Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - První 96l akva

 

Prezentace » Humbal89 » První 96l akva » Nápověda 

Hlavní fotka



První 96l akva

ZRUŠENO

Majitel: Humbal89   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 23. 7. 2014   Aktualizace: 19. 3. 2015 Nové fotografie 
Počet návštěv: 1410   Počet palců: 0
Založení: 5. 9. 2014   Stáří: 6 měsíců
Objem: 96 litrů   Čistý objem: 72 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 9 uživatelů
Fotek a videí: 74+5   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 16. 03. 2015

Rozměry: 80 cm x 30 cm x 40 cm

Popis: Po velkým nadšení do akvaristiky který mě chytlo první bettou kterou jsem dostal k narozeninám jsem se rozhodl ještě k 2 papouškům pořídit akvarium. Jsem začátečník taže každé rady si cením, snažím se vyvarovat co nejvíce chybám začátečníku ale určitě se nějaká najde. Akvárium je ve výstavbě, čekám na vymalování pokoje, cca koncem srpna přidám fotografie z instalace atd.


Bylo jsem spokojený se stavem akvaria. Rodili se pravidelně malý ancistrusové, gupky a tetry. Bohužel ho vymlátila krupice. Proto jsem toto akvarium zrušil a budu se snažit vytvořit biotop black water tak snad se mi podaří. Dík za přízeň, kterou jste dávali této prezetnaci.

CO2: CO2 Vital Rataj

Dekorace: 2x Kameny z pohoří Biokovo Chorvatsko, 1x kořen mangrove

Dno: Flexiobklady 2-4mm černý šterk cca 13kg, v místech kde jsou větší rostliny je pod štěrkem vrstva Rataj profi soil

Filtrace: Biobox 2, 4 typy náplně 2 velké, po zkouškách sem trochu přeměnil pořadí a typy náplní. Boxy jsem si rozřezal tak abych mohl plnit nebo propirat molitan. Nakonec je sestava od vrchu:vatovy plátek, cca 3cm tlustá vrstva molitanu, keramické válečky, molitan, eheim substrat pro cca 300ml,jílové kuličky. V části kde je teploměr jsem ještě strčil jednu kostku biomolitanu který propiram co týden společně s vatou, zbytek plánuju tak co půl roku čistit :)

Hnojení: Rataj Bioflor

Chemie: Rataj Bioflor, Rataj Bioactiv

Krmení: Sera Vipan, Sera Wels chips, spařená okurka nebo špenát, larva černého komára, artemie, Hikari Algae Wafers,Hikari Betta Bio-Gold, Rataj Universal, Rataj artemii, Rataj Colour, Dafnia Aquarimex

Osvětlení: Led, 2 pásy ledově bílá , prostřední žlutá 7.7w

Pozadí: Černá tapeta

Stojan: Komoda Malm Ikea

Topení: Easyklim 100w, nastaveno na 24 stupňů. Zapínám jen přes noc, přes den ohřívá světlo :)

Údržba: 1 týdně 1/3 vody, odkaleni a vyčištění molitanu a vaty.

