2 • 9 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » Fluval 4 Plus a nebo Eheim Classic 2213 » Přidat novou reakci 

Fluval 4 Plus a nebo Eheim Classic 2213 Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6581 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
05.07.08 16:01:17 Fajnxman®
Eheim Classic 2213 asi to bude momentalne nejlepsi volba :)
04.07.08 19:52:51 akita
a co jsis vybral?
04.07.08 16:57:58 Fajnxman
Ahoj, tak diky moc vsem, tedka uz mam jasno a snad se mi nejka povede. Stejne to mam jen na chov karasku, ale mozna pozdeji presedlam . . .
04.07.08 13:06:25 akita
tak to ví každej d****....já jen napsal,že bych znova bral asi ten eheim,kvůli spolehnutí a kvůli docela dobrýmu výběru náhradních dílů,ale i tetra na tom začla pracovat.
04.07.08 09:41:22 Tokuschew® – Re: akita
Intervaly čistenia filtrov nie su závislé iba od veľkosti nádoby, ale aj od iných faktorov, ako je použitie filtračných materiálov, vyváženosť prietoku filtrov jednotlivých výrobcov, zarybnenosť, typy biotopov (rastlinky a bez) a pod.
Keď som bol malý, tak som si kúpil vnútorný filter nemenovanej Čínskej značky iba preto, že jediný robil až 1500 l/h. Výsledný efekt? Ryby plávali pomocou filtra a nie plutiev a vložky vo filtri bolo potrebné každé 3-5 dní čistiť, nakoľko boli doslova zbité špinou. Takéto filtre fungujú iba mechanicky lebo biologická filtrácia sa tu nikdy nestihne ani vytvoriť.

Osobne mám 2215020 Classic v 300 l akváriu. Pred niekoľkými rokmi bolo pekne zarastené a plávalo tam okolo 100 gupiek. Nakoľko je vonkajšie filtre dobré čistiť iba pri rapídnom znížení prietoku, počkal som si rovné 2 roky.

04.07.08 08:35:50 Yirka® – Re: Fajnxman
Mám hrubý objem 230l, čistý cca 200 a EHEIM 2215+. V provozu 3 měsíce a nevím o něm. Měniol jsem ho za vnitřní filtr a bylo to super řešení. :-)
04.07.08 07:46:10 akita
už se to tu řešilo x krát:)
já jsem volil mezi tetrou a eheimem a škoda,že jsem bral tetru,docela netěsní a občas mám problém se zavzdušněnim.
na eheim je spolehnutí,ale má menší objem,takže se musí častějš čistit,ale to přežiješ ;-)
takže bych vzal eheim X-)
04.07.08 06:32:57 Pavel – Re: Fajnxman
Já buch bral Eheim Classic 2215 ve verzi PLUS (s náplněmi a kohouty).
2213 by stačil, ale vyžadoval by méně zarybněné akvárium a nebo by se musel častěji čistit
03.07.08 22:35:40 Fajnxman – Fluval 4 Plus a nebo Eheim Classic 2213
Ahoj, chtel bych se zeptat co by jste mi doporucili do akvaria kde bude cca 230 l vody, Fluval 4 Plus a nebo Eheim Classic 2213 ? Moc dekuju za odpovedi a hlavne napiste pls . . . sem amater, tak tzatim sam nevim. Ale nekdo rika ze, Eheim Classic 2213 by na to nestacil. Napiste pls, dik . .

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 04:52:43 • 0.702 s