1 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Léčení a léčiva » Krupička v jazierku » Přidat novou reakci 

Krupička v jazierku Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   7344 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
15.08.08 15:32:34 Sid® – Re: Azurit
S tou "řasokoulí" je to jen jakási pověra, kterou při životě drží zejména prodejci. :-)
Tahle řasa (Cladophora aegagropila) neroste v porovnání s některými plovoucími a stonkovými rostlinami zrovinka dvakrát rychle, takže ani spotřebu živin nemá nějak výraznou.
15.08.08 13:44:53 zabina® – Re: Azurit
Díky, moc love tu je každá rada drahá. Akurát som sledovala KOIačikov, zdajú sa byť v pohode. Karasy sú zalezení, tak možno večer vyplávajú, verím, že budú všetky rybky v pohode.A tú vodu potom hádam cez aktívne uhlie zvládnem prefiltrovať aby bola čistá.
15.08.08 13:34:05 Azurit® – dusičnany?
říkal mi známý že na snížení dusičnanů skvěle funguje řasokoule zelená,že se mu to osvědčilo ale jak říkám mám to z druhé ruky,za pokus by to možná stálo i když v měřítku jezírka to asi bude horší,nemám představu kolik by jich muselo být..Držím Ti palce at na to přijdeš!
15.08.08 13:24:00 zabina®
Korienky má dlhé hádam aj 30cm...toto sú iba dohady, typu jedna babka povedala. Niekedy to pomôže niekedy nie. Ale aj tak dík za rady, iste vyskúšam viacero rastliniek.A asi budem musieť teda investovať do iných testov. :-O aspoň na tie dusičnany.
15.08.08 12:26:45 Sid® – Re: DonJuanKarlos
Nevím, jak je tomu u pistií a nechci spekulovat. To s těmi kořínky se tvrdí o okřehku. :-)
15.08.08 11:42:13 DonJuanKarlos® – Re: Sid
Je pravda, že když je ve vodě dostatek dusíku, mají pistie delší kořeny? Podle toho by se dalo to množství taky určit :-) .
15.08.08 11:36:05 Sid® – Re: zabina
...mám aj pistiu aj Eichhorniu, ale nedarí sa im, žltnú im priveľmi listy, pistia mi ženie aj mladé, ale aj tie sú také vyblednuté,niečo im chýba...
A nechybí jim dusík? :) Když jsou na něj tak náročné... :-) (Papírovým "testům" se věřit nedá. ;-) )
15.08.08 11:11:17 zabina®
dík za link :) mám aj pistiu aj Eichhorniu, ale nedarí sa im, žltnú im priveľmi listy, pistia mi ženie aj mladé, ale aj tie sú také vyblednuté,niečo im chýba. Ale vydržím a iste ešte dokúpim, možno sa predsa len rozbehnú. Ešte chcem aj vodný mor skúsiť. Idem sa pokúsiť tej závojnatke toho červíka vybrať pinzetou, lebo dobrovoľne nechce odpadnúť. tone
15.08.08 10:50:25 DonJuanKarlos® – Re: zabina
Na snížení dusičnanů (NO3) je nejlepší Pistia stratiotes - http://rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes. Tady je seznam kytek co nejvíce spotřebovávají NO3 a PO4: http://pmdd.mrp-cz.com/denitrifikace-odstraneni-dusicnanu-clanek-3.
Dávám si přebytky pistie z akvárka do jezírka a rostou tam skvěle, ale na zimu musejí dovnitř.
15.08.08 06:49:44 zabina®
Tetuša v aqua vravela, že z rastlín nie. Takže žiaľ od suseda, ktorý myslím si ani netušil, že ich tam má.Upozornila som ho včera, lebo kupoval nových KOI, viem, že vypúšťal aj vodu, ale postup čistenia jeho jazierka nepoznám, tak som mu pre istotu povedala, že tam má červíkov, aby nebol aj on potom tak nemilo prekvapený ako ja.Tak som tam tu gebudzinu včera so slzami naliala. :-( samozrejme, okamžite bolo po priezračnej vode:( pri zapnutom potoku sa na hladine robí hrozná pena, omniPUR fakt ako pur:((( tak teraz len dúfam, že to zaberie, rybky bez ujmy prežijú a ja tam už nikdy nebudem musieť liať žiadnu chémiu:( Teplotu mám ok, to viem, skôr by som potrebovala znížiť tie NO. Bolo by mi treba ešte rastlinky, ale teraz počkám týždeň, nebudem do toho nič sadiť.
14.08.08 20:46:11 DonJuanKarlos® – Re: zabina
23°C je OK já mám v jezírku 26 °C a u dna kolem 24 °C a ryby sou v pohodě. Možná byly osabený přelovem do jiného jezírka. Ty červy jsou asi z toho sousedova jezírka nebo mohou být i z rostlin. Tak snad pomůže to léčivo palec :-)
14.08.08 15:19:28 zabina® – Re: DonJuanKarlos
teplota vody cca 23stupňov, mám iba paierové testy : NO3 : 10-25, NO2 : 0-1, GH 16, KH 10, PH 7,6
. Rybky mám od suseda. Tie závojnatky sú už staršie, koi sú malinký. Túto som si všimla, ostatné som sledovala , ešte jedna závojnatka sa mi zdala trošku apatickejšia ako ostatné, al enepodarilo sa mi ju udchytiť, a odchytiť tých koi je nemožné :( ale zatiaľ sa chovajú normálne a nič na nich nie je vidieť... :-(
14.08.08 15:05:53 DonJuanKarlos®
Jestli je to krupička, tak by bylo dobré najít příčinu, protože zdravé ryby jen tak krupičku nedostanou, musí být oslabené (vysoká teplota, mnhoho dusičnanů ve vodě atd.). Jiný závojnatky to nemají?
14.08.08 12:38:14 zabina® – ach!
tak idem aj s rybkou z aquaristiky :-( krupička, červ, a začínajúca vondatieľka, pravdepodobne ako následok tých dvoch predošlých sad Teta mi predala SERA omnipur, žeby to malo zabrať, a poradila soľ a manganistan ešte. sad Neviem ako to dopadne, ale asi iné východisko nemám.
14.08.08 11:38:54 petrys®
nadávkuj do jezírka anti-ichtin dle návodu, po týdnu znovu a po dalším týdnu ještě jednou, to by mělo stačit
14.08.08 10:30:29 xx – Re: zabina
14.08.08 09:35:57 zabina®
ja mam na jednej zavojnatke nieco prisate:((( a tiez ma podobne biele bodky... sad neviem co s tym, odlovila som ju a dala do akvaria, cca 50l vody, 4 kavove lyzicky soli.Netuším čo s tým :(
14.08.08 07:45:47 Jaja – Krupička v jazierku
Ahojte, nasla som v jazierku zavojnatku, posiatu bielymi bodkami.Myslim, ze je to krupicka.Viete niekto poradit ako to liecit v jazierku ???

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 03:51:49 • 0.704 s