Voda: Ze studny, bez úprav

Vzduchování: Filtr dostatečně čeří díky rampě

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(73)
Složka
Ostatní

(13)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Akva

(35)
Složka
Osazenstvo

(25)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
16.02.2015
14.02.2015
23.12.2014
22.11.2014
10.11.2014
09.11.2014
04.11.2014
14.10.2014
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
Videa
NahoruDeníček
16
3.2015
Náhled
Zdravím, takže o dvou dnech léčby solí jsem přistoupil na eshu. Během několika hodin malý sumci byly hotový a nejhorší je že i většina ryb už plavala bokem u hladiny. Tak jsem teda dávkoval i druhý den ale stejně nepomohlo ryby už asi byly v těžkým stadiu. Bohužel přišel sem o všechny kromě prcků pavých oček který plavou v nouzuvce 12l. Akvarium je uplně prázdné jen kořen jsem nechal, vše ostatní buďto prodávám nebo daruji. Protože akvarium bude nakonec black water biotom a bude tam určitě chovná skupina l201 založím uplně novou prezetnaci. Děkuji za přízeň u této prezetnace, byla to první větší akvarium na který budu vzpomínat ale musíme se posunout dál :) ahoj
12
3.2015
Zdravím :) tak už to přišlo i na mě...krupička tone donesl sem si ji s čichavcema z hornbachu olomouc. Všechny ryby v akvariu jsou napadený...bohužel sem mohl řpidat jen sůl a zvednout teplotu kvůli sumcům, ty by prý eshu moc nesnášeli. A mě jde hlavně o ně. Už je nakoupený materiál na nový stojan, zítra se jedu podívat po dlouhé době do prodejny p. Rataje. Mám v plánu předělat akva, chtěl bych jen nějaký rozvětvený amano wood nebo vinou revu, doma mám plno břidlice..udělat to jednoduchý, maximalně nějaký anubiasy..hlavně aby to bylo ideální pro sumce, ostatních ryb se chci zbavit. Tak uvidím jak to vše pujde, čekám na svaření stojanu a pak se na to vrhnu.
16
2.2015
Náhled
Zdravím, dlouho jsem nic nepsal a nepřidával. Na konci listopadu mě došel bioflor a já přestal dávkovat, doufaje že to pojede jako do té doby. Ukázalo se že to tak nebude. Do konce února mi zrezli všechny rostliny krom anubiasů a eleocharis ty jediný to přežili. I když jsem koupil přípravek na způsob biofloru od dennerle rostliny to nerozchodili. tone Tak jsem se rozhodl nakoupit nový rostliny, jelikož nemám teď moc času nemohl jsem si zajet do aqua-daho a tak sem si řekl že zkusím rosltiny od dennerle, sice vyšší cena ale tak snad to k nečemu bude. A hlavně jsem koupil velkou láhvičku biofloru. Po zasazení nových rostlin a přídání biofloru během 4 dnů nová rostliny vyrostli o cca 3-4cm, staré zůstali nastejno krom eleocharisu který vyrašil nové trávy a celkově se vytáhl. Takže jsem spokojený, a bez biofloru už ani ránu! hop
ahoj
4
1.2015
Zdravím :) tak akvariu se daří udržet stálá rovnováha :) nějak nedodržuju pravidelný výměny vody v přesný den..někdy to dělám za týden někdy za 10 dní... rybky nekrmím každý den, někdy 2x jak kdy mám čas a akvariu se daří jak jen může :) žádný nemoci, rostliny se drží, ancistrusové už mají podruhé skrýš plnou jiker, gupky rodí pořád ale stím že je neodlovuju tak je vždycky požerou, jen sem tam najdu nějakou malinkou ve filtru kde stojí celkem voda tak se jí tam daří. Nová odkalovačka konečně odkalila ten bordel ze dna no bylo tam toho pěkně :) Takže já sem spokojený a přeju všem kolegům akvaristům hodně uspěchů a radosti s akvarii do nového roku :)
21
12.2014
Zdravím, tak dnes sem si konečně vybral pořádnou odkalovačku Tetratec GC 50. Ta moje první za 50kč my při každým odkalení odsála snad půl kila šterku..i když sem tam dal vatu tak se hned zase ucpala.. takže konečně budu moct pořádně odkalit a ne jen po povrchu :)...Jinak akvarium jede beze změn..jen malý ancistrusové se konečně rozplavali tak lítají po akvariu jinak žádný novinky :)


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Humbal89 Re
2.3.15 12:05
Je to žako kongo :) mám 2, a oba rádi chodí okolo skla a chytají ryby smích
Filip666 Re
2.3.15 5:26
Daří se ti palec
Zaujal mě ten papoušek co se dívá na akvárko co je zač? ;-)
afc1886 Re
23.12.14 11:19
pěkné palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/21158