z lidí. Ovšem pravdou zůstává že MNE to pomohlo. Druhou pravdou je že jsem všude četl že jsou obyčejné zářivky plně dostačující pro akvaristiku, ovšem pár kamarádů co mám (cca 6 akvaristů) tak všichni přešli na spec. zářivky.
SUMA SUMÁRUM - aqua mám pro radost, a né pro STAROST!!! - a pokud jsem koupil spec. zářivku a mám pro problému, tak jí klidně koupím znova, i když je několikanásobně dražší než normální. Můj čas je dražší než cca 720Kč co jsem dal za zářivky.
ps: co je to dnes za peníze, když jdu jednou cca za 10 dnů koupit jídlo do márketu a nechám tam 2500kč!!!
To, že na růst řas nemá výměna zářivky vliv, jsme si tu asi vyzkoušeli všchni

Taky jsem kdysi koupil speciálku zářivku jako pomocníka v boji proti ruduše. Samozřejmě to nezabralo. Přesto ji v akváriu stále používám, líbí se mi její světlo. Kombinuji ji ale s klasickou zářivkou. V některých akvaristických prodejnách mají cenu těchto speciálek pěkně vysokou, takže pokud chce někdo levný kryt, tak se mu s takovou speciálkou pěkně prodraží

Hmmm...

Jestli byla ta "840" tak říkajíc "po smrti", pak by se souvislost mezi její výměnou a odstraněním problému s řasami dala najít.

.. no po výměně jsem měl po problému, ale asi máte pravdu ......
ps.: už se to tady řešilo v jiném foru!!
Že vám moc rostla řasa, jistě nebylo vinou "840" - ta by vám rostla pod jakýmkoli jiným zdrojem světla.

Ahoj, koupil jsem si tu 840, ale mne to nějako nešlo, moc mne rostla řasa :(, už jsem to tady řešil, pár lidí uvádí že ji má a je to v pohodě

mne se prostě nezadařilo, to si musí vyzkoušet každý sám.
Pořiďte si třípásmové zářivky (nejlépe 840, 830...) - neuděláte chybu.

No prave. Posuzovat podle toho, ze nejaka zarivka ma vice lumenu nez jina, jeji vhodnost (efektivitu, ucinnost) pro pestovani rostlin a osvetleni akvaria je nesmyslne. Takze srovnani ani nehledej, neni k nicemu potreba

Tedy jestli ho nehledas proto, abys na chodbe lepe videl.
Byly uvedeny výrobci, typ (označení zářivky),W - příkon, lm - lumeny, a ještě jedna veličina + u nějakých byly grafy spekter světla (v odkazech), ale v tom se zas tak dopodrobna nevyznám.
PetrH napsal: .. kde byly napsány jednotlivé výkony zářivek od výrobců vzhledem k tomu kolik dají světla, ale nějak je již nemohu najít ...
A v cempak to srovnani bylo? PAR, lumeny, Einsteiny, watty viditelneho zareni ....?
Když jsem se o to zajímal, tak jsem našel stránky kde byly napsány jednotlivé výkony zářivek od výrobců vzhledem k tomu kolik dají světla, ale nějak je již nemohu najít

. Byl to opravdu dobrej odkaz, třeba ho najdeš. Ať se daří Petr

no záleží co tam budeš mít, na rostlinné (holandské) by to možná nestačilo. Ale vzhledem k tomu že jsem člověk spořiv. tak nemám rád 58W (1,5m) = 116W a 3x36W = 108W, máš nižší náklady a více světla !!!, navíc to můžeš lépe rozmístit a regulovat. 1,5m * 2 = 3 m trubice versus 1,2m * 3 = 3,6m trubice při nižších nákladech.
ps: ale volba je jen na Tobě
Až moc

, naštěstí je spínám postupně

,původně jsem si nechal místo ještě na další (2 zářivky a 2 el. před.) ale už je asi dělat nebudu, zatím pracuji na LED osvětlení.
... tak buď rád, já jsem s nima měl vždy problémy.

Ano doporučuji, akorát bych místo těch tlumivek koupil el. předřadníky, jsou sice dražší ale vyplatí se.

