Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...

 

Články » Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...   Vytisknout tuto stránku 

Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...

Publikováno: 15.06.2011 • Autor: © invalida • Rubrika: Zábava

Předem varuju že v tomto článku není jediná užitečná informace a ani rozumná myšlenka...tak bacha na Váš čas..je jen Váš..

Tak jsme si spolu z dětma vydělali společným úsilím nějaký drobný a demokraticky jsme hlasovali co s nima. Já navrhoval vodnýst je do hospody že to není daleko a podpořím a oživím místní ekonomiku. Varianta číslo dvě byla podpořit cizí podnikatele a eště nás budou bolet pastelky..zkrátka nějakej vejlet. Podpora hlavně ciziny to vyhrála..se to v evropský kolonii dalo čekat=)

Takže nastala porada o datumu, cíli štrapáce a jinejch nepodstatnejch věcech. Nakonec jsme se dohodli že zvolíme několik dostupnějších cílů a operativně budeme přizpůsobovat program počasí a počtu puchejřů. A datum nám nějak vyplynul sám. V úterý bude ředitelský volno protože už zase se bude opravovat interaktivní tabule. To je takovej velkej displej nebo monitor místo klasický tabule. Sice se to maže čudlíkem ale zase k tomu není houba, že jo a co máme po sobě házet.. Ale už čtvrtej den volna letos...furt je to rozbitý. Asi mejd in čajna....tam v čajně maj pěstovat čaj jak už z názvu vyplývá a ne se montovat do elektroniky.

Takže sme dohodli úterý ale začli v sobotu. Zkrátili jsme schůzku a každej si obul boty v kterejch pojede. Obešli jsme kus lesa a šli  do vedlejší vesnice na nanuka...to jako abych věděl jestli mám vzít mraky náplastí a nebo ne. Vodřená pata totiž dokáže pokazit celej den. Když nikdo nepajdal, čekal nás už jen jeden dnešní úkol. Na kraji lesa každej vezme větev kterou unese a odnese ji ke mě na dvůr. To je děsně důležitý. Pro rejpaly musím upozornit že je to asi 25 metrů. A za odměnu si každej moh upýct buřta. Je teda pravda že nastal malej zádrhel, už přijeli chalupáři a tak byla připomínka že oheň kouří. Soused paní vysvětlil že to tak bejvá a že není ohně bez kouře...paní ještě podotkla že děti jsou hlučný a že si půjde stěžovat...druhej soused ji ale  lakonicky oznámil že je to ale to  jediný co s tím může dělat.=)  Když ještě něco mlela tak byla poslána vlýzt na záda a opatrně po prdeli dolů...Někteří lidi jsou nesnášenlivý.

Další mrak na pohodě se zamračil když si malej Jiřík zvrhnul baťůžek. Bez dovolení si celou dobu nes mečovku ve špatně umytým kelímku vod jogurtu. Lekla by i kdyby byl umytej dobře..skoro žádná voda ale světe div se ani nevyskočila! Prej si myslel že řeknu že umřela a ancíci ji snědli..moc se mu líbila atd...ale proč neřek? Dostal by ji...Jak ho potrestat? Mělo by to bejt citelný ale o vejlet bych ho připravit nechtěl. Byl to takovej zajímavě zbarvenej kříženeček. No uvidíme až vychladnu...tohle mě hodně mrzí...

Zejtra jedem takže vod rána topím v udírně a manželka mi udělá 3 bochníky chleba a 3 pekáče buchet. Děti maj totiž nařízeno jen pláštěnku, plastovku s pitím a sušenku. Je to na celej den a stačí když se sedřu já. A protože jedem ve všední den, jede první mašinka už ve čtvrt na pět. Některý všechny maminky mě obdivovali krouživým pohybem na čele...ale prošlo to. Máme v plánu projít 2-3 zříceniny, jednu akvaristiku a možná muzeum. A příležitostně něco cestou.

Zabalil sem lekárničku, vytištěný jízdní řády, knížku pohádek atd... potraviny až ráno. Sem zvědavej jak se sejdem.

U vlaku sem byl o 40 minut dřív, a po maminách sem chtěl aby tady byli aspoň o 10 minut dřív...koupě lístků atd. Kdyby někdo věděl jak se ženský řekne pro ni srozumitelně o 10 minut dřív, tuto informaci vyměním za 2 lahváče=) Ale zas to začlo nepříjemností, ale to se říká že to vyjde, tak uvidíme. Šlo o nepodstatnou věc ale podělím se o ni. Vlastně pro tohle  kroužek vznikl...nebo proti tomu?

