07.08.08 21:07:38 Horác® – Re: johan
Jo jasně ... zapomněl jsem na hybridy, které vznikají bez zásahu člověka. Díky za doplnění.
07.08.08 20:36:06 johan® – Re: Horác
U některých rostlin nelze uvést krajinu původu, protože byly vyšlechtěny uměle. Jedná se o tzv. kultivary a hybridy. Spousta druhů jsou hybridi (vzniky zkřížením mateřských druhů a následným rozmnožováním se udrželi dále). Každopádně se u nich dá říct odkud pocházejí, nebo kde je jejich areál. např. toto dělají rády jednoděložné. Se zkříží a pak si kříženec žije vlastním životem.
A co se týká hybridů, které se jako hybrid označují (např. Tilia x vulgaris), tak u unich se také dá říct, kde mají areál atd.
Ďakujem
07.08.08 19:56:08 Horác® – Re: kolcun2
U některých rostlin nelze uvést krajinu původu, protože byly vyšlechtěny uměle. Jedná se o tzv. kultivary a hybridy. Klasický kultivar vzniká postupným šlechtěním z jednoho (výchozího) druhu. Hybrid (kříženec) vzniká zkřížením příbuzných druhů. Hybrid (na rozdíl od kultivaru) není "geneticky čistý" - při pohlavním rozmnožování (tedy ze semen) nezískáme rostliny identické s matečnou rostlinou.
pozdě - johan byl rychlejší :o)
07.08.08 19:54:58 johan® – Re: kolcun2
kultivar má zkratku cv. např. Acorus gramineus cv. Decorateus. Není to nic vzniklého v přírodě, proto je v atlasu u původu napsáno "kultivar". rsp. že ta kytka byla vyšlechtěna.
Zdravím, Kto by mi vedel povedať kde je kultivar??? Uvadza sa to ako krajina pri niektorých ratlinach. Díííík.
06.08.08 21:58:51 vaclav® – Re: pumacz
1,Vyber si jiné menší druhy nebo jim otrhej některé listy.2, Drobet rostlinu povytáhni.3, Vytrhni ji otrhej část listů a zkrať kořeny.
06.08.08 21:52:14 Somali® – Re: pumacz
06.08.08 21:40:46 pumacz® – mam problém mam v akvarku echinodory a oni nějak vyrostli nešlo vy něco udělat aby se růst spomalil???
je to divný když se někdo ptá jak zastavit růst ale mě by se to šiklo

jak jsem říkal mam echinadory a potřebuju aby se zastavili v růstu jinak už se vtom akvárku nehnou

dík za odpověďi