0 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Léčení a léčiva » 1. pomoc při napadení ryby hlísticemi » Přidat novou reakci 

1. pomoc při napadení ryby hlísticemi Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   3673 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
10.09.08 12:09:36 Niky® – hexamita
ahoj, chtěla bych se vás zeptat, zda někdo máte zkušenosti s lékem hexamita od eshy? Kapala jsem ho do akva raději 5 dní :-O protože ta nemoc je sviňa odolná, už mi na ní pochcípalo 7 čichavců zakrslých sad ,ještě zbývá poslední samice tak čekám jestli jí to taky zkolí...Přivlekla jsem si nemoc od importovaných zakrslíků z Hochu(už tam nikdy nepůjdu), jenže se hrozně těžce rozeznává, některým se vůbec neudělají boule na hlavě.....No a teď ani nevím jestli to nemají i anténovci tone sad ,nebo už je to zničeno?
04.08.08 11:51:01 @ – Re: Tereza
ryby zas tolik veci okolo sebe nepotrebujou,ostatne cely zivot vyrustali v prazdne nadrzi,tak jsou na to zvykle..staci jim obcas jenom to topitko ....karantena je fakt nutnost,ja uz bych nikdy cerstve privezene ryby nikdy nedal k ostatnim.....On ti totiz kazdej rekne ze ma ryby zdravi,ale to neni pravda....prave naopak a musim rict,ze tu je opravdu malo prifiku co ma ryby cisty....a v akvaristice?? neznam snad jedinou akvaristiku kde bych nenasel nejakou nemoc...uz jsou na me alergicky kdyz prijdu a rikam,tady mate bakterku a tady zase parazity...:))uz jim to aspon nerikam tak nahlas,ale misto aby to ocenili,tak jsou nastvany.. rozzureny :-D
04.08.08 11:11:54 Dahak® – Re: Tereza
Zdrave muze vypadat ale co ma v sobe to pohledem nezjistis.Kdyz uz kupujes ve zverimexu tak je dobry si dat na cas a klidne pul hodky ty ryby sledovat.Muze to bejt i z tech patentek.Ono se vsechno tim zmrazenim neznici a patentka je dobytek co se vali ve dne.To je duvod proc discusari timhle krmivem nekrmi.Ztrata chovnejch ryb nebo treba nekolika vyteru jde pak i do desetitisic spis i vic.O nakladny lecbe ani nemluvim.
04.08.08 10:59:39 sharon® – hlístice?
Příznaky, které jsou tady uvedené u onemocnění hlísticemi, sedí i na živorodky ve špatných podmínkách v kombinaci vysoká hladina dusíkatých látek, nízké ph, příliš měkká voda...a když jsem četla u tvého akvárka, že ti samička silvermolly uhynula po porodu, myslím, že tady je část problému.
04.08.08 10:28:13 Tereza®
Já si to tak neberu :) Trápí mě i jedna ryba, ale víc se samozřejmě bojím, aby neonemocněly všechny, tak je lepší začít léčit jednu a preventivně celé akva. To je hrozný, jak má člověk poznat, co to je....proč nemůže být na všechno jeden univerzální lék? :-( A k té karanténě - 1. jednou jsem měla karanténu a ryby jsem přes noc uvařila (špatně seřízené topítko) :/ 2. je to pro ryby zbytečný stres být v nezařízeném akva (nemám místo na to, aby mi naprázdno běželo akva navíc) a spíš z toho můžou onemocnět. Když vypadají zdravě, proč je tam nešoupnout rovnou.
03.08.08 23:58:30 Dahak® – Re: miro03
Ja nejsem krutej :) jen jsem si vsiml ze Terezka uz mela predtim problemy s onemocnenim a uhynem ryb takze mi prislo divny ze jeste testy nema.
03.08.08 23:52:03 miro03® – Re: Dahak
Dahak nebud tak krutý. hmm Tereza neber to zle Dahak chová terčovce a u tých je automatické mat testy na dusitany a dusičnany.Pri bežných rybách vela ludí nemerá tieto hodnoty a poniektorý ani neriešia nemocnu rybu.Čest výnimkám.Beru to tak že si kupia novu.No u Teba je snaha to napravit aj ked si už o nejaké ryby a niekolkokrát prišla,ale kto si tým neprešiel?!Ako píše Dahak.No k tým liečivám a problému.Esha 2000 je dobrá tak ako píše Dahak,no pokial ide o hlístice alebo spomínanu hexamitu tak je možné použit to čo odporuča Dahak,Nematol alebo prípravok Hexamita,pokial pojde o onemocnenie hexamita. ahoj
03.08.08 23:37:37 Dahak® – Re: Tereza
Chtelo by to karantenu no.Taky jsem si tim kdysi prosel :).Tady je odkaz na leciva od Sera.http://www.sera.sk/?id=15

