Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - PaKa II

 

Prezentace » PaKa » PaKa II » Nápověda 

Hlavní fotka



PaKa II

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: PaKa   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 4. 3. 2016   Aktualizace: 1. 8. 2017 Nové fotografie Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 257   Počet palců: 0
Založení: 4. 3. 2016   Stáří: 8 let a 1 měsíc
Objem: 240 litrů   Čistý objem: 180 litrů
Tloušťka skla: 8 mm   Objem bez skla: 223 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 3+0   Komentářů: 9
*     *     *     *


Rozměry: 150 cm x 40 cm x 40 cm

Popis: prodáno

Biotop: Vyloženě mišmaš. :D

CO2: CO2 set s nočním vypínáním

Dno: Písek flexi 2-4 mm.

Filtrace: EHEIM professinel 4+ 250 (2271)

Hnojení: PMDD

Osvětlení: LED pásky "udělej si sám".

Pozadí: Černá folie samolepící

Topení: Topení Eheim Jager

Údržba: 1x týdně, výměna 30-50 % vody, očista skel, otrhání špatných listů....

Voda: Přímo z vodovodu hadicí.

Vzduchování: --

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(2)
Složka
Ostatní

(2)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
07.08.2017
televize :)
televize :)
07.08.2017
NahoruDeníček
29
7.2017
Týýýjo, přes rok jsme nebyli aktivní v novinkách.. jednoduše jsme se učili co a jak. Některý cesty byly špatný, ale i tak si myslím, že jsme se dopracovali k "něčemu". Pořád to není ono (ani zdaleka), ale každý krok vpřed se počítá, že jo :-)

!!!! Aktuálně ale hledám nový domov pro rybí osazenstvo cca 35 kousků (neonka, tetra měděná, otík) A jako bonus a velké díky daruji "balíček kytek" a 3 neritiny, nějaké to papání pro ně atd.). Budeme se stěhovat a bohužel - než vyřešíme všechno okolo, chci, aby ryby a kvítí neumřely. Nic za ty moje potvory nechci, jen, aby šly do dobrých rukou... :) Ideálně Brno. Pište do SZ.
18
5.2016
Náhled
Ano včera byl den D.

Ve zkratce - tak dlouho jsem žvanila o CO2, až se přítel slitoval.... STOP! Kecám! Takhle to nebylo. Tak tedy znovu.

Tak dlouho jsem žvanila o CO2, až se přítel nasr*l a prostě set objednal. Ano, dokonce přiznal, že už ho to nebavilo poslouchat. Tak teď mi zacpal pusu. CO2 bombou.

A dneska - dneska, dámy a pánové, mi začaly kytkat bubliny. Tedy... eeeee... Bublat kytky. Tak si taky tak bublám. Spokojeností. Asi jako ty kytky. love


PS:.....o tom rozbitým dropcheckeru, co mi včera spadl na zem, nikomu neříkejte....




10
5.2016
Takže pokračujeme v intervalu - cca 14 dní výměna 50 % vody, očištění skel (pořídila jsem si parádní magnetickou stěrku a obden s ní to sklo projedu).

Co mě trápí snad není ani tak řasa, která se zatím sice pořád minimálně dělá, ale spíš kytky. Chvilku to vypadalo, že už se to zlomilo a pak zase prd. Nerostou mi kytky. Nebo rostou, ale pomalu a blbě. tone

Echinodorus vypadá, že to vzdává (tak jsem mu tam šoupla pár jílových gulí). Všechno ostatní stagnuje, snad kromě Valisnerky, ta celkem roste a vyhání nové šlahounky. A celkem popolezla i Cuba. Jinak hrůza. Staurogyne vždycky vyhodí dva nový lístky, pod ním druhý dva jsou ok a třetí řada a chytne řesu (takový ty zelený puntíky) a zesvětlá a za týden odpadne.

Vzhledem k tomu, že jsem trvale přešla z PP Complete na PMDD a dávám nejmenší možnou dávku (a změna minimální), tak mám dost podezření na chybějící fosfor (alespoň, co jsem si načetla). Jenže už mi dva týdny samozřejmě vrtá hlavou CO2. Ten tekutej sajrajt rozhodně není optimální a na CO2 set se mi hned jen tak nechce (státnice na krku, takže výroba ani omylem a kupovat.. no takovej výdaj snad až po prázdninách). Jako celkově máme teď v akva cca 50 ryb (největší hejno tvoří neonky), tak jsem doufala, že CO2 zatím bude dost přirozeně. Ještě jsem se rozhodla zkusit prvně ten fosfor, v minimální dávce a uvidím. tone Nějaké rady a nápady? :-(
2
4.2016
Náhled
Dneska jsme nakupovali (no jo, zas). hmm

Tentokráte v nějakém tom zahradnickém-cosi-hausu. (Nazvala bych to leda tady-je-draho-haus anebo je-hezky-všichni-jedem-nakupovat-haus...No, ale to sem nepatří.)

Akutně jsem potřebovala mega dlouhé hadice (a takový ten skvělý udělátor na fotce), ať při údržbě nemusím kbelíkovat jako tydýtka.

A vhledem k tomu, že při odkalování nebo dopouštění vody vždycky někde nacachtám a následně zkouším odolnost své kostrče na dlažbě (au), tak se to celkem hodilo. A navíc - kbelíková posilovna není nic pro mě. hop

Tož tak a údržbě akvárka zdar!


27
3.2016
Náhled
Včera byla burza a hádejte co.. no co no... to zas bylo peněz!

Ale tak trochu se nám rozrostla osádka akva. Na zkoušku přidány i krevetky, měla jsem trochu strach, jak vyjdou s tetrama (protože jsou to poletuchy divoký), ale krevetky na ně jdou se vztyčeným prostředníkem (imaginárním samozřejmě, ehm). No prostě na ně totál seruší a jedou si svoje frrr ňa ňa ňa.

Rada na závěr: Nikdy si akva neumisťujte přímo naproti vašemu pracovnímu stolu. Namísto do práce čumíte do akva. Achjo. rozzureny


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Angus68 Re
29.7.17 17:00
Krásný akvárium palec potlesk potlesk
PaKa Re
4.5.16 9:45
Určitě to stojí za to! :) Můžu jen doporučit palec
Sagittariusi Re
3.5.16 17:31
To udelátko na vodu ma v poslednej dobe láka tiež :-D predsa len každú nedeľu vláčiť a liať vodu z dvoch 25l kanistrov ma nebaví :-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/24792