0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Akvarium stale kalne » Přidat novou reakci 

Akvarium stale kalne Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   7651 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
17.05.08 14:38:49 Jiřin – Re: snoopy
Vy určitě měníte všechnu vodu že ? To nedělejte, podle mě je to nálevníky ... Musíte chvíli počkat než se akva zaběhne a hlavně živé rostliny ...
15.10.06 20:08:10 mch.sokolov® – snad
taky si myslim,máme v tej tricitce topeni od začátku a furt dobrý a ted sem i filtr pořidil a spokojen..... :-)
15.10.06 19:53:49 Štěpán – .
Polsko je v pohodě...
15.10.06 18:44:33 mch.sokolov® – ..
pravda :) Polsko
15.10.06 18:22:52 Mrakoplash® – Stepan
Made in Poland
15.10.06 17:55:22 Štěpán – .
aquael made in .... ??
15.10.06 17:54:55 snoopy® – Filtr molitanovy
Ja ze tenhle mi tady byl taky nabizen.K tomu je potreba dokoupit komresor.(nebo co je ten bublifuk)Prosim popsat vse co je potreba k molitanovemu filru zhruba cenu. tone
15.10.06 17:53:16 mch.sokolov® – nevim no
Já vše mám od aquael a nemám jedinej problém.nic profi to nebude,ale myslim že službu to udělá :-)
15.10.06 17:49:51 Štěpán – .
Filtr na obrázku je pravděpodobně čínskej, a čínský výrobky my vlastenci nekupujeme! Vlastenec koupí filtr Doležel a bublifuk Silenta Liberec!
15.10.06 17:07:23 snoopy® – Filtr molitanovy
http://www.akvapet.cz/obchod/velke/231-50.jpg
A tento filtr je i z tim bublifukem ,nebo se musi dokoupit popripade kolik stoji.Tak me napadlo slouží to i jako vzduchování?
15.10.06 16:42:53 Štěpán – .
Upozorňuju, že s filtrem z biomolitanu nemám žádný zkušenosti!!!
Takže mě neberte moc vážně.
15.10.06 16:37:03 Štěpán – .
filtr z normálního molitanu odfiltruje i malý částečky, takže je asi nutnej když se někdo chce zbavit zákalu, musí se pravidelně čistit. biomolitan má velký póry a nezanáší se a je skoro bezúdržbovej, ale se zákalem si asi neporadí...
15.10.06 16:11:06 mirlun® – odkalovač
já mám tohle to(mini)
http://akvahumble.cz/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=101-11060
jsem spokojen, nemusím nic tahat pusou(je tam zpětná klapka), aby tekla voda a kameny mi to neucpou(vysoká tlustá část) a není to široké. :-)
15.10.06 16:01:30 snoopy® – Akvarium stale kalne
Tot pravda ono se na necem musi vydelavat.Jeste bych poprosila o jednu radu jak cistit dno od necistot.Za koliks e da poridit takovy ten zvon.Nebo jestli mate lepsi zpusob. :-)
15.10.06 16:00:26 mirlun® – raději biofiltr?
takže se vyplatí připlatit za biofiltr nebo ani ne? v čem je výhodnější?
15.10.06 15:53:00 Štěpán – .
Ono taky hodně záleží na tom, jestli je jemnej nebo víc pórovitej biologickej. Pórovitej bio filtr se doopravdy prát skoro nemusí, ale když má někdo problém se zákalama vody tak musí použít ten jemnej a ten MUSÍ prát pravidelně!!!! tone
A taky záleží na tom, jakje to akvárium zaběhnutý.
15.10.06 15:40:22 Štěpán – .
Normální "molitanovej filtr"! Nediv se, že ti ho neporadil, když Doležal F13 stojí 42 korun, pokud není šílenec tak by ho mohl prodávat maximálně za 60. Na eletrickým vydělá třeba i stovku nebo víc. Když člověk nemá informace tak ze sebe udělá oslíčka otřes se.
15.10.06 15:34:34 mirlun® – přesné pojmenování?
se divím, že mi prodejce neporadil:
molitanovou kostku s trubkou a vzduchovací motorek ?
jak se tomu přesně říká?( taky bych si něco takového rád pořídil)(20l akva)
dík za inspiraci.
15.10.06 15:18:49 Sidonius – Čištění
Čištění takového filtru se provádí co nejméně. Bakterie vám budou vděčné, když je necháte v klidu. :-)
Také jsem nucen čas od času provést údržbu filtru, spočívající ve vyčištění ucpaného nejužšího místa přívodu vzduchu.
Vlastní molitanovou kostku s citem vymačkám 2x-3x do roka ve kbelíku s odpuštěnou akvarijní vodou. Vzniklým hnojivým roztokem zalévám kytky. :-)
15.10.06 15:05:30 Sidonius – Filtr
Ano, jak napsal Sid, je nutné zbavit se toho přístroje na honění vody.
(Buďte ráda, že stál jen 250,- Kč.:-))
Má příliš malý objem filtrační hmoty na to, aby poskytl podmínky pro život koloniím nitrifikačních bakterií.
Doporučil bych vám molitanovou kostku s trubkou, pohon - vzduchovací strojek, tzv. "bublifuk". ;-)
Něco podobného:
http://www.akvapet.cz/obchod/velke/231-50.jpg
do menšího akva, a toto třeba do toho většího:
http://www.aquapage.cz/Technika/Molitanovy-filtr_mini.jpg
Nemusí to být přesně tyto typy.
V tomto případě ale neplatí, že na velikosti nezáleží! Čím větší, tím lepší. ;-) Ale tak, aby se ještě vešel! :)

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 04:27:52 • 1.137 s