28.09.06 18:40:40 Sidonius – To Neo
Však jo, Neo, vždyť jsem napsal, že myšlenka je správná. (A nikdo nám to nevyvrátil,

)
28.09.06 18:33:09 neo® – ..
Omlouvám se špatně jsem to podal, myslel jsem tím látky vstřebatelné rostlinami.

28.09.06 17:51:09 Sidonius – Nitrifikace
Bakterie přemění NO2 na NO3, Neo.
Ale myšlenka je správná!

28.09.06 17:48:20 neo® – filtas
No musí se zaběhnout filtr!! Jak psal Sidonius, Musíš počkat aspon 3 týdny než vypustíš ryby. Ve filtru se usadí bakterie které ničí dusitany a přemněnuji je na co2 které příjmají rostlinky
neo
28.09.06 17:16:33 Gidy – Paví oka
Kdysi dávno jak sem začínal, tak se mi to taky stávalo, vždycky jak sem vyměnil vodu!Ale pak se mi to stalo i bez výměny vody, koupil sem si nové fishinky a do 2 dnů konec!Zkus je koupit někde jidne!V jinačí akvaristice.Ale ten dusík to klidně může být! Já zas takové zkušenosti nemám!
25.09.06 20:19:46 Sidonius – Dusík
To nebude nemoc, ale otrava dusíkatými látkami. Rybky nejspíš dáváte do nově zřízeného akvária příliš brzy - ještě se nestačí uzavřít koloběh dusíku v něm. Zkuste trochu pohledat na webu témata, jako "zakládání nového akvária", "syndrom nového akvária", "koloběh dusíku" ...
25.09.06 20:09:58 mari – pavi oka
no mozna to bude tim pripravkem,je ho tam asi hodne.Nevim na 100 procent.Mame taky akvarko tak trochu vim co a jak.
25.09.06 19:11:24 VZadak – Nemocná paví oka
Dobrý den,mám jeden velký problém,zakládám akvárko a již podruhé mi ryby po 4 - 5 dnech vychcípaly. Podruhé jsem nakoupil nové filtry, vše desinfikoval a stejné příznaky jako předtím,prokrvené žábry,rozevřené skřele,později stažené ocasy,nechutenství,panika a úhyn.A to všeho. Krupičku nepozoruji,ani jiné vnější projevy.Co by mohlo být příčinou nezdaru???Do vody dávám přípravek na rychlé upravení.