Přesto že mám odjezd v hlavě i na papíře jdu se raději podívat na tabuli. Před tabulí je inteligentně postavena jediná lavička místního nádražíčka a na ni 3 místní chlapci. Tak 7-8 třída..možná že to ani sami nevědí pro sporadičnost školní docházky. Proboha co tu dělaj tak brzo? Všichni pěkně cigárko v koutku, neuhnou abych viděl, a ještě mi to jeden fokunul do ksichtu. "Pánové tady se nekouří..já Vám to klidně přečtu jestli ste to už zapoměli" Dva mi ukazujou prostředníček, asi maj bebí..=) napadá mě ale co když je za ty jejich kolíčky popadnu a pořádně sportovně zařadím, u kterýho kvaltu budou řvát nejvíc? Jednou sem zkusil zpátečku a modlidba k Aláhovi jistá=) Ale vyhrálo to moje o trošinku lepší já....ale kluci, kdybyste zvedli pozadí a pustili aspoň támhle tu paní s berlema sednout, nic by se Vám nestalo. " Polib mi p... ty č..." 2x to mlasklo..asi pusa =) a bylo po hrdinství. Už sem jen ukazoval vajgly a zas bylo jednou čisto..."Ten sem sem ale nehodil já!  To nevadí házíš je i jinde a ty sbíraj jiný i za Tebe!"

Takže mi nezbejvá než přemejšlet nad budoucností..přijdou mi vynadat maminky? Přinesou mi tátové pívo a nebo mi chlapci přijdou vyvětrat ve skleníku cihlou? Aby se dohodli a dali mi po hubě, na to asi nemaj. Ale třeba už i na to je klávesová zkratka=)

No nic už něco přijíždí..jasně Pepča s mámou. Ti nejdál jezdí nejdřív, to je takovej zákon. Zbejvá asi 16 minut a je nás půlka(= Přesně jak sem čekal. Zbejvá 7 minut a kupodivu jsme všichni..ale pořád mě překvapuje že se auto dá startovat i kvůli pětašedesáti metrum. A kupodivu i mockrát denně. Jdu teda koupit lístky a přesto že není moc času zkoušíme s výpravčím nacvičenej vtípek.."Dejte nám 14 malejch a jeden velkej lístek. A kam ty lístky chcete? Do ruky přece=) " Holky se řehtaj, klukům to asi nedošlo a mámy kouřej za rohem. Ale pánové klídek po 14-15 roce prej holky mentálně doženem..teda říká se to=)

Vlak přijel načas, nastoupili jsme v pohodě a zamávat se taky stihlo. Konečně klid.... Teď už je to v mojí režii takže si musím zkontrolovat co jsem přebral a večer pokud možno večer nepoužitý nebo nenačatý vrátil. Sem udělal někde chybu, říkal sem pití, pláštěnku a sušenku, večer jsme doma jako na exuus caballus. Ale asi to znělo jedem na celou zimu na Aljašku..Kam všechny ty krámy dáme? Zkusíme debilní telefon a sakra drahý informace..třeba to vyjde.

"Jo je tam úschovna, číslo Vám posílám" ale nejradši by nám eště přečetla půlku Babičky..je to přece placený=)

"Haló tady Venca uschováváte už takhle ráno? Ne! A proč tam teda jste? My přebíráme zásilky ale úschovnu otevřem až dýl!! Hele pani a co za kilo do kapsy? Nešlo by to dřív? Ne!!! A za dvě? Stavte se a uvidíme..=) Čechy!!!!!!!!!"

Tak to by bylo..víc dělat  nejde. Tak eště zkontrolovat děti. Počet sedí ale je trochu hlučno. Půlka dětí má zašpuntovaný hlavy a skoro všichni se cpou. Už jsme z domova skoro půlhoďku. Tak to teda ne. Hlavy odšpuntovat a budem počítat zajíce. Jo a svačiny schováme. A co to tady smrdí? Třeťandy asi spali v drogerii a eště se  na ně zvrhla polička v koupelně. To bych zakázal! Tak děti , buďte už na rozumným volume..to se fakt nedá.

