12.08.08 09:24:09 Dinamit® – Re: Yirka
jj, v době koupě. Teď ulita měří cca 5 cm. Ta druhá včera na chvilku vylezla, ale pak zase zalezla. Takže se asi mám připravit na to, že taky odejde do šnečích lovišť
12.08.08 07:03:04 Yirka® – Re: Dinamit
Předpokládám, že těch 1,5cm bylo v době koupě, nakolik ti za ten rok a čtvrt dorostly?
Jestliže je zalezlá 14 dní, nesvědčí to o ničem dobrém, buďto již je v pánu nebo se na to chystá. Nevěř tomu, že by musela páchnout voda. Po úhynu se o ni ostatní postarají tak, že si to ani nevšimneš a ač to vypadá, že mají ještě klapku, za ní již je vymeteno. Mně takhle postupně stářím odešly dvě hodně velké, které již taky za sebou měly dost reprodukce (a poslední dospělá se na to chystá). Připadne mi, že po dospělosti se jeden rok vydatně množí a když se postarají o stovky potomků, odcházejí na věčnost.
11.08.08 16:23:19 Dinamit® – Re: Yirka
Juj, tady se to nějak rozjelo. Víkend jsem pryč a takovéhle reakce
Přesné stáří ampulárek bohužel neznám, ale kupovala jsem je někdy loni v dubnu a byly asi 1,5 cm velké. Ta jedna byla neustále aktivní, pak jsem jí nemohla najít a jediný co pak zbylo, tak byla ulita. Ta druhá už je asi 14 dní zalezlá v ulitě a všimla jsem si, že mi na ní lezou okružáci a snažej se dostat pod poklop. Jednoho už jsem tahala pryč. Kdyby byla mrtvá, tak už dávno smrdí, takže je zatim jenom zalezlá.
Chemii vůbec nepoužívám, jediný co čas od času přileju, tak je rašelinový výluh
No mám je ve všech nádržích jako sanitáky a hnojiva používám krátce myslim že vté době jsem je nepoužil.No jeden ten ancik si snima dokázal hrát pěkně dlouho a po umrti je samozrejmě sežrali ancici.
je to temi ancistrusy taky sem mel ampularku a vzdy v noci zacalo neco praskat o stenu nadrze tak sem si na to posvitili. a co nevidet A. ji mlatil o vsechny steny a tak to pokracovalou celou noc a rano sem videl jen prazdnou ulitu a ja blahovy myslel ze to do rana jeste prezije a prelovil bych ji :(
10.08.08 11:32:59 Yirka® – Re: LangMaster
Nevím, v které ze svých nádrží je máš, nejsou tam uvedeny. Píšeš, že žádná chemie, ale já bych za ni považoval i hnojiva. Možné je vše, ale utopení ancistrusy
No to mě je vše známo ale proč jenom dospělé?No nebudu to řešit a draždit lidi tim co jsem tu napsal sam jsem na to nepřišel řekl mě to jeden chovatel tak jsem mu sčasti věřil.
10.08.08 11:11:53 Yirka® – Re: LangMaster
To, že do nich rybky občas "rýpají" a ony vypouštějí vzduch je normální. Když potřebují, tak si pro vzduch dolezou. Vzduch (bublinky) vypouštějí často samy, když třeba regulují plavání a potápění se. Pokud nezahynuly stářím (cca 2-3 roky, velikost 6-7cm, velká pasivita) pak hledej problém v prostředí nádrže.
čerstvě dorostlé první mladé a hlavně mě ancík ten největší je ožužlával až znich vždycky viletěl k hladině vzduch který měli nasaty v ulitě.
10.08.08 11:04:57 Yirka® – Re: LangMaster
Když říkali, že je A. nenechají nadýchnout tak je asi musí nějak utopit.

Co se týče starých, jak byly staré?
Mě když zdechli tak měli mladé a těm se nic nedílo jen všechny stare do 14dni konec žádná chemíe nic a nikde jsem nepsal že ancici je tahaj pod vodu.
10.08.08 10:56:18 Yirka® – Re: LangMaster
Spíš, než sledovat ancistruse jak objímá ampulárku a tahá ji pod vodu je třeba se zamyslet, zda má ampulárka správné podmínky v AQ a zda a jakou jsem používal chemii.
Jak jsem koupil tak prodávám zatím nemam jiné poznatky.Nebo máte pro to jiné vysvětlení? nechám si poradit
V jak velkém akvárku jsi ji měla? Prej by měla mít větší akva...
10.08.08 07:01:03 Yirka® – Re: LangMaster
To je tedy troufnu si říci pěkná blbost.
Mě to takle zapíchli 4 a když jsem to říkal par akvaristum chovatelum tak prej jestli mam Anciky říkam jo velký a oni prej tak je utopil Ancik nenechal je nadejchnout tak netušim ale možné je vše.
09.08.08 19:41:16 Yirka® – Re: Dinamit
Jak byla stará? Byla poslední dobou hodně pasivní?
mě taky umřela ampulárka uzavřela se do ulity a zřejmně tam dokonala

.ale okružáci a ancistrus jí kryt prokousali a pochutnali si-alespon že se tam nerozložila a neznečištěla akvárko mám její ulitu jako památku v akva a domeček v ní mají okružáci
09.08.08 16:22:09 Dinamit® – Proč umřela Ampulárka?
Ahojte,
dneska jsem si všimla, že mi jedna Ampulárka z ulity úplně zmizela. Je možné, že zemřela aniž bych si toho všimla, nebo že mi jí sežrali ančíci? Ph mám neutrální, tvrdost kolem 15 Gh. Teplotu jim udržuji kolem 24 °C.
A moje druhá ampulárka je teď zalezlá do poloviny ulity a tu svojí příklopku má napůl rozpadlou. Můžu jí ještě nějak zachránit?
Díky za všechny reakce