Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - prerábka 54l

 

Prezentace » bugy » prerábka 54l » Nápověda 

Hlavní fotka



prerábka 54l

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: bugy   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 2. 7. 2015   Aktualizace: 14. 4. 2016 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 183   Počet palců: 0
Založení: 24. 6. 2015   Stáří: 8 let a 9 měsíců
Objem: 54 litrů   Čistý objem: 41 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 4+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 60 cm x 30 cm x 30 cm

Popis: Som začiatočník, čiže budem vďačná za každú radu

CO2: zatial len burčiak (sklenený diffusor umiestnený pri vývode z filtra), + každý deň 2ml Easy Carbo

Dekorace: dva prírodné korene

Filtrace: Fluval U2

Hnojení: po rôznych experimentoch s PMDD (ešte som len začiatočník) ktoré fungovali tak jedine na riasy, tak mením na Profito 1ml denne, Ferro 0,5ml denne + EC 2ml denne

Osvětlení: 15w pôvodná trubica v kryte + 24w trubica ( spínacie hodiny 11:00 -14:00, 18:00 - 23:59)

Pozadí: čierne

Údržba: 1x týždenne odkalenie a súčastná výmena 50% vody

Voda: vodovodná

Vzduchování: nie

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(3)
Složka
Ostatní

(3)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
29.08.2015
02.07.2015
NahoruDeníček
14
4.2016
Náhled
a takto to vyzerá už vyrastené prichytené na rastline.
14
4.2016
Náhled
Ja už som zúfala :( neviem čo robiť, vždy pár hodín po vyčistení akvária mi lieta po akváriu milion takýchto dobrných čiastočiek. a po pár dňoch sa to uloží na rastlínách a vyrastie. potom to vždy ručne znova zošúcham prstami dole z rastlín a odsajem, je to take slizovite tmavo zelené až čierne a toto sa opakuje no ja neviem aspon 2 mesiace už. čo mám robiť prosím vás a čo to je za riasu. časté výmeny vody absolútne nepomohli.
22
9.2015
Náhled
Tak po mesiaci sa to začína rozrastať celkom slušne. Možem povedať aj že zelená je akoby zelenšia. Možno profito funguje. Stále bojujem s viacerými riasami, začínam sa zmierovať s tým že bez rias nebudem nikdy, kedže sa rastlinám darí, tak to už nejako riešiť nebudem.
16
8.2015
takže som to už vzdala s tým hrozným setovým filtrom claro600 a objednala som fluva U2. Uplne sa na neho teším a taktiež už nejdem robiť žiadne experimenty(kombinacia tenso coctail + plantapro macro + easy carbo , lebo to nejako vobec nefungovalo, akurat tak na riasy. takže som objednala komplet easy carbo, profito, ferro. je to overené a funguje to tak idem do toho :)
11
8.2015
Náhled
Takže aktuálne mám pár nových rastlín. Sú to hlavne rýchlorastúce ako ste mi radili podaktorí. (egeria densa, heteranthera zosterifolia, Limnophila aromatica a pravdepodobne Cabomba aquatica niesom si istá, pretože som si ju neobjednala ale prišla mi asi namiesto blyxy + ešte jeden košíček HC, skúsim ten, glosse sa vôbec nedarí + ešte jeden trs emerzne dopestovaného machu z lesa :-D , uvidím čo ten sprví.)

Riccia mi úplne odhnila tú som vyhodila, pogostemon rastie pekne vyhána vela malých bočných ružíc, rotala wallichi sa tiež rozrastá psoupne, ostatné rastliny celkom stagnujú, alebo sa im moc nedarí, resp ich napáda riasa. Som zvedavá ako sa rastliny v pozadí chytia, zopár z nich vyzerá biedne, hlavne heteranthera zosterifolia a limnophila aromatica pretože sú to emerzy tak uvidím čo z toho bude.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

rossolio Re
19.8.15 10:03
palec palec potlesk
paradoKs Re
3.7.15 8:37
Ahoj, neviděl bych tu nic zásadně špatného. Jak píšeš rostlinky budou nasazovat submerzni listy a ty původní logicky musí zahnivat. Takže častá výměna části vody bude jistě vhodná a jak tu někdo psal,tu glosu opravdu roztrid. Poprvé jsem ji taky takto zasadil,ale co nevyrostlo nové, tak komplet uhnilo. Jinak i v písku mi roste, jen ji teda nesmím stříhat, jak jsem ji strihal hodně hnila. A s tím světlem, dej svícení s přestávkou,nebo svit jedním tělesem celou dobu a druhé nech zapnout o hodinu později a dřív vypnout... Kolísání světelné intenzity se mi osvědčilo moc dobře ;-)
secrof74 Re
3.7.15 8:17
Pěkná předělávka. Ale Glossu máš špatně vysázenou. Neudělá ti kobereček a v takhle jemném písku ti bude uhnívat. Rozsázej jí po stonečkách a tak 1cm od sebe. Je to sice šílená práce, ale do měsíce máš nádherný kobereček. jinak držím palce.. palec palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/23340