0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Agresivní skaláry » Přidat novou reakci 

Agresivní skaláry Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   5511 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
25.09.08 09:37:59 jirkaa – Re: Vééna
to je celkem běžné,pár bezvadně funguje ale pak se jako by zničeho do sebe pustí.může to být např.přemístěním nebo i tím že samice prostě nechce...prostě se nepohodly.každopádně je dej od sebe.jestli to samice přežije(jestli nežere tak pochybuju)tak ji vykurýruj a pak zkus dát dohromady,většinou se srovnaj.
24.09.08 23:38:29 Vééna® – páreček skalár - agresivita
Zdravím,
využiju toto téma a taky přidám jeden vlastní dotaz.

Do nově založeného 200L akvária jsem asi před týdnem přidal 2 páry skalár, které jsem již asi rok choval v menší nádrži.
A ted k problému. První pár je naprosto v klidu, žádná agresivita, ba naopak, oba jedinci se k sobě chovají opravdu perfektně, nemají žádné zdravotní problémy, žrádlo přijímají s chutí, prostě vše tak jak má být.
Problém je ale s druhým párem. Cca po 2 dnech od přemístění se samec se samicí začali mezi sebou neskutečně řezat. Již dříve se jedinci z obou párů v určitých chvílích poštuchovali, ale vždy v mezích..Dnes se už možná 3.den v kuse řežou a to doslova. Oba jsou odření, potlučení od nárazů do skla a dnes se navíc začal u obou objevovat i rozpad ploutví a u samice navíc něco jako částečný zákal levého oka :(. Samice už také druhý den nepřijímá potravu...Podotýkám že druhý pár je úplně v pořádku a zbytek ryb také (čichavci + ancitrusi)!!

Může to být způsobené např. stresem po přelovení?? Proč ale ten zákal a rozpad ploutví?? Proč to nechutenství k jídlu?? Na rozpad ploutví bych u skalár očekával nekvalitní vodu, ale hodnoty byly v pořádku : dGH 3°, NO2 0, NO3 15-20, jediné pH lehce nad normálem mezi 7,0 a 7,2..Začínám se o ně opravdu bát, hlavně o samici sad !! Žádnou chemii nepřidávám, CO2 zatím nepoužívám, hnojiva také ne...
Bude mít nějaký význam odlovení samce např.na den či dva na samotku?? Nebo to po vrácení začne nanovo??

Budu rád za každý návrh, radu či poznatek z vlastní zkušenosti.
20.02.08 08:46:03 Yirka® – David a Goliáš
Když jsem asi před 10 dny koupil zlatou varietu skaláry (cca4cm), měl jsem obavu jak ji ostatní přijmou. 2 dny ji proháněly a pak se vše uklidnilo a byly v poho. Včera jsem však zjistil, že nová skalára prohání přírodní (nejméně 2x tak velké), a obě dvě si to nechají líbit a prchají. Je to normální? Máte někdo podobnou zkušenost - nebo je rezavá barvou agrese i u rybek?
27.09.06 09:49:54 Blue® – to jammes
děkujuuuu palec ano
27.09.06 09:35:56 Jammes® – .
ve společným akva to rodiče neuhlídají, odlovit buďto pár nebo ostatní ryby a nechat pár samotný, ještě můžeš odebrat jikry po nakladení ale na samotný jikry se musí připravit voda(bohužel nevím jaké má mít parametry) a zajistit jemné vzduchování, pokud necháš pár s jikrama společně tak prvních několik výtěrů mohou rodiče sežrat než se naučejí starat o mladé, dopřej jim čas ;-)
27.09.06 09:23:27 Blue® – to jammes
a co mám dělat až se vylíhnou? mám je dát do zvláštního akva? i s rodičema nebo bez? a čím je krmit? a kdy můžou mezi ostatní?
27.09.06 09:22:01 Blue® – to jammes
fakt??!?!? tak to je skvělý potlesk :-) díky
27.09.06 09:19:08 Jammes® – ,
pokud takle brání místo před ostatníma tak na ně přišlo tření, můžeš očekávat v brzké době snůšku jiker
27.09.06 09:18:31 Blue® – zabiják
dobrá rada nad zlato tone jsou to nejkrásnější kousky v našem akva - navíc bych nedokázala zabít ani mouchu natož rybu
27.09.06 09:17:23 Blue® – rady
asi se zeptám blbě - ale co na ně přišlo?!?! coze
27.09.06 08:55:37 Sidonius – Skaláry
Asi to na ně přišlo... :)
Rady jistě budou následovat. :-)
27.09.06 08:10:54 Blue® – Agresivní skaláry
Něco se mi děje v akvárku, když pominu to, že mi bez zjevného důvodu chcípla black molla, tak mi zešílely ty dvě XXl skaláry. Najednou z ničeho nic začaly být hrozně agresivní, jsou zalezlé v jednom koutě akvárka, kde neustále zběsile oždibují mojí krásnou echinodorus bleheri a každou rybku která by se do toho jejich rohu chtěla přiblížit okamžitě napadají - dokonce i ostatní skaláry.
Co je to s nima?!?!? a hlavně co s tím?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 04:48:37 • 0.971 s