1 • 13 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Akvária a jejich podstavce » PROSÍM NÁZOR NA KOMPLET JUWEL REKORD 160, ČERNÉ » Přidat novou reakci 

PROSÍM NÁZOR NA KOMPLET JUWEL REKORD 160, ČERNÉ Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   8107 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
16.08.08 23:27:34 Avona®
Děkuji moc za rady, už mám pár návrhů, v pondělí nějaké předám a snad to klapne...:-)
A ještě jsem malinko v rozpacích ;-) V jednom příspěvku zaznělo - Ale Avona uz zacatecnik neni - no nevím, mám se ještě hodně co učit a to je fakt...te´d jsem zjistila, že po 3/4 roce absolutně bezproblémového chodu akva se mi najednou objevila sinice tone Nikdy, ani v bývalých akvárkách jsem žádný takový problém neměla, tak jsem minulý týden udělala co jsem našla ve foru, zatemnila a po týdnu stav nezměněn !! Hodnoty jsem neměřila, jen je mi záhadou, jak to, že tak najednou tam je ??? Mám založenou i malou karanténku, v ní se objevila taky !! Jediné co mě napadlo je, že máme vlastní studni a něco tam snad vyteklo.. vážně si to neumím vysvětlit...Hodnoty jsem neměřila, ale asi to v nejbližší době udělám, protože tohle mi nejde do hlavy...
16.08.08 10:18:43 Pavel – Re: pavel
upřesnění, trochu jsem se přehllídnul ... to moje je RIO 180 ;-)
16.08.08 10:04:42 pavel
V příloze foto přesně tohoto akvária, jen v dekoru tmavě hnědá (ikdyž to tam stejně není poznat), bez dalších úprav s Juwel osvětlením i filtrem! Ony mnohdy neúspěchy jsou v akvaristovi a ani ne tak v kompletu, ikdyž není třeba vhodný pro rostliny vyžadující extrémní osvětlení.