Bohužel závada není na vašem příjmači. 4 starší dámy, každá o něčem jiném ale rozumějí si. Nejhorší ale je, že nejspíš celej život dělali se zbíječkou, jak by jinak mohly bejt tak hluchý? Nejdřív sem jim chtěl něco říct, ale spočítal sem si jejich hole a tak sem to radši nechal bejt. Ve vláčku už se nepřihodilo nic podstatnýho, kromě toho že sem musel dát průvodčímu vzorek uzenýho (teplý v báglu neutajíš=) a holky objevili záchodový dveře na čudlík. Musel sem je usměrnit=)

Po příjezdu do města jsem nejdřív pátral jestli náš spoj který nám podle jízdního neřádu ujíždí o 4 minuty nemá zpoždění. No jasně, čistě náhodou to odjelo na čas...takže úschovna. Dobrý den já sem Vám volal. Bla bla a platí se tolik za každej kus. To nedám! Ale vytáh sem z báglu tašku co dávaj občas v obchoďáku a udělal z přebytečností jedno zavazadlo.

A do kdy tu večer jste? Jen do půl druhý. Ale může Vám to vydat výpravčí...není to sice jeho práce ale možná Vám to dá. Zbožňuju český dráhy za jejich stále nepoužitelnější služby...

Abych to upřesnil, paní byla hodná a 2kila si nevzala když je to pro úlevu dětí ale záchod už nám napočítala...14x7..

a pryč odsud. Zlatá vesnice!

Máme přes 2 hodiny času tak se radíme co teď. Zkontrolujem uzený tady, nebo půjdem k řece? Ale i kousat cestou by šlo... Dohodli jsme se že se najíme a pak zkouknem řeku ale dopadlo to úplně jinak. Nastoupila sem totiž osmička lidí s nápisem na zádech . Městský služby.  7 z nich obsadilo 2 lavičky, kouřilo, plivalo na zem a jeden občas takovým zádovým fofrníkem zvířil prach okolo. Sice bych to asi dělal jinak ale protože jsem jen obyčejnej chlap, musím s pokorou obdivovat propracovanost systému využití našich daní. To je fakt síla....

Tak se najíme až u řeky, když tady zbytečně prášej. Kousek jsme šli parkem a kousek městem. Sice to jsou stromy neakvarijní ale přesto jsme se pokoušeli je určit. Celkem mě překvapilo že některý děti už poznaj krušinu od olše a dokonce i jinan nebo řešetlák. Na druhou stranu nevidí rozdíl mezi borovicí černou a sosnou. A o jilmu kdosi prohlásil že je to divná lípa.

Cestou městem jsem akorát zjistil že všude otvíraj až v 9 a v jednom krámku maj napsáno že otvíraj mezi 8-mou a 11 hodinou =) A před jednou hospodou jsme dokázali určit hrubku na tabuli. Pštrosý vejce bych snad nedokázal napsat ani já.=)

U řeky se mi dost ulevilo na zádech protože maso i chleba celkem chutnalo. Buchty taky. Při tom jsme pozorovali labutě a kačeny. Schodli jsme se na tom že by asi na akvárku plavat nechtěli, tak nemá cenu je lovit. Dívali jsme se na kořeny vrb vlající v proudu u břehu a něco málo si povídali o tom jak se tyhle úkryty líbí rybám. Ryby jsme ale neviděli žádný. Pak jsme se byli podívat kde do řeky ústí potok a pozorovali kde rostou v přírodě vodní rostliny. Děti uznali že sem měl pravdu že je to jen v zákrutech u břehu a že to asi bude podobný i v amazonce o kterou se chceme pokusit.

Ještě jsme se byli podívat na mostě a kolem pilířů na písčinách bylo vidět ohromný množství malejch rybek. Děti chtěj vědět jakejch. Já nevím..vidíme jen stín hejna. Ale strejdo, že to zjistíš..a já blbec to slíbil. Jak to zjistím? Na dálku to nepoznám, a když nedejbože vlezu do vody tak uplavou. Že já jen něco neplác...na hradě jim to taky stačí, plácat kraviny a eště je za to dobře platěj. Jenže to já nemám ve zvyku. Ale jak to zjistím mi jasný nejni. Fakt sem moh plácnout volovinu...nikdo by mě neusvědčil a že tam obvykle bejvá jinej druh? Tenkrát tam byli ty moje=) No ale neplác sem nic...

