Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Školní akvária

 

Prezentace » Filip980 » Školní akvária » Nápověda 

Hlavní fotka



Školní akvária

ZRUŠENO

Majitel: Filip980   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 23. 10. 2010   Aktualizace: 5. 7. 2013 Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb Změna v seznamu rostlin Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 2334   Počet palců: 0
Založení: 21. 10. 2010   Stáří: 3 roky a 8 měsíců
Objem: 159 litrů   Čistý objem: 110 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 5 uživatelů
Fotek a videí: 8+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 20. 06. 2014

Rozměry: 70 cm x 35 cm x 40 cm

Popis: Akvária v gymnáziu, v chovatelském koutku kroužku freoni, o která se starám. Když jsem se přihlásil o to, že se budu starat o akvárium s rybami (96 litrů), se nikdo nestaral dva roky. Novou tvář získal, když jsem ho ve čtvrtek 21.10. 2010 kompletně vyčistil. O další akvárium s dvěmi želvami (63 litrů) jsem se začal starat o něco později. Na želvy jsou se mnou zapsaní další dva studenti, ovšem jen já se o želvy starám, krmím je a čistím a další student je nosí na letní prázdniny k sobě domů do jezírka. Po létě 2011 se do školy přinesla už jen jedna želva, ta druhá se ztratila či co. Ani pořádně nevím, co se s ní stalo. V akváriu s rybami mám už několik svých, kterých mi tam bylo dříve dost líto, spolužáci do akvária házeli různé věci. Opakované překrmování ryb a uhýn 3/4 ryb mě přesvědčilo o zrušení této nádrže.

Dekorace: kameny, kořeny

Dno: říční štěrk zrnitost 2-4mm asi 10 kg

Filtrace: u ryb Atman AT-F302

Krmení: pro ryby - dajana tropica vločky, dajana colour flakes, dajana wafer discs mix, pro želva - sušené gamarusy, granule

Osvětlení: přesně nevím ani u želv ani u ryb

Pozadí: u ryb rostlinná tapeta, u želv žádné

Stojan: ryby - dřevěná skříň (akvárium je položené na horní polici, v dolní polici má území křeček), želva - stůl hned naproti skříni s akváriem

Topení: ne

Údržba: Čištění ryb je prováděno jednou za půlroku. Kvůli tomu musím v gymplu odpoledne strávit několik hodin. Když chci vyčistit filtry, musím si zase přivstat.
Čištění želvy provádím většinou ve čtvrtek ráno jednou za dva týdny.

Poznámka: Budu se o toto akvárium dále starat, avšak až poumírají ryby tak asi budu pro zrušení. To samé i se želvou. Tak 3/4 ryb poumíralo, zbytek jsem odnesl a budu pro zrušení. Každopádně já už to znovu zakládat nebudu, abych se s tím zase dělal a pak přijde nějaký debil a zabije ryby tím, že tam zas něco nahází.

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(7)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Složka
Ryby

(6)
Složka
Želva

(1)
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
28.01.2012
-
-
29.07.2011
druhý kořen
druhý kořen
01.04.2011
kryptokoryna červená
kryptokoryna červená
07.11.2010
už tam jsou vidět neonky
už tam jsou vidět neonky
07.11.2010
filtry
filtry
26.10.2010
-
-
26.10.2010
Sagittaria subulata
Sagittaria subulata
NahoruDeníček
5
7.2013
Nepsal jsem tu celou věčnost. Tak s akváriem to vypadá špatně, nejspíš se bude rušit a to z toho důvodu, že neustle někdo překrmuje ryby. V den vysvědčení jsem byl ryby lovit a polovinu jsem nechal u táty, který si vzal parmičky a samičku ancíka a domů jsem přinesl tři kančíky příčnopruhé - samce a dvě samičky. Byli dáni k rejnokům feda2 jako potrava, ale asi to tak nevypadá a nakonec se jim tam ještě bude dařit. Jsou to ti mí z dvou let starého odchovu, krmení v chovatelském kroužku vločkami a tomu odpovídá jejich velikost 3 - 4 cm. I v této velikosti se však už třeli a hlídali mladé. Snad se lepším krmenm ve velkém akváriu zlepší jejich stav a povyrostou. Je mi líto, že to muzselo dojít až sem, ale tím chováním nějakého studenta jsem přišel v chovateláku o 3/4 obytel akvária. Jinak bál jsem se, aby byl někdo, kdo si vezme želvu na prázdniny, ale bál jsem se zbytečně. Někdo, ani nevím kdo, se toho ujal. Myslím, ale že je to dobře, že se to akvárium bude rušit. Ty ryby tam stejně měly špatné podmínky a i bez toho překrmování by se akvárium dříve nebo později zrušilo. Snad profesorku napadne svěřit želvu do dobrých rukou a potom i zbytek zvířat. Chovatelák už není takový, jaký býval. Nikdo se tam o to nestará, spíš se tam objeví vždy někdo, kdo tam napáchá nějaké škody. Pokud se už akvárium nezaloží, což si nebudu přát, už tam chodit nebudu, jen párkrát za měsíc kontrolovat želvu, která mi celkem přirostla k srdci, když jsem se o ni minulé léto staral. Tak tohle je možná poslední zápis do deníku téhle prezentace.
6
11.2012
Tak rostliny, co jsem do akvária přinesl, docela dobře rostou, zítra na schůzce přidám štěrk a koncem týdne možná ty rybky. Momentální stav ryb: 5 ks kančík příčnopruhý (všechno 3 cm prckové, kteří se však už vytírají coze ), 3 ks parmiček duhových (všechno samci) a jeden ancistrus samice. Parmičky nechám dožít a pořídím asi pár mečovek a to bude asi zatím vše.
24
10.2012
Dnes jsem přinesl do školy přebytečné rostliny, které se mi už nevešli do akvária. Hned to akvárim dostalo novou tvář. Budu ještě muset doplnit trochu štěrku a přidat nové ryby, nejspíš nějaké hejnko dánií nebo kardinálek.
20
10.2012
Tak to vypadá, že o želvu se už asi nestarám. Vedoucí mě k ní nepřipsala, místo toho jsou tam dva noví členové. Na druhou stranu mám zase radost, že někdo nový má zájem se starat. Já už se starám tedy pouze o akvárium s rybami, to však neznamená, že jim se želvou nebudu pomáhat a radit, co a jak.
10
9.2012
Dnes jsem pořizoval krmivo jak pro ryby tak pro želvu. Želvu budu vracet asi příští pondělí, ale vůbec se mi ji tam nechce vracet. :-O


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

zanek Re
27.1.15 1:30
všechna čest! palec
Filip980 Re
25.8.12 19:49
Díky moc stydim
KarlosS Re
22.8.12 9:50
Pro mě jsi machr a šikula. Platí to o všech tvých akváriích.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/10821