Na hlistice je Nematol na hexamitu Flagellol.
Muzes zkusit i entizol.Jestli jsou to ty strevni paraziti tak to pomuze.Pocitej s tim ze to nema jen ta jedna ryba ale pravdepodobne vsechny.Ta spatna ryba byla pravdepodobne nejak oslabena proto to odnesla jako prvni.
03.08.08 23:29:34 Tereza® – Re: Dahak
Neodsuzuju Seru, ale na tyhle příznaky jsem podle jejich přítučky nenašla žádný lék. Ano, umřely mi ryby už víckrát, snad vždy po koupi nových, komu ne? K pořízení testů nemám nechuť, ale doteď jsem to nepovažovala za nutné, protože údržbu vody nezanedbávám, přerybněno snad nemám, nepřekrmuju a akva běží několik měsíců. Nicméně asi bych si je pořídit měla, tady se šetřit nevyplácí. Zatím díky za rady, dám ještě vědět.
03.08.08 22:33:14 Dahak®
Co se tyce tech dusitanu tak i pruzracne cista voda muze tech dusitanu/dusicnanu obsahovat hodne.Testy na tyhle dve latky by mely patrit k zakladni vybave kazdyho kdo ma doma akvarko.Pokud si dobre pamatuju nejsou to tvoje prvni problemy s onemocnenim ryb takze dost dobre nechapu to nechut poridit si je.Jinak z krmeni bych vzhledem k tem problemum co mas vynechal mrazeny.Stoprocentne ty patentky protoze to je hnus stejne jak nitenky.Misto toho kupuj mrazenou zabronozku.
03.08.08 22:20:15 Dahak®
Ani jeden z doporučených léků u nás bohužel neseženu, všude mají jen Seru.

No "jen" Seru.Lepsi volne prodejne lecivo pro ryby u nas nesezenes.Vsechny tyhle eSHy a podobny leky zabiraj jen na lehci onemocneni.Snad jen eSHa2000 tu davam jako prevenci po transportu ryb.Nemoc kterou popisujes ty je trosku tezsi kalibr.Na hlistice(pokud jsou to ony) je dobrej Nematol.Osobne si myslim ze jde spis o hexamitu.Napadeni hexamitou je mnohem castejsi nez u hlistic se kterejma jsem se setkal jen jednou.Priznaky jsou v podstate stejny.
03.08.08 21:34:53 @ – Re: Tereza
no u ktery ryby se ti to stalo???Obycejne ryba nezhubne behem noci..to je divny...a ta pater?? jeste divnejsi...nemas fotku???
03.08.08 20:12:39 Tereza®
Díky. Mikroskop bphužel nemám. Má 4 příznaky ze 4, co jsou uvedený tady na stránkách, a žádný jiný. Zhubla velmi rychle (přes noc), páteř se jí ohnula dolů, výkaly byly bílé a tlustší než normálně a šly z ní dost rychle, vůbec nežrala. Ryba ale pořád žije, nevypadá o moc líp, ale začala žrát. Ani jeden z doporučených léků u nás bohužel neseženu, všude mají jen Seru. Co mám za ryby se můžeš kouknout v mojí nádrži. A testy na dusitany nemám, ale vodu měním pravidelně a udržuju akva čisté.
03.08.08 01:33:44 @ – Re: Tereza
Zvysit teplotu a vymenit tretinu vody,hodne vzduchovat...ale.....mas urcite hlistice??co mas za ryby???Ja se o strevni parazity zajimam uz dost dlouho a je to nejzakernejsi nemoc ryb...tezko se to poznava a hlavne rozeznava...prekontrolovala jsi to mikroskopem??
02.08.08 13:48:15 Tereza® – 1. pomoc při napadení ryby hlísticemi
Je sobota, do pondělí nejspíš neseženu léky doporučené k léčení. Znáte nějaký domácí způsob, jak rybě ulevit? (utracení neberu) Je vhodné jí oddělit od ostatních?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 02:52:25 • 0.708 s