Tak pomalu zpátky na vlak aby nám to neujelo. Cestou jsme se ještě stavěli na přejezdu a na křižovatce. Je to neakvarijní informace ale můžem si k tomu taky něco říct. Ukázal jsem dětem fotku v mobilu. Víte kdo to je? Vítek si vzpoměl, to je ta paní co nám přinesla jávskej mech výměnou za malinký ancistruse. Jo to byla ona..Monika! Šla z noční směny, mp3ku na uších a vlak ji přejel..děti na to pozor. Tenhle křížek tady po ní zbyl. Buďte chytřejší než dospělí a když to cinká nechoďte. Matěj prones větu na zabití. Já s mámou chodím, ale jen když pospícháme..Co dodat...

Tady v tom místě ty světla cinkaj dlouho a měli jsme kliku že zrovna začli. Tak jsme koukali kolik dospělejch je tak blbejch že nedbá. Dokonce měli děti dovolíno říkat další blb. Z 19 lidí jich šlo na červenou 19. Takže sme si řekli že na červenou chodí jen blb a že na červenou se nechodí ani když nás nikdo nevidí.

Ještě sme se stavěli u křižovatky. Když mi jedem na vejlet tak je hezký koukat jak jdou jiný do školy. A hlavně tam stojí policajt a ty u nás ve vsi nemáme. Tak děti vidíte toho policajta? Co myslíte že má dělat a co dělat nemá...Přišli sme na to že nemá krást a musí dávat pokuty. Tak to upřesňuju. Ten támhle má dávat pozor aby děti co choděj támhle do tý školy, nevlezli pod auto. A určitě se asi nemá vybavovat se slečnou zády k přechodu a s cigárem v hubě. Děsnej smích... A děti to není všechno, tady ten vždycky odejde ve tři čtvrtě na osm..a nejvíc lezou pod auto ty děti co jdou na poslední chvíli..to není moc chytrý.

Po 15 letech po mě chtěl policajt občanku..před 15 lety byla v metru bomba. Asi chtěl vědět jak se jmenuju ale stačilo se zeptat. Já bych mu top řek i bez mučení..sem posera=)

Popojeli jsme asi 25 minut a čeká nás výstup na první zříceninu. Potkali jsme krám takže všem kupuju nanuka. Vylízat tady a papír? Do koše zařvou hromadně! Hurá...má to smysl.

Nevím jak vypadalo středohoří ve středověku ale postavit hrad na holým kopci je děsně blbej nápad. Sem úplně durch ale děti kupodivu neprotestujou. Žádnej stín a v podstatě jen pár kamenů. Jen tady píšou že ten co tu bydlel se 2x denně koupal, že se to tenkrát nenosilo a voda se nosila zezdola ze vsi. Nechtěl bych bejt jeho poddanej. Myslím že to nějak zaonačím a další kopce nestihnem i když je to kousek.

Cesta z kopce už byla veselejší a dokonce jsme koukali po kytkách. Tady ve středohoří jsou to sice suchomilný kytky, ale snad není trestný o nich něco vědět. S podivem zjišťuju že nikdo neví co je to třeba jestřábník http://www.naturfoto.cz/jestrabnik-chlupacek-fotografie-8636.html a po letech nálézám kominička. Oficiálně je to tuším Bika Ladní. http://www.paukertova.cz/gallery.php?modul=gallery&akce=obrazek_ukaz&obrazek_id=4233 Kytka co má černohnědej květ. U nás už asi neroste...seká se mašinama a stihne se všechno před vytvořením semen...spěch není vždy dobrej. Kopretinu aby u nás člověk pohledal. Ale hodně mě pobavilo že bika patří mezi stínovcovitý....miluje slunný místa.

Na druhej kopec jsme vylezli....pár kamenů a ani nic na ceduli. Takže přečtu pár info z papíru co sem si stáh a asi 3 pohádky. Dojídáme zbytek uzenýho a hodně sem naštval malýho Zdendu. Celou cestu vykládá že mu máma dala 500 korun. Všichni maj maso akorát Zdenda má 500...kdyby se nebál asi by mě nakop. Je trošku rezavej a vzteklej=) "Už nechci" urazil se ale když to chci rozdělit,rychle ho pýcha opouští.

