11.08.08 18:26:58 Dahak® – Re: Martin123
Spis nez vzduchovani bych tam dal filtr takovej ten klasickej bublifuk.
tak podle mě stačí filtrovat - nepřetržitě, dělat pravidelnou údržbu, a další. okysličovat vodu ti budou rostlinky.
V tom 54l akvarku kolik hodin mám vzduchovat,když je tam 5-6sazenicek a 4 stredne velké rybky!

tos asi fakt zapomněl...
jinak to 2. otázku nechápu

filtr jede pořád, ne? a vzduchování kytkám moc neprospěje... ale asi fakt nevím, na co se ptáš
Nikde tam dole nečtu že bych napsal že skalři patří do 50l akva pokud dobře čtu tak tam jasně píšu že je mam v 250l akva o rozměrech 100x50x50 a proč se všichni do mě navážíte misto toho aby jste mu poradili a pokud jde o něj chce akva asi nemuže mit větší záleží na něm co kam nacpe.
10.08.08 15:17:12 Dahak® – Re: Martin123
Martine mit skalary v 54 litrech je jako by jsi ty bydlel celej zivot v koupelne i kdyz treba luxusne zarizeny.Pokud planujes(nebo uz mas) 250 litrove akvarko tak se ti tam vejde 5 maximalne 6 kousku a pokud je budes dobre krmit krasne vyrostou a budou spokojeny a zdravy.Ackoliv se najdou lidi ktery dokazou do takovyho akva nacpat dvojnasobek ryb tak ti dobre radim aby jsi pokud mozno jejich rady ohledne prostoru pro ryby vubec nebral v potaz

.Na netu se najde spousta nesmyslu a bohuzel hodne lidi se jima ridi.
Jen tak pro zajimavost ja jsem se ted ke skalarum vratil po delsi dobe.V tejdnu jsem si byl pro deset nadhernejch cernejch kousku u chovatele v Usti nad Labem.Krasne stavena ciste cerna klasicka forma.Mozna vecer prihodim nejaky fotky.
LangMastře, i když si koleduji o nějakou "pěknou" poznámku, dovolím si s některými Vašimi tvrzeními uvedenými níže nesouhlasit. Skaláry by měly mít výšku vodního sloupce cca. 5O cm, čehož lze v 54l akvárku dosáhnout dost špatně. A doporučovat Martinovi123 do 54l neonky, sice malé, ale hejnovité rybky, které si rády zaplavou? Myslel jste to vážně?
martine rozmysli si to s tema skalarama skalára chce hodne prostoru a 54l je nějak malo nne?
JJ jen prezentuji sve prozatimni zkušenosti.
No pokud to má na jednom tak nemusi po čase si na to určitě zvykne.
Moje akvarium se Skalarama ma ted už 26c!
MNo.....Ja knim asi koupim jeste par skalaru apar čichavců a 1sumecka!!!A ten chudak slepej bude mit speciální peči!
To by mohlo stačit ja tenhle zákal oka zatím vyděl jen v akva kde se netopilo a bylo tam kolem 24C ja měl vždy tak 26C a ted mam 28-28,5C protože se pokouším mít skaláry s terčovci ale někteří lidé tohle spojení zavrhují.
Ale když tam dam sumecka neudelaj mu něco??
MAm v akvarium 25stupnu!!!
na to nekoukej co měli v prodejně tam ti je klidně prodaj ze sudu znám akva. kde maj terčovce bez topení a s Africkejma tlamovcema a prodávaj je jako Discus a tod vše jaka barevná forma to nevědi.