No po cestě do práce z Bíteše pršelo, ale tady v Brně začíná vykukovat sluníčko

jasně asi nic nevyřešíme, já už jsem teď akorát zvědav co s tím udělá ta čojka, někdo už psal že taky nic tak uvidíme. No to počasí nevim nevim

Ale to se stale michaji zcela jine veci. Doporucoval bych zajit se poradit s pravnikem.
Zde zalezi na tom, jak jsou nastaveny smluvni podminky obchodu.
Nedoslo k oboustrannemu plneni, pokud neni ve smluvnich podminkach stanovena smluvni pokuta, muze jedna ze stran proste od smlouvy jednoduse odstoupit. Druhe strane je povinna nahradit pouze skody (majetkove i nemajetkove, ty druhe se prokazi a ohodnoti velice tezko, proto je lepe na ne v techto pripadech zapomenout), ktere druhe strane vznikly. Odhlednu-li od terminu soudu, ani soud nemuze (a nebude) nutit druhou stranu, aby smlouvu plnila. Pouze ji bude nutit uhradit skody a smluvni pokuty. Obchodni inspekce nebude firmu nutit vubec k nicemu, ta ji muze maximalne pokutovat. Takze s tim si spotrebitel nepomuze vubec, jen muze zmirnit svoje rozhorceni "potrestanim".
Pokud to prevedu treba na stavbu domu, firma, s kterou uzavru smlouvu, mi podle smlouvy ma postavit dum. Pokud pred stavbou smlouvu vypovi, stavet ji nedonutim, i kdybych se na hlavu stavel. Budu mit narok pouze na pokutu (je-li ve smlouve sjednana), a zaplaceni dalsich skod (objednane betonovani jinde, za ktere ja zaplatim pokutu, pokud se nekona, ucty za primerene bydleni od doby, kdy melo byt dilo hotovo, pokud prekroci termin, atp.). Nervy a rozcilovani nezaplati nikdo. Pokud vypovi (nebo ja) smlouvu v prubehu dila, plati to same. Ma narok na uhradu odhadu proinvestovaneho (prostaveneho) dila.
Ona ta kultura ve vztazich obchodnik/remeslnik/-zakaznik musi totiz byt vzdy oboustranna, zakaznik nesmi byt vycurany a chtit se obohatit na zaklade hloupe chyby obchodnika, to same obchodnik. Oba dva v tomto pripade zakon chrani, zakaznika silneji. Tak je to spravne.Pokud se spolu nedohodnou, je tu soud. A tam ja v techto jednoduchych sporech problem nevidim. Problem neni soud vyhrat, svoje prava a naroky mit potvrzena. Problem je nasledne rozhodnuti soudu vymoci.
souhlasím