Dochází pití ale vesnice na obzoru a hurá i krámek. Zavříno ale paní už jde..byla na poště pro drobný. Takže zase nanuka sušenku dle výběru a pití. Trošku probíráme ekonomiku. Je lepší koupit každýmu malou půllitrovou vodu za 23 nebo dvaapůl litru za 14 a rozdělit se? Zbyde nám víc na elka!! Návrh přijat a protože paní toho moc neměla tak byla limča 2 barev a ani se nikdo nehádal. No eště trošku povídám o zbytečnejch plastech a době rozkladu, ale o tom děti vědí dost. Bohužel vědět je naprosto zbytečný...měli by sme s tím něco dělat!!!! Ne není to chyba...nemělo tam bejt mělo by se ale měli by sme... Stavujem se na poště a kupuju pohledy a známky....jo a tužku. Za blbost se platí=)

Mě už bolej nohy ale děti si nestěžujou. Zastávka v hospodě přijata s nadšením. Limču a možná párek jestli v krámě má, já tam zavolám. Hospodskej párky sehnal tak bude párek k obědu. Eště nám pustil v televizi pohádkuz tak nás to stálo víc jak hodinu času.

Honzík mi svěřil tajemství..mi doma nejíme maso, máma nechce aby sme byli tlustý, neřekneš to na mě že sem měl to uzený? Ne, stejně bylo z našeho Pepíka a to byl čuník hubeňour. Tak jakýpak tlustý.  A až pudeš kolem, stav se, zkontrolujem udírnu jestli tam něco nevisí=)  Vypadá to že mám o pravbidelný návštěvy postaráno..

Procházíme nádherný údolíčko kolem potoka a hledáme v mapě nejbližší nádraží. Jenže nevíme kde je sever žejo, takže tahám z báglu kousek kůry, magnet a jehlu. Se tam náhodou vyskyt...

Předvádíme si čínskej kompas v hrnečku. Skoro nevím jestli to není největší zážitek celýho dne. Prej ne...lepší bylo čůrat v hospodě na tu zeď co tam maj místo záchodu=) Se picnu=)

Takže si ještě zkusíme rozdělat oheň vypůjčeným křesadlem, protože to se nám moc líbí. Ale jen na kameni u potoka, protože je sucho a hned to ulejváme. Chtěl sem někde koupit cestou buřty ale je fakt hic...to by nemuselo dopadnout. Buřty v myslivecký úpravě (zelený) nás nelákaj. A hurá na vlak. Čeká nás asi 8 kilometrů. Cestou kupuju chleba máslo a krájenej sýr a anglickou. Ukrojím patku, namažu patku pak odkrojený místo na bochníku. Evka nechápe kdo bude jíst celej bochník a vypukla diskuse=) Chvíli je trápím a pak namázlej krajíček odkrojím a podám dál. Tam na papírech si vezměte co kdo bude. Odkrajování chleba je asi ještě lepší než čůrání na zeď. Tuhle fintu nikdo neznal...

Tak rozděluju eště 3 velký limčiu co sem koupil do zásoby a jdem na ten vlak. Pomalu se budem sunout domů. Chtěli jsme se ještě juknout do Mělníka k panu Kučeroviv do Vivárka ale nebylo by už spojení zpátky. Na druhou stranu sem docela rád. Museli bysme busem a to z tolika dětma bych asi nerad. Za prvý linkovej nestaví na požádání a za druhý když vidím co je na silnicích za pitomce je to o strach. Přece jen když náklaďák potrká bus, je to o dost horší než když trkne do lokomotivy. A ty děti musím vrátit ve stavu.  Vidíme divokýho králíka...Ne není to zajíc..je to králík!!! To snad ne, děti z vesnice nepoznaj zajocha vod králíka. No omluvte nás, jsme akva kroužek=(

Takže při popojíždění lokálkou do města všichni vytuhli včetně mě. Až nás průvodčí musel budit. Tak se ještě půjdem kouknout do toho muzea a tý akvaristiky.

Muzeum schrnu jednou větou..strejdo, tady maj akorát samý starý krámy...

Nakoukli sme do kostela...oltář se líbil...samý zlato...za to bych si koupil toho robota=) název hračky sem bohužel zapoměl. Ocenění obrazů bylo taky špička...samá herečka..a takle se přibíjej na Filípínách...bylo to v televizi. Kultura za 500.

A závěrečná akvaristika škoda mluvit. Je tady jen jedna a to mizerná.

Děti teď se půjdem podívat na rybičky..ukážu Vám jak vypadá krupička ale potichu, paní by se zlobila, a ať nic neschodíte.

