18.08.08 17:51:19 mirielll
no on ten filtr ma prave spunt na okyslicovani vody... i bez kytek staci, tenhle filtr je stejne max do 100 L
Vzduchovani bych pridal pouze proto aby se pohybovala hladina (napr. u velkych akvarii).
taky se přikláním k názoru nevzduchovat... kytky stačej...
17.08.08 17:58:01 mirielll
Mám fluval 2, a vzduchovadlo nepoužívám. Na filtru stačí odšpuntovat ten modrej špuntík... nebo filtr neponořovat celý pod vodu, jen po ten otevřený špunt. Nevím jak velké máte akvárium na Fluval 2, ale pokud je filtr na akvárko slabej, stačí vytáhnout ty šuplíky z filtru s houbičkama pryč a do ty díry narvat velkou filtrační houbu. Funguje to v pohodě na 120L akvo, ale je to max. limit. Nicméně, vzduchovadlo bych vypnula, zbytečná spotřeba energie a hluk.
taky jsem nikdy nebublala, přes noc nevytahuju z akvárka ani CO2, rybky jsou v pohodě, chce to nepřehnat to s nimi . Nemyslím, že všichni vzduchují v noci a rybky žijí. Hladina v akvárku stačí, pokud to není koule(

)
Ve dne bublat je uplná blbost, ještě tak v noci, no já bych nebublal vůbec - rostlinám to rozhodně neprospívá
17.08.08 16:20:09 Yirka® – Re: Vodník
Poté co jsem před čtyřmi měsíci instaloval vnější filtr jsem vzduchování zcela odpojil-není nutné. Pohyb hladiny z rozstřikovací rampy bohatě stačí. Jinak při dostatečném osázení rostlinami vidím vzduchování spíš jako vizuální efekt. (Mimochodem logické pro chod AQ by bylo vzduchovat na noc a vypínat ve dne-ale vím, to spaní)
Tak zatím nemusím bublat motorkem vzduchování?Jsem myslel že to musí kvůli těm bakteriím že tam mám málo rostlin.
No a jak to bude potom až tam budu mít za čas ryby,vydrží ryby třeba těch 7 hodin bez vzduchování to v noci?
voda se dostatečně okysličuje plochou hladiny určitě je nazahubíš, jen, není zbytečné bublat, když tam nejsou rybky?
17.08.08 15:46:21 Vodník® – Filtr Fluval 2 +vzduchovací motorek
Zdarec jdu si pro radu.Mám vnitřní filtr Fluval 2 který běží 24 hodin denně.
Zatím akvárium mám v záběhu.Používám i vzduchovací motorek který na noc vypínám aby se mi lepší spalo tak na 7 hodin.Ráno ten vzduchovací motorek zase pustím.
Tak a k věci-ve filtru jak jsou tam ty důležité nitrifikační bakterie které potřebují kyslík,nezničí se ty barterie tím že vypínám na noc ten motorek vzduchování.
Rostlin tam mám zatím málo ale už příští týden přibudou na kyslík.Akvárium mám pár dní tak se ptám jestli nedělám už ze začátku chybu s tím vypínáním vzduchování.dík