18.08.08 07:47:59 crxjet – Re: crxjet
tak s tou kuchynskou deskou se mi to zda jako dobrej napad a i levnej

jen jsem si nebyl jist zda 3cm budou stacit. na Wladovych strankach jsem nasel ze tam dal 5cm drevenou desku coz se mi uz zda zbytecne tlusty a cenove i drazsi, ta 3cm se mi zda dostacujici vzhledem k rozlozeni vahy na dva metry.jeste musim nejak produmat jak silny ty tri pilirky vyzdit

kazdopadne dik za rady
Dělal jsem si konstrukci sám ze starého šicího stoje Singer a na to jsem dával desku z masivu bukovou spárovku - jelikož máme vše z buku. Tu desku jsem udělal 25mm sic pod 60 lt akv., ale lepší než pak uklízet (6 pater podemnou)(jsou jen 2 patra). Nic méně, tvé akv. bude mít okolo 600 kg, ale tíha se rozloží. Myslím, že by to šlo spočítat jen tak pro zajímavost. Že bych oprášil statiku a dynamiku? To bude v podstatě zatížený nosník s dvěma podpěrama....Nádhera - pořád říkám, že akvaristika je věda.
18.08.08 00:37:25 Nobody® – Re: filipsi
Řekl bych,že ano.Ty 150l akva jsou z 6mm skla,ty spodní 250l s 8mm skla a všechny bez výztuh!
Na 1 metr délky akva mi to připadá absolutně zbytečné.
18.08.08 00:26:03 filipsi® – Re: Nobody
Ctu to nekolikrat, uz unavenejsi - rikame totez? "sklo se nese samo"? Teda kdyz ho nechame.
18.08.08 00:03:18 Nobody® – Re: filipsi
Ne přímo Vám.
Mám stojan dlouhý 4m+.Tři patra na 10 nohách.Konstrukce regálovina(50x50x3mm).Na tom 1cm polystyrén(ten tvrzený),po metru.Nahoře akva 4x150l,uprostřed 4x150l a dole 4x250l.
Myslíte,že mám problém s vahou nebo prohybem(oceli)?Celé to stojí víc než 10 let.
Na co potom dřevěnné desky?Unesou stejně míň,než ocel.
17.08.08 22:49:43 filipsi® – Re: crxjet
Na te delce se prohne kazda myslitelna deska. To, co se takrka neprohne, je samotne akva, jeho bocni steny, smerem dolu. Deformace tam bude minimalni (ohybat desku jakkoli jinak nez podel nejmensiho rozmeru jde blbe). Takze pokud bude dno z primereneho skla, a akva dobre ulozene, klidne bez desky. Jinak bych asi taky dal nejakou tu kuchynskou, nebo drevenou, podle designu.
17.08.08 21:58:54 Azurit® – deska
mám v nábytku jen 110l ale bokem mám svrtanou na ocelových čepech desku javor 4cm a na tom polystyren 35mm a mám to tak už 15let bez havárie.
mam tuhle kuchynskou desku pod akva, kupoval sem rovnou silnejsi 4 cm, mam ji pod akva 150x35x50
myslim si ze to je dobra volba
uff...možeš počítať že to bude mať viac ako 600kg

..takže základ poriadna konštrukcia stojanu !!..a tiež myslím že doska ktorá sa používa ako pracovna doska na kuchynské linky by to mohla zvládnuť..
17.08.08 17:56:50 Yirka® – Re: crxjet
Slušná hmotnost. Pokud budou ty pilířky tak 30x30cm tak bych tam dal desku, co se používá na stoly kuchyňských linek - tuším má 30mm a na výběr je nepřeberné množství designů.
17.08.08 17:36:59 crxjet – jak silnou desku pod akvarko
zdravim. poradte jak silnou desku pod akvarium musim mit aby to zvladlo akvarko o rozmerech 200x50x50 (500l). budu vyzdivat tri pilire a nato bych rad dal desku ze dreva nebo drevotrisky nebo jineho podobneho materialu.vzhledem k tomu ze akvarko bude mit 2 metry tak si chci byt jist ze se to neprohne a akvarko nerupne. diky za rady