Dobrý den, dobrý den, dobrý den..paní mi zdravíme tak buď taky vychovaná. Se trochu červenám..Jirka už je takovej.

První věta..Tady To smrdí..Druhá věta mi se dem podívat na krupičku... Reakce prodavačky mě dostala, Krupičku nemáme ale můžu sehnat, ve čtvrtek by tady byla. Koukáme na nádrže šeptám o krupičce a rozdejchávám to. To totiž není prvně že tady seženou i krupičku. Ale musím k pultu. Bylo by mi blbý sem zatáhnout tolik dětí a nic nekoupit.

Máte nějaký tablety? Jo tyhle..jako obvykle, jeden druh a ty zrovna nemusím. Ty ne...tak mi dejte pmdd bez kno... Pohled jak u zubaře..z vodevřenou hubou. Bohužel to taky nebylo prvně...no tak nic ....koupím 20 metrů hadičky, nějaký spojky a odbočky a mizíme.

Chvilku si hrajem v parku na skluzavce a odchod do restaurace. Skoro všichni chtěli rajskou a na ubruse to bylo znát. Ale za tu cenu sme měli pokecat těch stolů eště víc. Cestou ještě byl krámek s keramikou. Děti chtěli sošky tak sem jim koupil podle přání. Teda omezení bylo asi 80 korun za kus. Vybrali si ale jen drobnosti a kupodivu nic neschodili. Fakt sem si voddech.

Domů jsme dorazili v 7 večer a na ryby nám ještě zbylo. Průšvih je to že musím zejtra pro tašku do úschovny. Blbá hlava! Já si vzpoměl a děti taky, ale až ve vlaku.

Přežili jsme ve zdraví a to je hlavní.

A aby byl koloběh dokonalej tak musím dodat co mi oznámil můj soused. Vole až budeš buzerovat omladinu, tak jim ukaž kde máš zahradu. Proč? Chtěli Ti nasypat písek do nádrže u sekačky. Spletli si zahradu a byli u mě. Sem je zaslech včas. Že prej ste na vejletě tak se nemůže nic stát. Tak sem ji naflákal....

Jo a vymyslel sem trest za tu ukradenou mečovku. Jednou nebude mít službu. To je totiž tak.

Vždycky v sobotu chodím do školy sázet kytky co děti v tejdnu vytáhnou, odkalovat co se nestihlo a tak. Chodí vždycky jeden prcek se mnou jako služba. Co bych udělal za hodinu, udělám s ním za 3=) Ale o co mi jde..existuje rozpis, každej v sobotu nemůže ale...všichni maj fejsbůk nebo telefon. Žádný hovory se mnou, půl hodiny před začátkem!!! Vyměn si to s kamarádem a zařiď si to sám. To totiž dětem strašně chybí. Aby věděli že sou taky důležitý. A funguje to a vždycky mám někoho k ruce. Žádný pusť si bednu a nevotravuj. To zas dostanu jmen...

Venca



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 35x Nelíbilo se: 2x Zveřejněno: 15.06.2011 Upraveno: 15.06.2011 Přečteno: 584x

