15.09.08 17:27:59 datura® – Re: Lupitera
i. vodnatelnost se neprojevuje lokálně a po třech dnech by se mu už naježily šupiny. napadá mě parazitární onemocnění, ale to by měl břicho patrně nafouklé po obou stranách stejně. zkus ho ještě pozorovat, zvláště výkaly, tři dny je přeci jenom krátká doba. mě to přijde jako nějaké orgánové onemocnění (ať už vinou infekce nebo vnitřní poruchou) nebo nádor.
15.09.08 17:18:13 Lupitera® – asi vodnatelnost
Dobrý den. Před třemi dny se beťákovi nafouklo bříško. Ale jen na jedné straně. Dala jsem ho do karantény. Ostatní rybičky jsou v pohodě. Šupiny zježené nemá a ani oči nejsou vypouklé. Normálně plave a žere. Z přejezení to být nemůže. Akvárku normálně měním vodu a odkaluji. Vůbec nevím co to může být, protože je to opravdu jen na jedné straně. Myslíte, že je to jeden z příznaků vodnatelnosti? Nebo co s ním?

Teda jestli to můžu podle fotky posoudit,tak bych jí taky ukončila trápení.

Vypadá to opravdu zle.
02.08.08 13:25:03 vojta93® – Re: martina
lepsi by bylo kdyby si vzal nusky a bete prestipl za hlavou pater.umre hned a nebude se trapit jako ted.
02.08.08 11:39:29 martina – Re: Polux
fotku přikládám, bohužel není moc ostrá

01.08.08 12:50:19 Polux® – Re: martina
Pokus se to vyfotit takle se da tezko ric ale jestli ma nador tak budes tezko lecit jedine vyriznout no hod sem fotku !
31.07.08 23:01:11 martina – samička Betty pestré - nádor
Hezký večer, prosím o radu, co s Bettou. Bříško se jí zvětšilo, je tvaru kosočtverce a na jedné straně má bouli, na které nemá šupiny, jenom má vidět růžovou kůži. Jinak normálně přijímá potravu a plave. Druhá samička Betty má bříško stejné, ale zatím se neobjevila růžová kůže, Betta se ale spíš drží u dna a občas mi přijde, že přepadá na jednu stranu. Můžete mi prosím poradit, co by to mohlo být? Díky.