Jedná s o akvárium, co mám doma ;)
15.08.08 19:12:18 filipsi® – Re: Primainfo
Mas pravdu, uplnemu zacatecnikovi, s kterym nema kdo jit nakoupit a sestavit to, bych take klidne doporucil set. Ale Avona uz zacatecnik neni, a je omezena hodne financemi.
Hodne stiznosti na sety prameni take prave z toho, ze si je porizuji zacatecnici, a nejde jim to, set neset. Mezitim si v diskuzich prectou ze set je na houby, ze musi mit svetlo jine, filtr jiny ... ale zaroven s tim i spoustu dalsich informaci, takze kdyz postupne vse vymeni, uz jim to zazracne zacina jit, protoze u toho odkaluji, jak maji, nesahaji do toho porad, nelijou desitky vodicek na vse mozne ....
Jsou jiste sety horsi a lepsi ...
15.08.08 18:45:57 Primainfo® – Názor amatéra
Myslím si, že je to jako se vším, pokud se v tom člověk dobře vyzná, může si namixovat skvělé věci, ale pokud člověk není odborník, je lepší věřit standardním setům. Jsou dělané tak, aby to nebyl ani propadák (většinou je to pro firmy business záležitost, a propadáky se zrovna moc dobře neprodávají) a na druhou stranu je jasné, že nevyhovují všem. Pro mě (kupoval jsem jsem RIO 125L) byla výhoda v tom, že bylo všechno naráz a jednoduše - a je jasný, že za pohodlnost se platí.
15.08.08 15:46:42 Avona®
Děkuji moc za radu, o víkendu v Praze nejsem, ale v pondělí se na to vrhnu :-) Nesnáším tyhle huráákce tone
15.08.08 14:55:25 Keena
Ahoj lidi, nemam do toho co mozna kecat, ale podle vasich nazoru bych asi set nekupovala. Hlavne kvuli osvetleni. Avonko, mam v umyslu poridit si neco domu, teda o malicko mesni 120l, dospela jsem k nazoru, ze vsechny dily objednam. Akva na inzerat, nekdo snad pro vas doklad mit bude, nebo nechat slepit. Filtr vnejsi Eheim 2213+naplne z Hornbachu 1.300,- osvetleni multilux e-shop spokojeny pes 3400,- je to moc no :-(. Jako zenska se do elektriky teda nepustim a remeslnici kryt udelaj jeste draz nez ho koupim. Zkuste na to kouknout, treba se do toho nejak vlezete, ja na to hledela hlavne ptoto, ze to jde koupit na splatky, pri trose stesti snad bez navyseni. Misto filtru treba bude fakt dobrej molitan tam se usetri. Hodne stesti.
15.08.08 14:45:31 Avona®
souhlasím, v pondělí po víkendu je každá mikina dobrá ;-) ale to už není tak velký náklad, do 400 se vejdu :-)
15.08.08 14:36:50 Somali® – Re: filipsi
Topení bych nezavrhovala, pokud se nejedná o firmu, kde je provoz 24 hodin denně :-D , tak v době dovolených by hlavně v zimě (Vánoce a spol) mohl být průšvih...
15.08.08 14:18:36 Avona®
kolektiv s tím moc nemá co společného, většina o tom ví, moje akva se jim líbí a docela mě podporovali, aby bylo něco podobného u nás. Ovšem prostředky do toho jsou z úplně jiného fondu a ne ze zaměstnaneckého, či by se dokonce kolegové skládali :-) Tak to by určitě neprošlo hmm
15.08.08 13:59:25 filipsi® – Re: Avona
Pokus stolek odpada, ak to pak vcelku jo. Ja bych v tom pripade vzal akva + kryt v barve stolku od zekie, 100x40x40, asi z 8 skla, + rampu 2x39W T5 high output 849mm (nemaji v nabidce, ale urcite umi) + reflektory. Topeni asi ve firme vubec nebude treba, s tim bych pockal (pokud tam nemaji byt hodne teplomilne ryby, vytopi to azaz teplo zarivek). Filtr vnejsi, co treba ten eheim za super cenu z hornbachu? Pripadne podle toho, jak se do financi vejdete.
Ale opravdu si to dobre v praci proberte, nevim, jaky jste kolektiv, je treba aby spolecna predstava byla jasna, a kazdy vedel a souhlasil s tim, co do toho bude muset investovat.
15.08.08 13:13:07 Avona®
To okolo nebude zas takový náklad, hodně vybavení dáme dohromady z vlastních zdrojů, kolegové také něco přidají.. z toho bych neměla zas takový strach, max 1000.- a to ještě přeháním, nejdůležitější je sladit filtr a osvětlení...aby to k něčemu vypadalo, ale nestálo to moc...skříňka pod akva by měla být ze skladu, ještě se do ní přidá ještě jedna vzpěra, ale prý by to mělo vydržet...
15.08.08 13:01:52 filipsi® – Re: Somali
Urcite. Ale nutnou investici do "vseho okolo" odhaduju s krmenim nekde kolem 2k, samozrejme nepocitam kytky a ryby. No a razem nam zbyva na zbytek jen 6k .. :(
Ja vim, ze se k tomu da pristoupit ruzne, odkalovat kusem zahradni hadice s pet-kou na konci, atd, atd., ale tenhle pristum mi k firemnimu akva nejak nepasuje. Pokud firma z nejakeho duvodu chce akva, musi pocitat s patricnou (ne prehnanou, vse nej, ale akorat) investici. Jestli si Avona jen chce prinest konicek do prace, tak bych to asi 10x rozmyslel, muze to byt predmetem mnoha naslednych sporu (investice, cas, "prokoukany" cas ostatnich .....)
Pripadne je treba vyjasnit, zda investice 8k je pocitana jako konecna a nemenna pro vse, nebo cas od casu budou uvolnene nejake ty "provozni naklady".
15.08.08 12:58:56 Avona®
Děkuji za tip, předám vedení:-) Pokud budete mít někdo ještě nějaký nápad, sem s ním :-)
15.08.08 12:49:29 Somali® – Re: filipsi
Hodně se dá ušetřit, pokud si člověk udělá čas, proleze e-shopy a nakoupí tam, kde to v součtu vyjde nejvýhodněji. Teď mám na mysli spíš ten doplňkový sortiment.
15.08.08 12:43:40 Somali® – Re: kus
Tato firma, pokud vím, spolupracuje právě s firmou Farao, od které máme tu naši čtyřstovku. Jinak já s nimi mám zkušenost dobrou, vezla jsem tam na opravu jednu z našich ramp a dokupovala ještě jednu, a vše bez problémů, automaticky na doklad.
15.08.08 12:42:49 filipsi® – Re: Avona
Ten rozpocet je docela napnuty. Akva + svetlo + skrin + filtr se jakztakz da, ale pro chod akva je potreba jeste dalsich veci, odkalovac, nejake ty kybliky, sitky, pisek ...
Pokud je do toho clovek ochotny investovat spoustu sve prace, a pravdepodobne i nejake sve penize, da se.
Akvarium ve firme by melo nejak vypadat, tam asi reseni hole akva + rampa nebude to prave.
Objednal bych akva + kryt + rampu neco takoveho - www.zekia.cz, a u nejakeho mistniho truhlare nechal udelat stolek tak, aby ladil ke zbytku firemniho nabytku.Filtr asi kostka + hlava, nic jineho za ty penize uz nepujde.
15.08.08 12:34:00 kus® – Re: Avona
S klidem můžeš využít i kupování od lidiček na inzerát.Stačí když uzavřete a podepíšete kupní smlouvu. S některými stroji to tak taky dělám,jediný co neodepíšete ve firmě je DPH.
Osobně bych si to nechal slepit u sklenáře a dal tam jen rampu a vnější filtr.Ale zkuste se podívat tady a domluvit se.Všichni pějí chválu,osobní zkušenost nemám,ale jen co budu v důchodu,půjdu si tam pro ten třímetr :-) :-)
http://www.cichlids-zidek.com/akvaria_standard.html
15.08.08 12:10:50 Avona®
Podle jeho stránek mi zrovna jako antitalent nepřijde...já zvládám vyčistit filtr, běžnou údržbu, ale i při tom se mi podařilo zlomit vtrulku :-( Děkuji pane Mecenauere ;-)
Každopádně jsem to malinko podcenila, nejjednodušší by byl nákup přes inzerát, ale to by bylo zase bez dokladu :-O Pokud koupím hotový kryt, tak poddimenzované osvětlení je asi na všech a neznám truhláře, který by mi udělal kryt za rozumnou cenu s dokladem..pokud někdo o něčem víte a je to v okolí Prahy nejlépe Smíchova, prosím dejte vedět ahoj
15.08.08 11:48:14 Somali® – Re: Avona
Když jsme zařizovali naši čtyřstovku, byli jsme obhlídnout sety Juwel, tehdy měl Horác v merku Juwel Rio 400. Kryt se světly nevyhovující, filtr nevyhovující a cena vysoká. Nakonec nechal udělat "kopii", a vyšlo to na podstatně míň. A Horác taky není zrovna technický talent, a zvládl to zařídit bez problémů ;-)

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 02:57:53 • 0.28 s