Peníze netisknu a proto žádám za peníze kvalitu. Zrovna se stěhuji. Objednal jsem žaluzie do oken. Protože technik měl čas v době mého oběda (možná později by se našel vhodnější čas ale v přízemí do ulice mít okna v ložnici bez žaluzií...) tak jsem toho využil. Spěchal on i já..vyplázl jsem za 2 standardní a 2 úzká paneláková okna 2.700,-..o víkendu jsem zjistil, že jedna žaluzie zadrhává a nedá se otáčet..dnes jsem volal na reklamace..co myslíš že jsem se dozvěděl..no že okno je uvnitř trochu křivé..no sakra, ještě že Země je rovná placka...a že si mám okno rozebrat a nůžkama zastřihnout lamely...výsledek...? technik co to montoval přijede a hezky to zastřihne on..a pak to zkontroluju a jestli to nebude v pořádku tak odejde v předklonu a z .."toho"..mu to bude trčet ta žaluzie..a než kýchnu tak budu mít správnou žaluzii..já za to, že neumí měřit pořádně nemůžu...a znovu..pokud admin nebo majitel e-shopu udělá chybu pak za ní musí zaplatit..jinak by se mohl poplést doktor při operaci, stavební inženýr při výpočtech nosnosti mostu na dálnici, zubař při vrtání zubu, automechanik při dotahoví šroubů na kole...nezvádá-li nějaký admin svou práci tak ať to nedělá...já taky se necpu stavět baráky...a ani opravovat auta..sotva zvládnu vyměnit kolo...
JuraS napsal:Hezké by bylo kdyby jsi si objednal u firmy stavební práce, na papír jste hodili cifru 100 kolíků a po odvedení práce by jsi jim vyplatil 10 kolíků s tím, že jsi v tu chvíli kdy jste sepisovali smlouvu myslel na kytku pro milenku/manželku..to by byl fakt bordel non-plus-ultra..
No to je videt jak se divas na tyto veci ty, to by nebylo hezke, to by byla zase dalsi vycuranost.
Ale kazdopadne tenhle priklad trochu pokulhava, nebavime se o tom, ze by si zakaznik neco objednal za dohodnutou cenu a pak si sam rekl, ze zaplati mene ...
Bohužel v čr soudní spory vyhrává ten bohatší, tedy "silnější". Hezké by bylo kdyby jsi si objednal u firmy stavební práce, na papír jste hodili cifru 100 kolíků a po odvedení práce by jsi jim vyplatil 10 kolíků s tím, že jsi v tu chvíli kdy jste sepisovali smlouvu myslel na kytku pro milenku/manželku..to by byl fakt bordel non-plus-ultra..
Pochop, ze se v tematu neresi pouze tento konkretni obchod, ale i veci s tim souvisejici vzdalene, nebo vubec.
Bohuzel ti v tomto pripade nepomuze ani svecena voda, neni moci, ktera by donutila obchodnika ti ten kryt dodat, a za zminenou cenu. Budiz to pouze ponauceni pro ostatni, u tohoto shopu nekupovat.
Mohl bys po nem pouze pozadovat skodu, ktera ti jeho jednanim vznikla. Velice tezko nejakou konkretni skodu prokazes. Je to smutne, ale je to tak.
To jsem rád, že jsi vzpomněl případ těchto zájezdů. Nikdo nakonec neměl tento zájezd za chybnou cenu, dokonce ani nešli do soudního sporu, neboť byl předem prohraný. Pán si užil svých pět minut slávy, když případ medializoval.
Snažit se paratizovat na něčím překlepu je záležitost chudých morálkou. Už vidím dotyčného pána, jak by se škubal při prodeji například auta přes e-bazar. Místo 120.000,- by udělal chybu a zadal jako prodejni cenu 12.000,-. Co myslíte, uznal by nárok případného zájemce o koupi, který by mu před nosem mával vytištěnou nabídkou za 12.000,-?
Nebyl to můj osobní případ.
V tv nedávno řešili, že se takhle překlepli u nějaké cestovky na slovensku a nějaký čech v noci skoupil hafo zájezdů za pakatelnou cenu. Cestovka mu pak odmítla splnit smluvní vztah. Český právník v tv potvrdil, že dle našich zákonů smluvní vztah byl naplněn a může klidně zažalovat cestovku. To já spíš osobně zažil případ kdy jsem si na e-shopu objednal zboží a čekal jsem na něj 2 měsíce (bylo zaplacené ihned převodem z karty). Pak jsem se dozvěděl, že tenhle e-shop funguje tak, že daný "obchodník" vybere peníze a pak kouká na e-bay jestli se neobjeví nějaká super cena a když vyhraje tak to koupí a když to dorazí do republiky tak pak to rozesílá...to má být slušný obchodník ? Já osobně nedostávám tringelty a málokdo mi někdo poděkuje..většinou jen nadávají..pracuji jako speciální IT (kdyby byl dotaz)..
Chceš-li kontakt na toho kamaráda rád ti ho poskytnu..jsi-li od Brna pak tam bydlí a můžeš se ho zeptat osobně...já osobně dostal ze stavební firmy peníze které mi dlužili do 24 hodin a před lety jsem jako ručitel přesvědčil o zaplacení dlužné částky včetně úroků toho komu jsem ručil a který neplatil tak, že mi soud začal vyhrožovat exekucí. Nevěř pokud nechceš..
Nic zlozite...

a tie "voděodolné patice T8" - niekde najdes - ja pouzivam obycajne...natocim trubice
a zatrem to silikonom...ked menim strham silikon a je to...-to je len kvoli korozii lebo mam asi 8cm trubice od hladiny a je tam dost vlhko...
Přidat reakci
1 ...... 25
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31379x