2 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Hypancitsrus L-340 - co k němu za rybky ? » Přidat novou reakci 

Hypancitsrus L-340 - co k němu za rybky ? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   4593 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
02.07.08 20:30:24 dox®
jo supr tak dík za odpověd
X-) smich
01.07.08 14:09:19 Snofrev® – Re: dox
leda tak mrtvou, živou určitě lovit nebude
01.07.08 12:52:53 dox®
sory ,ale psal jsem to rychle mě by jenom zajímalo ,jestli by mohl velikej ancistrus sežrat krevetku :-)
30.06.08 19:03:25 Yirka® – Re: dox
Na tuhle větu asi odpověď nečekej. Přelož do češtiny. ;-)
30.06.08 09:35:37 dox® – ancík a krevetka
nevíte někdo asi by náhodou velkej ancík sežral krevetku dík za odpověd.
30.06.08 09:24:08 Killer® – Re: Hellen
importy za velkoobchodku nejspíš
30.06.08 08:48:42 Hellen – Re: Killer
Killer, a měl si tu nabídku ma L-340 za 170,- od chovatele nebo velkoobchodu ? Já jí mám z velkoob. a tím že se tam nedostanu a budou mi rybky posílat, tak nevím v jakých podmínkách je chovají, jestli žerou atd. Takže bych si raději připlatila a pro rybky si zajela k někomu kdo je má doma.
29.06.08 23:03:20 Killer® – Re: Plecos
hele nevim kde sem to zjistil,ale teď to nemůžu najít,takže to až budu mít čas přejmenuju podle oficiálních názvů na pekoltii krátkoocasou
29.06.08 22:50:46 Killer® – Re: Hellen
to je dobrá cena..chvíli sem nad nima taky uvažoval za nabídnutou cenu 170/ ks, ale pak přišla šance pořídit L183, tak sem je nevzal..možná někdy časem
29.06.08 21:55:13 Plecos® – Re: Killer
Zdar,
prosímTě, ten "krunýřovec chameleon" je opravdu oficiální české pojmenováni tohoto druhu?

Jinak L340 (nebo aspoň to, co se k nám vozí pod tím označením) patří mezi levnější eLka a v případě začátečníka v chovu hypanů je to dobrá volba.
O tom, že je třeba stabilní nádrž s pravidelnou výměnou vody se snad nemusím rozepisovat :-)
Ovšem doporučuji mít po ruce nějaké antibakteriální přípravky firmy Sera (Baktopur direct a Bakto tabs)...
29.06.08 20:15:53 Hellen – Re: Killer
Za 180,- ;-) je to hodně nebo málo ? koukala jsem že cena je běžně kolem 300-350,-. velikost rybek 5-6cm
29.06.08 15:39:46 Killer® – Re: Hellen
za kolik u tebe znamená výhodně?
29.06.08 13:41:13 Hellen – Re: Killer
Já mám právě možnost koupit L-340 velmi výhodně.. ;-) ale ten chameleon vypadá taky velmi pěkně. mrknu jestli ho mají ve Vivárium a vyzkouším, díky za tipy palec
29.06.08 13:25:03 Killer® – Re: Helen
nebo si vyzkoušej nějaký levnější L-sumce nejdřív;-).. Např krunýřovec klaun ( http://rybicky.net/obr/ryby/max/1590.jpg ) nebo krunýřovec chameleon ( http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_chameleon ) to sou takový levnější rybky celkem. S tim klaunem mam akorát špatnou zkušenost s jeho vztahem k rostlinám, jinak spokojenost
29.06.08 09:25:37 Helen – Re: Killer
Děkuji za dopovědi. Jdus e tedy pozeptat majitelů z atlasů. Snad se rybkám umě bude dařit a nepomřou mi. hmm
28.06.08 23:20:53 Killer® – L340
Re: Hellen Hypany se ještě nezkoušel,ale když si projdeš kdo má druhy hypanů z atlasu, tak se můžeš poptat přímo jich..jinak ty hypani kromě tzoho že podobně vypadaj,tak maj i podobný nároky..nic spešl oprotoi jinym krunýřovcum nepotřebujou..jen počítej s nějakym dokrmovánim
Jinak k tomu můžeš dát prakticky cokoliv, co má stejný nároky na vodu a důležitý je aby na ně neútočili, takže s agresivnějšíáma druhama cichlid bych to taky asi nedal, protože sice si nenechaj ublížit,ale asi je neuvidíš
Re: DoctorT Ancíkové jak jim řikáš, to je jen rod ancistrus z čeledi loricaridae.. http://rybicky.net/rady/krunyrovci-loricariidae
28.06.08 18:51:40 DoctorT®
Já mám zkušenost s ancíky takovou, že kromě ostrého štěrku 0,5 a více mm, kde si potrhaly bříška se jim dařilo všude. Do nádrže se hodí nějaký ten větší kámen, kus dřeva a je taky dobré jednou, dvakrát týdně napíchnout na špejli okurku, mrkev, salát,.... a spetřit jim jídelníček. U mě má každý rád něco jiného, ale na to časem přijdete sama. Taky bycha na to kdy je do akva dáte, já je jednou dal do cca 8 dní založeného a do rána byly všichni kaput s nafouklými bříšky, jsou totiž opravdu dost náchylní na N-látky a je dobré je do nádrže umístit mezi piosledními po cca 3 týdnech od založení.
Krásné "macky" mají v obřím akváriu v HK, ale ti mají přes 30cm.

Rybky k nim můžete dát v podstatě jakékoli ( tetry, parmičky, živorodky, labyrintky,..), ancík si někam stejně zaleze a bude si "luxovat".
;-)
27.06.08 11:33:08 Hellen – Hypancitsrus L-340 - co k němu za rybky ?
Ahoj, po letech jsme si opět zařídila akvárium a narazila jsem na nové hypancistruse. Dříve jsem měla klasické ancistrusi sp. a tito mi učarovali. Takže pro ně zakládám nové akva. Jaké rybky k nim můžu dát ? Co na dno ?
Mají nějaké speciální nároky ? mám toho o nich dost načteno, ale zkušenost je zkušenost

díky za odpovědi

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 04:34:30 • 0.843 s