Schválili: Bob66 *** 28.01.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
17.07.2012*****Detektivka...769x
10.10.2011*****Kýma, Bíma hárvestr... aneb téměř po prázdninách!752x
16.02.2013*****Řasokoule surprise38x
22.02.2011*****Ekonomicky a různý jiný fígle...1410x
18.02.2008*****Akce Hradec Králové 2008 - mentální sekce rybičky - net na výletě8451x
20.01.2012*****Kterak správně urážeti oponenta svého slovem či písmem aneb průvodce tvorbou trefných urážek587x
01.06.2011*****Kterak si aquarium udržovati v čistotě bez velké náročnosti na čas Váš, Choti Vaší neb Vaší panské služebné..1382x
06.02.2011*****Bludy abo i somariny, abo co sebe ja dovoľujem myšlec....1082x
16.01.2013*****Jací jsme, aneb akvarijní abeceda...71x
30.12.2012*****Ženská neakvaristická.....aneb, jak dostat opušťák...1263x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
09.06.2014*****Pes akvarista...596x
30.12.2012*****Ženská neakvaristická.....aneb, jak dostat opušťák...1263x
23.10.2012*****Další rozměr akvaristiky...873x
05.08.2012*****Chtěl/a bych akvárko... jsem tady dobře?1290x
17.07.2012*****Detektivka...769x
07.06.2012*****Lojzovo "Paků" a jiný pralesní rybky...1451x
17.05.2012*****Cyprinion macrostomus a trocha asociací...352x
12.04.2012*****Moderní komunikační kanály a jejich význam pro akvaristy510x
10.04.2012*****Proč si nepořizovat mořský akvárko...1171x
07.04.2012*****Zavřenej akvarista1078x
07.04.2012*****Akvabrejle, iluze nebo fakt?653x
07.04.2012*****Úspěchy a něco jako rodičák...486x
15.03.2012*****Akvarista, tvor z jiný panety, aneb když to člověk myslí dobře...2265x
24.02.2012*****Trojky, aneb když se daří...1323x
15.02.2012*****Brazílie a krajiny okolo...926x
13.01.2012*****Amazonie, domov oblíbených krunýřovců trochu jinak...1328x
12.01.2012*****Obchodování čili směna krunýřovce512x
10.01.2012*****Modrý ryby a neboli T.T....1100x
04.01.2012*****Kreveta Ostravská pruhovaná...1009x
04.01.2012*****Říše zvaná akvaristika a její hranice...646x
03.01.2012*****Jak snadno zbohatnout na rybičkách...1170x
01.01.2012*****Bilance...513x
12.12.2011*****Rodič neakvarista a jiný pohromy...780x
06.12.2011*****Vesnická akvaristika v severním teritoriu aneb po česku...974x
19.11.2011*****Mříže, francovka, porcovanej medvěd a tak...682x
10.11.2011*****Proč? Proč ? Proč... aneb běžná schůzka s capartama...1374x
01.11.2011*****Těžká práce redaktora aneb rak...689x
23.10.2011*****Vodní pavouci...800x
21.10.2011*****Doprava krevetek...1016x
10.10.2011*****Kýma, Bíma hárvestr... aneb téměř po prázdninách!752x
19.08.2011*****Jak se vyplácí práce s dětma...994x
22.06.2011*****Kratičkej reklamní...730x
20.06.2011*****Jak sem žehlil vodu...840x
01.06.2011*****Kterak si aquarium udržovati v čistotě bez velké náročnosti na čas Váš, Choti Vaší neb Vaší panské služebné..1382x
27.05.2011*****Dětskej den aneb jak prudit rodičovstvo...a taky jak ho pumpnout...917x
28.04.2011*****Osmadvacet dní...otevřená věc veřejná..1487x
24.04.2011*****Jazykem, srdcem a jak na akvárko s omezeným rozpočtem.2204x
18.03.2011*****Tolerance1165x
01.03.2011*****Akvaristickej bůh....1820x
24.02.2011*****Souvislosti v akváriu2456x
22.02.2011*****Ekonomicky a různý jiný fígle...1410x
16.02.2011*****Teoreticky...1535x
06.02.2011*****Bludy abo i somariny, abo co sebe ja dovoľujem myšlec....1082x
05.02.2011*****Tak vám pěkně děkuju...1195x
03.02.2011*****Kterak si dobré rady k srdci neberu a o výhodách netu..1004x
02.02.2011*****Tuctero zásad k dodržení, při činnosti bohulibé která jest se aquaristikou zove..1054x
01.02.2011*****Cabarius morbus vernum anguiila především druhu anguilla anguilla.983x
26.01.2011*****Šupleroidní psaní a akvaristika jako taková ...913x
25.01.2011*****Akvaristi na chatě..1482x
24.01.2011*****Biochemická autoregulace vodních rostlin...1185x
27.12.2010*****Akvaristickej potěr a co stále překvapí1460x
02.12.2010*****Zaměněný písmeno a vězni skla1830x
25.11.2010*****Svátky mrtvejch stromečků, ochotnej prodavač a konec akva.2482x
17.11.2010*****Akvaristika bez kravaty a tajemnej Pepa1800x
11.11.2010*****Ukradený dřevo3035x
08.10.2010*****Nepovedenej čtvereček..pozdravit?1628x
03.10.2010*****Pěstování ryb aneb akvaristika včera dnes a snad i..2320x
23.09.2010*****Tři prvňáci1415x
14.09.2010*****Jak sem choval listonoha a dokonce i dva3432x



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/702-vejlet-a-jak-se-neco-povedlo-a-neco-min%25EF%25BF%25BD%25EF%25BF%25BD