2 • 9 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Určení pohlaví ryb » Betta - pohlaví » Přidat novou reakci 

Betta - pohlaví Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   3827 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
21.08.08 16:34:01 datura®
betty nedostaly své české jméno nadarmo;-) občas si dají "po hubě", občas dokonce samec samičku při tření tak pokouše, že už se z toho nevzpamatuje. při odchovu bett musíš být dost trpělivý, ne všechny páry si sednou. a když si nesednou, nedají se přesvědčit. ovšem s jistou mírou agresivity při tření musíš počítat :-)
19.08.08 13:57:50 lensam®
no tak ona má tie pruhy ale samec sa pred ňou len tozťahuje a chce ju ďobnúť. včera samcovi zožrala kus plutvy. visela na ňom tak som ju dal do iného akva tam mala tie hoorizontálne pruhy. na 2. ďeň(dnes) som ju dal späť ku samcovi chvíľu okolo seba plávali a potom zas samica plávala od samca preč
19.08.08 13:10:42 datura® – Re: lensam
naskáčou jí (ale jenom před samcem)svislé světlé pruhy. kambodžy - viz. liplina betta na fotce se poznají pouze podle zvětšeného bříška plného jiker. jinak pozor, neplést s horizntálními pruhy, které se jí udělají, když je ve stresu.
19.08.08 12:56:39 lipli® – Re: Mrakoplash
Děkuji, nějak mi zmizel samec asi ho sežraly, tak jsem uvažovala proš se to stalo. A jestli mám pořizovat nového.
19.08.08 11:28:58 Mrakoplash® – Re: lipli
tahle samice je samice
(močopodní bradavka - bo jak se to jmenuje) ;-)
19.08.08 11:28:46 lensam®
ako poznám že samica sa chystá rozmnožiť? niekde na fóre som čítal že sa jej ukážu dáke pruhy
19.08.08 10:54:54 lipli® – krátkoploutvý samec
Jak se pozná tento samec. Z nějakého důvodu mi uhynul dlouhoploutvý samec a nevím proč ale mám pocit že tato samice je samec. Jsou nějaké znaky dle kterých se dá poznat pohlaví u betty?
26.07.08 21:41:16 datura®
JUMP napsal:Zde v atlasu je jeden příspěvek, který píše o jakési močopohlavní bradavce, je toto spolehlivý způsob rozlišení?

jo, to je téměř 100%, pokud to není úplně mladá samička. každá pohlavně dospělá samička ji má zřetelně vidět, v období tření se ještě zvětší. a i jinak se prostě betty od sebe poznají, mají úplně jiný kukuč;-) i praporcová samička má menší ploutve, než krátkoploutvý samec a celkově není tak "udělaná", tlamku má menší a celistvější. vypadá prostě jinak, to se rychle nakouká ;-)
22.07.08 12:02:18 Joecz® – Re: Mato00
to ne, třeba u splendensek to poznáš i když jsou menší a u hadohlavců (můžou mít i přes metr) to nepoznáš ;-)
21.07.08 20:10:49 Mato00® – re:joecz
Ano ako si pisal!(ale ne u vsech)u labyrintiek sa to da len ked maju min 5 cm! ahoj
21.07.08 18:10:07 Joecz® – Re: Mato00
zkušený chovatel to pozná ;-) (ale taky ne u všech)
21.07.08 16:29:52 Mato00® – Re:Joecz
len u malo ryb je na 100% poznat pohlavie na prvy pohlad! ;-) a labyrintky medzi ne nepatria ano ! ahoj
21.07.08 14:50:35 Joecz® – Re: Mato00
na tohle bych moc nespoléhal
21.07.08 12:05:38 Sandpiper® – Re: Mato00
Pravda, samecci maji hubicky trochu jak pitbull!!! ano
21.07.08 10:40:05 Mato00® – usta
Da sa to este podla ust.Samci ich maju zaspicatene a dlksie (pomaha im to pri stavani hniezda).Samice ich maju kratsie a tupsie! ahoj
21.07.08 08:34:29 JUMP
Díky palec , ale třeba hned u toho první odkazu....u určení pohlaví je fotka, kde bych podle ploutví myslel, že je to sameček ( rozhodně nemá na koncích zakulacené ploutve ) a přitom je to samička podle močopohlavní bradavky. :-(
21.07.08 07:45:50 Mrakoplash® – Re: JUMP
mrkni http://betta.wz.cz/anatomie.html
jinak se urcite vic o Bettach doctes na http://splendenspower.cz

tady ti muze poradit treba Joecz > http://rybicky.net/autor.php?c=3806
urcite je tu vic lidi .. ;-)
21.07.08 07:36:06 JUMP – Betta - pohlaví
Dá se spolehlivě poznat pohlaví u Bett podle nějakého znaku? Nemyslím krásného samce, kterého pozná i na půl slepý laik. Mám na mysli třeba krátkoploutvé formy, u kterých to podle délky ploutví není dost dobře možné.
Zde v atlasu je jeden příspěvek, který píše o jakési močopohlavní bradavce, je toto spolehlivý způsob rozlišení?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 03:33:26 • 0.704 s