no jo, ale pokud tam dá skaláry, tak jí ten potěr neonek zlikvydují, ono je pravděpodobné, že ten potěr žerou i ostatní ryby v akaváriu, takže těžko něco doroste
11.07.08 15:03:27 Yirka® – Re: Anuska
Pokud bys chtěla pár, tak bys musela nakoupit velikost XXL, protože v běžné prodejní velikosti pohlaví skalár nepoznáš. Je tedy lepší koupit více kusů a počkat až se vytříbí nějaký pár. Potom se bude třít naprosto pravidelně. Pokud se ti zbývající ryby budou bít budeš je muset prodat-rozdat-vyměnit. Ale ono to (alespoň v mém případě) s těmi boji není tak strašné-spíš jen tak stínují.
11.07.08 10:25:39 Anuska – re : Yirka
A skaláry je lepší tam dát ve skupince a párek se vybere sám nebo koupit rovnou párek? Četla jsem tady, že samečci jsou na sebe dost agresivní, tak aby se mi potom nepomlátili
11.07.08 10:22:00 Anuska – re : nobody
Hezky se mi rozmnožují tetry neonové - tj klasické neonky, ne ty s celým bříškem červeným, ale ty co mají červený jen kousek - Paracheirodon innesi. Bohužel potěru se nedaří a i když dělám vše podle rad zkušených akvaristů ( dezimfikuju nádrž před vytřením atd...), tak mi toho většina pomře

Jenže já mám radost, že se vůbec třou, protože mi známý chovatel ¨říkal, že se jim do rozmnožování většinou nechce a tak si je hýčkám

Jasně, že pancíci nedýchají jen střevem, vzhledem k tomu, že vyletí k hladině jen párkrát za den by už byli kaput

, ale v knížkách stejně píšou, že jim nedělá dobře vysoký sloupec vody.
10.07.08 19:46:16 Nobody® – Re: Anuska
"nesmí mi požrat neonky, které se mi hezky rozmnožují "
Které neonky se Vám hezky rozmnožují?
"ale mám akva trigon s dost velkým vodním sloupcem a o čichavcích jsem četla, že jim to nemusí dělat dobře. I když pancíci se svým střevním dýcháním to v pohodě zvládají"
Pancíci mají střevní dýchaní jen jako přídavné.Normálně dýchají jako ostatní rybky,jen v horších životních podmínkách využivají střevní dýchání.

já bych tam čichavce nedával, když už tam jsou všechny ryby z ameriky tak bych tam dal asi ty skaláry
10.07.08 17:56:11 Yirka® – Re: Anuska
Pancéřníčky tam mám také, výška AQ je 70cm a nedělá jim to absolutně žádný problém. Skalárům to vyloženě svědčí, momentálně jsou 10-12cm dlouhé a 15cm vysoké. Nemají ani rok. Nádrž byla hlavně pro ně. Co se týče vodního sloupce pro čochavce, tak je to problém pouze pro potěr. V prodejní velikosti si to v pojodě užívají.
10.07.08 17:27:14 Anuska – re : Yirka
Ty čichavce máš krásný. Mně se čichavci moc líbí. Já byla původně už skoro rozhodnutá právě pro čichavce, ale mám akva trigon s dost velkým vodním sloupcem a o čichavcích jsem četla, že jim to nemusí dělat dobře. I když pancíci se svým střevním dýcháním to v pohodě zvládají... Teď jsem nahlodaná na ty skaláry, protože pro ně by byl zase velký vodní sloupec jak dělaný. No - ještě podumám...
když jsem měla skaláry taky jim neonky nevadily, dokonci i když jsem dokoupila menší neonky k dospělým skalárům.
10.07.08 17:02:50 Yirka® – Re: Anuska
Mám taky 200ku v ní neonky a jiné menší rybky coby "křoví", pár velkých čichavců zlatých a perleťových a poměrně velké skaláry. Vše funguje a ryby vedle sebe žijí v naprosté pohodě.
10.07.08 12:33:13 Anuska
akva mám cca 200l (už po odečtení dekorací - pařez atd...) Ancistrus 2ks, pancéřníčci celkem 7ks, teter neonových asi 15ks, neonek černých 10ks, teter skvostných 8ks. skaláři mě taky napadli, ale moc jim nevěřím s těma neonkama, aby si je časem nedali k obědu
10.07.08 12:23:12 spooky® – Re: Anuska
Všetky rybky čo tam máš tak sú z Južnej Ameriky. Dal by som k nim párik skalárov. Mám tiež skaláre s neónkami a nie je s tým žiadny problém. Absolútne si ich nevšímajú. Ale tiež to zálaží na tom, aké máš veľké akva a koľko máš v ňom už teraz rýb.
10.07.08 12:19:24 Anuska – co za párek větších rybek k tetrám, panceřníčkům....
Řeším už delší dobu, jaké rybky pořídit do zaběhlého akva k tetrám neonovým, neonkám černým, tetrám skvostným, ancistrusům, pancéřníčkům (různé druhy. Chtěla bych párek větších rybek nebo i hejno větších rybek, ale - nesmí mi požrat neonky, které se mi hezky rozmnožují a nechci o ně přijít a nerada bych, aby to byl další rostlinožrout, jako mí dva již letití ancíci, kterým když nedám okurku, oholí celé akva, na tablety kašlou. Napadli mě čichavci, ale váhám

Máte někdo nějký nápad?