0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » nové akvárko a voda » Přidat novou reakci 

nové akvárko a voda Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   2453 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
21.04.08 21:56:09 PoLi – Re: Yirka
oka. diky.
21.04.08 21:50:13 Yirka® – Re: PoLi
Prodává se biologický startér - nitrifikační bakterie do filtru, které urychlí startovací proces.
21.04.08 20:53:25 PoLi
Ahoj. Mam dotaz...chci se zeptat, jestli se daji do nove zalozeneho akva koupi nejake mikroorganizmy, nebo jak se tomu nadava...snad mikrofauna...Myslim ze sem to tu cet. Vim ze je samozrejme lepsi mit 14 dni akva jen s rostlinkama bez ryb...
18.04.08 12:08:52 haidfeld®
Když už tu po takové době aktualizoval tuto diskuzi, mohl by mi někdo číct jaká je výška filtu AQUAEL TURBO 350? Děkuji
18.04.08 11:23:44 fantasta® – Re: Myrtis
Jo správně formulovaná a aktuální rada nad zlato. :-(
18.04.08 11:20:39 Sid® – Re: Myrtis
Pokud jste koupila filtr molitanový, tak ten začne pracovat asi po 14 dnech. Je v něm nějaká bakterie, která se začíná asi za 14 dnů teprve aktivovat.
:-)
18.04.08 11:09:37 Myrtis
Používejte filtr aquael.Pokud jste koupila filtr molitanový,tak ten začne pracovat asi po 14 dnech.Je v něm nějaká bakterie,která se začíná asi za 14 dnů teprve aktivovat.Tudíž vám nic jiného nezbyda,než jednou denně vyměnit asi 40% vody,ale jeden den odstáte na pokojovou teplotu.Přeji hodně úspěchů a taky pevné nervy a vůli. hop palec
16.10.06 20:30:50 Nemeziss® – teda
Já opravdu budu asi vyjímka, která udělala všechno špatně a nic se nestalo...
Teď už vím jak se dělají věci správně a příště budu chytřejí, nemuselo by to vyjít vždy ... tone
16.10.06 20:10:33 paulinn® – dusitany
Čauky všem, mám podobný problém jako badatel, akorát voda v akva "nesmrdí". Jako začátečník jsem udělala všechno špatně, koupila současně s akva ryby, nalila vodu a po hodině jsem dala všechny ryby do nádrže. Ryby koupeny v Hornbachu, za dva dny krupička. Vyléčeno po 5ti dnech EXITem. Vyměněno 30% vody.35 neonek umřelo:(( Znovu se objevilo pár teček na pár rybkách a co víc, voda je pořád mléčná a parmičky čtyřpruhé a mechové se mi začínají stavět hlavou dolů. Prý otrava dusitany. Já blbec až v této chvíli začala pátrat po složení zdejší vody. Tedy chemie je pro mne španělská vesnice, snad tyhle hodnoty někomu něco řeknou:
F° - 51
N° - 28,6
mmol/l - 5,1
Další problém vidím zřejmě ve špatném filtru, mám klasický vnitřní molitanový se dvěmi houbičkami, ale i když mám puštěný napůl se vzduchovacím kamínkem, voda je pořád kalná (jsou v ní vidět bílé..nevím jak to nazvat - nějaký lunty) Myslím že nepřekrmuju, 200l akva, 40 rybek, krmím 2x denně, ráno tetra vločky, odpoledne mražené patentky 1 kostka a večer hodím 2 tablety pro ancistruse.

Švagr mi radí, že mám rybky rozdat a pořídit africké cichlidy kvůli tvrdosti vody (měla jsem i tak v plánu také Malawi) ale já se těchto rybek vzdát nechci.

Tak a teď raďte,a nenadávejte mi..dík
16.10.06 19:44:08 Štěpán – .
"Proto, když všechny mé snahy o ustálení hodnot dusitanů i dusičnanů (pro Štěpána - nejsou to dusičňany), pH i tvrdosti vody byly úspěšné, a přesto, že se jednalo o pouhé rozšíření už stávajícího akvárka, kde se mi dařilo odchovávat i miminka, a kde nebyly tyto problémy, jsem nevěděl proč ani jak s tím novým, obrátil jsem se na zkušené chovatele, že by někdo mohl za ty roky, kdy se této činnosti věnuje, mít stejné zážitky a vědět jak na to."

To je věta, člověče, nejsi ty spisovatel? :)

"Proto, když všechny mé snahy o ustálení hodnot dusitanů i dusičnanů pH i tvrdosti vody byly úspěšné ..."

Chápu to dobře že tyto hodnoty jsi měřil? Jaké byly? Chtělo by to nějaké časové řady těchto hodnot spolu s komentářem, co významného jsi s akváriem v daný čas dělal.
16.10.06 14:54:46 Štěpán – .
Lucy, ale ono to NENÍ náročné, stačí dodržovat pár jednoduchých zásad!
16.10.06 14:49:19 Vodník – .
Zatím jsem byl línej někam zavolat o cenu. Pak je problém s dopravou. Pak bych musel udělat nějakej stojan, takže asi nejdřív na jaře.
16.10.06 14:47:59 lucy – badatel
Teda vážení úplně jste mi vzali vítr z plachet. odjakživa chovám psy a kočky a chtěla jsem se pustit ještě do rybiček, s tím, že to nebude tak náročné.Vás jsem navštívila kvůli tomu, že jsem redaktorka a chtěla jsem napsat článek na téma živý dárek.Chtěla jsem rodičům rozmluvit koupi psů a koček pod stromeček a nabídnout jako alternativu jednoduché:-) rybičky!Tímto se všem omlouvám a slibuji, že nic takové neudělám!Hezký den všem.
16.10.06 14:47:22 Štěpán – .
a budeš ho kupovat brzo?
16.10.06 14:40:56 Vodník – 13
Za 13 si ho koupím určitě, ale mám obavy že bude muset být tlustší sklo a cena naroste. Za 20 už bych na to kašlal.
16.10.06 14:31:00 Štěpán – .
asi 13 tisíc, možná o něco míň
16.10.06 14:30:50 Vodník – Šmejdy
Za chvíli to bude jedno, už i renomovaný značky si to nechávaj dělat od dodavatelů.....
16.10.06 14:30:08 Nemeziss® – to vodník
jj jsou super, akorát mě štvou jak vyrejvat kytky..a taky mi švihaj přísavky vouskama :-D
16.10.06 14:29:15 Nemeziss® – šmejdy
si nikdy nekupuju nějaký šmejdy jen proto že jsou levný! co si o mně myslíš? :)

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 04:48:17 • 1.175 s