no takže rodiče to vyřešili za mě, koupili 2 skříňky šířky 40cm a hloubky 40, výška 80. V jedné budou dvířka ve druhé šuplíky. Takže uvidíme jestli na to půjde něco umístit. Nejspíš tam hore prdnu jednu desku a do zad taky jednu, aby to lépe drželo. Ze stran je to jištěné zdí a knihovnou.
Jak jsem řekl uvidíme jak to dopadne, a výsledek tu nejspíš uvidíte.
Protože ten stolek je velice špatně zabezpečený proti zkácení se do strany. Je potřeba přišroubovat dozadu zadní stěnu, nebo vložit a přišroubovat dva kusy nad a pod poličku.
No nie su na nom kolieska tie som dal dole uz sa stalo zo 3 krat ze sa donho drglo a hladina sa mierne kyvala ale nic strasne. Preco sa pytate ???
24.08.08 09:03:28 Štěpán® – Re: juro127
Co se stane, když se do televízného stolíka s akváriem strčí z boku? To je otázka na úvahu, ne abys to zkoušel!!!
no tak toto mam pod stovkov daj si to zozvarat a na to prisrobuj bukas hrubky 4 cm a na to 1 cm polistiren jednoduche. ZE???
22.08.08 19:55:43 Yirka® – Re: prchat1
Myslím, že to vypadá o dost lépe, je tam určitě uprostřed vzpěra ke dvířkám skříňky. Je to tedy dražší, ale v globále to nebude až tak velký rozdíl.
Wulfgar napsal:..., mas to nosnik na dvou podperach s spojitym zatizenim, ....
No prave ze ne, statiku doporucuju oprasit. Spojite zatizena je jen samotna deska svou vlastni vahou, s podeprenym akva je to trochu slozitejsi.
20.08.08 20:49:05 Xmacala® – Re: prchat1
Ja bydlim s matkou, je mi 24 a ma pindy taky, tak bud v klidu

20.08.08 20:48:12 Xmacala® – Re: prchat1
Přidel litr a kup si pořadmou dřevěnou komodu
tak dík, nejspíš vyrobíme nějakou kovovou konstrukci kolem akva, ale budem to muset nechat uležet, protože máma zase měla *****. takže budu muset chvíli počkat
20.08.08 19:09:21 Yirka® – Náklady..
Myslím, že nějaké úpravy budou, pro jistotu, nutné. Když si je vyčíslíš, tak by možná stálo za úvahu popřemýšlet o jiném kusu nábytku.
20.08.08 19:03:45 prikpa® – Re: pavlína
Tak se prohýbá tak,že to nevidíš.
20.08.08 18:47:01 pavlína® – Re: prikpa
mě se teda zatím neprohýbá a mám ji už asi půl roku
20.08.08 18:40:12 prikpa® – Re: pavlína
Skřínka se bude prohýbat vždy,ale zaleží jak moc.tato skřínka se bude prohýbat dost.
20.08.08 18:35:52 pavlína® – komoda
Já mám tutéž komodu a mám na ní přes celou délku akvárko, nikde se nic neprohýbá a vystužený to nijak nemám. Podle mě to není potřeba.
Taky ještě oxistují voděodolné překlišky a dřevotřísky,sám mám skřínku a kryt na 170tce z tohoto materiálu.V krytu nejsou krycí skla,takže je pořád mokrý a nic nebobtná.
20.08.08 17:26:51 Eliška® – Re: Horác
Horáci dovolím si nesouhlasit, já mám akvárium na skříňce z Ikey už cca 2 roky a v pohodě. Jediný problém nastal teď, když jsem vybryndala vodu a ta mi zatekla pod podložku, ale to není problém nábytku, ale můj, že

Záleží na tom, jaký typ nábytku si kdo vybere. Pravda, na tu komodu bych si to netroufla (mám ji taky

).
Já mám své akva 63 litrů na obyčejné skříňce podobné jako z Ikey, zadní stěna taky ze sololitu a 3 zásuvky. Je pravda, že když jsem poprvé napustila akva, horní deska se prohla tak, že nešly otvírat šuplíky

Já to vyřešila tak, že jsem si nechala uříznout 3 cm silnou pracovní desku v barvě skříňky a tu jsem jen prostě položila na horní desku a je po problému

Akva už takhle na skřínce stojí skoro rok

Ťuky, ťuk